Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

Amin benimde üçlü riskim yüksek bende ayrıntılıya göre amniyosentez yaptırmadım ama beklemek zor insan aklından çıkaramıyor Allah hepimize sabır versin sağlıklı evlatlar nasip etsin
canım sakın içini sıkma , ben 3 ve 4 yaptırmadım doktor gerek yok dedı 2 li yaptrmştm ve dataylı tabıkı insanın aklına gelıyor gelmez mi ah......... fl bacak boyu 1hafta geride bnm bebeğin doktorum bırsey olmaz dedi 1 hafta normal ama gel gelelim bana anlat ,rabbım korusun sağlık versın evlatlarımıza

2'li test sonucum oldukça düşük risk 4'lü test ise 1/30 oranında yüksek risk çıkınca ve doktoruma da ulaşamayınca başladım araştırmaya amniyosentezi son seçenek olarak kabul ederek kan tahlillerine yoğunlaştım bir günde hepsinin adını ezberledim. Ankara'da bir yerden 2300 tl gibi bir fiyat aldım İstanbul'da 1900 tl gibi bir fiyat verdiler ve testin artık Türkiye'de yapılmaya başlandığı söylediler.Daha 2 hafta olmuş uygulama.

Benim riskime yakın riskiniz umarım sonuç temiz çıkar beklemek belirsizlik zor yaptırmanız belki daha iyi ben kötü bir sonucun çıkma ihtimalini göze alamadım sonucunuzu da paylaşın olur mu

Benim riskime yakın riskiniz umarım sonuç temiz çıkar beklemek belirsizlik zor yaptırmanız belki daha iyi ben kötü bir sonucun çıkma ihtimalini göze alamadım sonucunuzu da paylaşın olur mu
inşallah güzel sonuçlar alırız forumlarda benim kadar kötü bir sonuç daha okumadım tüp bebek sürecinden itibaren yıpratıcı ve zor bir sürece girmiştim yinede allahıma şükrediyorum

Vallahi aylardır okumadığım site yazı yorum kalmadı bu forumda bile var riski 1.8 ve 1.2 olup temiz sonuçları çıkanlar var gönlünüzü ferah tutun ben facebooktan down sendromlu aileleri de takip ediyorum emin olun pek çoğunun testlerinde risk çıkmamış bile yani oranlar çok önemli değil varsa 10000 de 1 dede olabilir yoksa 2de 1 dede olmaz bebekte başka anomali var mı ayrıntılı bakıldı mı kaç haftaliksiniz bu arada

Vallahi aylardır okumadığım site yazı yorum kalmadı bu forumda bile var riski 1.8 ve 1.2 olup temiz sonuçları çıkanlar var gönlünüzü ferah tutun ben facebooktan down sendromlu aileleri de takip ediyorum emin olun pek çoğunun testlerinde risk çıkmamış bile yani oranlar çok önemli değil varsa 10000 de 1 dede olabilir yoksa 2de 1 dede olmaz bebekte başka anomali var mı ayrıntılı bakıldı mı kaç haftaliksiniz bu arada
Can'ım sen başka test yaptırdın mı? Harmony falan

ÇOğunun testleri riskli çıkmazmış bile dedin ya şimdi bnm içine birsey düştü ;( bnde bacak fl boyu 1 hafta geride diye taktım allahım sen yardım et bu vesveselere

Yok hiç bir şey yaptırmadım zaten 17.haftada riskli çıktı sonuç kötü çıksa aldiramayacaktim o yüzden yaptırmadım ama bazen pişman oluyorum bilmek belki daha iyi düşündükçe nefesim kesiliyor boğazım düğümleniyor çok ağlıyorum bebeğimi de üzüyorum dua ediyorum ve kalbimde sızıyla oğlumu bekliyorum ilk gebeligim daha kucağıma almadan annelik duygusunun ne farklı olduğunu anladım hiç böyle içim sizlamamisti bu yaşıma kadar Allahım kimseyi evladıyla sınamasın

Yok hiç bir şey yaptırmadım zaten 17.haftada riskli çıktı sonuç kötü çıksa aldiramayacaktim o yüzden yaptırmadım ama bazen pişman oluyorum bilmek belki daha iyi düşündükçe nefesim kesiliyor boğazım düğümleniyor çok ağlıyorum bebeğimi de üzüyorum dua ediyorum ve kalbimde sızıyla oğlumu bekliyorum ilk gebeligim daha kucağıma almadan annelik duygusunun ne farklı olduğunu anladım hiç böyle içim sizlamamisti bu yaşıma kadar Allahım kimseyi evladıyla sınamasın
Can'ım detaylı peki ? Onuda mı yaptırmadın

saolun insan biraz iyi şeyler duymak istiyor bebeğe 11 ve 16 .hafta bakıldı sonuçlar için doktorumun iyi demişti hep şu an kongrede ve sonuçlarımı pazartesi kendi doktoruma yarın sabah başka bir doktora göstercem şu an 16+1 im

