merhaba arkadaşlar
ben oğluma tuvalet eğitimini geçen yaz 2.5 yaşındayken başlattım yapmak istemeyince bıraktım. kışında soğuk olur diye yaza bıraktım. çünkü ailece çalılştığımız bi şimiz var ve oğlumda yanımda geliyor. iş ortamımızın ev odası gibi rahat bi bölümü var şimdi tekrar başladım iki hatadır. her tuvalete götürdüğümde çişini yapıyor. götürmesem bazen tutuyo bazen altına kaçırıyor. gece üşümezse kuru kalkıyor. fakat bebekliğinden beri kakasını hep saklanarak yapar. dolap tezgah masa altı en ücra yanlız köşeyi bulur orda yapar. daha saklanırken anlarım kaka yapacağını fakat onu saklanmaktan vazgeçiremem. zorla çıkarırsam hiç yapmaz. nasıl tamamlicam bu alışkanlığı bilemiyorumtecrübelerinize ihtiyacım vaaaar
Selam canım. Benim de 1.5 yaşında bir kızım var. Tuvalet eğitimine başlamak istiyorum. Bloglardan fakan yardım alayım diye bu ara baya bir araştırıyorum internette. Güzel bir yazı buldum, sen de bir bak istersen.
...
Ramazanı da atlatalım başlamayı düşünüyorum uygulamaya :) Allah yardımcımız olsun.
Tuvalete oturtun telefondan veya tabletten cocuklar icin kaka yapmaya tesvik eden videolar var muzikli. Onu acin izlesin, cocugu belli etmeden disaridan izleyin yalniz birakin. Bir sure sonra yapacaktir.
Aynı sitede kaka kaçırma ile ilgili de bir yazı yazılmış. Psikolojik nedenlerle de olabileceği söyleniyor. Öyle bir durum olabilir mi acaba? Çocuk dikkat çekmek için de yapabiliyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?