üçlü kız grubu ve kendimi kötü hissetmem

Hilalimsiyim

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2025
204
110
18
25
merhabalar. üniversite ilk seneden beri yakın olduğum 2 kız arkadaşım vardı. İçimi dökmek için konu açtım sadece.

bu arkadaşlarımdan biri ile uzun süredir eskisi gibi görüşmek, buluşmak istemiyorum. İlk defa bir arkadaşımdan gerçek anlamda soğudum. Birkaç olay anlatmak istiyorum.
Bu arkadaşım neredeyse her hafta hastalanıyor, hastalıkları da böyle inanılmaz abartarak ağlayarak bize söylüyor. Neredeyse 2-3 gecede bir, gece kalkıp hastaneye götürüyoruz ve hiçbir şey çıkmıyor. En az 5-10 kez olmuştur artık kimse inanmıyor. Kan vermiş mesela, kan sonucu ne çıktı diye sormamışız diye trip atıyor. Benim yirmiliğim ameliyatla çekildi bir hafta yemek yiyemedim kız odama gelmeyi bırak doğru dürüst sormadı bile. Araba sürtüyor sınıfta trafik kazası geçirdim falan diyor. Bana hiç geçmiyor zaten o kadar sahte geliyor ki hiçbir zaman onun gerçekten kötü olduğuna inanmadım yanılmadım da. 1. sınıftan beri 50 kez boş yere acil servise girmişizdir öyle diyeyim.

Bu kız, diğer kızla da çok ağır bir kavga etti geçen sene. Hatta başka bir arkadaşımızla daha. Tüm işlerini bize yaptırıp ben müsait değilim, siz halleder misiniz diyor. Tüm derslere çalışmadan son gün tüm stresini ağlayarak bize yansıtarak zor bela üç senedir sınıfı geçti. Herkes ondan rahatsız ama düzgün tepki verip ona istediği gibi gelmeyen sadece ben varım. Bu kız hep beni dışlıyor gibiydi hep de yüzüne söylüyordum asla böyle bir şey olmadığını söylüyordu ama dün öğrendim ki iki sene önce öylesine konuştuğumuz bi kıza “sence ben hilalle mi diğeriyle mi yakın duruyorum, hilalle değil diğeriyle yakınım aslında” demiş. O sırada da benim hiçbir şeyden haberim yok en yakınlarım diye dolaşıyorum.

Okulla alakalı bir eşyam onda kalmıştı, işim var şöyle böyle bahaneleriyle günlerce erteledi, aynı eşyanın eskisini bir süre kullan dedi en sonunda da. Kendi bir sürü eşyası kayboluyormuş ama ona sormuyormuş ne yaşadığıdnan haberimiz yokmuş (dağınıklığından sürekli bir şeylerini kaybediyor 10 kez falan olmuştur bu) ben de sürekli ona nasıl olduğunu sormayacağımı, sürekli onun dertleriyle ilgilenmeyeceğimi onun beni hibçir şekikde sormadığını söyledim. O zamandan beri de kendisiyle muhattap olmuyorum.

Bu kız diğer arkadaşımızla kavga ettiğinde gidip 1-2 gün sonra özür dilerken benle tartıştığında bana hiçbir şekikde öyle gelmiyor. Aşağılık kompleksi var gibi diğer kızı sürekli üst görüyor ama diğer kız da onu eskisi gibi sevmiyor yüzüne de diyor hatta. Okul dışında bu arkadaş bizi yanına bile çağırmıyor bu arada. Sadece derdi varsa ve ihtiyaç varsa bana yüzü tutmuyor ben o yüzü ona vermiyorum o yüzden kıymetli değilim ondan eminim.

Sürekli kendi dertlerini sormamızı bekleyen, sürekli bahanelerini öne süren bu tarz insanlara karşı ne yapmamız gerekiyor? Gerçekten bu kızı etrafımda da istemiyorum ama diğer kıza davranışıyla bana olan farkı görünce de üzülmeden duramıyorum.

Arkadaşlık etmek zorunda değilsiniz. Hastaneye gidecekse, bırakın kendisi gitsin. Siz de okulunuza ve derslerinize odaklanın.

Arkadaşlık etmek zorunda değilsiniz. Hastaneye gidecekse bırakın kendisi gitsin. Siz de okulunuza ve derslerinize odaklanın.
Ya daha geçen onun yüzünden (yine olsa yine yaparım orası ayrı) 3 derse falan giremedim araba sürtmüş hüngür hüngür ağlıyor bana kesin bir şey olacak diye, hani bir insanın bu kadar canı tatlı olamaz, hiçbir şey çıkmadı tabii ki

Böyle boş insanlara selam bıle verme hele kı ayrı sehırlerdeysenız okul bıtınce gorusmeyeceksınızde kı benım öyle oldu...

Gerekırse tek takıl ama boşa vakıt harcama su tarz ınsanlarla...Karıyerıne,okuluna odaklan...İlerıde yanında olacak tek sey basarıların ve karıyerın olacak...

