Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

arkadaşlar benimde 2li testim riskli çıktı 63/1 28mayısta amniyosentez yaptırdım şimdi sonuç bekliyorum. sakin olmaya çalışıyorum ama çok zor bi durum. Allah tüm bekleyenlere yardım etsin ve hepimize temiz sonuç almak nasip etsin. benim ilk gebeliğim ama ikinci çocuk için karar verdiğimizde kesinlikle tarama testlerine girmem direk amniyosentez yaptırırım. taramaları yaptırmak süreci uzatmaktan başka bişeye yaramıyo.

bendede rısk cıkmıstı 3lu testte.amnıyosentez yaptırdım.erken tanı yontemı ıle bır haftada sonuc aldım hersey normal gozukuyodu,sonra 21gun sonra kesın sonuc cıktı ve trızomı 17 gozukuyodu.pesınden kordosentez yaptırdım 15gunde onun sonucu cıksın dıye bekledım kordosentez temız cıktı.sozde amnıyosentez yuzde99 dogru cıkar dıyor doktorkar ama amnıosentez kotu cıkarken kordosentez temız cıktı ıkısıde yuzde 99 dogruluk oranına sahıp pekı hangısıne guvenecegız.ıstersem aldırabılecegımı soyledıler 26haftalık hamıleydım.devam kararı aldım.suan dogumuma 8 yada 11 gunum var.bakalım ne olacak

arkadaşlar benimde 2li testim riskli çıktı 63/1 28mayısta amniyosentez yaptırdım şimdi sonuç bekliyorum. sakin olmaya çalışıyorum ama çok zor bi durum. Allah tüm bekleyenlere yardım etsin ve hepimize temiz sonuç almak nasip etsin. benim ilk gebeliğim ama ikinci çocuk için karar verdiğimizde kesinlikle tarama testlerine girmem direk amniyosentez yaptırırım. taramaları yaptırmak süreci uzatmaktan başka bişeye yaramıyo.

aslında tamamaen katılıyorum sana ve insanlar bilinçlendikçe ileride herkes amnio yaptırır hale gelecek, eminim ben.
bende 12. haftamda cvs yaptırdım. en erken, sonuç yine 21 günde çıkıyor... bende inanılmayacak kadar büyük tesadüflerle bebeğim hasta çıktı. 1 ay oldu onsuzum... ama içim çok huzurlu. yine bebek yapıcam , yinede test yaptırıcam.
tarama testleri tamamen istatistiksel sonuçlara dayalı olarak, sana kesin bişey söyleyemiyor. ama cvs, amnio sentez gibi yöntemler riskli bile olsa uzman ellerde %98 kesin tanı konuyabilir....

bendede rısk cıkmıstı 3lu testte.amnıyosentez yaptırdım.erken tanı yontemı ıle bır haftada sonuc aldım hersey normal gozukuyodu,sonra 21gun sonra kesın sonuc cıktı ve trızomı 17 gozukuyodu.pesınden kordosentez yaptırdım 15gunde onun sonucu cıksın dıye bekledım kordosentez temız cıktı.sozde amnıyosentez yuzde99 dogru cıkar dıyor doktorkar ama amnıosentez kotu cıkarken kordosentez temız cıktı ıkısıde yuzde 99 dogruluk oranına sahıp pekı hangısıne guvenecegız.ıstersem aldırabılecegımı soyledıler 26haftalık hamıleydım.devam kararı aldım.suan dogumuma 8 yada 11 gunum var.bakalım ne olacak

canım %98%97 civarında bir kesinlik söz konusu. bende cvs yaptırdım. bana turner sendromu dediler. kızlarda olurmuş. bebeğimi aldırdım, bebek erkek çıktı. nevrim dönmüş o an benim, eşim hemen fakülteyi aradı, ortalık karıştı... patalojiden sonuçlar alındı tekrar genetikte incelendi... ama %1 ihtimal erkek olma olasılığıda var ve öyle dediler...

