- 25 Nisan 2012
- 4.527
- 1.076
- 173
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
- #4.021
Arkadaşlar benim 2li testim çok iyi 3lü testim 36/1 oranında yüksekti burda çok yazdım belki okumuşsunuzdur belki bu kadar sayfa içinde en yüksek iki üç orandan biri benimdi sizler 200/1 170/1 gibi oranlara çok endişeleniyorsunuz düşünün benim 36/1 di ve ben amniyosentez yaptırmamıştım sadece ankarada eyüp ekici var özellikle yazıyorum okuyanlara faydası olsun diye çok tecrübeli bir doktor o çocuğumun iyi olduğunu söylemişti bende eğer amniyo sonucu kötü gelirse aldırma düşüncesi oluşabilir diye sonucun kötü olmasından korktuğumdan yaptırmadm ne yalan söyleyeyim şimdi olsa aynı kararı vermezdim çünkü 15inci haftamdan sonra ne yerdeydim ne gökte boğazımda bir düğüm kalbimde bir sızı bekledim gerçekten çok zordu velhasıl bebeğime kavuşalı 3 hafta oldu down sendromu yok ama ben 2 hafta boyunca hala çocuğumu inceledim kimseye söylemeden o psikolojiyi zor atlattım kendimce yorumlarım şöyle bu testler ister ikili ister üçlü dörtlü farketmez riskiniz varsa ehil bir elde amniyosentez yaptırın kendinizi çok fazla yıpratmayın çünkü çok ağır bir psikoloji doğumda bile sürekli hıçkırarak ağladım hep downlu mu diye sayıkladım hep 3 çocuk isteyen ben ikinciyi bile düşünemiyorum kötü geçen hemileliğimden dolayı ama her şey Allahtan çoğunlukla testler tertemiz çıkıyor ama downlu oluyor Allah kalbinize ferahlık versin herkes sağlıkla kavuşsun bebeğine
Haklısın bıraz umut oldunuz benımde 157/1 dedıgınız gıbı ,korkuyorum
yenıden yaptırdım testı, renklımde cok sukür cok ıyı cıktı,harıka bir dr,a rastladım Allah tan da bana tekkk,tekkk damarlarına kadar anlattı 1 saat