Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

mrb ben 33 haftalık hamıleyım bebegım 1 hafta gelısım gerılıgı var deedı doktor 1471 grm kılosu zayıf dedı bebge gıden kan akısı ıyı ama bebek beslenemyr ve benm 21 haftdan berı suym hep 8 cm olculdu smdı 6 cm dusmus malesef cok uzuluyrm cok strellı gecyr hıc yuzum gulmedı bu hamılelıkte sezeryanla bebgı alacaklarms bellı degıl daha duruma bakacaklarms bu durumda erken bebk dunyaya getren varmı ? varsa bakımı nasıl olur kuvezde ne kadar kalr nasıl beslenır yasayan tecrubelı arkadaslardn yardım ıstyrm lutfen yardım edermsnz nasıl olacak bılmıyrm hıc bır fıkrm yok ılk bebgım tadını bıle cıkaramadm yemn ederm kı cok zor gunler gecyrm yarıdmmmmm lutfen =((

Merhaba gulhasena tekrar geçmiş olsun canım.bak sana en canlı örnek benim 33 haftaya kadar gelmişsin maşallah bebeğinin sağlığı için alınması gerekiyorsa onun için ne iyiyde doktorlar iyisini bilir canım ben 28. Haftada doğum yaptım 82 gün kuvözde kaldık ama bak şimdi o günler geride kaldı çok şükür bebeklerim yanımda 4 kilo oldular Allah ne dilerse o olur bak bebeğin 1500 kiloya yaklaşmış ciğer geliştirici iğne yapılırsada solunum cihazına bile girmeyebilir girse bile çok kısa sürede çıkar çünkü 3 ay boyunca hastanede çok örnek gördüm.bebeğinin organlarında sağlığında bir sorun yoksa erken doğsada rıskı varsa tutunur hayata.benim bebeklerim tam bir mucize allahıma çok şükür bize bağışladı onları.allah hakkınızda en hayırlısını nasip etsin emeklerini boşa çıkarmasın inşallah canım evladını sağlıkla kucaklamayı nasip etsin bol dua edip Allah'a sığınmaktan doktorlara güvenmekten başka çaremiz yok.

En sonunda sonuclarimi aldim o kadar mutluyumkiiii :)))))) Dr. %90 down sendromlu doğacak derken risk orani %31 cikti ve şükürler olsunki Bebeğim sapasağlamm..Doktorların burnundan getrmezmiyim ben simdi beni 20 gündür ne hale getirdiler.rabbimm tüm bebislere en kisa zamanda şifa versin İnş...

Arkadaşlar moralim burdaki herkez gibi bozuk 35.5 yaşındayım ilk bebegim ve dogal yolla ilk denememde hamile kaldım , 19 haftalık hamileyim ve 18+5 de aminosentez yaptırdım şuan yatıyorum ve içim içime sığmıyor aldım leptopu araştırıyorum nedir ne değildir sabredemiyorum,

ikili tarama testim: kombine risk 1: 4957 --- ikilitest: 1:1210 ---- yaş riski: 1:248 --- tr 18+ nt : 1:100000

üçlü testim: tr 21= 1:90 --- yaş riski = 1:353

dörtlü testim: tr 21= 1:50

bu sonuçlar kısaca ikili tarama testimde normal dedi doktor diğerlerini yaptırmana gerek yok dedi ben ise aman yaptırıyım dedim 3 lü ve 4 lü tarama testi dedim içimde kalmasın dedim ve sonuclar 3 lü ve 4 lü tarama testinde yaşdan dolayı riskli çıktı yani dawsendurumu riski 1:50 aminosentez yaptırdım sonucunu bende bekliyorum ALLAHIM nolursun bişey çıkmasın aminosentez yapmadan önce ayrıntılı ultrasona 2.düzey bakıyorlar bişey çıkmadı şükür onda ama sonucu en geç 3 hafta sonra dediler allahım dua edin sizlerde bende sizlere ediyorum aynı durumda olanlara benim gibi sonucu çıkan varmı burda okudum beynim sulandı artık kafam karma karışık kızlar birde bol bol dua edelimmi burda başlayalım herkez bilenler ayetelkürsi okusun birer tane benim için bende tabi sizler için okucam hatta şimdi hemen okucam allahım saglıklı şekilde bir an önce sonuçları almayı nasip etsin herkese.

Amniyosentez kadar kesin sonuc veren bir kan testi var. turkiyede agustos 2012 den beri yapiliyor. Haberiniz var mi? Fiyati konusunda bilgim yok pahali olsa gerek ancak durumu olanlar icin anmiyosentez riskini almak yerine sadece kan testi ile %99.6 oraninda kesinlikle sonuc alinabiliyor.