sonuç olarak benim üniversitede genetik bölümüne güvenmekten başka çarem yok... yine bebeğim olacak yine oraya yaptırıcam. dışarıda bu işlemler hijyenik şartlarda olmuyor. işin uzmanı kişiler büyük şehirlerde bile az.
işin uzmanı diyorum, her kadın doğumcu prenetal tanı yöntemlerini yapmaz. bu konuda kesinlikle araştırıp dr. bulmak lazım.

umarım amnioda sorun olmuştur canım arkadaşım. ben yaşadığım için iyi biliyorum yaşadıklarını. en acısını yaşadım ben...
sağlıklı olsun bebeğin inşallah...

Benim de hem ikili hem de üçlü testte yüksek risk çıktı... üçlü testte trisomy18 riski kan değerlerine göre 1/2 çok yüksek. Hamileliğim süresinde hiç problem yaşamadım ultrasonda da şimdiye kadar bi soruna raslanmadı ama kan değerleri anormal. Özellikle hcg çok düşük yaptırmam diyodum ama dayanamadım ben de 28 mayısta amniyosentez yaptırdım. 13 gün geçti haftaya sonucu alıcam. Bu arada ömrümden ömür gitti aklımın bir yanı hep bebeğimde…

Allah büyük, umudum da korkum da çok büyük bana da dua edin.. arkadaşlar gibi benim de sonucum temiz çıkar da hamileliğimi tekrar yaşamaya başlarım…

Nznnzn be de senin gibi düşünüyorum birdaha ki hamileliğimde tarama testlerini yaptırmayı düşünmüyorum.. faydasından çok zararı oldu….

Benim de hem ikili hem de üçlü testte yüksek risk çıktı... üçlü testte trisomy18 riski kan değerlerine göre 1/2 çok yüksek. Hamileliğim süresinde hiç problem yaşamadım ultrasonda da şimdiye kadar bi soruna raslanmadı ama kan değerleri anormal. Özellikle hcg çok düşük yaptırmam diyodum ama dayanamadım ben de 28 mayısta amniyosentez yaptırdım. 13 gün geçti haftaya sonucu alıcam. Bu arada ömrümden ömür gitti aklımın bir yanı hep bebeğimde…

Allah büyük, umudum da korkum da çok büyük bana da dua edin.. arkadaşlar gibi benim de sonucum temiz çıkar da hamileliğimi tekrar yaşamaya başlarım…

Nznnzn be de senin gibi düşünüyorum birdaha ki hamileliğimde tarama testlerini yaptırmayı düşünmüyorum.. faydasından çok zararı oldu….[/QUOT

canım hiç tarama testlerine kafayı takmayın ne olur... diyorum ya istatistiksel sonuçlar onlar. hani bugüne kadar olanların oranı gibi bişiii...
aslında sonuçlarınız ilk hafta belli oluyor. ilk tanı konuluyor. sonra her hafta kültürde alınan su çoğaltılıp tekrar testleri yapılıyor. tanıdık varsa belki bişiler söyler size. bi deneyin şansınızı...

Saol canım aslında haklısın tabi ne olursa olsun yapacak bişey de yok aslında ama hormonlardan mıdır nedir endişelenmeden yapamıyorum...

10 gün geçtikten sonra hemen doktoruma gittim net olmasa bile bişey söyler belki diye ama olmadı ne yazık ki... kendi de amniyosentez olmuş işin içinde olduğum için acele ettim çok sıkıştırdım sonuç alınamadı bebekten kan alındı sonra en iyisi bekleyelim hem sağlıklı bi sonuç olmaz öyle dedi...
oyalanıyorum ben de böyle sinemaya gidiyoruz kafayı dağıtacak şeyler arıyoruz artık ne yapalım... formu takip ediyorum arkadaşların temiz sonuçları geldikçe kendi sonucummuş gibi seviniyorum resmen...
Hepimizim sonuçları iyi çıkar da bebişlerimizi kucağımıza alırız biranevvel inşallah hepimiz...

