Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Sevgili arkadaşlar, amniyosentez denilen olay bebeğin düşme riskini arttırmak demektir. 1/230-240... gibi orandan korkuluyor ama 1/100 gibi düşme risk oranından korkulmuyor bu nasıl matematik.
Allah izin verdi bi çocuk dünyaya gelecek oldu. Bütün annelere ben dahil Allah hayırlısını versin. down sendromu başta annenin yaşıyla orantılı olarak artabilmektedir. Eee bundan doğal ne olabilir ki..... bu makina sonuçta yaşla ilgili sonuç vermektedir. bunun yanı sıra yanlı hafta içinde muayene gibi etkenlerde etkileyebilmektedir.

Arkadaşlar biyolojik yaşım 37 olmasına rağmen kimlikte 39 olarak işlenmiş ve hastanede 39 olarak görülmüştür ilk çocuğum Allah'ın izniyle 15 haftalık. 3lü test 11.haftada yaptırdım ve 1/248 göründü. şimdi sırada üçlü tarama testi var bana down sendromu pozitif deyince dünyam başıma yıkıldı gibi oldu ve çok korktum şimdi amniyosentezin 1/100 düşürme riski var. diycem o ki biz Allahtan istedik Allah bize verdi sonuç ne olursa bilmiyorum bu konuda ilim sahibi olanlar yada tecrübe sahibi olanlar varmı bana yardım edebilirler mi????
Bütün Annelerin Hayırlı sağlıklı Salih bebekler dünyaya getirmesini Yüce yaradanımdan diliyorum.

Arkadaşlar biyolojik yaşım 37 olmasına rağmen kimlikte 39 olarak işlenmiş ve hastanede 39 olarak görülmüştür ilk çocuğum Allah'ın izniyle 15 haftalık. 3lü test 11.haftada yaptırdım ve 1/248 göründü. şimdi sırada üçlü tarama testi var bana down sendromu pozitif deyince dünyam başıma yıkıldı gibi oldu ve çok korktum şimdi amniyosentezin 1/100 düşürme riski var. diycem o ki biz Allahtan istedik Allah bize verdi sonuç ne olursa bilmiyorum bu konuda ilim sahibi olanlar yada tecrübe sahibi olanlar varmı bana yardım edebilirler mi????
Bütün Annelerin Hayırlı sağlıklı Salih bebekler dünyaya getirmesini Yüce yaradanımdan diliyorum.

merhaba bazen yanlış tehşis konuluyor dikkat edin araştırma hastanelerine gidin iyice incelesinler benimde bebegimde sorun var kalp damarı ters bide bebegin eşi normalden büyük ALLAH büyüktür bakalım herşeyin hayırlısı

İkili testin güvenilirliği üçlü teste göre daha yüksektir. Benim doktorum üçlü yü yapmamıştı hatta.. Kalbinizi ferah tutun, bebeğinizi sağlıkla alacaksınız kucağınıza inşallah.
Canım ikili iyi çıkarsa üçlü yaptırmaya gerek yok mu benzer testler mi?

Ayy bu down sendorumu da beni baydı artık ben eltim görümcem aynı hastanede üniv.hastanesi ankaradayız bu arada 3müzede down sendorumlu dediler daha da çok duydum bunu kulak asmayın derim..

Ben de 17. haftamdayım.ikili testte ense kalınlığı 3.7 çıktı,1/50 trızomy 21 riski... 12. haftamdan beri nasıl yaşıyorum ben de bilmiyorum.Aldırmayı düşünmediğimiz için amniyosentez yaptırmadık bu zamana kadar ama benim içime bi korku girdi ya bakamassam down sendromlu olursa diye bu yüzden amniyo yaptırıp aldırmayı geçirdim aklımdan ama eşim asla kabul etmiyo ben bakarım çocuğuma diyo ama o da sıkılgan bi insan güvenemiyorum.kafayı yedim sanırım:S şimdi çok kararsızım amniyosentez yaptırmalı mıyım bi yandan düşük olcak sağlıklıysa bile kaybedebilirim diye korkuyorum.karmakarışığım...

