Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Arkadaşlar benimde bebeğimin hareketleri oldukça az.17.haftadayımDoktor bu kadar hareketsizlik normal değil dedi.Üçlü test istedi.Birde bu haftada ense kalınlığı 17.haftada 4 falan çıktı.Ense kalınlığı normalin biraz üstünde dedi.Çok korktum bu bebeği takibe alalım dedi.Dua edicem başka çaremiz yok tabikide bizim gibi aynı durumda olan varmı acaba?

Arkadaşlar benimde bebeğimin hareketleri oldukça az.17.haftadayımDoktor bu kadar hareketsizlik normal değil dedi.Üçlü test istedi.Birde bu haftada ense kalınlığı 17.haftada 4 falan çıktı.Ense kalınlığı normalin biraz üstünde dedi.Çok korktum bu bebeği takibe alalım dedi.Dua edicem başka çaremiz yok tabikide bizim gibi aynı durumda olan varmı acaba?
17.hafta için kalın hayatım benim bebeğiminde öyleydi sonra gittikçe arttı 21.haftada 7.5 mm oldu ne gerekiyorsa yapın canım

merhaba,benimde amniyosentez yaptırmam gerekiyor,üçlü test oranım 1/73 çıktı.sizinde dediğiniz gibi doç dr ahmet beyi bulduk bizde,hem üniv hemde özelde çalışıyor.sorum şu,size amniyosentez yapan kişi de aynı kişi mi,ve siz bir sorun yaşadınız mı? panik haldeyim,korkuyorum. inşallah sonucunuz da iyi çıkmıştır. teşekkürler

AS i diyarbakırda üniversite hastanesine bir doç.dr var o yaptı.ama özelde yaptı.dediğin gibi öyle dayanılmaz ağrılar yok.değişik anlatılmaz bir tür ağrı.anlatamıyorum yani.bir de devamlı değil bu ağrılar.gelip gidiyor.sence nedir bu?sen dr a gittiğinde dr ne demişti sana?

benim ikil testim normal çıktı üçlü test yaptırdım rsikli çıktı amniosentez istendi ve bana herkes karşı çıktı testi yaptırmama bende yaptırmadım zaten korkuyodum.bebeğini kaybetmiş bi tanıdığımız abla o yüzden.ve ultrasyonda da normal herşey.acaba iyi mi yaptım 19 haftalık şuan .sıkıntılı dönem Allah herkesee sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallah...dua edelim bol bol Allah ımıza ..şükür olsun

arkadaşlar benim kızmın ense kalınlığı 13. haftada 0.97 mm çkmasına rağmen 4 lü tet sonucum 1:172 cıkmıştı ben yinede riske atamadım ve detyalı usg de sorun olmamasına rağmen amniyosentez yaptırdım sonuç tabiki temiz ancak risk yuksekti yaşıma göre sizde korkmayın cidden çok iyi ibgr dr sa hçbir sorun çıkmıyor düşük riski idi benim de en korktuğum ancak düşük riski 200 de bir bende ki down sendromu riski 172 de bir di yani down sendromu riski çok daha yuksekti

Bu gün ayrıntılı ultrason için radyoloji uzmanına gittik herşey normal gözüküyor.Ense kalınlığı bile17+6 yız 2,5 dedi.Diğer doktor 17+2 de 4,3 demişti.Çıldırıcam.Kadın doğumcuyamı inanayım ultrason uzmanınamı?Amniyo yaptırayımmı kalsınmı.Ve bizim bebeişimiz tüp bebek.

canım valla sen bilirisn ama rskin kaç çıktı bilemiyorum ben yaptırdım
ense kalınlığı için arada bu kadar fark çıkması şaşrıtıcı doğrusu
benim doktorum anomalik için radyoloji uzmanına güvenmem demişti ancak çok çok iyi radyoloji uzmanlarıda var onalrıda gö ardı etmemek lazım
senin down sendromu riskin kaç canım ?

canım valla sen bilirisn ama rskin kaç çıktı bilemiyorum ben yaptırdım
ense kalınlığı için arada bu kadar fark çıkması şaşrıtıcı doğrusu
benim doktorum anomalik için radyoloji uzmanına güvenmem demişti ancak çok çok iyi radyoloji uzmanlarıda var onalrıda gö ardı etmemek lazım
senin down sendromu riskin kaç canım ?[/QUObenım amnıyosentez sonucumda ıkı kromozomda yer degısıklıgı cıktı.yani 2. ve 9. kromozomlarda yer degısıklıgı varmıs.buda bebekte dogumdan sonra rısklere yol acarmıs.kesın olmadıgını soyluyor genetıkcıler ama yınede ınsanın beynını kemıren seylerı aklımıza sokuyolar.yok cocuk ıkı uc yasına gelınce rıskler ortaya cıkarmıs.zeka gerılıgı gelısme bozuklugu falan.ama ayrıntılı ultrasonumda hıcbır sorun cıkmadı.sız boyle bısey duydunuzmu.bana gebelıgımın sonlandırılmasını bıle ıma ettı genetıkcı kadın.bebegım bes aylık oldu.ama ben aldırmak ıstemıyorum:53:

benım amnıyosentez sonucumda resıprokal translokasyon yani 2. ve 9. kromozomlarda yer degısıklıgı cıktı.bebegım bes aylık.genetıkcı kadın aldırmamı ıma ettı.rısklerın yuzde bes veya on oldugu soylendı.ayrıntılı ultrasonumda bebegımde bır sorun cıkmadı.doktorum gebelıge devam dedı ama genetıkcı aklımı karıstırıyo.çok korkuyorum.ne olur bana bır akıl verın.

