- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
- #2.281
Siz kaç yaşındasınız.benimde 2'live 4'lü riskli çıktı.
benim yaşım 27. ilk çocuk. üçlü ve dörtlü test daha sonra yapılıyo değil mi ? sizin ikili kaç çıktı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Siz kaç yaşındasınız.benimde 2'live 4'lü riskli çıktı.
benımde 2 li normaldı 4lu 1/109 ccıktı dr amnıyosentez dedı salıya gün aldım ınsallah ıyı sonuç alırım![]()
4'lü testte bir kaç ayrı sonuc yazıyor,raporda.sizin 1/109 sonuç hangisi yaşa bağlı olan mı?ve siz kaç yaşındasınız
17. haftadayım 29 yaşındayım.Benim ikili test sonuçalrım gayet iyiydi o yüzden 3lü için kan verirken çok rahattımdoktor salı günü arayıp 1:43 down sendromu riski var bi geln görüşelim diyince hayatımın şokunu yaşadım. Amniyosentez veya harmony test seçeneklerini sundu. Amniyosentez yapıldu dün.Ön sonuçlar cumartesine yetiştirmeye çalışacağım dedi. Bu bekleyiş hiç bir şeye benzemiyormuş Allah'ım kimselere vermesin. Çok yıpratıcı, baş ağrısı çekiyorum. Allah bekleyen herkese hayırlı, güzel sonuçlar almayı nasip etsin
![]()
Ben de deneyimimi yazayım belki yardımcı olur, benim ikili testim gayet güzel çıkmıştı down riski 1/3000 yaşım 29 ama 3lü testte 1/40 çıktı.
İleri düzey usg de doktor neredeyse garanti verdi gayet sağlıklı olduğuna dair, ama ben bu 1/40 ı görünce amniyosentez önermek zorundayım ama yaptırmasan da olur dedi.Hatta sigortam olmadığını duyunca hiç yaptırma o zaman dedi, ama biz risk almak istemedik çünkü daha 5 ayımız var ve bu süreci milyonda bir ihtimali düşünerek geçirmek istemedik, ben sadece düşük riskinden korktum ama doktorum beni bu konuda rahatlattı.
Geçen hafta oldum amniyosentez şu an sonuçları bekliyorum ama gönlümüz rahat inşallah beklediğimiz gibi güzel sonuçlanır.
Amniyosentez sonucum temiz çıktı.Darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah
Ben de deneyimimi yazayım belki yardımcı olur, benim ikili testim gayet güzel çıkmıştı down riski 1/3000 yaşım 29 ama 3lü testte 1/40 çıktı.
İleri düzey usg de doktor neredeyse garanti verdi gayet sağlıklı olduğuna dair, ama ben bu 1/40 ı görünce amniyosentez önermek zorundayım ama yaptırmasan da olur dedi.Hatta sigortam olmadığını duyunca hiç yaptırma o zaman dedi, ama biz risk almak istemedik çünkü daha 5 ayımız var ve bu süreci milyonda bir ihtimali düşünerek geçirmek istemedik, ben sadece düşük riskinden korktum ama doktorum beni bu konuda rahatlattı.
Geçen hafta oldum amniyosentez şu an sonuçları bekliyorum ama gönlümüz rahat inşallah beklediğimiz gibi güzel sonuçlanır.
sonuçlar kaç günde belli oluyor bide ne kadar? benim ikli 52:1 çıktı çok kötüyüm izmir de yapacam ama nerde yapacağımı bilmiyorum
Sonuçlar 3 haftada belli oluyormuş, burada en pahalı doktor Atıl bey o bile 1400 e yapıyor.
Biz 1000 liraya yaptırdık, amniyosentez için eskisi kadar riskli bir işlem olmadığı söyleniyor eğer gebeliğin başlangıcında kanaman falan olmadıysa hiç bir şey olmaz denecek kadar düşük risk var deniyor.
Yüreğini ferah tut amniyosentez yapılan gebelerin sadece %2 si down sendromlu çıkıyormuş, miden çok bulanmış mıydı öyle olunca bhcg hormonu yüksek oluyor ve bu ikili ve üçlü test riskini yükseltiyormuş.
Sonucu paylaşırım burda sen de yaz.
çok teşekkür ederim atıl bey izmir demi .kötü bir süreç geçiriyorum.doktorum fazla para verdiğin zaman daha çabuk öğrenirsin demişti.
Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?
Amniyosentez sonucum temiz çıktı.Darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah