Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Tabi ayrıntılıya girdim , hiç bir sorun çıkmadı , mutlaka girmek gerek diye düşünüyorum

hatta son gittiğimde tekrar sordum dr.a bi sorun olsa bebek iyice büyüdü artık ultrasonda görsel bazı göstergeler olurmuydu diye
dr.um evet bazı farklılıklar oluyor d.s bebeklerde dedi , daha önce görüp kesin d.s dediklerimiz oldu dedi
bu konuşma içimi çok rahatlattı , çünkü 9.ayıma girdim ve bebişin artık herşeyi oluştu bişey olsa görürlerdi diye düşünüyorum

içinizi ferah tutun derim ben

d.s ne demek anlamadım yanı bu d.s dedıgın ayrntılı ultrasyonda cıkarmı ? kesınlıkle cıkarmı?

Tabi ayrıntılıya girdim , hiç bir sorun çıkmadı , mutlaka girmek gerek diye düşünüyorum

hatta son gittiğimde tekrar sordum dr.a bi sorun olsa bebek iyice büyüdü artık ultrasonda görsel bazı göstergeler olurmuydu diye
dr.um evet bazı farklılıklar oluyor d.s bebeklerde dedi , daha önce görüp kesin d.s dediklerimiz oldu dedi
bu konuşma içimi çok rahatlattı , çünkü 9.ayıma girdim ve bebişin artık herşeyi oluştu bişey olsa görürlerdi diye düşünüyorum

içinizi ferah tutun derim ben

yanı d.s ne anlamadım ? o dedgın sey ayrıntılı ultrasyonda cıkarmı 5 aylıkken kesın cıkarmı boyle bırsey olursa?

Arkadaş :( merhaba. 12+4 ikiz gebeliğim var. Önceki gün Prof. Dr. Recep Has' a gittik. Detaylı ultrason sonuçları mahvetti bizi. Bebeklerin herşeyi normal. Kalp, mesane, dolaşım, burunlar oluşmuş ancak ense kalınlıkları riskli ve birbirine yakın. Amniyosentez önerdi Recep Hoca 17.haftada. geçmiyor zaman geçmiyor günler. Bu tür gebelik ler ve sizinki % 95 olumlu geçer ense kalınlığı harici bir problem yok dedi. Bekliyoruz ama geçmiyor nedir yorumlarınız. Var mı bu ve buna benzer durum yaşayanlar çok zor coooook :(((

Arkadaş :( merhaba. 12+4 ikiz gebeliğim var. Önceki gün Prof. Dr. Recep Has' a gittik. Detaylı ultrason sonuçları mahvetti bizi. Bebeklerin herşeyi normal. Kalp, mesane, dolaşım, burunlar oluşmuş ancak ense kalınlıkları riskli ve birbirine yakın. Amniyosentez önerdi Recep Hoca 17.haftada. geçmiyor zaman geçmiyor günler. Bu tür gebelik ler ve sizinki % 95 olumlu geçer ense kalınlığı harici bir problem yok dedi. Bekliyoruz ama geçmiyor nedir yorumlarınız. Var mı bu ve buna benzer durum yaşayanlar çok zor coooook :(((

Ah canım ya nedir bu bütün hamilelerde bi sorun buluyorlar... Seni çok iyi anlıyorum.benim ikizlerimindr birinde ense kalınlığı var demişti doktorum 3 profa gittim ense kalınlığı dışında başka bulgu yoksa hiç kafana takma ben amniyosentez yaptırdım temiz çıktı burda bir arkadas daha var o yaptırmadı ultrason takibi yaptırıyor .ben erken doğum yaptım o daha doğum yapmadı onda da bi sorun yok inşallah.hiç üzme kendini bu durumu yaşayıp olumlu sonuç alan çok kişi var.hatta herkeste olumlu sonuç alıyor demek daha doğru.zor biliyorum şuan sana anlamsız da gelebilir bu sözler banada çok söylüyorlardı ama dinlememiş çok üzmüştüm kendimi de bebeklerimide şimdi çok pişmanım zevkle yaşayamadığım o iki ay için.bebeklerin sağlıklı Allah'ın izniyle aklına kötü şeyler getirme doktorların söyledikleri hep ihtimal kötü ihtimalleri hiç düşünme dua et bol bol üzülme iyi sonuçlanacak inş.eski yazıları okursan benim yaşadıklarımıda görebilirsin canım.

