Ücretli öğretmenlik vs Öğrenim kredisi

Mune konum taşınmayabilir mi? Çünkü dert ediyorum.

Işsizim ve ailem anlayışlıyken en sonunda benim de çok zoruma giden şeyler olmaya başladı. Zaten alınganım buluttan nem kapıyorum.

2020 kpss ye kesinlikle hazırlanmam lazım önümde 2 seçenek var

1) Öğrenim kredisiyle (1000 tl aylık) kendimi kpss kursuna yazdırmak. Sadece kpss ile ilgilenmek. Kursa ihtiyacım var, kendi kendine çalışabilenlerden değilim. Ama bir yandan da zaten lisanstan kalan borcum var.

2) Ücretli öğretmenlik yapmak. Ama bu şekilde de kursa gidebilir miyim bilmiyorum. Kurs sistemini biliyorum haftasonu ders olsa (sabahtan akşama kadar oluyor) bana hafta içi kalıyor onda da öğretmenlik yapacağım yorulacağım bana yine zaman kalmayacak gibi. Kursa gitmesem de yapamıyorum bu sene yapamadım. Zaten alanım zor bi alan kolayca atanılmıyor.

Hangi seçeneği seçmeliyim bilmiyorum. Çok zoruma giden şeyler yaşıyorum detaylarda da olsa güceniyorum bana daha dikkatli davranmalılardı. Çok kırgınım aileme. O yüzden bi yerden bana bi şekilde para gelmesi lazım. Ne yapmalıyım hanımlar
Kursa git.bir sene kpss calis

Ücretli öğretmenlik yapacaksanız az ders almanızı tavsiye ederim.eger 30 saat derse girerseniz zaten çalışacak haliniz de kalmaz zamanınız da .idare ile konuşup 3 güne toplarsınız mesela dersleri.o zama güzel olur ama hem 5 gün ful okul hem kurs çok zor olur

Şu an yüksek lisans yapıyorum. Devlet aylık 1000 lira veriyor ama geri ödemeli. Geçen yıl almadım bu yıl alabilirim

Kalan sayfaları okumadım ama iyi para

Kurs kaç lira eğitim vs girince 2500 falan mı

Sonuçta 1000 TL her ay rahat geçinirsin

Kafayı bAşka şeye takmaz çalışır kazanırsın

Atanınca zaten zorunlu hizmet vs ödersin kredi borçlarını biraz sıkışsan da

Ücrerli öğretmenlik hem zor hem düşük ücret

Ama çok çalışmalısın sabahın körü gecenin yarısı hep sınav olmalı hayatında

Kolay gelsin

Kalan sayfaları okumadım ama iyi para

Kurs kaç lira eğitim vs girince 2500 falan mı

Sonuçta 1000 TL her ay rahat geçinirsin

Kafayı bAşka şeye takmaz çalışır kazanırsın

Atanınca zaten zorunlu hizmet vs ödersin kredi borçlarını biraz sıkışsan da

Ücrerli öğretmenlik hem zor hem düşük ücret

Ama çok çalışmalısın sabahın körü gecenin yarısı hep sınav olmalı hayatında

Kolay gelsin
Kurs ikili paket 3500. Sıkışmayı göze aldım

Eğer ücretli öğretmenlik vs yaparsanız ve matematik temeliniz yoksa kpss kazanmak sizin için çok zor olur.
Benim evde duran arkadaşlarım gece gündüz ders çalışmalarına rağmen atanamadılar. Çünkü alım puanları yüksek, E alımlar da az.
Yani karamsar konuşmak istemiyorum ama bence çalışma.
Geri ödemeli kredi alıp kpss kurslarına gitmen daha mantıklı.
Eğer atanırsan düzenli bir işin olacak zaten.
Sadece bir yıl sıkı çalışman lazım.
Allah yardımcın olsun.
Çok çok teşekkür ederim. Matematikte problemim yok bende "alan eğitimi" sıkıntı onu da halledeceğim inşallah

Ben lisanstan kalan 14 binlik öğrenim kredimi ödüyorum 3 bin tl kaldı.Bakin ben 1 yıl hariç 5 yıllık evlilikte hep çalıştım esiminde aldığı maaş güzel ama buna rağmen o krediyi ödemek beni çok zorladı.
Gerçekten nefret ettim yani.
Ki sizin 4 yıl lisanstan kalan borcunuz var bir de üstüne yüksek lisans borcu ooo.
Bir de aylık 1000tl gerçekten çok fazla.
Atanınca ödemek bile çok zor emin olun.
Ev araba kredisi ödemek gibi düşünmeyin öğrenim kredisi pismanliktir diyorum .

