Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

geçmiş olsun canım çok zor biliyorum aynı kararı bende vermek zorunda kaldım.ve bu durumu bir tek yaşayan bilir 35 gün oldu benim acısı hala aynı içimde allah hepimize sabır versin

Mesajinizi daha yeni gordum. Allah size de sabir versin. Allah' ım kimseye bir daha bole bir aciyi yasatmasin. Allah buradaki herkese umutla beklediği bebeklerini sağlikla kucaklarina almayi nasip etsin.

ben de aldırmayı düşünmediğim için baştan karşı çıktım doktora ama insan ister istemez kafasına takıyor ve ben 4 ay bu stresi yaşamanın bebeğime daha fazla zarar vereceğini düşünüp dün amniyosentez yaptırdım. şu an her şey yolunda cuma sonuçlar belli olacakmış. inşallah sağlığı yerindedir oğlumuzun. bir daha hamile kalırsam bu testlerin hiçbirini yaptırmayı düşünmüyorum.

umarım sonuçların iyi çıkar ve rahat bir hamilelik geçirirsin

slm bayanlar benim ikili taramam 1/200 riskli cıktı üçlüm normal cıktı doktor hala risk devam ediyor dedi ikiliyle üçlü birbirinden cok farklıymıs amniyosentez dedi bende kabul etmedim burda okudum üçlüsü iyi cıkıpta doktorun amniyosentez önermedigini bu ne demek kızlar bana yardımcı olun lütfen

slm bayanlar benim ikili taramam 1/200 riskli cıktı üçlüm normal cıktı doktor hala risk devam ediyor dedi ikiliyle üçlü birbirinden cok farklıymıs amniyosentez dedi bende kabul etmedim burda okudum üçlüsü iyi cıkıpta doktorun amniyosentez önermedigini bu ne demek kızlar bana yardımcı olun lütfen

İkili tarama üçlüden daha güvenilir olduğu için doktorun amniyo önermiştir.
Amniyosentez konusunda karar sizin kalbiniz nasıl ferahlayacaksa öyle yapın ama bu testleri riskli çıkanların amniyo sonuçları %90 temiz çıkıyo içiniz rahat olsun...

Benimde ikili testim 1/45 çıkmıştı amniyosentez yaptırdım Allah'a binlerce kez şükürler olsun sonucumuz temiz çıktı.
Rabbim bu testin sonucunu bekleyenlerin yüzünü güldürür İnşallah.

merhaba arkadaşım benim üçlü teste 1/263 çıkmıştı amniyoosentes yapıldı ve sonucum temiz çıktı ama keşke yaptırmasaydım gerekde yokmuş zaten senin riskinde 230 sen bilirsin ama aldırma sıvı aldırsanda dikkat et 15 gün yattt geçmiş olsun şimdiden

Herkese merhaba
33 yaşındayım, 11+3 haftalık hamileyim. Dün dr ense kalınlığı ölçümü için normal, burun kemiğinin ise olduğunu söyledi.bu sabah üçlü test yaptırdım, henüz raporum çıkmadı. Ama serbest bhcg değerim yüksek epey gibi geldi, 200. Pappa ise 1.95.
Tecrübesi olanlar yazarsa çok sevinirim, herhangi bir anomali belirtisi olabilir mi??

arkadaslar bende 12 haftalık hamıleyım de cok korkuyorum sıze bır soru sorcam hamılelelıgımın 8 .haftasında benden 7-8 tup yakın kan aldılar ıkılı test bu mu oluyor acaba yoksa baska yıne ıkılı test ıcın kan vercekmıyım. bende cok korkuyorum ıcımde hep korku var bısey cıkcak dıye doktor saglıklı dedıgı halde ya bır sey olursa dıye dusunmeden kendımı alamıyorum.. :(((

merhaba arkadaşlar 25 yaşındayım 2 li testim normal çktı 3 lü testim 1/280 çıktı doktorum normal sonuçların dedi ama benim içim içimi yiyor çünkü dosyama üçlü test 1/280 risk bildirildi yazdı lütfen anlayan arkadaşlarım yorum yapsın korkuyorum :(

merhaba arkadaşlar 25 yaşındayım 2 li testim normal çktı 3 lü testim 1/280 çıktı doktorum normal sonuçların dedi ama benim içim içimi yiyor çünkü dosyama üçlü test 1/280 risk bildirildi yazdı lütfen anlayan arkadaşlarım yorum yapsın korkuyorum :(

eğer sana sonuçların normal dediyse korkacak bişey yoktur. çünkü benim ikili taramam normal dörtlü taramam problemli çıkmıştı. doktorum ciddi bişey yoktur ama emin olmak için amniyosentez yapacağız dedi. neyse ki kötü bişey çıkmadı.