Son düzenleme:
merba hanımlar bnmde 2li tarama sonucum riskli çıktı 1/173 ense kalınlığı ve burun kemiği normalmiş yinede aminosentez onerdiler sizce ne yapıyım yardımcı olurmusunuz :(

Merhaba kızlar. 12+4 ikizkere hamileyim. Prof. Dr.Recep has hocamız bebeklerimizi inceledi ve çıkan sonuç. Ense kalınlığı 3mm ve 3.4mm riskli ama birbirine yakın olması genetik olduğu ihtimalini de güçlendirir dedi. Bebekler şimdilik sağlam damarları, kalbi, burunları var 2.1 2.4mm. Bu gebelik % 95 iyi devam eder dedi ancak emin olmak için amniyosentez önerdi. Ne deseler de bu kuşku bizi öldürüyor tevekkül ediyoruz ama yine de olmuyor var mı aynı durumu yaşayan yardimci olur musunuz? LÜTFEN!!!

Merhaba kızlar. 12+4 ikizkere hamileyim. Prof. Dr.Recep has hocamız bebeklerimizi inceledi ve çıkan sonuç. Ense kalınlığı 3mm ve 3.4mm riskli ama birbirine yakın olması genetik olduğu ihtimalini de güçlendirir dedi. Bebekler şimdilik sağlam damarları, kalbi, burunları var 2.1 2.4mm. Bu gebelik % 95 iyi devam eder dedi ancak emin olmak için amniyosentez önerdi. Ne deseler de bu kuşku bizi öldürüyor tevekkül ediyoruz ama yine de olmuyor var mı aynı durumu yaşayan yardimci olur musunuz? LÜTFEN!!!

mrb ben 2li testı yapmadım ama üçlü testım 1/50 cıktı testı tekrarladm yıne aynı sonuc cıktı amıyosentez dedıler bende yaptrmadım smdı ayrıntılı ultrasyona gırecegım gunumu beklyrm moralım baya bozuk bebegın sırtı acık cıkıyr teste ama normal ultrasyonda bırsey cıkmıyor bılmıyrm nasıl yapacagımı bende cok uzuluyrm esımde cok uzuluyr bebegm ıcın ama dua etmekten baska caremz yok
allah yarıdmcın olsn ne dıyeyım dua et ıns bebgın bırseyr olmaz ıns ıkızlerıne rabbım yardımcın olsn ne ıste boyle testler yuzunde hamılelgımız sıkıntılı gecıyr =(

mrb kızlar ben bugun ıshal oldum ıshal olmak hamılelıkte kotu mu bilgisi olan varmı?
bırde benım bugun karnıma boyle ıgne basması oluyor sızde oluyormu anıden ıgne gıbı batmaalar oluyor kac defa cok korkuyrm bu nedır olan varmı cvplasın lutfen =(((((((((8

Merhaba,
2li,3lü testler ya da detaylı ultrason her zaman ihtimali gösterir ve günümüz tıp dünyasında maalesef doktorlar risk almaktan korktuğu için hastaları en kesin yöntemlere yönlendiriyor. Yani bu gibi durumlarda amniyosenteze. İkiz annesi değilim ama benzer şeyi yaşadım ve hayatımın en kötü günleriydi. Doktorum test sonuçlarımın çok çok kötü olduğunu ve bebeğimin çok büyük ihtimalle down sendromlu doğacagını söyledi , eşim ve ben yıkıldık. O anda yapabileceğimiz iki şey vardı , ya amniyosentez yaptırıp sonuçtan emin olmak ya da 9 ayın bitmesini beklemek. Biz ilkini tercih ettik ve hiç beklemeden testi yaptırdık , uzun süren bir sonuç alma süreci de olduğundan hiç beklemeden yaptırmak en iyisi. Eğer iyi bir doktor ve hastanede yaptırırsanız büyük bir riski yok. İşlem de çok çok kolay, kısa süreli, ağrısız.. Çok şükür, sonucumuz temiz çıktı ve şimdi kızımız 6 aylık, maşallah gayet sağlıklı. Bu konuda onlarca makale, blog, forum okudum . Yurtdışı forumları da takip ettim. Nolur umutsuzluğa kapılmayın, şunu düşünün, yalnız değilsiniz. Bunu sizden önce yaşayan ve sizden sonra yaşayacak milyonlarca anne var ve bir çoğu sağlıklı, mutlu bebekler dünyaya ve getiriyor. Hiç bir bebek standart değil, hepsinin farklı genetik yapıları var. Kiminin 2li testte ya da 3lü testte hormon seviyeleri farklı oluyor , kiminin detaylı ultrasonda enseleri biraz daha farklı ölçüde. Bilim de diyor ki, standarttan sapma ne kadar fazla olursa ben de kötü ihtimali o kadar arttırırım. O yüzden nolur kendinize, bebeğinize, bebeklerinize inanın. Ve amniyosentezi doktorunuz da yapalım diyorsa yaptırın ki önünüzdeki ayları mutlu, huzurlu geçirin. Bebeklerinizi endişeyle beklemeyin. Göreceksiniz ki sonuç çok çok güzel çıkacak , bütün kalbimle inanıyorum. Benzer şeyleri yakın zamanda yaşayan biri olarak söylüyorum , lütfen endişeye kapılmayın.
Sevgilerimle,

merhaba kızlar
bende ikili kombine tarama sonucumu aldım ve sonuç kötü :(

çok moralim bozuldu..