benım amnıyosentez sonucumda resıprokal translokasyon yani 2. ve 9. kromozomlarda yer degısıklıgı cıktı.bebegım bes aylık.genetıkcı kadın aldırmamı ıma ettı.rısklerın yuzde bes veya on oldugu soylendı.ayrıntılı ultrasonumda bebegımde bır sorun cıkmadı.doktorum gebelıge devam dedı ama genetıkcı aklımı karıstırıyo.çok korkuyorum.ne olur bana bır akıl verın.

sendrom mu bu peki? bir adı olmalı? sormadın mı tatlım? sebebi neymiş? sonucu ne olurmuş????? hemen inceliycem bende, bunu hiç duymamıştım.

sendrom mu bu peki? bir adı olmalı? sormadın mı tatlım? sebebi neymiş? sonucu ne olurmuş????? hemen inceliycem bende, bunu hiç duymamıştım.

şimdi bir arkadaşımla konuştum. ege ünv.den doç. bi arkadaş. yüzdesi falan yok bu işin dedi. üzmek istemiyorum seni ama, bebek sakat olucak ve anne babanın genetik araştırma yaptırması şart dedi.:59: sen yinede başka doktorlarla konuş istersen hayatım.

şimdi bir arkadaşımla konuştum. ege ünv.den doç. bi arkadaş. yüzdesi falan yok bu işin dedi. üzmek istemiyorum seni ama, bebek sakat olucak ve anne babanın genetik araştırma yaptırması şart dedi.:59: sen yinede başka doktorlarla konuş istersen hayatım.

selam ben sımdı bakayım dedım ve sızı gordum.benım durumumun adı resıprokal translokasyon.yanı 2. ve 9. kromozomlarda yer degısmesı olmus.bu sekıldemı sordunuz doktora.ben sıze tam sonucumu yazayım bırde o sekılde sorarsanız cok sevınırım 46,XX,t(2;9)(q22;q22)

ayrıntılı ultrasonda hıcbır sorun cıkmadı.doktorum gebelıge devam dedı.ama ben yınede cok korkuyorum.bebk saglıklıykende nasıl aldıracagım ben bu bebegı.hıcbır sorun cıkmadı cunku ultrasonda

selam ben sımdı bakayım dedım ve sızı gordum.benım durumumun adı resıprokal translokasyon.yanı 2. ve 9. kromozomlarda yer degısmesı olmus.bu sekıldemı sordunuz doktora.ben sıze tam sonucumu yazayım bırde o sekılde sorarsanız cok sevınırım 46,XX,t(2;9)(q22;q22)

canımmmm....msn den yazışıyorum... ''2 9 arası
uzun kol translokasyon '' dedi hemen. zekada sorun olurmuş. bu arkadaşım emriyolog. anlar bu işten yani. ama sen araştır, git detay iste. inanmak güç. ultrasonda çıkmazmış. benim başımdanda bu tarz bi olay geçti şeker. ultrasonda hiç bişey çıkmamıştı. çok üzgünüm inan. her zaman karar senin.:nazar:

uzun kol translokasyon '' dedi hemen. zekada sorun olurmuş. bu arkadaşım emriyolog. anlar bu işten yani. ama sen araştır, git detay iste. inanmak güç. ultrasonda çıkmazmış. benim başımdanda bu tarz bi olay geçti şeker. ultrasonda hiç bişey çıkmamıştı. çok üzgünüm inan. her zaman karar senin.:nazar:

ne zaman cıkarmıskı nasıl anlarmısız acaba zeka gerılıgını cocukta.ama cok dusuk rıskler var dedıler bana.:18:

ne zaman cıkarmıskı nasıl anlarmısız acaba zeka gerılıgını cocukta.ama cok dusuk rıskler var dedıler bana.:18:

kadın dogum doktorum prof. o zaten bana gebelıge devam edelım dıyor.bır genetıkcıye daha danıstık oda rısklı olabılır ama dogurun bence aldırmayın dedı.offfff kafam okadar karısıkkı anlatamam sıze.

pekı sen ne yaptın aldırdınmı bebegını.kac aylıktın ozaman

en güzel detaylı bilgiyi genetikçiden alabilirsin canım. mutlaka vakit kaybetmeden danış bi genetikçiye. bende turner sendromu çıktı. rastlantısal bi genetik bozukluk. umutlarım hayallerim yıkıldı o an duyduğumda. bende doçente gitmiştim test ve değerlendirme için. ultrasonda hiiiç birşey yoktu. gerçektende görünüşte yoktu. ama doğum sanrası kulakların gelişmediği kepçelerin kanalların oluşmadığı ve turnerın olduğu ispatlandı.
moralini bozma canım. belkide bunun çeşitleri vardır. bilemeyiz işte... al raporunu git konuş. için rahatlasın.

Back
X