Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Cnm
kabul etmemekle bence çok iyi yapmışsın şuan farkında diilsin ama olacaksın emin ol... ben aminosentez olmuş sonrasında suyu gelmiş biri olarak soyluorum bebeğiniz sağlıklı olmasada doğurmak niyetinde iseniz aminosentez yaptırmayın ... içiniz rahat edecekse şu amerikaya lmanyaya gonderilen kan testlerinden yaptırın herşey Allah tan buna kalpten inanın ... bebeğinize bol bol dua okuyun sağlıklı olması için dua edin...
Cnm aminosentez tecrubeni anlatrmisn neler oldu suyun gelince nasil oldu bebegin seninlemi

amniosentezimi iyi bir ünide bir hocaya yaptırdım zaten takibe gittiğim hocaydı... amniosentez sırasında herhangi bir sıkıntı hissetmedim ama 1 saat sonra eve geçerken suyum geldi... idrar kaçırma şeklinde deildi bildiğimiz bir akıntı oldukça sıvı ve kontrolsüz akıyor tahminimce yaklaşık bir bardak hastaneye acil gitti ve yatışım yapıldı Rabbim kimseye o duyguyu yaşatmasın çünkü ben bebeğimi yeni yeni hissediyordum o zamanlar 16-17 hafta arası... 3 gün yatış yapıldı bir mıktar daha suyum geldi ama sonra durdu o arada doktorum antibiyotik tedavisine başladı 5-6 gün fazla kımıldamadım günlük hayatıma devam ettim... ben su içmeme çok dikkat ettim hergün1.5 lt su içtim(hamileliğim boyunca hastanede iken 3 litre) ... oyle bir anda içmedim gün içinde yudum yudum ... bebeğim çiş yaptı sıvım 2-3 güne dengelendi... doğumumu yaptm sorun olmadı ... yalnız amniosentezden mi başka bişiden mi bilmiorum 32. haftada biraz sancım oldu o durumda doktorum ilaç verdi tam günümde doğum yaptım 40+1 ... herkese sağlıklı güzel hamilelikler ve doğum diliyorum... aldırmayacağım bir çocuk için bunu yaşadım neden mi sabredemem die ama sağlıklı bebeğimi kaybediodum iyi düşünün derim 200 de 1 ihtimal beni bulmaz demiştim buldu...

Canim çok cok geçmiş olsun çok sevindim kucağına sağ saglim almana bende 200 kişide 1 bulur mu bulur gerçekten benim başıma gelmez dememeli insan şans ama senin adına çok sevindim ve tecrübe edindim kafam çok dolu çünkü

tşk ederim ben yaşadım kimse yaşasın istemem...
Canım ne büyük talihsizlik. Cok gecmis olsun. Bende yaptirdim ama ne agri ne sizinti nede farkli birseyle karsilasmadim.. Acikcasi bir daha ki hamileligimdede ikili test filan yaptirmayip amniosentez yaptiricam cunku suan icin tam sonuc veren bu.

senin tercihin tabi canım bişi dyemem ... ben sadece yaptırma die öneride bulunurum ...
Benim ikili tarama testimde biraz yüksek çıktı.. her zamanki teraneler yine ister amniyosentez ister harmony test dediler.. ben o gün çok ağladım. aldırmayı düşünmedim açıkcası. o gece bebeğim rüyama girdi bana anne ben sağlıklıyım beni aldırma dedi :( hiçbirşey yaptırmadım ondan sonra.. Yüce Rabbimin verdiğine kanaat etmek bebeğimizi göremediğimize göre elimizden geleni yaptıktan sonra bebeği Allahıma emanet edip güvenip beklemek gerek. bence hepimiz teknoloji kurbanıyız ve bunlar yüzünden dokuz ay hamileliğimizin tadını bile çıkaramıyoruz.. bir daha hamile kalırsam hiçbir test yaptırmam..

senin tercihin tabi canım bişi dyemem ... ben sadece yaptırma die öneride bulunurum ...
Bence yaptiran insanlarida bu sekilde korkutmamalisin.. 35 yas ustu nerdeyse zorunlu.. herkesinde harmony testi yaptiracak imkani olmayabilir, ayrica amniyosentez gibi kesin bir sonuc vermedigi gerceginide goz onunde bulundurursak, cokta tercih etmez doktorlar. Tarama alani dar cunku.
Belli ki doktorun birseyi yanlis yapmis ve sizintiya yol acmis herkeste boyle olucak diye birsey yok..

ben kimseyi korkutmuyorum canım başıma gelen b,ir durumu paylaşıorum bunun bir tarama testi olduğunu ikili test 3 lü test riskli çıktıysa bebeğinizin hasta olduğu anlamını taşımadığını anlatıorum. yaptırma demiorum sadece aldırma niyetinde deilsen yapılacak bişi yok beklemelisin diorum riske atma sağlıklı bebek doğabilir die doktorumun hatalı birşey yaptığını sanmıorum ...

