Ucak seyahati

Yine, yeniden bir yaz ve ailemin yanina gidemeyen ben. Tarsustan Altinoluk'a ozel aracla, biri 9 aylik biri 3 yasinda 2 bebekle gitmemiz mumkun degil. Zaten esim jandarma oldugu icin izinleri su an kapali, bizi goturemiyor. Benim de aklima annemi cagirip Adana'dan Izmir'e inip, oradan da babamin bizi ozel aracla Altinoluk'a goturmesi geldi. Ama ucak yolculugunun ne kadar riskli oldugu konusunda emin olamiyorum.
Ne isin var, otur oturdugun yerde diyecekler olabilir, ben de cok dusundum ama soyle bir sey var. Esim zaten surekli disarida calisiyor, biz herkesle temasi kestik, virus bize bulasacaksa ancak esimden bulasir. Annemle babam zaten kimseyle temas kurmuyor. Aylardir iki bebekle hapis hayati yasiyoruz, en azindan kendi icimizde goruselim, acik havada dolasalim, iki agac gorelim istiyorum. Koca bir yaz burada kalmak o kadar bunaltici olur ki,ben neyse de cocuklar patlar artik. Bunlar bahane degil, pskiolojimiz icin gerekli gercekten.
Sormak istediğim su, ucak yolculuklarinda ne gibi onlemler alindigi konusunda bilginiz var mi? Ben maske takmak disinda ne yapabilirim? Yani koltuklar arasi mesafeler korunuyor mu, benim oyle bir talep hakkim var mi? Nasil en az riskle bu 1 bucuk saati bitirebilirim?
Anneyi adanaya getirmek neden kangru kullanarak ve fazla esya almadan zaten adanadan esiniz bindirir ordanda alip gotirecekler iste binin gidin bence fqzla dusunecek bir durum yok

Anneyi adanaya getirmek neden kangru kullanarak ve fazla esya almadan zaten adanadan esiniz bindirir ordanda alip gotirecekler iste binin gidin bence fqzla dusunecek bir durum yok
Aklimdan bu geciyor simdi. Bir cesaret yapayim diyorum ama benim buyuk asiri hareketli. Beni dinlemez, zaptedemem diye korkuyorum. Bir de esim havaalanina birakacak ama iceri yolcu yakinlari alinmiyormus sanirim. Tek bir bavula her seyi toplayip gitsem, ucaga binerken falan bana yardimci olurlar mi? Mecburen kabin personeliyle temas etmis olacagiz. Normal koşullarda olsak hic dert etmem ama su baskasiyla temas etme korkusu yuzunden cekiniyorum. Cocuklari hic kimseye degdirmeden seyahat etmek tek derdim.

Cok guzel ama o kadar saat cocuklari nasil oyalayabilirim ki? Cok uzun mesafe :(

aksam cikin uyku saatlerine denk getirin. yani oyalanmayacak bir sey yok. ben 3 yasindaki cocukla aktarmali 18 saat ucuyordum, olmaz degil. ucak daha kisa surecek belki ama anneniz gelecek o bir yük. uçuş oncesi, sonrasi sureci. en azindan boyle bir ozel arac ayarlarsaniz evinizden alinir eve birakilirsiniz, hic esya tasima derdiniz de olmaz.

Hayirli olsun. Biz tarsuslu degiliz aslen, esimin tayini sebebiyle geldik. 4 yildir buradayiz, guzel ama yazi hic cekilmiyor :KK43:
Teşekkürler
Evet çok sıcaktır Eskiden çok daha güzel bir yerdi
Şimdi korkutuyor beni akşamları çıkılmaz oldu

sabredin biraz daha atamalar olur yer açılır belki istediğiniz yerde
Abim yıllarca Silopi’de görev yaptı
Tarsus oraya göre paris gibi kaldı

bu arada çok riskli seyahat etmeniz
Hali hazırda Mersin’de yeni vakalar başladı dün
Tatilciler akın etmiş,kötü oldu Mersin son iki gündür,bir aile tatil sitesinde,ve meski çalışanları pozitif çıktı :(