Saol canım aslında haklısın tabi ne olursa olsun yapacak bişey de yok aslında ama hormonlardan mıdır nedir endişelenmeden yapamıyorum...

10 gün geçtikten sonra hemen doktoruma gittim net olmasa bile bişey söyler belki diye ama olmadı ne yazık ki... kendi de amniyosentez olmuş işin içinde olduğum için acele ettim çok sıkıştırdım sonuç alınamadı bebekten kan alındı sonra en iyisi bekleyelim hem sağlıklı bi sonuç olmaz öyle dedi...
oyalanıyorum ben de böyle sinemaya gidiyoruz kafayı dağıtacak şeyler arıyoruz artık ne yapalım... formu takip ediyorum arkadaşların temiz sonuçları geldikçe kendi sonucummuş gibi seviniyorum resmen...
Hepimizim sonuçları iyi çıkar da bebişlerimizi kucağımıza alırız biranevvel inşallah hepimiz...

ben her gün sabah ağlardım eşime, o ünv.tede zaten, ne olur al sonuçlarımı bugün diye... ki bizim arkadaşlarımız genetiktekiler. 21 gün tam olarak bekledim. çok iyi anlıyorum ben sizi. o raporu elime almadan sewinemem diyordum hep.
kaç aylıksın sen şimdi?
yarıladınız zaten bişi kalmadı doğuma, herşey yolunda gidicek hiç korkma....:nazar:

18 haftalık bebeğim yarıladık sayılır dedğin gibi... herşeyin hayırlısı tabi başta ama hissediyorum ben bebeğim sağlıklı ah bi de şu rakamlar aklıma gelmese... Cinsiyetini de bilmiyorum hala sormakta hiç aklıma gelmedi sağlık haberleri ile birlikte öğrenirim inşallah..
Bekleyen herkese sabır versin rabbim sana da inşallah bebiş:)

18 haftalık bebeğim yarıladık sayılır dedğin gibi... herşeyin hayırlısı tabi başta ama hissediyorum ben bebeğim sağlıklı ah bi de şu rakamlar aklıma gelmese... Cinsiyetini de bilmiyorum hala sormakta hiç aklıma gelmedi sağlık haberleri ile birlikte öğrenirim inşallah..
Bekleyen herkese sabır versin rabbim sana da inşallah bebiş:)

demekki her anne aynı şeyi yaşıyor, benimde aklıma cinsiyeti gelmemişti o zaman. hem dediğin gibi bişeyler ters gitse anlıyosun. benim baştan beri bi huzursuzluğum vardı. bişeyler olacak diyordum. herkes kızıyotdu bana...

dediğin gibi bekleyen herkese sabrınıda versin allah, çok zor..:nazar:

Nznnzn be de senin gibi düşünüyorum birdaha ki hamileliğimde tarama testlerini yaptırmayı düşünmüyorum.. faydasından çok zararı oldu….

İstanbul dasın sanırım nerede yaptırdın amniyosentezi. aynı gün yaptırmışız. bu hafta alırız sanırım sonucu Allah hayırlısını versin ikimize ve tüm cevap bekleyenlere. Allah yardımcımız olsun...

Amiiin amin...

Perinatoloji uzmanı Hayri Ermiş yaptı amniyosensezi bi sorun da yaşamadık çok şükür.. sonuç bekliyoruz şimdi yapacak bişey yok... Cuma gidicem bakalım çıkar inşallah.... Geçen hafta gittim 2 hafta sonra dediler:(
Bu hafta alırız inşallah sonuçları beklemek çok zor....

bende prof.lemi ibrahimoğlu'na yaptırdım.
son birkaç gün kaldıkça daha bi zor oluyor beklemek eyvahedigeldismile...
Allah bize ve tüm bekleyenlere yardım etsin. hayırlı haberler alalım İnşallah...