Canım seni üzmek için söylemedim biliyorum en ufak bir şüphe bile mahvediyor insanı bende aynı durumdayım birbirimizi anlarız nolur kalbini ferah tut yani bunu bilmenin tek yolu amniyosentez diğer konuşmaların hepsi ihtimal

Canım seni üzmek için söylemedim biliyorum en ufak bir şüphe bile mahvediyor insanı bende aynı durumdayım birbirimizi anlarız nolur kalbini ferah tut yani bunu bilmenin tek yolu amniyosentez diğer konuşmaların hepsi ihtimal
Yok zaten ben kafayı ortada hiç birsey yokken taktım 2li iyi çıktı 3/4 gerek yok dedi detaylı usg yaptı perinotolga gitmiştim . Ne olduysa sonradan 6.5 aylıkken başladım şimd 32 haftalığım sadec fl boyu 1.5hafta fln geride doktor birsey olmaz diyip duruyor , bende duydum testleri iyi çıkıp doğum sonrası öğrenenler bunlar beni şişirdikçe şişirdi Can'ım içim doldu taştı eşim Okadar sıkıldı ki birsey yok sen oldurcaksın diyor yani düşün ... Ne yapmalı.....bu arada harmony yaptırmak istedim eşim bırakmadı

Detaylı yaptırdım ankarada çok ünlü bir doktor var eyüp ekici 17.haftada ona gittim ultrasonda hiç bir belirti yok herşey iyi görünüyor ama söylediği şey şu ben iyi bir bebek görüyorum ama bu ancak amniyosentezle bilinebilir yüzde yüz demiyorum dedi kendi doktorumda her kontrolde 4 boyutlu bakıyor ve bence downa benzemiyor ama yüzde yüz diyemem diyor

Detaylı yaptırdım ankarada çok ünlü bir doktor var eyüp ekici 17.haftada ona gittim ultrasonda hiç bir belirti yok herşey iyi görünüyor ama söylediği şey şu ben iyi bir bebek görüyorum ama bu ancak amniyosentezle bilinebilir yüzde yüz demiyorum dedi kendi doktorumda her kontrolde 4 boyutlu bakıyor ve bence downa benzemiyor ama yüzde yüz diyemem diyor
Birsey yoktur ozaman ya içini ferah tut vall 7 haftam var ama Nasıl geçer allahım sen esirge gece gündüz dua ediyorum , şimdi 2lim iy diye Mutlu olmalımıyım olamiyorım ... Deaylıda iyiydi 21.haftda ve ben 28 de başka doktora yaptırdım kist vardı onu kontrol ettireyim dedim ozamanda gayet iyiydi kist büyğmemiş en azından iyi gelişme erkek benimde mesane boşluğunda milimlik kistimiz vardı. Nazal kemiği büyümüş detaylıda 7.8 idi 9.5 olmuş mesela diğer tüm Organları iyi fl 1hafta geri bu doktorda birsey olmaz dedi mesela . Ya bilmiyorum :(

Doğumuna çok az kalmış bu üzüntüyle geçirdiğimiz zamanların bebişlerimizle acısını çıkarırız önce sen sonra ben ve diğer bütün annelerin güzel haberler vereceğine inanıyorum biliyorum zor ama biraz sakin olmaya çalış

.

Can'ım benım 2li.. Diyorum ya demekki güvenilirliği yok , ayrıca fl boyuna taktım ;( senden önce doğum yapıcam inş güzel haber veririm bu arada bebiş boy kilo Nasıl?
PAPP-A 1549 MOM :1.71
HCG 168- MOM :2.00
NT:1.50MM
NB: PRESENT
DOWN SYNDROME RİSKİ : 1:11700
AGE ALONE : 1.1330

Benim ikili 1:22000 di yani çok iyiydi üçlüde birden ihtimal 1:36 ya yükseldi aklım almıyor, benim oğlum en başından beri biraz büyük kafamız 3 hafta kendimiz 2 hafta öndeyiz yani 29.haftada kafa 32 kendisi 31 haftalık görünüyordu geçen hafta yani 29.haftada kilomuz 1625 gramdı boyumuzu 39 cmydi şimdi nasıldır koca kafalı bebisim bilmiyorum :)

Benim ikili 1:22000 di yani çok iyiydi üçlüde birden ihtimal 1:36 ya yükseldi aklım almıyor, benim oğlum en başından beri biraz büyük kafamız 3 hafta kendimiz 2 hafta öndeyiz yani 29.haftada kafa 32 kendisi 31 haftalık görünüyordu geçen hafta yani 29.haftada kilomuz 1625 gramdı boyumuzu 39 cmydi şimdi nasıldır koca kafalı bebisim bilmiyorum :)

İyide 2liden sonra neden 3 lü istenildi çok ilginç .. Üstelik sonucun düşük risksen zaten saçmalık yapmış doktorun 3lü yüzde 65 2li yüzde 85 güvenilirliği var Can'ım

Evet kimi doktorlar istemiyor bile ikili iyiyse üçlüyü ama bizimki istedi sonra değiştirdim doktorumu ancak ne fayda içimize şüphe düştü bir kere

Back
X