Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Arkadasalr topikte bir suru sayfa okudum ama emin olamadim ikili testim riskli cikti 1/50 ama ense kalinligi olcumu yanlissa eger bu risk degisiyor mu? Moralim cok bozuk 5 yildir bekliyoruz neredeyse zaten tup bebek.
Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. Bildiğim kadarıyla ikili test hesaplaması yapılırken kan değerlerine, ense kalınlığına, burun kemiğine ve ultrason sonuçlarına bakılıyor. Ayrıca bebeğin kaçıncı haftada olduğuda hesap yapılırken bakılanlar arasında. Yani bu durumda ense kalınlığı ölçümü yanlış yapıldıysa bence risk değişir. Benim ikili test sonucum çok yüksek riskli çıkmıştı. 1:12 ense kalınlığı da 2.60. Aradan 5 gün geçince ense kalınlığına tekrar bakıldı ve sonuç 1.60 çıktı. Testi tekrarlamadım CVS yapıldı. Sizde ense kalınlığı kaç çıktı.

Arkadasalr topikte bir suru sayfa okudum ama emin olamadim ikili testim riskli cikti 1/50 ama ense kalinligi olcumu yanlissa eger bu risk degisiyor mu? Moralim cok bozuk 5 yildir bekliyoruz neredeyse zaten tup bebek.
Allah yardimcimiz olsun canim gercekten yaşamayan bilemez hamilelik cok zorlu bir surec bildigim kadariyla ense kalinligi bu orani degistiriyor canim

Öncelikle bebeğiniz hayırlı olsun. Bildiğim kadarıyla ikili test hesaplaması yapılırken kan değerlerine, ense kalınlığına, burun kemiğine ve ultrason sonuçlarına bakılıyor. Ayrıca bebeğin kaçıncı haftada olduğuda hesap yapılırken bakılanlar arasında. Yani bu durumda ense kalınlığı ölçümü yanlış yapıldıysa bence risk değişir. Benim ikili test sonucum çok yüksek riskli çıkmıştı. 1:12 ense kalınlığı da 2.60. Aradan 5 gün geçince ense kalınlığına tekrar bakıldı ve sonuç 1.60 çıktı. Testi tekrarlamadım CVS yapıldı. Sizde ense kalınlığı kaç çıktı.
Cevabin icin tskler cnm inan buyuk skintilarmis bunlar. Benim ense kalinligi 2.15 cikti ama doktor olcerken sistem boyle olcuyor ben olctugumde 1 kusurlu bisey cikiyor dedi ama ben yine sistemi baz alicam dedi. Sabahtan beri agliyorum perinatologa gitmeyi dusunuyorum ama amniyosentez yaptiran da cok. Napicami sasirdim acikcasi. Sizin sonuclar temiz cikti degil mi?

Allah yardimcimiz olsun canim gercekten yaşamayan bilemez hamilelik cok zorlu bir surec bildigim kadariyla ense kalinligi bu orani degistiriyor canim
Amim canim tesekkuler gercekten oyle zaten tedavi sureci vs de yiprnmistim sanirim Rabbim imtihan ediyor Allah a emanet bebeklerimiz. Rabbim hepsine saglik sihhat versin

Cevabin icin tskler cnm inan buyuk skintilarmis bunlar. Benim ense kalinligi 2.15 cikti ama doktor olcerken sistem boyle olcuyor ben olctugumde 1 kusurlu bisey cikiyor dedi ama ben yine sistemi baz alicam dedi. Sabahtan beri agliyorum perinatologa gitmeyi dusunuyorum ama amniyosentez yaptiran da cok. Napicami sasirdim acikcasi. Sizin sonuclar temiz cikti degil mi?
Maalesef pek çok hamile farklı sıkıntılarla geçiriyor hamileliğini evet ölçüm hatası olabilir ama olmayadabilir ağlamayin sakin olup bi karar verin eğer hastanenize ve doktora güvenmiyorsaniz araştırıp iyi bir labarotuvarda testi tekrar ettirebilirsiniz mesela ankarada düzen çok güvenilir bir labiratuvar sonra yine iyi bir perinatolog yada radyologa detaylı ultrasona girebilirsiniz yine bu konuda en iyilerden biri olan eyüp ekici var ankarada ama bunların hiçbiri net sonuç vermez en nihayetinde amniyosentez yaptırıp kesin sonuç alabilirsiniz o kadarda korkmayın amniyosentezden benim riskim daha yüksek ben detaylı ultrasonla yetindim sakin olup kararınızı verin ve o doğrultuda hareket edin herşey yolundadır umarım