Zaten apayrı şehirlerdeyiz bir daha göreceğim biri değil de

Bu nasil yakın arkadaşlık ben pek alamadım doğrusu yakjn arkadaş olduğunuza emin misin?

Aynen böyle devam edin o zaman. Anne - babanız da sizi okula arkadaşınızın ebeveyni gibi davranın; derslere girmeyin diye yolluyor zaten, çok yazık.

Yani arkadaşınız size ağlayarak beni hastaneye götür derse ne yapabilirsiniz ki?
Durumun aciliyeti yokmuş, daha önce de arkadaşınızın benzer şikayetleri için gereksiz yere acil servisi meşgul etmişsiniz.

Siz olmasaydınız ne yapacaktı arkadaşınız ? Bu arkadaşınızla kaybettiğiniz zamanın telafisi var mı ? Hangi bölümde okuyorsunuz; 4.sınıfta mısınız bu yıl ?

Eczacılık okuyorum. 5 sene ve 4. Yılımdayım.
O an aciliyeti olup olmadığını anlayamadım. Acil sandım kaza geçirdim diyen birine ne denir ki

En yakınım diyormuşsun ama kızın hakkında düşünmediğini, söylemediğini de bırakmamışsın. O senden hoşlanmıyormuş, sen de bayılmıyorsun belli ki. Bu durumda ne yapılabilir ki zaten, bir daha samimi olmazsın, görünce merhabalaşırsın muhabbete girmezsin yapacak başka bir şey yok

Yani aslında işi çözmüşsünüz artık arkadaşlığı sürdürmenin ne gereği var? Arkadaş deyince kötü günde yanında olup, size destek olan, koşulsuz çıkarsız ilişki içinde olana arkadaş denir. Siz ona arkadaş olmuşsunuz o size olamamış.

Ben şimdi en yakınım falan demedim. Uzun zamandır bende bir şeyler oturmadığı belli zTen yazdıklarımdan.

ona göre muhtemelen ben kötü gün dosfu değilim. çünkü ilgi çekmeye çalıştığı çoğu şeyde ona o ilgiyi vermedim bana geçmediği için.

Ben şimdi en yakınım falan demedim. Uzun zamandır bende bir şeyler oturmadığı belli zTen yazdıklarımdan.
Bana hiç geçmiyor zaten o kadar sahte geliyor ki hiçbir zaman onun gerçekten kötü olduğuna inanmadım yanılmadım da. 1. sınıftan beri 50 kez boş yere acil servise girmişizdir öyle diyeyim.
Kızın davranışlarından en başından beri rahatsızmışsın işte. Hem en başından beri sahte geliyor demek hem de soranlara en yakınlarım diyordum demek baya çelişkili. Başından beri bayıldığın biri değilmiş belli ki. 10 yıllık arkadaşın ihaneti gibi davranıp dramatize etmeye gerek yok
“sence ben hilalle mi diğeriyle mi yakın duruyorum, hilalle değil diğeriyle yakınım aslında” demiş.
Biriyle daha yakın olmakta bir sorun görmüyorum, bunun adı dışlamak değil. Siz en yakınınız olarak görmüş olabilirsiniz ama o aynı şekilde hissetmek zorunda değil. Üzülebilirsiniz ama ortada bir dışlama yok.
Zaten yapacağını da yapmışsın, iletişimi kesmişsin. Bundan böyle samimi bulmadıklarınla yakın olma, içinden gelmiyorsa kimse için iyilik yapma

Ben artık insanların arkadaşlık ilişkilerini anlamaz oldum her gün bir arkadaş konusu açılıyor ve ben iyiki benim arkadaşlık iliskilerim böyle değil diye şükrediyorum sizin için demiyorum burada konu açanlar hep haklı hep haklı hep mağdur hep anlaşılamayan kendine dönüp zerre bakmayan.Cok yakın arkadaşlarıyla konuşmak yerine buraya gelip cevap vermeyeceği halde bunları yakın arkadaşının arkasından yazan insanların arkadaşlık kavramida değişik geliyor bana sizin konuya gelirsem suratına söylerdim onu tanımadigimiz için onuda dinleyemeyecegimiz için eksik olacak yorum cunku onun cevap hakkı var onun dışında diğer kızda hayır demeyi bilsin bilmiyorsa onun sorunu der geçerdim .Sakin yanlış anlamayın istediğiniz konuyu açarsınız fakat ikili ilişkilerde etki tepki olur ve genelde hatalar iki taraflıdır hep tek kişi yapıyorsa haklı haksız aranadan ilişki sonlandırılır.

Bu kızın etrafımızdaki herkesle sorunu olduğu için açıkçası etki tepki olduğunu düşünmüyorum. 4-5 arkadaştık herkesle aynı derscede sorunlar yaşadı

İlk sene allah var çok tanımıyordum. Aslında aynı yerlerde kalmaya başladıkça sorunları görmeye başladım. Başta çok inanıyordum.

Dışlamak değil veya öyle olsun, yani yapacak vir şeyim yok. Çok samimiyim dediği arkadaşlarını da bildiğimden, çok ilgimi çekmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…