Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

öncelikle hepinize selam olsun ben özel bir doktora gidiyordum ve devlet hastanesinede ayrı yerlerde takip yaptırıyordum devlete 11 hafta dört günlüken ense kalınlığını ölçmüştü değer birin altındaymış.sonra 14 haftalıkken özelde ölçüm yapıldıense kalınlığı 2 çıktı bir gün sonra üniverstede ölçüldü ordada 2.3çıktı ayrıca 15 4 günlüken gitim tekrar özelde ölçüm yaptı doktor dedi 2.45 ve ayrıca kafa arkasında ödem yada kist benzeri birşey var tanı koyamıyorum ünüversteye git dedi eşide ünüverstede hoca bilgisi olan varmı bu kist ödem geçermi yada buna benzer durum yaşayan oldum innanın şöyle olumlü üki kelimeye hasret oldum

Merhaba arkadaşlar
Bende 36 haftalik hamileyim ayın 13 ünde sezeryan olucam nasipse
Bebeğimin 30 haftaya kadar hiçbir şeyi yoktu.üçlü test ve genel ultrasonda her şeyi normaldi.ama 30. Haftada hidrosefaliden suphelendi doktor 10 gün sonra perinatologa gittik korpuz kolezyumagenezi( yani beyin loplarini birbirine bağlayan köprü gelişmemiş ) ve mega sistema magna( yani kafasinin arka kisminda normalden fazla bosluk )var dedi mr cekildi dün bi Prof.a gittim bunların hepsi bize dandy walker malformation hastalığını işaret ediyor dedi.25000 çocuktan birinde goruluyormus. Zeka geriliği öğrenme güçlüğü ve bedensel engelli olabilirmiş o kadar çok üzüldüm ki:KK61:
Ya bakamazsam ya onu kırarsam üzersem diye çok üzülüyorum :KK61:
Nolur bana ve bebeğime dua edin nolur yanlış görmüş olsunlar diyorumolmasın böyle bir şey diyorum ama onlarla az çok ben de gördüm anladım :KK61:
Duadan başka yapbilecegim hiçbir şey yok :cry:
bebeğin doğdumu sağlıı nasıl

Hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim ,
aslında eşimle şunu düşündük,
yıllardır tüp bebek tedavisi gördük,
ilk kızımız normal, onda bu testlerin hiç biri yapılmamıştı,
ancak bu bebekte yaşım ilerledi,
ama yılmadık tedavilerimize devam ettik,
amniyosentez yapılırsa % 1-2 bebği kaybetme ihtimali var Allah korusun,
bir de dr Amniyo sonucu bebeği alabiliriz dedi,
buna kesinlikle karşı çıktık,
dr o zaman amniyo yapmaya gerek yok,
her şartta bebeği istiyorsanız dedi,
evet Rabbim ona kan verdi can verdi,
ama doğuma kadar hep bir merak olacak bizde,
Allahım hayırlı bir yol çizmiştir İnşallah, Sağlıkla bebeğimize kavuşuruz,
ama nasıl geçecek bu günler bilmem???????
Keske hic yaptirmasaydiniz 3 lu testide. Yani zaten her sartta kabul edecekseniz akliniza neden suphe koydunuz. Bence bilmemek daha iyiymis.

öncelikle hepinize selam olsun ben özel bir doktora gidiyordum ve devlet hastanesinede ayrı yerlerde takip yaptırıyordum devlete 11 hafta dört günlüken ense kalınlığını ölçmüştü değer birin altındaymış.sonra 14 haftalıkken özelde ölçüm yapıldıense kalınlığı 2 çıktı bir gün sonra üniverstede ölçüldü ordada 2.3çıktı ayrıca 15 4 günlüken gitim tekrar özelde ölçüm yaptı doktor dedi 2.45 ve ayrıca kafa arkasında ödem yada kist benzeri birşey var tanı koyamıyorum ünüversteye git dedi eşide ünüverstede hoca bilgisi olan varmı bu kist ödem geçermi yada buna benzer durum yaşayan oldum innanın şöyle olumlü üki kelimeye hasret oldum

