Üçlü Test ve Amniyosentez Yaptıran var mı?

bayanlar 12. haftamda bebegimin ense kalinligi 4,5 mm cikti doktor karnindan su alacam uclu tarama testi yapacam dedi bu durumda olup bebegi saglikli dunyaya gelen var mi doktor kromozom bozuklugu olmasa bile kalbinde sorun vardir dedi yikildim

bayanlar 12. haftamda bebegimin ense kalinligi 4,5 mm cikti doktor karnindan su alacam uclu tarama testi yapacam dedi bu durumda olup bebegi saglikli dunyaya gelen var mi doktor kromozom bozuklugu olmasa bile kalbinde sorun vardir dedi yikildim
Bana da cok sey dendi amniyosentez yaptirdim temiz cikti gene supheleri bitmedi dogum yapmadim daha ins sorun cikmaz

ins sorun cikmaz benimde ilk gebeligim yasim 25 ama niye ense kalinligi okadar cok cikti ikili testin sonucu yuksek risk cikacak dedi doktor dunyam yikildi resmen

amniyosentez de kesin cikmiyor mu ki sonuc allah yardimciniz olsun ins sorun cikmadan bebeginizi kucaginiza alirsiniz
Ins tsk ederim 2 li testim de temizdi amniyosentezde bnde 29 yasindayim 35 den sonra tehlikeli diye biliyorum yas faktörü de etkiliyo benim ense kalinligi artti sonra kayboldu sonra tekrar yukseldi sonra tekrar kayboldu 10 mm ye kadar yukseldi en son ve 32. Haftada kayboldu simdi yok

merhabalar kızlar benimde dünya tatlısı bir oğlum daha oldu:nazar: Allahıma binlerce kere şükür, şükür ediyorum çünkü Rabbim bana onu sağlıklı bir halde kucağıma verdi, benim oğluma 1/50 dawn sendromu teşhisi kondu 3 testte ama Rabbim dualarımı kabul etti. Demem şu ki eğer hamile iseniz bu testleri yaptırmayın böylece 9 ay bebişinizle rahat bir gebelik geçirmiş olursunuz.Buraya da yazmamın sebebi benim gibi olupta sağlıklı bebek dünyaya getirmiş annelerin buraya yazmaları beni çok rahatlatmıştı hepiniz inşallah sağlıkla ve sağlıklı bebişlerinizi kucağınıza alırsınız:KK200::anneadayı::emir_bebek:

Kızlar hamilelik-annelik-normal doğuma hazırlık için çok güzel bir sayfa keşfettim instagram da "" .takip edebilirsiniz.Güzel yazılar sohbetler ve pozitif Doğum hikayeleri var

Son düzenleyen: Moderatör:
Amiiin canım gözün aydin Rabbim anali babali büyütsün çok sevindim senin adına darısı bizlere inşallah

Mrh ben su an 17 hftalik hamileyim fetal dna testi sonucu bebegim down sendromlu ultrasonsa her sey normal sdece ense kalinligi 2,57 amniyosentez yaptirdim sonuc on sonuc ayni cikti

Siz yaptirmismiydiniz? Dogum yaptiniz sanirim saglikli bir omru olsun

merhaba olayı çok taze yasayan bir anne adayıyım :) benim de 19 .haftada kafasında 6mm kist çıktı(şuan 21+4 ) ilerde zeka geriliğine neden olacağına kotu huylu ıse farklı durumlar doğuracağını amnıosentez yapılması gerekli dendı riskleri ıle birlikte 1 gün düşünüp taşındık esim ve ailemin desteği ıle yaptırmaya karar verdik ertesi gün yaptırdık 2 hafta sonra sonuç alınacak dendi 2 hafta geçmedi heyecan stres uyku düzenimiz bıle bozuldu Moralımızı yüksek tuttuk ve astık sonunda rahat rahat bekledik bugün gıdıp aldım sonuçları temız çıktı cok sukur kızım ıyı ben belkı örnek olmuşumdur sıze ama her şey mantıklı düşünerek gelısıyor o bebeğin sağlığı hersey den onemlı çocuk ılerde down sendromlu olur ıse yada zeka gerılıgı onun vebalı daha yüksek ıyı de çıksa kotu de çıksa bilmek en onemlısı herseyın onlemı alınıyor sonuçta ben ılerde pısman olmamak ıcın yaptırmak ıstedım

merhaba olayı çok taze yasayan bir anne adayıyım :) benim de 19 .haftada kafasında 6mm kist çıktı(şuan 21+4 ) ilerde zeka geriliğine neden olacağına kotu huylu ıse farklı durumlar doğuracağını amnıosentez yapılması gerekli dendı riskleri ıle birlikte 1 gün düşünüp taşındık esim ve ailemin desteği ıle yaptırmaya karar verdik ertesi gün yaptırdık 2 hafta sonra sonuç alınacak dendi 2 hafta geçmedi heyecan stres uyku düzenimiz bıle bozuldu Moralımızı yüksek tuttuk ve astık sonunda rahat rahat bekledik bugün gıdıp aldım sonuçları temız çıktı cok sukur kızım ıyı ben belkı örnek olmuşumdur sıze ama her şey mantıklı düşünerek gelısıyor o bebeğin sağlığı hersey den onemlı çocuk ılerde down sendromlu olur ıse yada zeka gerılıgı onun vebalı daha yüksek ıyı de çıksa kotu de çıksa bilmek en onemlısı herseyın onlemı alınıyor sonuçta ben ılerde pısman olmamak ıcın yaptırmak ıstedım

Teknoloji ve bilim diye bir sey var akil var mantik var doktorlar saglikli bireyler olsun diye calisiyorlar bunlari da veren Allah zaten bile bile hayati boyunca size muhtac saglik problemleri yasayan bir cocuk dunyaya getirmek bence cok bencilce ve vebali daha buyuk kesinlikle ...

Evet sonrada olabilir ama onun mucadelesi baska bile bile bunu kabullenip dogurmak istemek baska bende zor bir durum icindeyim bebegin gelisimi durdu down sendromlu amniyosentezle netlesti Rabbim acilarimizi kolayca atlatmamiz icun yardim etsin bu durumda ki herkese

Sizede saglikla kucaginiza almayi nasip etsin

Teknoloji ve bilim diye bir sey var akil var mantik var doktorlar saglikli bireyler olsun diye calisiyorlar bunlari da veren Allah zaten bile bile hayati boyunca size muhtac saglik problemleri yasayan bir cocuk dunyaya getirmek bence cok bencilce ve vebali daha buyuk kesinlikle ...

Evet sonrada olabilir ama onun mucadelesi baska bile bile bunu kabullenip dogurmak istemek baska bende zor bir durum icindeyim bebegin gelisimi durdu down sendromlu amniyosentezle netlesti Rabbim acilarimizi kolayca atlatmamiz icun yardim etsin bu durumda ki herkese

Sizede saglikla kucaginiza almayi nasip etsin
kesinlikle derdi veren de allah dermanı veren allah dilerim tez vakıtte yaralarınız ıyılesır cok zor bır durum olduğunu ben bu 2 haftada ogrendım dilerim tekrardan gebe kalıp sağlıklı sekılde gebelıgınız ılerler :)

Back
X