yas 31

pappa 671 mom 0.6
T-hcg 176 mom 2.40

tarama riski 1/65 :(

böyle çkıpta temiz sonuç alan var mı lütfen cvp verin :(

merhaba kızlar
bende ikili kombine tarama sonucumu aldım ve sonuç kötü :(

çok moralim bozuldu..

yas 31

pappa 671 mom 0.6
T-hcg 176 mom 2.40

tarama riski 1/65 :(

böyle çkıpta temiz sonuç alan var mı lütfen cvp verin :(

Geçmiş olsun canım sakın korkma. Bende 32 yaşındayım dörtlü tarama testim 1:24 çıkmıştı dünyamiz karardı amniyosntz yaptrdik sonuc gelene kadar üzüldük sonucumuz güzel geldi.ve kızımı kucağıma almama 4 gün kaldı:16: rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin.

O kadar çok yorgunum ki gözlerimi kapatıp aylarca uyumak istiyorum hayır birde oran verdi Recep Hoca %95 sağlıklı olur ama bu %5'lik oran beni mahvediyor ya problem çıkarsa diye çok korkuyorum :( Biliyorum canım seninde hikayeni ama insan başına gelmeyince anlamıyor mugku :(

Geçmiş olsun canım sakın korkma. Bende 32 yaşındayım dörtlü tarama testim 1:24 çıkmıştı dünyamiz karardı amniyosntz yaptrdik sonuc gelene kadar üzüldük sonucumuz güzel geldi.ve kızımı kucağıma almama 4 gün kaldı:16: rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin.

Canim insallah bende yi sonuclar alirim insan cok üzülüyor.
4 lu tarama icin gun aldim..so ra gerekrse amniyosentez..

Ben iki yerde ikili yaptirmistim o sunucta 1/600 cikmis s bu kadar fark 4 gun icin nde normal mi..

Iki sonucuda gostericem dr bakakim ne diyecek

Canim insallah bende yi sonuclar alirim insan cok üzülüyor.
4 lu tarama icin gun aldim..so ra gerekrse amniyosentez..

Ben iki yerde ikili yaptirmistim o sunucta 1/600 cikmis s bu kadar fark 4 gun icin nde normal mi..

Iki sonucuda gostericem dr bakakim ne diyecek

Hayatım üzme kendini,testi birgün önce yaptırmak bile değerleri oynatıyomuş.bana kalırsa dörtlu felan yaptirma 18 haftalikkan detayli ultrasyona gir.

Ferda07 canım ayyy çok az kalmış bebişine kavuşmana Allah hayırlı kolay sağlıklı bir doğum nasip etsin canım.çok güzel bir duygu o minik meleğini sağlıkla kucakla inşallah. Bende artık hergün kucağıma alabiliyorum minik kuşlarımı kilo almaya başladılar çok şükür.hergün değişiyolar onların yanındayken herşeyi unutuyorum evdeyken çok özlüyorum 50 gün oldu bugün drlar tarih vermiyorlar çıkış için ama yaklaşıyor kavuşma günlerimiz inşallah...güzel haberlerini bekliyorum canım...

Son düzenleme:
O kadar çok yorgunum ki gözlerimi kapatıp aylarca uyumak istiyorum hayır birde oran verdi Recep Hoca %95 sağlıklı olur ama bu %5'lik oran beni mahvediyor ya problem çıkarsa diye çok korkuyorum :( Biliyorum canım seninde hikayeni ama insan başına gelmeyince anlamıyor mugku :(

Sağlığın için bebeklerin için mutsuzluğa kapılma canım.beslenmeni ihmal etme gerçekten dediklerimi dikkate al senin bebeklerinde de sorun yok Allah'ın izniyle.bu günleri unutacaksın İnan.bol bol dua et toparla kendini ilk günlerimi hatırlıyorumda yataktan kalkamıyordum karnıma dokunamıyordum ağlıyordum o az bi ihtimal bile yiyip bitiriyordu drlar ultrasonda ense kalınlığından başka bi anomali yok diyorlardı seninde öyleymiş bak çok şükür.eşimde bende çok yıprandık.canlı bir örnek sana üzme kendini.ikiz gebelik zaten riskli bir gebelik iki kat daha dikkat etmen gerekiyor bak benim erken doğum oldu bebeklerim kuvözde 50 gündür.gebeliğini miladına kadar devam ettirmeye çalış çok dikkat et erken doğum çok zor bebekler açısından bebeklerini strese sokma a.s den sonra da çok dikkat et.benim yaşadıklarımı Allah düşmanımın bile başına vermesin.toparla kendini canım bebeklerinin sağlıksız olduğunu aklından bile geçirme onlara İnan Allah'a sığın...