mrb arkadaşlar benim de ikili testim riskli çıktı 1/165. dün cvs yaptırdım. bebeğin eşinden parça aldılar. dün bi rahatsızlığım olmadı ama bugün bel ve kasık ağrısıyla birlikte kanaamabaşladı. korkuyorum. düşük mü yapıcam acaaba. doktor da çok kanama olursa ara demişti.

aslında tamamaen katılıyorum sana ve insanlar bilinçlendikçe ileride herkes amnio yaptırır hale gelecek, eminim ben.
bende 12. haftamda cvs yaptırdım. en erken, sonuç yine 21 günde çıkıyor... bende inanılmayacak kadar büyük tesadüflerle bebeğim hasta çıktı. 1 ay oldu onsuzum... ama içim çok huzurlu. yine bebek yapıcam , yinede test yaptırıcam.
tarama testleri tamamen istatistiksel sonuçlara dayalı olarak, sana kesin bişey söyleyemiyor. ama cvs, amnio sentez gibi yöntemler riskli bile olsa uzman ellerde %98 kesin tanı konuyabilir....

canım geçmiş olsun. bende cvs sonucummu bekliyorum 3 hafta sonra belli olacak. ben bişey sormak istiyorum sana. sonuç belli oluncaya akadar ben 16 haftalık olacağım. allah korusun ama kötü sonuç çıkarsa ne olacak diye sordum doktora normal doğum dedi.senin bebeğini nasıl aldılar. ööyle bi acıya nasıl katlanılır.

canım geçmiş olsun. bende cvs sonucummu bekliyorum 3 hafta sonra belli olacak. ben bişey sormak istiyorum sana. sonuç belli oluncaya akadar ben 16 haftalık olacağım. allah korusun ama kötü sonuç çıkarsa ne olacak diye sordum doktora normal doğum dedi.senin bebeğini nasıl aldılar. ööyle bi acıya nasıl katlanılır.

nasıl katlanılır bana sor bide... 40 ım çıktı bugün benim. :Saruboceq:
umarım kanaman olmaz arkadaşım, hareket etme hep yat, bakanın var mı ewde? 10 gün çok dikkat et kendine. yola falan çıkma ki otobüs dolmuş falan unut onları. ewde bile iş yapma. çok dikkat et. korkutmak için söylemiyorum ama tehlikeyi sende biliyosun. benim hiç ağrım sancım kanamam olmamıştı...

17. haftaya girdik ben doğum yaptım, aslında düşük yaptırıldı bana. önce rahime bir balon yerleştirildi. onu vüct yabancı olarak algılayınca atmak istedi ve düşük başlamış oldu. sonra sancı vereceklerdi ki benim bebeğim kendiliğinden düştü... epidural takmışlardı zaten, canım o açıdan hiç yanmadı tatlım. ama bunları hiç düşünme. allahtan dr.um çok çok insancıl . her gün ama hergün dua ediyorum ona. beni hiç korkutmadı. şimdi o kadar çok hamile kalmak istiyorum ki! acımı yaşayamadan bebek sahibi olmayı düşünür oldum.

umarım haberler iyi olur tatlım. ama insan hissedyor bilio musun...ben en başından beri biliodum...:nazar::nazar:

çok geçmiş olsun canım gerçekten umarım bundan sonra herşey iyi olur. ben be bugün de bekliycem ağrı ve kanama geçmezse doktoru arıycam. artık hastaneye gitmeye de korkuyorum kötü bir durumla karşılaşıcam diye. allah zor durumda olan herkese yardımcı olsun.

arkadaşlar merhaba

ya bende 16+3 hamileyim dün dr.gittim 2li test yaptırdığımı sordu yaptırdım bi problem yok dedi..3lü test yaptırmak istiyormusunuz diye sordu onu ailenin insiyatifine bırakııyorlarmış.Eşimde pek yaptırma taraftarı değil bende kararsız kaldım yaptıran varmı bana fikir verirmisiniz lütfen..

Back
X