Canım çok çok geçmiş olsun son durum nedir ? Bir gelişme varmı ? Kadıköyde bir arkadaşımın laboratuvarı var. Bu konu hakkında sana yardımcı olabilirler senin hikayenden bir kez daha duymuştum orada çalışan arkadaşım anlatmıştı.Şimdi senin için tekrar sorucam oraya ama sende bi ara danış bu konuyu kesin bir fikirleri vardır sana yardımcı olurlar. http://www.genlabgroup.com/
0216 363 6162

merhaba kızlar,
benim de ikili testim 1/400 , dörtlü testim 1/286 çıktı, yani sınıra yakın değerler, doktorum ikili test normal ama dörtlü çok sınırda istersen nifty veya triscreen yaptıralım dedi, kendimi yedim bitirdim, bir çok doktorun da fikrini aldım ve triscreen yaptır dediler Londraya gidiyormuş ve en eski testlerdenmiş, %99,4 sonuç veriyormuş, cuma günü eşimle beraber bayındır hastanesine gidip kanımızı verdik, ordan gelip kanı aldılar, inşallah temiz çıkar dua ediyorum, tüm arkadaşlarımın tanıdığım tanımadığım herkesin bebeğini Allah korusun ve sağlık versin, bazı arkadaşlar hiç yaptırmayın diyor bu testleri , inanın ben de katılıyorum, keşke 2,3 ve 4 lü testi yaptırmayıp direk bu yurtdışı testlerinden yaptırsaydım, hem daha sakin beklerdim hem daha huzurlu olurdum, bizim testlerin başarı oranı yüzde yirmi imiş, o yüzden bu kadar yanılma oluyor bence, bir daha hamile kalırsam ve bebek düşünürsem asla yaptırmıcam ikili üçlü ve dörtlü.Şimdi 7 gün nası geçecek diye düşünüyorum,Allah herkesin yardımcısı olsun

merhaba kızlar,
benim de ikili testim 1/400 , dörtlü testim 1/286 çıktı, yani sınıra yakın değerler, doktorum ikili test normal ama dörtlü çok sınırda istersen nifty veya triscreen yaptıralım dedi, kendimi yedim bitirdim, bir çok doktorun da fikrini aldım ve triscreen yaptır dediler Londraya gidiyormuş ve en eski testlerdenmiş, %99,4 sonuç veriyormuş, cuma günü eşimle beraber bayındır hastanesine gidip kanımızı verdik, ordan gelip kanı aldılar, inşallah temiz çıkar dua ediyorum, tüm arkadaşlarımın tanıdığım tanımadığım herkesin bebeğini Allah korusun ve sağlık versin, bazı arkadaşlar hiç yaptırmayın diyor bu testleri , inanın ben de katılıyorum, keşke 2,3 ve 4 lü testi yaptırmayıp direk bu yurtdışı testlerinden yaptırsaydım, hem daha sakin beklerdim hem daha huzurlu olurdum, bizim testlerin başarı oranı yüzde yirmi imiş, o yüzden bu kadar yanılma oluyor bence, bir daha hamile kalırsam ve bebek düşünürsem asla yaptırmıcam ikili üçlü ve dörtlü.Şimdi 7 gün nası geçecek diye düşünüyorum,Allah herkesin yardımcısı olsun
İnş iyi çıkar sonuçlarınız benimde ikili test sonucum kötü çıktı piskolojim alt üst oldu doktor banada dedi o test bu test eşimle konuştum Allah korusun bi problem olsa bile bebegimi aldırmam ozaman yaptırmamıza gerek yok dedik çok şükür kızım saglıklı yaşına girecek

merhaba kızlar,
benim eltiminde riskli çıkmıştı sonra bir sorun olmadı maşşalah bebekte sağlıklı kadın günlerce depresyona girdi boşuna

Canım çok çok geçmiş olsun son durum nedir ? Bir gelişme varmı ? Kadıköyde bir arkadaşımın laboratuvarı var. Bu konu hakkında sana yardımcı olabilirler senin hikayenden bir kez daha duymuştum orada çalışan arkadaşım anlatmıştı.Şimdi senin için tekrar sorucam oraya ama sende bi ara danış bu konuyu kesin bir fikirleri vardır sana yardımcı olurlar. http://www.genlabgroup.com/
0216 363 6162
sağolasın ben pernotolojiye gitim sonuç perşembe beli olacak inşallah