Ilk yıllar ücretli öğretmenlikte yaptim.Ucretli öğretmenlik yapmak çok yorucu değil 9 6 calisiip dershaneye giden insanlar var.
Benim bransim okul öncesi ve yarim gün çalışıyordum ben.
Gayet de her şeye vakit kalıyordu.
Ki resmi tatiller sömestir vs.var.
Siz sınıfcı ya da okul önceci değilseniz branşa göre boş gününüz olabilir mesela okulda ders durumuna göre.

Ha bu arada ücretli olacağının da garantisi yok bu arada çok talep olacak belki sıra gelmeyecek belki bunu da bilin.
Ben branşçıyım. Bakalım onu yaparsam minumum saatte ders alırım

Keske bransini yazsan hocam. Ben okul onceciyim. Ilk hem calisayim hem kpss hazirlanayim dedim imkami yok.. gerci ozeldeydim ben. Aksam pertim cikiyordu. Uyuyordum bizim bolumde tenefus yok,ogle arasi yok. Bransciysan bir nebze daha hafif olur. Ucretli yapan arkadaslarim da oldu. Yibe okul oncesi. Benden daha iyi yaptılar ama atabacak kadar yapamadılar . Kpss cok dolu bir sinav bir seyi daha kaldirmiyor ne yazik ki. Ucretliyle olabilir zorlamaniz halinde. Tabii yine bransinizca. Okul onceciyseniz hic calismayin sadece kpss bakin kredinizle. Krediyi de 5 ay alip kestirebilirsiniz. Kpss kursu 5bin yeterli diue dusunuyorum. Ben olsam cok calisir,kredi borcunun altina girer pasa pasa atanirdim.
Yok branş ogretmeniyim. Kredininin sadece bi kısmını almak da mantıklı geldi teşekkür ederim. Kurs için 3500 yeterli. Zaten ilk olarak birden 3000tl yatırıyor devlet

kardesim ikinci donem isini birakarak kursa yazildi. cok dar bir alani vardi. isi zor bulmustu. maasi dusuktu ama hepimiz isi birakma dedik. kendi bolumun atamasi da o yila kadar sıfırdı. sadece atama yapilacak duyumuyla isi birakti ve kursa yazildi. biz bari ücretli ogretmenlik yap dedik. kulagini tikadi kimseyi dinlemedi. biz maceraya atildi gozuyle bakarken o atandi. cok az bir kontejyan ayirmislardi. puani iyiydi ve atandi. bizi dinlese atanamazdi. sonra herkes iyi yaptin dedi.

ben de hem is hem kpss su bu goturmeye calistim. hem iste asiri yoruldum cabuk tukendim. hem de kpss randimanli olmadi cunku kursa da hic gitmedim. atandim ama baya gec atandim.

en buyuk pismanliklarimdan biridir 1 yil herseye ara verip kursa yazılıp kpss ye odaklanmamak. odaklandigimda tek bir seyle mesgul oldugumda bu tarz sinavlarda basarili oluyorum. yani cok cok once cok rahat atanabilirdim.

ben disardan gelen baskilara cabuk yenilen, alingan , gururlu falan oyle bir tipim..bizde de bos bos oturma diye birsey yok gibi bisi. mezun oldum 2 ay is bulamadim ne baskilarla karsilastim. o yuzden hic isi birakip calisma secenegini dusunemedim.

ama insan dirayetli olmali. kendi hakkındaki kararlari baski altinda kalmadan verebilmeli. ilk yillar ne yaptiniz yaptiniz sonra cok zor.
gerekirse borç alin ailenizden , yada arsizlik yapin falan ama bir yilinizi kpss ye ayirin.

ataninca fakir ama gururlu bir genc kiz vardi diye karsilarina cikar borclarinizi odersiniz :)

3 yıl kpssye girip atanamamis biri olarak söylüyorum; hep çalışıp hem sınava çalışmak çok zor. Alanınız ne bilmiyorum ona göre de değişebilir belki. Ben bir dönem ücretli çalıştım alanıyla ilgili eksik hissediyordum o yüzden çok stresliydim. Bence kendini bir yıl kpssye ada. Sonra da inşallah atanır borcunu da ödersin. Yok atanamazan ücretli çalışır yine ödersin bir sekilde

kardesim ikinci donem isini birakarak kursa yazildi. cok dar bir alani vardi. isi zor bulmustu. maasi dusuktu ama hepimiz isi birakma dedik. kendi bolumun atamasi da o yila kadar sıfırdı. sadece atama yapilacak duyumuyla isi birakti ve kursa yazildi. biz bari ücretli ogretmenlik yap dedik. kulagini tikadi kimseyi dinlemedi. biz maceraya atildi gozuyle bakarken o atandi. cok az bir kontejyan ayirmislardi. puani iyiydi ve atandi. bizi dinlese atanamazdi. sonra herkes iyi yaptin dedi.

