- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
Amin ınsallahh... Bende hala beklıyorum...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
amin ınsallahh... Bende hala beklıyorum...
inşallah sende tertemiz sonuç alacaksın. Benim riskim 63/1 çıkmıştı ikili testte allahıma binlerce şükür temiz çıktı amniyosentez sonucu. Beklemek çok zor allah kolaylık versin ve inşallah hepimiz sağlıklı alırız bebeklerimizi kucağımıza.
selam arkadaşım benimde 3lü taramam riskili çımıştı amniyosentez oldum we bebeqim down sendromluymuş hamileliqi sonlandırdılar
bence yanlış yapmışsın kardeşim keşke aldımasaydın salıklı doğsaydı sonradan olmazmıydı sanıyosunuz eğer o senin kaderinde varsa zaten olur kaderinde yoksa herşey yalan olur..
HEPıNıZE DERS OLSUN
size kendimle ilgili anımı anlatayım .ilk çocumda 3 lü tarama ne anlama geldiğini anlamadığım için yaptırdım.
bilseydim zaten yaptırmazdım çünkü ben kadere inananlardanım.
sonuç kötü çocuğunuz zeka özürlü dediler çok üzüldüm tabii o an dünyam karardı sonra kendimi toparladım. ama aldırmayı asla düşünmedim .çocuk oldu gayet salıklı şimdi 7 yaşında okulu peki ile geçtiama sğlıksızda olabilirdi herşey bizim için ozaman bütün özürlü çocuklarımızı öldürelim olurmu öyle şey
ikinci çocuğum da ise 3 lü tarama istemedim doktorun bana söylediği söz ise bu erkek olduğu için istemiyosun demi oldu öyle düşündüğü için üzüldüm tabiki
ama yansıtmadım ona şöyle dedim
diyelimki doğurduğumda salıklıydı sonradan özürlü oldu ozaman senmi öldüreceksin benmi doktor cevap veremedi tabi kaldı öyle
lütfen arkadaşlar hiç kimsenin hakkı yok bir canlıyı öldürmeye
bunun dinin arkasına sığınmakla ne alakası var bende anneyim kolay demiyorum zaten sen durumun elbetteki zor ama kolay olanı herkes yapabilir hayatım kolay deseydim bende aldırırdım özürlü dedikleri çocuğumu amacım kimseyi incitmek deyil belki bir canı kurtarabilmek br insan öldürmek ne demek yaaa
canım yaa var sayılanlarla hareket edersek ozaman
belki tıp ilerler yatalak cocuğumuzada çare bulur diyelim
dinin arkasına sığınıp vicdan yapmak da ne demek???
ya şöyle herkes 'din' hakkında konuşmasın lütfen..herkes de kendisin hocası olmuş ne kadar rahat fetva verilir olmuş!!!
bir ilahiyatçı olarak konuşuyorum ve diyorum ki;
annenin hayati tehlikesi olduğu zaman ancak kürtaj yapılabilir.çocuğun sakat veya zeka özürlü doğacak diye o çocuğu öldürmenin doğduktan sonra öldürmekten hiçbir farkı yoktur!!!
inanç Allah ile kul arasındadır evet...ama islam dininde belli kurallar vardır...verilmiş hüküm vardır..kimse bu hükümü kalkıp da kendine göre yontmaya çalışmasın...
Ben yaptım, katalanamaycağım için yaptım ...Allah affetsin desin...ne ala..
ama kimse kalkıpda bunda günah olan bir şey yok demesin..bilmem anlatabiliyormuyum?
haşa...kimseye dinden çıksın gibi bir laf etmedim...yargılamıyorum da dikkat edin..sadece bu konu hakkında verilmiş hükümü söylüyorum...uyarlar uymazlar gerisi kişinin kendisine kalmış...
bu konuda dinin ne söylediğini bilmeyen yok zaten
bunu defalarca okuduk buralarda
insanlar o kararı alırken neler çekiyorlar bilmiyoruz
benim tanıdığım 2 kişi oldu kk dan gebeliğini sonlandıran
güle oynaya gitmediler hastaneye hala da çok üzgünler
lütfen insanların canlarını daha fazla yakmayalım
bebekleri için yeterince üzgün insanlar
o 2kişiden biri benim evet günah biliyoruz ama bu karar bizim kimsenin yargılamasına da ve burda bize dini kuralları hatırlatmasına da ihtiyacımız yok benim acım daha çok yeni bunları duymaya hiç mi hiç ihtiyacım yok ama ben buray üye olalı az bir zaman oldu ve benim gebelik sonlandırmam yaşanlı 3 hafta oldu bu konu kaç kere açıldı bilmiyorum yeter artık diyorum o kadar kimseye kendimizi savunmak zorunda değiliz günahı da vebali de benim
bence yanlış yapmışsın kardeşim keşke aldımasaydın salıklı doğsaydı sonradan olmazmıydı sanıyosunuz eğer o senin kaderinde varsa zaten olur kaderinde yoksa herşey yalan olur..