Ah kızlar ah benim de ikili test sonucum 189/1 çıktı. Yaşım 27. İlk gebeligim... Ense kalınlığı 1.3 demişti doktor...ama sanırım bu hormon değerlerimde sorun var.fetal dna analizi yaptırdık,amniyosentez istemedim.biraz pahalı bir test ama bebeğe müdehale istemiyordum baska carem yoktu Sonucu 15 güne geliyor dediler. Elim kalbimde bekliyorum...cok korkuyorum.

Arkadaşlar 2li tarama sonucum benimde 50 1 geldi ben çok düşünmemeye çalışıyorum haftaya 16 haftalik olacak 3 lu tarama yapilacak sanirim ama ayrintili ultrasonda yapiliyormu bu haftada bilginiz varmi

Arkadaşlar 2li tarama sonucum benimde 50 1 geldi ben çok düşünmemeye çalışıyorum haftaya 16 haftalik olacak 3 lu tarama yapilacak sanirim ama ayrintili ultrasonda yapiliyormu bu haftada bilginiz varmi
Canim bende de risk var çıktı. Maddi imkanınız varsa fetal dna testi yaptırabilirsiniz. %99 doğru sonucu veriyormuş.biz de sonucumuzu almayı bekliyoruz. Bebegin inşallah iyidir,kendini bebegini uzme❤

İnsanın şimdiye kadar kiminle konuştuğunu hep aynı şeyler söylenmiş ve bebekleri de çok sağlıklı doğmuş bu söylenenler sadece risk doğruluk payı ancak bebek doğunca belirten olur bende çok sıkıntı yaşadım şimdi bebeğin kalp etkisi çekilecek hasbin Allah veniğmel vekil

Canim bende de risk var çıktı. Maddi imkanınız varsa fetal dna testi yaptırabilirsiniz. %99 doğru sonucu veriyormuş.biz de sonucumuzu almayı bekliyoruz. Bebegin inşallah iyidir,kendini bebegini uzme❤
Teşekkürler 37 yaşındayım ilk cocugumla 18 yaş farki olacak ve ben sadece yeniden hamile olmanin keyfini yasamak istiyorum dediginiz testin fiyati ne kadar bilginiz varmi

İnsanın şimdiye kadar kiminle konuştuğunu hep aynı şeyler söylenmiş ve bebekleri de çok sağlıklı doğmuş bu söylenenler sadece risk doğruluk payı ancak bebek doğunca belirten olur bende çok sıkıntı yaşadım şimdi bebeğin kalp etkisi çekilecek hasbin Allah veniğmel vekil
Allah yardımcınız olsun bende 2 kere moğol gebelik geçirdim 18 sene sonra tekrar anne olmak nasip olacak inş üzülmeyin herşey kismet zamanini beklemek gerekiyormuş

Benimde 2 li testimde 169:1 sorun çıkmıştı doktor başka bir hastaneye göndermişti ayrıntılı ultrason için orda da 1 hafta geç gelişiyor dediler amniyosentez de önerdiler ama kabul etmedim. Kuzenim ilk bebeğini bu yüzden kaybetmiş. Ayrıca kız kardeşime de ensesi kalın demişler tabi bu seneler önce ama bence herşeye takılıp moral bozmamak gerek. Sonuçta Allah'tan geliyor. Kimse istemez sağlıksız olmasını çocuğunun ama biz takılarak sorun yoksa da yaratıyoruz bence. ve her ikili üçlü dörtlü tarama birbirinin biraz daha gelişmişi. Hiç biri %100 kesin sonuç veremiyor. Amniyosentez ise çocuğun dünyasına müdahale etmek. Bu yüzden enfeksiyon kapabilen bebeklerde oluyor. Ya çok dikkatli olun yada her şekilde kabulum diyip yaptırmayın

Back
X