Kizlar selam ben de araniza yeni katildim. Oncelikle Allah hepimize evlatlarimizi saglikla kucagimiza almayi nasip etsin...
Benim de ikili testim cok iyiydi ancak doktorum bir de dortlu yapalim yuzde doksan sonuc alalim dedi ve yapti... Neticem 1:61 :((( yalniz doktorum 15 haftam dolmadan kan aldigi icin laboratuvardan 15 hafta dolunca tekrar kan istenmis. Ben de tekrar kan verdim ve neticesini bekliyorum yine yuksek riskli cikarsa amniyosentez dedi, anliycaginiz deneme tahtasi oldum...
Sizce bir haftada degerler duzelir mi? Cok umitsizim...

merhaba arkadaşlar ben 20+5 günlük hamileyim. 2 gün önce amniosentez yaptırdım. 'li sonucumu aldığımda o kadar mutluydum 1/1771 sonra 3 lü yapıldı 1/419 moralim bozuldu ama riskli değil diye düşünmemeye çalıştım olmadı gittim bir de 4 lü yaptırdım ne göreyim 1/171 giderek risk artıyor ve bu kadar gecikerek amniosentez yaptırdık dinleniyorum şimdi evde ve iyi düşünmeye çalışıyorum ultrason bulgularına bakıyorum resmine bakıyorum doktorun (perinatolog) gördüğü bir olumsuzluk yok (burun kemiği erken dönemde görüldü vs..)
kendimi olumsuza mı hazırlamalıyım yoksa iyi mi düşünmeliyim allak bullak kafam sizler nasılsınız?

En sonunda sonuclarimi aldim o kadar mutluyumkiiii :)))))) Dr. %90 down sendromlu doğacak derken risk orani %31 cikti ve şükürler olsunki Bebeğim sapasağlamm..Doktorların burnundan getrmezmiyim ben simdi beni 20 gündür ne hale getirdiler.rabbimm tüm bebislere en kisa zamanda şifa versin İnş...

merhaba hayırlı olsun bebeğin ne güzel bir haber ben de şimdi amniosntez bekliyorum senin testlerin nasıldı ve ultrason sonuçların?

merhaba arkadaşlar ben 20+5 günlük hamileyim. 2 gün önce amniosentez yaptırdım. 'li sonucumu aldığımda o kadar mutluydum 1/1771 sonra 3 lü yapıldı 1/419 moralim bozuldu ama riskli değil diye düşünmemeye çalıştım olmadı gittim bir de 4 lü yaptırdım ne göreyim 1/171 giderek risk artıyor ve bu kadar gecikerek amniosentez yaptırdık dinleniyorum şimdi evde ve iyi düşünmeye çalışıyorum ultrason bulgularına bakıyorum resmine bakıyorum doktorun (perinatolog) gördüğü bir olumsuzluk yok (burun kemiği erken dönemde görüldü vs..)
kendimi olumsuza mı hazırlamalıyım yoksa iyi mi düşünmeliyim allak bullak kafam sizler nasılsınız?
Yasemin selam,ben bu forumdaki tüm mesajları okudum, çok şükür amniyosentez yaptıran arkadaşların neredeyse hepsinin testleri temiz çıktı, doktorum da amniyosentezde henüz olumsuz bir sonuçla karşılaşmadığını söyledi, dua etmekten başka çaremiz yok içini ferah tut...

Yasemin selam,ben bu forumdaki tüm mesajları okudum, çok şükür amniyosentez yaptıran arkadaşların neredeyse hepsinin testleri temiz çıktı, doktorum da amniyosentezde henüz olumsuz bir sonuçla karşılaşmadığını söyledi, dua etmekten başka çaremiz yok içini ferah tut...

evet öylece bekliyorum işte en azından doğumla öğrenmek daha kötü olurdu sanırım. kendime bulabildiğim teselli şu genelde ikilisi iyi olup dörtlü de risk çıkanların amniosentez sonuçları temiz gibi geldi bana sizce de öyle mi?

Kızlar topicin bir kısmını okudum ama hepsini okuyamadım maalesef.Üölü testinde ntd riski gözüken varmı? Genellikle down riski çıkıyor fakat ntd riski pek fazla yok galiba.Benim bebişimde ntd riski çıktı çok korkuyorum kaç gündür yaa :((

22 haftalık hamileyim..28 gün önce amniyosentez oldum ,dün öğrendim ki çok şükür allahıma bebeğim sağlıklı..:) ama geçen 4 hafta ömrümden ömür gitti,allah kimseye bu duyguyu yaşatmasın,bu sürede buradan okuduklarımla biraz olsun içim rahatladı..