Merhaba arkadaşlar. Ben ikili test yaptırmadım üçlü testim 1/219 çıktı. Yüksek risk olarak yazıyor sonucumda. Sonucu öğrendiğimde haliyle üzüldüm ama sonuçta bu bir ihtimal... yüzde 1 down sendromlu olma riskine karşı yüzde 99 sağlıklı olduğunu gösteren bir sonuç. Bu açıdan bakmak istiyorum. Amniyosentezde yaptırmayı düşünmüyorum. Yani doğumu bekleyeceğiz sonucu görmek için. O zamana kadarda bu konuyu düşünmemeye çalışacağım. Herşey Allahtan, ne olursa olsun bizim bebeğimiz o. İnşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız.

benim de ikili normal 3lü 1/70ti amniyosentez yaptırdım normal çıktı. içini ferah tut 3lü test genelde yanlış sonuç veriyor senin risk oranı zaten normal görünüyor.

İkili test sonuçları üçlü testinkinden daha güvenilir oluyor. Hatta ikili testte hiçbir sorun çıkmadıysa ve yaş gençse o zaman çoğu doktor üçlü tseti es geçiyor. Benim ikili tset sonucum çok iyi olmasına rağmen yaşım 35 olduğu için üçlüyü de yapmışlardı ve risk 1/70 çıkmıştı. Doktorum ikilinin sonucuna daha çok güvenmesine rağmen bebeğe atılan çamuru temizlemek adına amniyosentez yaptı. Sonuç : şuan çok sağlıklı bir çocuğum var. Amniyosentez emin ellerde olduktan sonra çok da korkulacak bişey değil ama ona alternatif bir teknik çıkmış. Onu araştır mutlaka. Anne kanında bebeğin dna sını ayırıp tarıyorlar. Acıbadem de var. Mutlaka sor bence. İçin rahat olsun

İkili test sonuçları üçlü testinkinden daha güvenilir oluyor. Hatta ikili testte hiçbir sorun çıkmadıysa ve yaş gençse o zaman çoğu doktor üçlü tseti es geçiyor. Benim ikili tset sonucum çok iyi olmasına rağmen yaşım 35 olduğu için üçlüyü de yapmışlardı ve risk 1/70 çıkmıştı. Doktorum ikilinin sonucuna daha çok güvenmesine rağmen bebeğe atılan çamuru temizlemek adına amniyosentez yaptı. Sonuç : şuan çok sağlıklı bir çocuğum var. Amniyosentez emin ellerde olduktan sonra çok da korkulacak bişey değil ama ona alternatif bir teknik çıkmış. Onu araştır mutlaka. Anne kanında bebeğin dna sını ayırıp tarıyorlar. Acıbadem de var. Mutlaka sor bence. İçin rahat olsun

doktorum bana amniyosentez teklif etmedi sonuçların normal dedi risk sanırım 1/250 ben o sınırın üstünde olduğum ve yaşım genç olduğu için sonuçlar normal dedi. ben elham yapıyorum bakalım önümüzde daha 4 lü tarama var

Kizlar 2 haftadir sürekli burayi takip ediyorum kimin sohucu nasil gelmis die aklimca istatistik yapiyorum:-) cunku benimde ikili taramam dusuk riskli olmasina ragmen 4lü taramamda trizomi 21 riski 1/292 yaş riski 1/990 geldi..doktorum riske yakin ama riskli degil bi problem gorunmuyor dedi ayrintili ultrasonicin gun verdi .haftaya gidicem ama 22 haftalik olucam bi sorun varsa amniyosentez icin gec kalmis olmuyo muyum..fikri olan yardimci olursa cok sevinirim kendimi cok mutduz hissediyorum

arkadaşlar 2 li riskim 1/1590 olmasına rağmen üçlü test 1/107 çıktı. doktorum fakülteye sevk etti ve amniyosentez hakkında bilgi almamı istedi çok üzgünüm şimdi yorumları okudukça umudum yükseldi inş sağlıklı bir bebeğim olur. sizce amniyosentez için fakülte hastaneleri iyimidir. :(

arkadaşlar 2 li riskim 1/1590 olmasına rağmen üçlü test 1/107 çıktı. doktorum fakülteye sevk etti ve amniyosentez hakkında bilgi almamı istedi çok üzgünüm şimdi yorumları okudukça umudum yükseldi inş sağlıklı bir bebeğim olur. sizce amniyosentez için fakülte hastaneleri iyimidir. :(

Canım yüreğini ferah tut hiç belli olmaz sen yapman gerekeni yap gerisini yaradana bırak dualarım seninle ..

Back
X