Birde maliyeti biraz yüksek olmakla birlikte yine kesin cevap alabileceğiniz kan testi var sadece kan alınacak sizden ve yurt dışına gidecek bir kac haftada sonuç alırsınız

Birde maliyeti biraz yüksek olmakla birlikte yine kesin cevap alabileceğiniz kan testi var sadece kan alınacak sizden ve yurt dışına gidecek bir kac haftada sonuç alırsınız
Evt bu testi de duydum 2000 tlymis fiyati. Sizin risk ne kadardi ve kacinci haftada ayrintili ultrasona girdiniz. Bende iyi bi perinatologa goruneyim o yaptir derse yaptirim artik amniyosentez diye dusunuyorum. Sanirim bu degerlerle 3 lu veya 4 lu teste yollamazlar beni cunku doktorumla bayramdan sonra gorusecegim . Kesin amniyosentez der diye dusunuyorum

Evet benim sonuçlarım temiz çıktı Allahıma binlerce kere şükür. 2 hafta bekledim. Çok zordu. Seni çok iyi anlıyorum. Bu forum bana umut oldu. Sonucu temiz çıkanları okuyup rahatlıyordum bekleme süresinde. Benim riskim çok çok fazlaydı. Yani aslında bu testler olasılık hesabı yapıyo. Teşhis demek değil.

Evt bu testi de duydum 2000 tlymis fiyati. Sizin risk ne kadardi ve kacinci haftada ayrintili ultrasona girdiniz. Bende iyi bi perinatologa goruneyim o yaptir derse yaptirim artik amniyosentez diye dusunuyorum. Sanirim bu degerlerle 3 lu veya 4 lu teste yollamazlar beni cunku doktorumla bayramdan sonra gorusecegim . Kesin amniyosentez der diye dusunuyorum
Benim ikili testim 22000de1 di ama üçlü 36da 1 di en iyi perinatologada gitseniz %100 bir şey söylemezler ben 17.haftada eyüp ekiciye gittim 10 üzerinden 9 sağlıklı bebek ama o 1 ihtimal için amniyosentez yaptır dedi ben yaptırmadım şimdi 2 haftam var doğuma bekliyorum sabırla endişeyle umutla gerçekten çok zor neye karar verirseniz verin Allah bunları yaşayan herkese sabır ve güç versin

Evet benim sonuçlarım temiz çıktı Allahıma binlerce kere şükür. 2 hafta bekledim. Çok zordu. Seni çok iyi anlıyorum. Bu forum bana umut oldu. Sonucu temiz çıkanları okuyup rahatlıyordum bekleme süresinde. Benim riskim çok çok fazlaydı. Yani aslında bu testler olasılık hesabı yapıyo. Teşhis demek değil.
Evet riski gosteriyor aslinda kimisi hic yaptirmiyor bu testleri en guzeli kafa rahat oluyor bende kararsizdim yaptirayim dedim. Rabbime emanet hepimiz ins bebislerimizi saglikla kucagimiza aliriz.

Benim ikili testim 22000de1 di ama üçlü 36da 1 di en iyi perinatologada gitseniz %100 bir şey söylemezler ben 17.haftada eyüp ekiciye gittim 10 üzerinden 9 sağlıklı bebek ama o 1 ihtimal için amniyosentez yaptır dedi ben yaptırmadım şimdi 2 haftam var doğuma bekliyorum sabırla endişeyle umutla gerçekten çok zor neye karar verirseniz verin Allah bunları yaşayan herkese sabır ve güç versin
Amin gercekten oyle insanin icine bir sey oturuyor sanki. Sizinde 2 li cok iyi cikmis aslinda neden daha 3 luye gerek duydunuz cunku ikili iyi cikinca 3 lu yaptirmiyolar diye biliyorum. Sizde insallah cok saglikli bir bebek ve dogum gerceklestirirsiniz.