Allah seni ve çocuklarını Salih eylesin. Altlarından ırmaklar akan bir cennet köşesinde misafir eylesin Mukgu. Rabbim efendimizin nurunu bebeklerinin küvözine yansıtsın inşallah! Bu durumlar şeytan'ın çokça kullandığı durumlar. Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah'a sığınmak gerekli canım. Ama %95 iyi fakat ense kalınlığından dolayı o %5 risk var dedi ya orada bittim. Bütün işleyiş normal burunları 2.1 2.2mm ama o ihtimal yıkıyo her şeyimi canım. Senin cennet kokulularının ne riski vardı acaba. O %5 risk bizi bizden alıyo sakatlıktan, sendromluya, aldırmadan, aldırmamaya gidip geliyoruz ama biliriz ki kainat'ın uğruna yaratıldığı Efendiler Efendisi'nin hürmetin çocuklarım-ız sağlıklı olacak ama şeytan çok profesyonel, çok başarılı! Canım kardeşim mukgu

Allah seni ve çocuklarını Salih eylesin. Altlarından ırmaklar akan bir cennet köşesinde misafir eylesin Mukgu. Rabbim efendimizin nurunu bebeklerinin küvözine yansıtsın inşallah! Bu durumlar şeytan'ın çokça kullandığı durumlar. Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah'a sığınmak gerekli canım. Ama %95 iyi fakat ense kalınlığından dolayı o %5 risk var dedi ya orada bittim. Bütün işleyiş normal burunları 2.1 2.2mm ama o ihtimal yıkıyo her şeyimi canım. Senin cennet kokulularının ne riski vardı acaba. O %5 risk bizi bizden alıyo sakatlıktan, sendromluya, aldırmadan, aldırmamaya gidip geliyoruz ama biliriz ki kainat'ın uğruna yaratıldığı Efendiler Efendisi'nin hürmetin çocuklarım-ız sağlıklı olacak ama şeytan çok profesyonel, çok başarılı! Canım kardeşim mukgu

Amin amin canım çok teşekkür ederim bu güzel duaların için Allah hepimizin evlatlarını sağlıkla bağışlasın kimsenin bizimde ciğerimizi yakmasın yarabbim...benim bebeğimin birinde ense kalınlığı var dediler ilk 2.55 sonra 3.6, 3.9 gibi değişik ölçümler yapıldı. Allah'a inandığımız için aldırmayı düşünmüyoruz diyorduk ama dediğin gibi şeytan dürtüyordu.bi yanda çok istedin bebeklerin bi yandan sakat bi çocuğu kabullenip kabullenmeme ikilemi o çocuğun yaşayacaklarını düşünmek bi yandan inancın çok zor bir durum. Bi de ikizler drlar bi sorun çıkarda aldırmak istersen ikisinize almak zorundayız birini alamayız karnında kalbini durdurursak seninde diğer bebeğinde hayatı tehlikeye girer diyorlardı. Aman Allah'ım ne büyük bir cinayet düşünmeye bile utanıyordum.ama gercekten bebeklerinin sağlıklı olduğuna İnan.drlar bana yüzde vermediler ama ense kalınlığı down sendromu Yada genetik hastalıkların bi belirtisi tek başına bu belirti sakatlık ihtimalini düşürüyor bebeklerin hiç bir sorunuda olmayabilir ancak ihtimalleri konuşabiliyoruz kesin sonuç için amniyosentez yapılması gerekiyor dediler. Tabi ikiz gebelik olduğu için a.s riskide fazla dediler dedilerde dediler canım.en son gittiğim Prof çok iyiydi pozitifti bizi rahatlattı zaten onda devam ettim sonra.bu yüzden canım üzülme % 5 i değil % 95 i düşün.dua et onlarla konuş rahatla ... Dualarım seninle...

Peki canım Elbetteki Takdir-i ilahi ancak 13.haftada sağlıklı olan bütün organlar daha sonraki haftalar da da yine sağlıklı mı ilerliyor genellikle düğüm 13.haftada mı atılmış oluyor bu konuda merak ettim? Birde 17.hafta muayenesinde organlar ve işleyiş inşallah tekrar bunun gibi sağlıklı görünürse zaten kromozom hastalığı riski otomatik olarak düşüyormuş öyle söylediler ama saniyeler dakika dakikalar gün günler hafta oldu artık benim zaman dilimi anlayışımda. Bu durumda olupta amniyosentez yaptırıp temiz çıkan ve sağlıklı evlatlar dünyaya getiren çok mudur acaba? Mukgu

Back
X