selam hanımlar. 17+3 günlük hamileyim. ben de iki gün önce amniyosentez yaptırdım evde yatıyorum şimdi. ikili testim iyi çıkmıştı aslında doktorum 4lüyü ister yaptr ister yaptırma demişti. bu da yapılmış olsun dedim yaptırdım ben de . sonuç 1/236, risk grubundasın kesin sonuç için amniyosentez yaptırabilirsin dedi. iyi bir prof.a gittim ultrasonla baktı inceledi, sonuç büyük ihtimelle iyi gelecek ama içim rahat etsin diyorsan yapalım dedi, tamam dedik eşimle hemen o an aldı sıvıyı. sonuç 3 hafta sonra ama içim içimi yiyor. Allah'ım hepimizin bebeğine sağlık sıhhat ver. doktor risk grubundasın deyince çok ağladım. kaybetme korkusu çok zormuş, evlatla sınanmak çok zor gerçekten. Allah kimseyi evladıyla sınamasın diye dua ederim hep inşallah hayırlı haberler alırız. umarım 'testim temiz çıktı' diye mutluluğumuzu yazarız hepimiz buraya.

amin inşallah. hepimizin bebeklerine sağlık versin Allah'ım.
Canım benim doktorum sadece ikili teste güven üçlü dörtlü testler kesin sonuç vermiyor demişti. benimde ikili taramam 1/378 çıktı sınırda yada risk grubunda değil ama çok da iç rahatlatıcı değil. yalnız en sonunda doktorum yaptırmak istemiyorsan hiçbişey yaptırma dedi çünkü benim ultrasonda gördüğüm bulgular tamamen olumlu dedi. bende öyle düşünmek istiyorum. haftaya ayrıntılı ultrason var merakla bekliyorum hadi bakalımm..

Canım benim doktorum sadece ikili teste güven üçlü dörtlü testler kesin sonuç vermiyor demişti. benimde ikili taramam 1/378 çıktı sınırda yada risk grubunda değil ama çok da iç rahatlatıcı değil. yalnız en sonunda doktorum yaptırmak istemiyorsan hiçbişey yaptırma dedi çünkü benim ultrasonda gördüğüm bulgular tamamen olumlu dedi. bende öyle düşünmek istiyorum. haftaya ayrıntılı ultrason var merakla bekliyorum hadi bakalımm..
yaa 4lüyü yaptırmasaydım şu an mutlu mesut hayatıma devam ediyor olacaktım. ama yapıldı bir kere ve benim içime kurt düştü :( tam 4 ay bitti cinsiyeti de öğrendim rahata erdim derken bir de bunun sonucunu bekleyeceğim şimdi. inşallah iyi çıkar. insan bebeğinde en ufak bir hastalık çıksın istemez annelik böyle bir şeymiş demek ki. hele ki haftalar geçtikçe daha çok bağlanıyorum ona. sonuclarımız iyi çıkar inşallah sağlıkla kavuşuruz.

yaa 4lüyü yaptırmasaydım şu an mutlu mesut hayatıma devam ediyor olacaktım. ama yapıldı bir kere ve benim içime kurt düştü :KK43: tam 4 ay bitti cinsiyeti de öğrendim rahata erdim derken bir de bunun sonucunu bekleyeceğim şimdi. inşallah iyi çıkar. insan bebeğinde en ufak bir hastalık çıksın istemez annelik böyle bir şeymiş demek ki. hele ki haftalar geçtikçe daha çok bağlanıyorum ona. sonuclarımız iyi çıkar inşallah sağlıkla kavuşuruz.
Canım şuan böyle keşke yaptırmasaydık diyoruz ama hele ki ilk gebelikse bilemiyoruz. tecrübesiz oluyoruz. inşallah canım hepimiz sağlıklı bir şekilde alırız kucağımıza.. ama ben inanıyorum ki dokuz ayı rahat geçirebilen endişesiz bir anne yok :/

Canım şuan böyle keşke yaptırmasaydık diyoruz ama hele ki ilk gebelikse bilemiyoruz. tecrübesiz oluyoruz. inşallah canım hepimiz sağlıklı bir şekilde alırız kucağımıza.. ama ben inanıyorum ki dokuz ayı rahat geçirebilen endişesiz bir anne yok :/
doğru söylüyorsun zor işmiş. dışarıdan göründüğü gibi değilmiş.ayrıntılı ultrasondan güzel haberlerle dön inşallah sen de .

yaa 4lüyü yaptırmasaydım şu an mutlu mesut hayatıma devam ediyor olacaktım. ama yapıldı bir kere ve benim içime kurt düştü :KK43: tam 4 ay bitti cinsiyeti de öğrendim rahata erdim derken bir de bunun sonucunu bekleyeceğim şimdi. inşallah iyi çıkar. insan bebeğinde en ufak bir hastalık çıksın istemez annelik böyle bir şeymiş demek ki. hele ki haftalar geçtikçe daha çok bağlanıyorum ona. sonuclarımız iyi çıkar inşallah sağlıkla kavuşuruz.
İlk gebeliğiniz mi ?

Back
X