Vallahi ilk hamileliğim doktoruma çok güvendim ama 3lü böyle çıkınca erken mi yaptık acaba bi daha tekrarlayalim diyince bıraktım o doktoru ama emin olun bunlar sadece tarama testi biraz önce arkadaşımız da yazdı 12de 1 riskli test bile twmiz çıkabiliyor yada testler çok iyi çıkıp downlu doğan bebekler var dediğim gibi ya amniyosentez ya kan testi kesin sonuç diğer türlü belirsizlikte hamileliğiniz çok zor geçiyor

Benimde ilk gebeligim testleri bile yeni ogrendim insan isin icine girince herseyi arastiriyor mecburen. Ama elimizden bisey gelmez tabi istedigimiz kadar arastiralim. Hakkimizda hayirlisi

Arkadaşlar kusura bakmayın pek nete giremiyorum fatoszeynep ve sevgili-g doğumlarınıza az kalmış inşallah güzel haberler verirsiniz bizlere ve tabi diğer arkadaşlarda en son yazdığımdam sonra bugün bakabildim ve gözyaşları ile okudum forumu hepimiz aynı korkuları yaşıyoruz ve yaşadık Rabbim beni bu zorlu yolculuğa çıkarmadı çok şükür inşalla sizler içinde aynısı olur sadece benim gibi hamilelğinizi hatırlamak istemezsiniz zor bi süreç olarak kalır arkanızda bu arada benim ense kalınlığı 2.2 ikili test 1/69 üçlü 1/250 idi ve sanırın yanlış hatırlamıyosam 29 haftalık falandı fl bir hafta geri geliyodu başkada bir belirti yoktu ayrıntılıda ama bunlar çok yüksek risk grubu biliyosunuz hem ikili hem üçlü riskli ama Allah'ıma şükürler olsun evladım sağlıklı doğdu çok dua edin Allah kendine ihlasla güvenen hiç bir kulunu geri çevirmez inşallah yarında kadir gecesi bol dua edelim birbirimize Allah'a emanet olun hayırlı kandiller hepinize

Herkese merhaba dillerim rabbimden tum anneler evlatlarina saglikli bi sekilde alir kucaklarina.ben 37 yasindayim ikili testimde risk cikmadi sadece yas riskim sinirda cikti 35 yas ustu hemen hemen herkeste boyle cikiyormus nt 1.5 nazal kemikte goruldu usg cok iyi cikti dedi perintolog.ama yas riski canimi sikiyo evde tahlili incelerken bisey dikkatimi cekti son adet tarihim 26 mart iken 6 mart olarak girilmis labratuarda. zaten rapordada ultarason ve gebelik yasi arasinda fark dikkat cekmektedir yaziyo.bu hata test sonucunu etkilermi acaba !

Kızlar ilk doğum haberi benden 3 gün önce doğum yaptım.3 lü testimde risk orannı
203/1 çıkmıştı .amniyosentez yaptırmadım.allahıma hamdolsun sağlıklı bir evladım oldu.darısı diğerlerinin başına tek bildiğim bol bol dua
Gözün Aydin canım darısı başımıza doğar doğmaz anlıyorlar dimi sağlıklı oldugunu

Merhaba benim kızım içinde down riski 1.50 çıkmıştı hemde tüp bebek allaha şükür sağlıklı doğdu forma işaret attılar tüp bebek diye size tavsiyem ayrıntılı temiz çıktı ise korkmayın

Merhaba benim kızım içinde down riski 1.50 çıkmıştı hemde tüp bebek allaha şükür sağlıklı doğdu forma işaret attılar tüp bebek diye size tavsiyem ayrıntılı temiz çıktı ise korkmayın
Merhaba benim formada isaret koydular tup bebek diye insallah sizinki gibi hersey normaldir daha ayrintilya girmedim 18 haftalik olmasi gerekiyormus sanirim. Siz kac haftalikken girdiniz ayrintiliya. Bu arada 3 lu test yaptirmismiydiniz onun sonuclari nasil cikti. Cok soru sordum kusura bakmayin

Back
X