• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ücret farkı hakkında

hzenbil

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2008
587
0
316
İstanbul
arkadaslar özel hastanelerde muayene ucret farkı alımı devam edıyormu yoksa kaldırıldımı. bı eczaneye sorduk kaldırıldı dedı baska bır eczaneye gıttım muayene farkı 10 ytl borclu cıkarıldım. bılgılendırırsenız benı sevınırım arkadaslar

Özel hatahanelerde tabiki ücret alımı var polikliniklerde muayene ücreti 10 L. gibi olması lazım ama direkt olarak özel hastahanelere gidersen 20-25 arası değişir tabi bide kan tahlili yaptırdın ver para idrar tahlili yaptırdın ver para vs. tüm tahliller paralı anlayacağın. Fiyatları yaptıracağın tahlile ve hastahaneye göre değişiyor.

Tabi bide şu var muayene olmak için bide kağıt imzalatmaları yokmu işte o kısmına sinir oluyorum neymiş devletin onlara hak gördüğünden fazlasını almayı kendilerine hak olarak göstermek için kağıt imzalatıyorlar bu 20-25 L. alanlar.

Canım ben de bilmiyorum ama herhalde ssk lı olup ta özele gittiğinde ne yapıldığını soruyorsun değil mi?
Ben geçen yaz hastaneye gittiğimde muayene ücretinin belli bir bölümünü ödedim. Ama aynı gün ultrasona da girdim ve hiçbir ücret ödemedim. Yani muayene de fark alıyorlar. Devlet hastanelerinde de alıyorlar gerçi...

Sen bence gitmek istediğin hastanenin danışma bölümüne telefon aç sor en iyi onlar bilir.

Umarım yardımı olmuştur. Selamlar.

özel hastanede zaten muane ucretı 20ytl ödüyoruz. recete yazdıklarında eczaneye gıdıyorum 10ytl muane ucret farkı dıye bı borc cıkardılar bana. baska bı eczaneye sordugumuzda bu sıstem kaldırıldı alınmıyo dedıler. hastaneye odedıgımızden gectım sımdıde ılac alırken muane ucret farkı dıye eczaneyede para ödüyoruz. acıkcası kafam karıstı bı eczane ucret farkını alıyo dıger eczane almıyor nasıl oluyo

muayene fark ücreti şudur.siz hastaneye ssk olarak gittiğinizde,normal muayene ücreti 80 lira ise siz bu paranın en fazla %30 unu ödüyorsunuz.
katılım payı ise: size hastaneden ilaç yazıldı ve siz ilacı almak için eczaneye gittiğinizde özel hastane için 10 ytl , devlet hastanesi için 3 ytl...vs ödüyorsunuz.bundan kaçışınız yok.eğer aile hekimine yazdırırsanız o zaman para ödemiyorsunuz..eğer bandrol alıp muayene olmadıysanız bunu iptl ettirin çünkü bir sonraki eczaneye ilaç almaya gittğinizde o muayene parasınıda ödemek zorunda kalırsınız.

Back
X