Ücrete zam istemek

Merhaba ben özelde öğretmenim. Yarım gün çalışıyorum 2500 lira alıyorum. Asgari ücret arttı zam yapacaklar mı hiç bir fikrim yok. Zam istersem buyur kapı orda derler diyede korkuyorum ama asgari ücret artmışken 2500 e çalışmayıda kabullenemiyorum . Sizce zam istesem normal olur mu çünkü asgari ücret 2800 ken işe girdim 2500 aldım şuan en azından bir 3500 yapılsın istiyorum
asgari ücretin altında maaş veremezler.
çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına şikayet et.
bu paraya zaten iş bulursun korkacak bir şey yok..

Bizim yanımızda çalışan yabancı uyruklu işçi 4500 ü beğenmedi çıktı gitti, eğitimciye değer vermeyen bir eğitim kurumunda çalışacağıma gider vasıfsız işler yaparım

H hepiyiolacagim Konunuzu O kadar yarım yamalak ifade etmişsiniz ki, size haklarınızı anlatabilmek şöyleyse, böyle olur. Böyleyse şöyle yapın demekten öteye geçmez.

Sizin nezdinizde tüm konu sahipleri, Konuları böyle yarım yamalak açmak bir sıkıntı, sorulara (size yardım için sorular) cevap vermemeniz ayrı bir sinir bozucu.....

Özeller anlaşmalarını nisan mayıs gibi yaparlar. Yıllık yaparlar. Şu anda size ancak iyi niyetle artış yaparlar gibi. Yeni sezonu beklemelisiniz gibi duruyor.

Hayir, işi parttime gibi gösterilirse az maaş alabilir,sigortası da o kadar günden yatar. Mesela haftada 3 güne ayarlarlarsa tüm dersleri, sigortasını da 15 günlük yapabilirler.
Ben de zamanında parttime calismistim, sigortamin o günleri odenirdi sadece , bu doğal bir şey
Ama konu sahibi eğer her gün gidip erken çıktığı için yarım gün calistigi iddia ediliyorsa,evet usulsüzlük var.

Haftalık belli bir saat çalışması gerekiyor sanırım. Tam bilmiyorum ama 45 saat olabilir.

part time çalışan neden asgari ücret alsın ki tam gün çalışanlar kaç alıyorsa yarısını alması lazım

Şartlardan haberiniz yok sanırım. Asgari ücretli olarak yarım gün çalışanlara ona göre maaş verilir, sigorta günü az yatırılır.

Part time dememis, kac saat calistigindan, sgk prim gununden bahsetmemis. Konu sahibi aylik ucretle oran yapmis. Haliyle bu veriler isiginda cikarim yaparak yorum yazdim.

Back
X