Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

4'lü testte bir kaç ayrı sonuc yazıyor,raporda.sizin 1/109 sonuç hangisi yaşa bağlı olan mı?ve siz kaç yaşındasınız

down riski olarak 1/109 dıyor 36 yasındayım ama bırkac drla görüştüm bu4lude yaşla çarpılarak hesaplanıyomus yas arttıkça rısk artıyomus sizinki kaçtı değer sızın hem 2li hem 4lü riskli cıkmıs benım ıkılı risklı degıldı sızde ıkısıde rısklı bence amnıyosentezı düşünün derim ıkılı daha önemlı dıyor drlar

17. haftadayım 29 yaşındayım.Benim ikili test sonuçalrım gayet iyiydi o yüzden 3lü için kan verirken çok rahattım:( doktor salı günü arayıp 1:43 down sendromu riski var bi geln görüşelim diyince hayatımın şokunu yaşadım. Amniyosentez veya harmony test seçeneklerini sundu. Amniyosentez yapıldu dün.Ön sonuçlar cumartesine yetiştirmeye çalışacağım dedi. Bu bekleyiş hiç bir şeye benzemiyormuş Allah'ım kimselere vermesin. Çok yıpratıcı, baş ağrısı çekiyorum. Allah bekleyen herkese hayırlı, güzel sonuçlar almayı nasip etsin:(

Amniyosentez sonucum temiz çıktı.Darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah

öncelikle çok moralim bozuk elimde değil, dr ikili test sonucumu göstermeye gittim 1 saat beklettiler bir de benden sonrakini aldılar 1,5 yaşında kızımla bekledik çocuk sıkıldı kavga ettim tabi stresle doktorun karşısına oturdum.
İkili test sonuçlarında 1:181 yani değerin üzerinde çıktı diğer yaş riski ve kombine test değerin altında ense kalınlığı ve burun kemiği de normal ama ikili test yüksek çıktı dr amniosentez yaptırmalıyız dedi hemen, sonra daha yetkili bir dr aradı o dr 17. haftada 4 lü test yapalım ona göre amniosentez yaparız dedi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sanırım tek çarem 4 lü test olana kadar beklemek korkuyorum Allah yardım etsin bu arada cinsiyeti kız ikinci kızım geliyor:) ilk kızım babasına aşık babası çok memnun oldu bu duruma :( ne olur dua edin yavrum sağlıkla dünya ya gelsin.

Ben de deneyimimi yazayım belki yardımcı olur, benim ikili testim gayet güzel çıkmıştı down riski 1/3000 yaşım 29 ama 3lü testte 1/40 çıktı.
İleri düzey usg de doktor neredeyse garanti verdi gayet sağlıklı olduğuna dair, ama ben bu 1/40 ı görünce amniyosentez önermek zorundayım ama yaptırmasan da olur dedi.Hatta sigortam olmadığını duyunca hiç yaptırma o zaman dedi, ama biz risk almak istemedik çünkü daha 5 ayımız var ve bu süreci milyonda bir ihtimali düşünerek geçirmek istemedik, ben sadece düşük riskinden korktum ama doktorum beni bu konuda rahatlattı.
Geçen hafta oldum amniyosentez şu an sonuçları bekliyorum ama gönlümüz rahat inşallah beklediğimiz gibi güzel sonuçlanır.

Ben de deneyimimi yazayım belki yardımcı olur, benim ikili testim gayet güzel çıkmıştı down riski 1/3000 yaşım 29 ama 3lü testte 1/40 çıktı.
İleri düzey usg de doktor neredeyse garanti verdi gayet sağlıklı olduğuna dair, ama ben bu 1/40 ı görünce amniyosentez önermek zorundayım ama yaptırmasan da olur dedi.Hatta sigortam olmadığını duyunca hiç yaptırma o zaman dedi, ama biz risk almak istemedik çünkü daha 5 ayımız var ve bu süreci milyonda bir ihtimali düşünerek geçirmek istemedik, ben sadece düşük riskinden korktum ama doktorum beni bu konuda rahatlattı.
Geçen hafta oldum amniyosentez şu an sonuçları bekliyorum ama gönlümüz rahat inşallah beklediğimiz gibi güzel sonuçlanır.