Ben de 17. haftamdayım.ikili testte ense kalınlığı 3.7 çıktı,1/50 trızomy 21 riski... 12. haftamdan beri nasıl yaşıyorum ben de bilmiyorum.Aldırmayı düşünmediğimiz için amniyosentez yaptırmadık bu zamana kadar ama benim içime bi korku girdi ya bakamassam down sendromlu olursa diye bu yüzden amniyo yaptırıp aldırmayı geçirdim aklımdan ama eşim asla kabul etmiyo ben bakarım çocuğuma diyo ama o da sıkılgan bi insan güvenemiyorum.kafayı yedim sanırım:S şimdi çok kararsızım amniyosentez yaptırmalı mıyım bi yandan düşük olcak sağlıklıysa bile kaybedebilirim diye korkuyorum.karmakarışığım...

Benimde ikili testte trisomi 18 1/41 çıktı ense falan iyiydi ama çok stresli günlerdi tabiki ve doktorum ısrarla amniyosentez dedi bizde aldırma düşünmediğimız için detaylı ultrasonu bekliyoruz orda hersey net gözükürmus sonuçta, bu arada üçlü test yaptırdım trisomi 18 1/9170 çıktı su an ki doktorum bebekte bi sorunun olmadığını söylüyor yinede detaylıyi bekliyorum ama hep pozitifim artık moralim yüksek tutuyorum ve eminim bir sorun yok bebeğimde ..

Bence bu şekilde gerilerek daha çok zarar veriosun çocuğa bende aldırmayı hiç düşünmedim ama bu düşüncenin. Beynimi kemirmesinide istemedim amniyosentezde düşük ihtimali 200/1 işini ii yapan bi doktor bulduğun zaman hiç bi sıkıntı olmaz ayrıca düşük riskini en aza indirmek için amniyosentez sıvısını aldıktan sona iğne yapıolar sana ii bi doktor bul ve bence yaptır henüz 17. Haftadasın ayrıntılı ultrason 20 haftadan önce yapılmıo bu 3 hafta daha gerilceksin demek karar yine senin tabi benim ki tavsiye ;-)

Benimde ikili testte trisomi 18 1/41 çıktı ense falan iyiydi ama çok stresli günlerdi tabiki ve doktorum ısrarla amniyosentez dedi bizde aldırma düşünmediğimız için detaylı ultrasonu bekliyoruz orda hersey net gözükürmus sonuçta, bu arada üçlü test yaptırdım trisomi 18 1/9170 çıktı su an ki doktorum bebekte bi sorunun olmadığını söylüyor yinede detaylıyi bekliyorum ama hep pozitifim artık moralim yüksek tutuyorum ve eminim bir sorun yok bebeğimde ..

ne kadar güzel moralini yüksek tutabilmen.ben cok güçsüz olduğumu gördüm hamilelikte.bebeğimi üzdüğüm için ayrıca üzülüyorum bide:(

Bence bu şekilde gerilerek daha çok zarar veriosun çocuğa bende aldırmayı hiç düşünmedim ama bu düşüncenin. Beynimi kemirmesinide istemedim amniyosentezde düşük ihtimali 200/1 işini ii yapan bi doktor bulduğun zaman hiç bi sıkıntı olmaz ayrıca düşük riskini en aza indirmek için amniyosentez sıvısını aldıktan sona iğne yapıolar sana ii bi doktor bul ve bence yaptır henüz 17. Haftadasın ayrıntılı ultrason 20 haftadan önce yapılmıo bu 3 hafta daha gerilceksin demek karar yine senin tabi benim ki tavsiye ;-)