Maalesef benimde üçlü testim 11:1 gibi yüksek bir oran cıkmıştı...Gördüğüm an sok oldum,doktorum amniyosentez yapılmalı kesin sonuç almalıyız dedi..Ultrasonla baktı ilk önce ve bana bebeğin bazı organlarını gösterdi,bana göre bebek sağlıklı ama ultrasonla kesin sonuç veremeyiz yine de amniyosentezle emin olalım dedi,yaptığı amniyosentezlerde kötü cıkanlarda ultrasonda hep bir belirti olduğunu söyledi....Normalde 21 günde cıkıyor ama kültür benim geç oluştuğundan 28 günün sonunda haberi aldım..Bu süre içinde buradan amniyosentezi olumlu cıkanları gördükçe umudumu kaybetmedim...şükür ki sonuç iyi cıktı,yaptıran arkadaşlar da içini ferah tutsun..İnşallah hepimiz sağsalim bebeklerimizi kucağımıza alırız...:16::16::16:

22 haftalık hamileyim..28 gün önce amniyosentez oldum ,dün öğrendim ki çok şükür allahıma bebeğim sağlıklı..:) ama geçen 4 hafta ömrümden ömür gitti,allah kimseye bu duyguyu yaşatmasın,bu sürede buradan okuduklarımla biraz olsun içim rahatladı..

Maalesef benimde üçlü testim 11:1 gibi yüksek bir oran cıkmıştı...Gördüğüm an sok oldum,doktorum amniyosentez yapılmalı kesin sonuç almalıyız dedi..Ultrasonla baktı ilk önce ve bana bebeğin bazı organlarını gösterdi,bana göre bebek sağlıklı ama ultrasonla kesin sonuç veremeyiz yine de amniyosentezle emin olalım dedi,yaptığı amniyosentezlerde kötü cıkanlarda ultrasonda hep bir belirti olduğunu söyledi....Normalde 21 günde cıkıyor ama kültür benim geç oluştuğundan 28 günün sonunda haberi aldım..Bu süre içinde buradan amniyosentezi olumlu cıkanları gördükçe umudumu kaybetmedim...şükür ki sonuç iyi cıktı,yaptıran arkadaşlar da içini ferah tutsun..İnşallah hepimiz sağsalim bebeklerimizi kucağımıza alırız...:16::16::16:

ahhh gözün aydınn ne güzelll allah sağlıcakla kucağına versin ben de amniosentez sonucu bekliyorum 2li 3lü 4lü tarama testlerinin kan değerlerini yazabilir misin sınucu temiz çıkan arkadaşlardan istiyorum kendime moral arıyorum geçmiyor günler acıdan kalbim yanıyor

Amniyosentez kadar kesin sonuc veren bir kan testi var. turkiyede agustos 2012 den beri yapiliyor. Haberiniz var mi? Fiyati konusunda bilgim yok pahali olsa gerek ancak durumu olanlar icin anmiyosentez riskini almak yerine sadece kan testi ile %99.6 oraninda kesinlikle sonuc alinabiliyor.

Evet, geçen ay ben yaptırdım. 15 günde sonuç çıkıyor. Sadece 2 tüp koldan kan veriyorsunuz. Kanlar almanyaya gönderiliyor. Tüp bebek yoluyla hamile kaldım. Doktorum %1 bile riske atamayız dedi. Eskiden günde 2 tane amniyosentez yapılırken artık ayda 2 tane yapılıyor merkezimizde dedi. Çeşitli genetik merkezlerde yapılıyor bu test. Fiyatlar 2200- 2800 arası.

Evet, geçen ay ben yaptırdım. 15 günde sonuç çıkıyor. Sadece 2 tüp koldan kan veriyorsunuz. Kanlar almanyaya gönderiliyor. Tüp bebek yoluyla hamile kaldım. Doktorum %1 bile riske atamayız dedi. Eskiden günde 2 tane amniyosentez yapılırken artık ayda 2 tane yapılıyor merkezimizde dedi. Çeşitli genetik merkezlerde yapılıyor bu test. Fiyatlar 2200- 2800 arası.

Ben fransada 800 € ya yaptirdim. Ayni fiyat. Sonuc temiz cikti sukur. Ikili test sonucu 1/90 cikmisti sadece yas riski yukseltmis. Ama amniyosentez riskini almak istemedim. Insallah sizin de sonucunuz temiz cikar.

Ben fransada 800 € ya yaptirdim. Ayni fiyat. Sonuc temiz cikti sukur. Ikili test sonucu 1/90 cikmisti sadece yas riski yukseltmis. Ama amniyosentez riskini almak istemedim. Insallah sizin de sonucunuz temiz cikar.

