Merhaba,
2li,3lü testler ya da detaylı ultrason her zaman ihtimali gösterir ve günümüz tıp dünyasında maalesef doktorlar risk almaktan korktuğu için hastaları en kesin yöntemlere yönlendiriyor. Yani bu gibi durumlarda amniyosenteze. İkiz annesi değilim ama benzer şeyi yaşadım ve hayatımın en kötü günleriydi. Doktorum test sonuçlarımın çok çok kötü olduğunu ve bebeğimin çok büyük ihtimalle down sendromlu doğacagını söyledi , eşim ve ben yıkıldık. O anda yapabileceğimiz iki şey vardı , ya amniyosentez yaptırıp sonuçtan emin olmak ya da 9 ayın bitmesini beklemek. Biz ilkini tercih ettik ve hiç beklemeden testi yaptırdık , uzun süren bir sonuç alma süreci de olduğundan hiç beklemeden yaptırmak en iyisi. Eğer iyi bir doktor ve hastanede yaptırırsanız büyük bir riski yok. İşlem de çok çok kolay, kısa süreli, ağrısız.. Çok şükür, sonucumuz temiz çıktı ve şimdi kızımız 6 aylık, maşallah gayet sağlıklı. Bu konuda onlarca makale, blog, forum okudum . Yurtdışı forumları da takip ettim. Nolur umutsuzluğa kapılmayın, şunu düşünün, yalnız değilsiniz. Bunu sizden önce yaşayan ve sizden sonra yaşayacak milyonlarca anne var ve bir çoğu sağlıklı, mutlu bebekler dünyaya ve getiriyor. Hiç bir bebek standart değil, hepsinin farklı genetik yapıları var. Kiminin 2li testte ya da 3lü testte hormon seviyeleri farklı oluyor , kiminin detaylı ultrasonda enseleri biraz daha farklı ölçüde. Bilim de diyor ki, standarttan sapma ne kadar fazla olursa ben de kötü ihtimali o kadar arttırırım. O yüzden nolur kendinize, bebeğinize, bebeklerinize inanın. Ve amniyosentezi doktorunuz da yapalım diyorsa yaptırın ki önünüzdeki ayları mutlu, huzurlu geçirin. Bebeklerinizi endişeyle beklemeyin. Göreceksiniz ki sonuç çok çok güzel çıkacak , bütün kalbimle inanıyorum. Benzer şeyleri yakın zamanda yaşayan biri olarak söylüyorum , lütfen endişeye kapılmayın.
Sevgilerimle,