Gerçekten teşekkürler,amniyosentez yaptırmış birinin bunu söylemesi daha rahatlattı beni.Çok haklısın kafamın karışıklığı hem bana hem bebeğe zarar veriyor.İnşallah olumsuz bir sonuç çıkmaz.Bu zamana kadar yaptıramamaın sebebi ya kötü çıkarsa 5 ay napcam dı.Ama bilmemek de yıpratıyo:S

ne kadar güzel moralini yüksek tutabilmen.ben cok güçsüz olduğumu gördüm hamilelikte.bebeğimi üzdüğüm için ayrıca üzülüyorum bide:KK43:

Bende çok üzüldüm bebeğimide üzdüm inan 2 hafta sürdü ama sadece bu sonra oturup düşündüm tabi eşim de çok destek oldu, onu bana Allah yolladı onu benden alacak olanda Allah o yüzden kime neden isyan edeyim ki diye düşündüm ve dua ettim çok hala da ediyorum.. kafamdan attım tamamen bebeğimin sağlıksız olduğunu çünkü ikili test denilen şey dışında herşeyimiz normal çok şükür rüyama bile girdi bebeğim ve bana ihtiyacı olduğunu gördüm :) sen napardın bu durumda.. moralin hep yüksek olsun bebeğinin sana senin moraline beslenmene sevgine herşeyine ihtiyacı var .. detaylı ultrasonu tercih ediyorum ben senin içinde Allah korusun bir sorun varsa da orda belli olur zaten ..

Bende çok üzüldüm bebeğimide üzdüm inan 2 hafta sürdü ama sadece bu sonra oturup düşündüm tabi eşim de çok destek oldu, onu bana Allah yolladı onu benden alacak olanda Allah o yüzden kime neden isyan edeyim ki diye düşündüm ve dua ettim çok hala da ediyorum.. kafamdan attım tamamen bebeğimin sağlıksız olduğunu çünkü ikili test denilen şey dışında herşeyimiz normal çok şükür rüyama bile girdi bebeğim ve bana ihtiyacı olduğunu gördüm :) sen napardın bu durumda.. moralin hep yüksek olsun bebeğinin sana senin moraline beslenmene sevgine herşeyine ihtiyacı var .. detaylı ultrasonu tercih ediyorum ben senin içinde Allah korusun bir sorun varsa da orda belli olur zaten ..

evet çok haklısın moral desrtek çok önemli işte ense kalınlığının olması beni hep olumsuz düşündürdü.Olumlu örneklere rağmen olumsuzların da olması korkutuyor beni.Allahım kalbimize ferahliık,rahatlık versin.Bebeklerimize sağlık versin,sapasağlam doğsunlar inşallah...

Ikili ve üçlü test yaptırmadım, sonuçlar %100 olmadığı için kafamı karıştırmak istemedim. 20. Haftamda ayrıntılı ultrasonda bebeğimde omfalosel anomalisi görüldü. Karın duvarında yarım cm açıklık vardı ve bu anomalinin down sendromlu bebeklerde daha sık görüldüğü ve bunun belirtisi olabileceği söylendi. Amniyosentez önerildi, şiddetle karşı çıktım. Ben zaten böyle bir şeyi öğrenmek kafamı karıştırmak istemiyordum. Doktorun odasından çıktığımda hıçkırıklara boğuldum. Birkaç gün sonra bir profesöre muayene oldum, benzer şeyleri söyledi ve riskin %30-40 olduğunu söyledi. Ben hala amniyosentez istemiyordum ta ki doktor bu durumda doğunca testlerin yapılması gerekecek kromozomlarıyla ilgili sorunu var mı diye vakit kaybetmiş olacaksınız diyince ikna oldum. Eşimde bu şüpheyle aylarca bekleyeceğiz deyince mecbur kabul ettim. Ama eşime eğer amniyosentezin riskinden bebeğime birşey olursa ne onu ne de kendimi affetmeyeceğimi söyledim. Birkaç gün sonra çapada Prof Alkan hoca tarafından amniyosentez yapıldı. Çok stresli bir süreçti. Öncesi sonrası... İçimde hep iyi hisler vardı ama yine de çok tedirgindim. Ya bize olumsuz rapor sunulur da gebeliği sonlandırmam önerilirse? Ben bunu nasıl kaldırırdım, nasıl atan bir kalbi durdururdum? Onun canını ben vermedim ki ben sonlandırayım. Çocuğunu doğurup çöpe atan ölüme terkeden vicdansızlardan ne farkım kalacaktı. Düşüne düşüne Rabb'ime teslim oldum. Herşeyin hayrını o bilir. Sonuç ne olursa olsun bebeğimden vazgeçmeyecektim. Ama ya sağlıklı değilse, ya isyan edersek asilerden olursak. 3 hafta çok zor geçti. Geçtiğimiz Cuma günü sonucumuzu aldık. Çok şükür Allahımıza bebeğimizde kromozom sorunu yok. Sadece doğduğunda ufak bir operasyon geçirecek. Buna da şükür, Allah dermansız dert vermesin. Genetik uzmanı binlerce sendrom olduğunu sadece birkaçına bakıldığını hala risk olduğunu söyledi ama çok anlamsız geldi bana. O kadar risk her hepimizde var. Artık moral bozmuyoruz. Şimdi 26. Haftadayız. Kızımızı bekliyoruz...