Bu arada amniyosentezi FETUS kliniğinde doktor Mehmet Uludoğana yaptırdım iki perinatolog aynı anda yapıyorlar işlemi gayet başarılı olduklarını düşünüyorum. Çok şükür hiç bir yan etkisini de yaşamadım işlemin.

mhaba bnim abimin eşi 21 yaşında hamile, kadın doğum doktoru 11+6 haftalıkken bebeğimizin ense kalınlığı 2.3 olçüldü ve o gün ikili test için kan verildi 2gün sonra başka bir ultrason uzmanından detaylı ultrasona girmesini istedi bütün organlarına kalbine damarlarına burun kemiğine bakıldı herşey normal çıktı fakat ense kalınlığı 2.71 olçüldü ve o gün ikili testi tekrarlandı şu an ikisininde sonucu çıkmadı çok endişeleniyoruz.Sizce iki ölçüm arasında bu kadar fark olması normalmi

sonuçlar kaç günde belli oluyor bide ne kadar? benim ikli 52:1 çıktı çok kötüyüm izmir de yapacam ama nerde yapacağımı bilmiyorum

sonuçlar kaç günde belli oluyor bide ne kadar? benim ikli 52:1 çıktı çok kötüyüm izmir de yapacam ama nerde yapacağımı bilmiyorum

Sonuçlar 3 haftada belli oluyormuş, burada en pahalı doktor Atıl bey o bile 1400 e yapıyor.
Biz 1000 liraya yaptırdık, amniyosentez için eskisi kadar riskli bir işlem olmadığı söyleniyor eğer gebeliğin başlangıcında kanaman falan olmadıysa hiç bir şey olmaz denecek kadar düşük risk var deniyor.
Yüreğini ferah tut amniyosentez yapılan gebelerin sadece %2 si down sendromlu çıkıyormuş, miden çok bulanmış mıydı öyle olunca bhcg hormonu yüksek oluyor ve bu ikili ve üçlü test riskini yükseltiyormuş.
Sonucu paylaşırım burda sen de yaz.

Sonuçlar 3 haftada belli oluyormuş, burada en pahalı doktor Atıl bey o bile 1400 e yapıyor.
Biz 1000 liraya yaptırdık, amniyosentez için eskisi kadar riskli bir işlem olmadığı söyleniyor eğer gebeliğin başlangıcında kanaman falan olmadıysa hiç bir şey olmaz denecek kadar düşük risk var deniyor.
Yüreğini ferah tut amniyosentez yapılan gebelerin sadece %2 si down sendromlu çıkıyormuş, miden çok bulanmış mıydı öyle olunca bhcg hormonu yüksek oluyor ve bu ikili ve üçlü test riskini yükseltiyormuş.
Sonucu paylaşırım burda sen de yaz.

çok teşekkür ederim atıl bey izmir demi .kötü bir süreç geçiriyorum.doktorum fazla para verdiğin zaman daha çabuk öğrenirsin demişti.

çok teşekkür ederim atıl bey izmir demi .kötü bir süreç geçiriyorum.doktorum fazla para verdiğin zaman daha çabuk öğrenirsin demişti.

Pardon ,İzmirde olayını şimdi gördüm hayır değil ama üniversite hocası bulursan onlar da çok iyi yapacaktır, evet hızlı çıkan sonuç var ben vermedim çünkü bana detaylı usg de doktor güvence verdi bu çocuk sağlıklı diye, ama 250 tl fark istemişti lab. 3 günde sonuç veriyor kesin sonuç olmasa da ön fikir veriyormuş.

Arkadaşlar bugün üçlü test sonucumu aldım,
down 1/230 olarak riskli çıktım,amniyosentez yapılması gerekiyormuş,
benim gibi üçlü testi riskli çıkıp, amniyo sonucu iyi çıkanlar var mı?

tabi ki en iyisini yine sen bilirsin bacım ama bence amniyo yaptırma. Hem çok riskli değilsin hemde o süreçte daha çok yıpranırsın inan bana Rabbim sağlıklı bir bebek gönderdi sana sen sadece şükret ve bebeğine sarıl. Teyzem 38 de 1/23 riskli çıktı yaptırdı ve sapasağlam doğum yaptı kızı 5 yaşında. ne kadar gereksiz ve yıpratıcı bir süreç. seninki çok daha iyi bir sonuç. Başka dr a da görün yada dr una yaptırmak istemediğini söyle bence. Tabi ki en iyisini sen bilirsin bacım yine.

