Merhaba canım, çok yakın arkadaşım böyle bir süreci atlatıyor ondan örnek vermek istedim. Belki bir yardımı olur.. Arkadaşım edebiyat bölümü. İlk sınava hazırlanarak 2017 de girdi. O sene dershanede çalışıyordu, ve sonrasında hem dershanedeki yoğun program hem sürekli böyle çalışamayacağını düşündüğü için kpss ye odaklandı. Başta dershanede ayrılmadı biraz para biriktirebilmek için, 2. Dönemde ayrıldı. Sadece alan bilgisi için dershaneye gitti. Diğer dersler için internetten video falan izleyerek çalıştı. Baya sıkı çalıştı ama. Kendine program yaptı ve o programın dışına çıkmadı hiçbir zaman. Atıyorum buluşacağımız zaman akşam buluşuyorduk, o günkü ders çalışma planı bittiyse buluşuyorduk ve genelde onun oturduğu yerlerde oturuyoduk. Bi yere giderken vakit kaybetmeyeyim diye düşünüyordu o derece disiplinli bir şekilde çalıştı. 82.97 aldı. Atanırım diye düşündüğü için de 2018 e çalışmadı. O sırada ücretli öğretmenlik yaptı, hafta sonu bir gün de halk eğitimde çalıştı. Alım olacağı zamanlarda genelde hep sınırda kaldı, atanamadı. O yine kendine bu sene için güzel program yaptı. Ücretli öğretmenliğe ve halk eğitimde çalışmaya devam etti. Halk eğitimden de yine 2. Dönem istifa etti. Ücretli öğretmenlik yaparken sabahçıydı, eve gelince de kendi yaptığı programa göre çalışıyor. 2017 den temeli olması yardımcı oldu. Ama o mesela şu an alan için de dershaneye gitmeme gerek yokmuş diyor. Tabi herkes farklı. Ben hep taktir ettim bu özverili ve disiplinli bir şekilde çalışmasına. Benim yapabileceğim bir şey değil denemeden bilemem de sonuçta yaklaşık bir sene boyunca o disiplinle çalışmasına hayranım o yüzden herkese bu arkadaşımı anlatırım.
Benim düşüncem bence öğrenim kredisi alma. 1000 lira alacaksın ileride onun ödemesi sıkıntı yaratabilir. Çünkü ben lisanstayken aldım mesela toplam 13 bin miydi neydi tam hatırlamıyorum. 2 senedir ödüyorum. Ve daha 2021 e kadar ödemeye devam edeceğim. Ki ödediğim para da 307 lira. Sıkıldım ödemekten. Aklımda bulunmasından sıkıldım, bitmiyor gibi geliyor şu an bana.
Ücretli öğretmenliği de yazdığın için bir yandan o arkadaşımı anlattım.
Bence ücretli öğretmenlik yap, olabiliyorsan da sabahçı ol. Hem ders çalışmak için vaktin kalır, hem dershaneye gideceksen onun için de vaktin kalır. Hem bir gelirin olur. Öbür türlü borçlanırsın. Ücretli öğretmenlik yaparken bir yandan deneyimin de olur, öğrencilerinden uzak kalmazsın. Öğrencilerin seni motive eder içten içe. Hem olur da atanamazsan en azından deneyimin olmuş olur cv inde
Hayırlısı olur inşallah senin için.. Sanırım baya da bir uzun yazdım kusura bakma. Ama genelde kpss ye hazırlananlarda bir yandan umutsuzluk oluyor, o yüzden arkadaşımı da anlatmak istedim belki moral olur diye.
Bir de internette youtube olsun, Instagram olsun ordan baya iyi hocaları bulup oralardan da destek alabilirsin