Teşekkürler, çok şükür temzi çıktı. Ben ikili test yaptırmadan direk bu testi yaptırdım. Bunun dışında diğerlerini yaptırmaya gerek kalmıyormuş.

teşekkürler, çok şükür temzi çıktı. Ben ikili test yaptırmadan direk bu testi yaptırdım. Bunun dışında diğerlerini yaptırmaya gerek kalmıyormuş.

ultrason bulgularınız nasıldı burun kemiği ense kalınlığı femur kemiği vs ?
Allah bebeğinizi kucağınıza sağlıkla almayı nasip etsin

ultrason bulgularınız nasıldı burun kemiği ense kalınlığı femur kemiği vs ?
Allah bebeğinizi kucağınıza sağlıkla almayı nasip etsin

Teşekkürler, inşallah hepimiz sağlıklı, analı-babalı, vakitli bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız. :nazar::emir_bebek::nazar:
Detaylı ultrason zamanımız henüz gelmedi. Doktorum daha önceki haftalarda sanırım 12. haftaydı, burun kemiğine baktı ve ense kalınlığını ölçmüştü, bir sıkıntı yoktu.

ben 13 haftalık hamileyim. daha önce 2 düşük yaptım. şimdiki gebeliğimde daha öğrendiğim günden beri kırmızı, kahverengi bazen sarı akıntılarım oldu. akıntılar 11. haftaya kadar sürdü. gitmediğim doktor kalmadı. hatta bir tanesi düşük yapıyor olabilirsin bile dedi. derken bu günlere kadar geldik.
ikili test sonucumda bebeğin ense kalınlığı biraz fazlaydı ve down sendromu riski 1/173 çıktı. amniyosentez için 16. haftaya kadar beklemek gerekiyor. sonucun çıkması ise 4 haftayı buluyor. eğer down sendromu varsa bebeğin alınması ilerleyen haftalarda her anlamda daha zor olacak. bu yüzden cvs yaptırmayı düşünüyorum. aranızda cvs yaptıran var mı?
cvs de risk amniyosentezden daha fazla. doktorlar sorumluluk almıyorlar. eğer down sendromu varsa aldıracak mısın? dedi ben de bakamam aldırırım dedim(burda herkesin düşüncesine saygı duyuyorum ama ben öyle bir çocuğun sorumluluğunu alamam) bana sağlıklı bebeğini de kaybedebilirsin dedi:(
umarım hepimizin bebeği sağlıklı doğar.

Gebeligin 17. Haftasina geldim. Dusuk riski cok oldugu icin amniyosentez yaptir dedi doktor ve 18. Haftaya gun verdi. Yani 1 hafta sonra amniyosentez yapilacak... İcimde kotu bir his var...
Ve ben cok pismanim. Keske risk oldugunu ogrendigim gun su kan testini yaptirsaydim. Simdiye kadar sonucu ogrenmis olurdum. İyi cikarsa icim rahatlardi. Kotu cikarsa buyumeden alinirdi.
O zamanlar icim cok rahatti. Cok umutluydum ama simdi hic umut yok :( Belki bu hafta bile yaptirabilirim prena testini.2 hafta daha erken ogrenirim sonucu.

benimde ikili testim 1/125 cok panikledim agladim.....amaa ultrasonda sükür bi promblem gözükmedii simdiye yadar.4lü yaptırcaktim fakatt bebegimden vazgecemiycem için bütün testlerden vazgeçtim.....içim rahat şükür olsun..........ayrıntılımda temiz çıktı:nazar:

gebeligin 17. Haftasina geldim. Dusuk riski cok oldugu icin amniyosentez yaptir dedi doktor ve 18. Haftaya gun verdi. Yani 1 hafta sonra amniyosentez yapilacak... Icimde kotu bir his var...
Ve ben cok pismanim. Keske risk oldugunu ogrendigim gun su kan testini yaptirsaydim. Simdiye kadar sonucu ogrenmis olurdum. Iyi cikarsa icim rahatlardi. Kotu cikarsa buyumeden alinirdi.
O zamanlar icim cok rahatti. Cok umutluydum ama simdi hic umut yok :( belki bu hafta bile yaptirabilirim prena testini.2 hafta daha erken ogrenirim sonucu.

ayrıntılı ultrasona tekrar girsene ense kalınlığı normale dönmüştür belki yada başka ibare var mı acaba?
Ayak parmakları
burun kemiğinin uzunluğu
femur kemiği uzunluğu
kalp böbrek vs
eğer bunlar iyi çıkarsa biraz teselli olur sana yada daha hızlı karar vermene yardım eder bilemiyorum ki ben de çok tedirgin bir bekleyişteyim allah sonumuzu hayır etsin

Back
X