Kızlar merhabalar, ikili test sonuçlarım geldi, amabugün cumartesi olduğu için doktoru arayıp değerlendiremedik, bu konuda aranızda tecrübeli olanlar varsa bu sonuçlar ne demek ?

DOWN SENDROMU Düsük Risk:
Down sendrom tarama riski cutoff degerinin altındadır.
TRIZOMI 18/13 Düsük Risk:
Trisomi 18/13 tarama riski cutoff degerinin altındadır

Test Sonuç MoM
PAPP-A 845.0 ng/mL 0.96
T- hCG 55.0 IU/mL 0.70
NT 1.5 mm 1.00
NB Mevcut
Risk Degerlendirmesi (dogumda)
Risk Oranı Sınır deger
Down Sendromu < 1:50000 1:250
Sadece Yas 1:1250
Trizomi 18/13 1:99000 1:101

Arkadaşlar merhabalar, size Daha önceden geliştirilmiş ancak ülkemizin yeni tanıştığı bir testten bahsetmek istiyorum. ismi NIFTY TEST. Anne KANINDAN alınan 2 tüp kan örneği ile gerçekleştiriliyor ve test 15-20 gün içinde sonuçlanıyor.Şu anda Acıbadem hastanelerinde yapılıyor, başka merkezler de fiyat buraya göre daha yüksek çünkü bu testi ihrac eden Acıbadem hastanesiymiş.Fiyatı amniyosentezin iki katı ancak avantajları çok fazla. Test sadece kan alınarak yapıldığı için sonrasında her hangi bir risk oluşturmuyor, düşük tehlikesi gibi. Sonuçlar net ve anlaşılır, üçlü, dörtlü vb. testlere ihtiyaç duyulmuyor devamında.
Benim ikili testteki oranım düşük risk grubunda çıktı, NT 'si normal olmasına rağmen, aklımda her hangi bir şüphe kalmaması için yaptırdım.Sonucunu bekliyorum.
Ben de bu testi yeni öğrendim , bir kaç arkadaşım daha önce yaptırmışlar ve onlar da tavsiye ettiler.Eğer kafanız amniyosentez konusunda karışık ise, bunu alternatif olarak değerlendirebilirsiniz.İnternetten bulduğum bir yazı ekini de sizinle paylaşıyorum, siz de testin ismini google'a yazdığınızda çok daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Allah hepimiz sağlıklı ve zamanlı doğumlar nasip etsin..

Anne adayının vücuduna müdahale gerektiren invazif yönlerde ise amniyosentez, koryon vilus biyopsisi ve kordosentez gibi teknikler uygulanır. Bu tür yöntemler, anne karnındaki bebekten hüzre toplamaya yöneliktir. Bu girişimsel testler, şu an dünyada güvenilirlik yüzdesi en fazla olarak kabul edilmekle beraber, %0,2 ile %1 arasında girişim sonrası düşük riski taşımaktadır. Gebeliğin belli bir döneminden sonra anne kolundan alınan kanla, bebeğe ait DNA parçaçıkları ayrılabilmektedir. BU sayede bebeğin Trizomi 21-18 veya 13 olduğu kararına varılabilir.

Testin Uygulanacağı En Doğru Zaman ?
NIFTY Test&#8217;i yaptımak 8. haftadan itibaren teknik olarak mümkün olsa da, en doğru zamanın 10. gebelik haftasından sonra yapımasıdır. Ultrason ve kan tahlili sonucunda doktorunuzca, bebeğinizin Trizomi süphesi taşıdığı belirlendiyse veya risk grubunda olduğunuzdan ötürü endişeleriniz mevcut ise, bu testi yaptırabilirsiniz.

NIFTY Test Nasıl Yapılır ?
Doktorunuzdan edinmiş olduğunuz bilgi ve genetik danışmanlık sonrası, sizden doldurmanız istenilen &#8220;NIFTY Test Onay Formu&#8221; nu imzalayıp, kan verme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sizden alınacak kan, özel tüpler vasıtasıyla BGI laboratuvarlar&#8217;ına gönderilir. Analiz yaklaşık olarak 10 ile 14 gün arasında sürmektedir. Analiz sonuçları, doktorlarınız vasıtasıyla size açıklanır.

Back
X