Aklimdan bu geciyor simdi. Bir cesaret yapayim diyorum ama benim buyuk asiri hareketli. Beni dinlemez, zaptedemem diye korkuyorum. Bir de esim havaalanina birakacak ama iceri yolcu yakinlari alinmiyormus sanirim. Tek bir bavula her seyi toplayip gitsem, ucaga binerken falan bana yardimci olurlar mi? Mecburen kabin personeliyle temas etmis olacagiz. Normal koşullarda olsak hic dert etmem ama su baskasiyla temas etme korkusu yuzunden cekiniyorum. Cocuklari hic kimseye degdirmeden seyahat etmek tek derdim.
Tabiki olurlar elinize dezenfektan vs alip cikacaksiniz yola 3 yasinda olanada herswyi anlatacaksiniz guzwlce

Teşekkürler
Evet çok sıcaktır Eskiden çok daha güzel bir yerdi
Şimdi korkutuyor beni akşamları çıkılmaz oldu

sabredin biraz daha atamalar olur yer açılır belki istediğiniz yerde
Abim yıllarca Silopi’de görev yaptı
Tarsus oraya göre paris gibi kaldı

bu arada çok riskli seyahat etmeniz
Hali hazırda Mersin’de yeni vakalar başladı dün
Tatilciler akın etmiş,kötü oldu Mersin son iki gündür,bir aile tatil sitesinde,ve meski çalışanları pozitif çıktı :KK43:
Herkes mersinde cogalmis diyordu ama bunlari bilmiyordum. Ne yapacagiz boyle ya? :(

Ben şuan en azından 1 ay daha sabrederdim.. Yani ben normalleşmeyi çok erken bulanlardanım. Hele ki annenizi 2 kere yolculuk yaptırıp 2 kere riske atmayın derim. İki çocukla temas etmeme konusunda çok başarılı olamazsınız. Kaldı ki uçak içinden çok havaalanı ortamı daha tehlikeli geliyor bana.

Ben şuan en azından 1 ay daha sabrederdim.. Yani ben normalleşmeyi çok erken bulanlardanım. Hele ki annenizi 2 kere yolculuk yaptırıp 2 kere riske atmayın derim. İki çocukla temas etmeme konusunda çok başarılı olamazsınız. Kaldı ki uçak içinden çok havaalanı ortamı daha tehlikeli geliyor bana.
Temmuza kadar bekliyim desem, o zaman da ne olacagi hic belli degil ki? Keske onumuzu gorebilsek. Ama sanirim ben kendim gidecegim, annemi getirmeyecegim

Herkes mersinde cogalmis diyordu ama bunlari bilmiyordum. Ne yapacagiz boyle ya? :KK43:
Tatilciler yazlıkçılar geldi
Onlarda ne yapsın bir umut deyip geldi ama yazlıkçıların neredeyse tamamı şehir dışından geliyor,diğer illerden
Hiç mi kontrole takılmadılar şaşırdık gerçekten
inşallah biter de kurtuluruz,eski hayatlara döneriz inşallah

Tatilciler yazlıkçılar geldi
Onlarda ne yapsın bir umut deyip geldi ama yazlıkçıların neredeyse tamamı şehir dışından geliyor,diğer illerden
Hiç mi kontrole takılmadılar şaşırdık gerçekten
inşallah biter de kurtuluruz,eski hayatlara döneriz inşallah
Butun kontrol noktalari ayni hassasiyeti gostermiyor sanirin

Arkadaslar size birsey daha sormak istiyorum. Seyahat icin hes kodu almam gerekiyormus. Kac gunluk lazimsa gun sayisini da belirtmek gerekiyormus. Ben gidis donus olarak mi hesaplayacagim yoksa donus icin ayriyeten tekrar hes kodu mu alacagim?

Arkadaslar size birsey daha sormak istiyorum. Seyahat icin hes kodu almam gerekiyormus. Kac gunluk lazimsa gun sayisini da belirtmek gerekiyormus. Ben gidis donus olarak mi hesaplayacagim yoksa donus icin ayriyeten tekrar hes kodu mu alacagim?
Gidiş dönüş biletinizi beraber alıyorsanız dönüş gününüze göre alacaksınız.

Örneğin 7 Haziran gidiş, 7 temmuz dönüşse 7-8 Temmuz gibi hesaplayıp almanız lazım.

Back
X