- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
- #2.301
önerilen 10. hafta ama 14'e kadar yapılabiliyor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
zorda kaldım iki firma birden var birisi net sonuç verdiğini söylüyor ama araştırdığımda hiçbir şekilde net olmadığı gibi sonuçlarının altında kredi kartı başvuruları gibi net olamayacağına dair birsürü esnek cümleye rastladım ve bütün güvenimi kaybettim şimdi Harmony firmasımnı aradığımda tüm bu testlerin onbinde bir sapma oranı verebileceğini anlattılar![]()
zorda kaldım iki firma birden var birisi net sonuç verdiğini söylüyor ama araştırdığımda hiçbir şekilde net olmadığı gibi sonuçlarının altında kredi kartı başvuruları gibi net olamayacağına dair birsürü esnek cümleye rastladım ve bütün güvenimi kaybettim şimdi Harmony firmasımnı aradığımda tüm bu testlerin onbinde bir sapma oranı verebileceğini anlattılar![]()
merhaba
ilk hamileliğinde amniyosentez ikincide prena yaptırmış bir anne olarak hiçbir testin % 100 olmadığını belirtmek isterim. amniyosentez sonucunda da altta küçük bir satırda " ender görülen mosaisizmleri ve ...ları ekarte etmez" gibi bir ibare vardı benim. bunlar da gayet ciddi anomaliler olabilirmiş. yani amniyo da % 100 değilmiş. bilinen tüm anomlalilere bakmıyorlar pratik sebeplerle dolayısıyla bakmadıklarını görmüyorlar. prenatal testlerin güvenilirliği cvsye çok benziyor çünkü aynı yerden kromozom bakılıyor , ki cvsye güvenilir demeyen dr duymadım. neticede karar sizin ama bu testler büyük bir imkan bence, ilk hamileliğimde yaşadığım stres ve korkuyu unutamıyorum, o zaman böyle bir imkan olsa mutlaka değerlendirirdim ( tabii yaşadığım streste o zamanki doktorumun saçmasapan bir ultrason bulgusuna-bağırsakta hiperekojenite- bakarak bu bebek % 80 down demesinin de etkisi çok olmuştu) ayrıca bebeğimin gelişimi amniyosentezden sonra hep biraz geriden geldi, sonuna kadar da hep korku ile yaşamıştım...
Şimdi siz hiç bir testi yaptırmayın mı diyorsunuz.anlayamadım.benimde 2'li ve 4'lü testim yüksek riskli çıktı.4D detaylı ultrosanda herşey normal çıktı.ben hiç bir şey yaptırmayı düşünmüyorum.24 haftalık hamileyim
Siz kaç yaşındasınız?ben aldırmayı düşünmediğim için yaptırmadım
1 ay kaldı vaktinde doğarsa.Bende 38 yaşındayım.sizin dogum nezaman
Allah saglık ve sıhatli kucağınıza almayı nasip etsin
40 yaşındayım. sadece yaştan dolayı biliyorsunuz amniyosentez öneriyordu çoğu dr, bu testlerin çıkmasıyla en azından alternatifi oldu.
kızlar merhaba.39 yada 40 yaslarında olup hamıle kalan arkadaslar bende bebek dusunuyorum ama korkuyroum.mutlaka amnıyısentezmı yapılmamız gerekıyor hamılelıkte.ne gıbı sıkıntılar cıkabılır acaba.bana yardımcı olurmusunuz:18:
merhaba.bebegınız hayırlı olsun.kacıncı cocugunuz acaba.bırde ıkılı testte ne cıkmıstı sonucunuz.gecmısı okuyamadım belkıde yazmıssınızdır.bır sorun yasadınızmı hamılelık boyunca
teşekkürler. ikinci çocuğum olacak kısmetse. ikili testte ilk sonuç 1/43 tü fakat nasıl olduysa testte hata yaptıklarını farkettim tesadüfen, burun kemiği ölçümünü hesaba katmayı unutmuş ve "burun kemiği yoktur "diye hesaplamışlar. oysa hormon değerleri normalmiş, ikinci bir labda tekrarlamıştım bazı lablar burun kemiği olmadan da hesaplıyormuş orada sonuç 100lerce kat farklı ve iyi çıkınca, ilk laba n.b : yok ne demek diye sordum ve anlaşıldı ki otomatik olarak burun kemiği olmayan bebek muamelesi yapmışlar o da testi çok etkiliyormuş sonucum düzelince 1/3000 lerde oldu ve amniyo riskine girmek istemedim. zaten 1/1000 altına amniyosentez önermiyoruz dedi perinataloglar da.
hamileliğimde sorun yaşadım ama bebekle değil bünyemle ilgili aşırı bulantı kusma tiroit anemi vs . sanırım belli yaştan sonra hamilelik daha zor geçiyor yani enerjiniz az bünye zayıflıyor temmuzda bile grip oldum mesela, bunun dışında çok şükür sorun yok şu ana dek.