Maşallah ne güzel tevekkül etmişsiniz.Ben de ilk başlarda istemedim amnıyosentezı hatta ıkılı yaptırdım dıye bıle pısman oldum ama şimdilerde korkmaya başladım ve bu korkum yanlış düşüncelere sebep oluyo ya bakamassamben o çocuğa vs. imtihanımı kaybetmek istemiyorum.Rabbim hiçkimseyi kaldıramayacağı,ağır imtihanlarla başbaşa bıkamasın.Ben de dua ediyorum Allahım hayırlıysa amniyosentezi yaptırıyım diye,çünkü bebeğime benim yüzümden bişey olursa kendimi affedemem...

Âmin. Ikili üçlü teste çok kulak asmayın derim. Bir geçerlilikleri olduğuna inanmıyorum. Etrafımızdaki her 10 bebekten 8ine down sendrom riski söyleniyor. Bunun bir sebebi de doktorların kendini garantiye alması. Biraz araştırınca gördüm ki geçmiş dönemlerde down sendromlu çocukları olan aileler bize doktor söylemedi biz istemezdik deyip doktorlarını mahkemeye vermişler. Onlarda kendilerini garantiye alıp her ihtimali söylüyorlar. Sonucunda her halükarda haklı çıkacaklar. Biz en kötüsünü söylemek zorundayız dedi doktorun biri bana, annenin psikolojisi umurlarında bile değil. Hatta kimisi öyle acımasızki sorun varsa direkt gebelik sonlandırılmalı anlayışında. Ben profesöre şöyle bir soru sordum: eğer ikili test yaptırsaydım sonuç tam anlamıyla olumlu çıkasaydı amniyosenteze gerek yok diyebilir miydik? Anomali gözlemlendikten sonra ikili testin bir anlamı yok kesinlikle amniyosentez gerekir dedi. Benim yeğenime de ense kalınlığı teşhisi konmuştu, yaptırmadılar amniyosentez, şimdi maşallahı var hiçbir sorunu yok. Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin.

Bugün araştırma hastanesine gittik perinatoloğa,riskiniz >1/50 dedi yani belkı de yüzde yüz bilinmez ancak amniyosentezde anlasılır dedi.Yarın amniyosentez olucam inşallah.Allahım yardım etsin düşük olmadan yapılsın ve sonucumuz güzel gelsin...

Allah yardımcın olsun. Gönlünü ferah tut bebeğinizde hiçbir sorun yoktur Allah'ın izniyle. Testten sonraki özellikle 3 gün dinlen, kesinlikle iş yapma kendini yorma. Ben ilk gün yataktan bile çıkmadım, yemeği bile yatağa getirdi annem. Şimdiden geçmiş olsun

Back
X