ben de hem is hem kpss su bu goturmeye calistim. hem iste asiri yoruldum cabuk tukendim. hem de kpss randimanli olmadi cunku kursa da hic gitmedim. atandim ama baya gec atandim.

en buyuk pismanliklarimdan biridir 1 yil herseye ara verip kursa yazılıp kpss ye odaklanmamak. odaklandigimda tek bir seyle mesgul oldugumda bu tarz sinavlarda basarili oluyorum. yani cok cok once cok rahat atanabilirdim.

ben disardan gelen baskilara cabuk yenilen, alingan , gururlu falan oyle bir tipim..bizde de bos bos oturma diye birsey yok gibi bisi. mezun oldum 2 ay is bulamadim ne baskilarla karsilastim. o yuzden hic isi birakip calisma secenegini dusunemedim.

ama insan dirayetli olmali. kendi hakkındaki kararlari baski altinda kalmadan verebilmeli. ilk yillar ne yaptiniz yaptiniz sonra cok zor.
gerekirse borç alin ailenizden , yada arsizlik yapin falan ama bir yilinizi kpss ye ayirin.

ataninca fakir ama gururlu bir genc kiz vardi diye karsilarina cikar borclarinizi odersiniz :)
Su an bana da bir aydinlanma geldi :)

Anladığım kadarı ile branş sosyal bilgiler

Onun alanı deli gibidir

Biz sadece KPSS tarih ile dağılıyoruz onun tarihi coğrafyası vs çok ağır

Üstüne eğitim bilimleri vs

Ayrıntı çok, alan için çok çalışmak lazım

Babamın liseden kalma Ziggurat anısı vardır

Sınıflarındaki birisi kopya çekmiş sözde arkadaşına bakmış

Ziggurat bir kuştur havalarda uçar üst katı da tabakhane olarak kullanılır yazmış Hoca da sınıfta okumuş vs vs

Ayrıntı çok hatta Ziggurat ı 2016 üniversite sınavında sormuşlardı da bu anı sayesinde yapmıştım

Tarihte ona katılan buna katılan kişi adları vs bol ezber ister

Kolay gelsin

Merhaba canım, çok yakın arkadaşım böyle bir süreci atlatıyor ondan örnek vermek istedim. Belki bir yardımı olur.. Arkadaşım edebiyat bölümü. İlk sınava hazırlanarak 2017 de girdi. O sene dershanede çalışıyordu, ve sonrasında hem dershanedeki yoğun program hem sürekli böyle çalışamayacağını düşündüğü için kpss ye odaklandı. Başta dershanede ayrılmadı biraz para biriktirebilmek için, 2. Dönemde ayrıldı. Sadece alan bilgisi için dershaneye gitti. Diğer dersler için internetten video falan izleyerek çalıştı. Baya sıkı çalıştı ama. Kendine program yaptı ve o programın dışına çıkmadı hiçbir zaman. Atıyorum buluşacağımız zaman akşam buluşuyorduk, o günkü ders çalışma planı bittiyse buluşuyorduk ve genelde onun oturduğu yerlerde oturuyoduk. Bi yere giderken vakit kaybetmeyeyim diye düşünüyordu o derece disiplinli bir şekilde çalıştı. 82.97 aldı. Atanırım diye düşündüğü için de 2018 e çalışmadı. O sırada ücretli öğretmenlik yaptı, hafta sonu bir gün de halk eğitimde çalıştı. Alım olacağı zamanlarda genelde hep sınırda kaldı, atanamadı. O yine kendine bu sene için güzel program yaptı. Ücretli öğretmenliğe ve halk eğitimde çalışmaya devam etti. Halk eğitimden de yine 2. Dönem istifa etti. Ücretli öğretmenlik yaparken sabahçıydı, eve gelince de kendi yaptığı programa göre çalışıyor. 2017 den temeli olması yardımcı oldu. Ama o mesela şu an alan için de dershaneye gitmeme gerek yokmuş diyor. Tabi herkes farklı. Ben hep taktir ettim bu özverili ve disiplinli bir şekilde çalışmasına. Benim yapabileceğim bir şey değil denemeden bilemem de sonuçta yaklaşık bir sene boyunca o disiplinle çalışmasına hayranım o yüzden herkese bu arkadaşımı anlatırım.

Benim düşüncem bence öğrenim kredisi alma. 1000 lira alacaksın ileride onun ödemesi sıkıntı yaratabilir. Çünkü ben lisanstayken aldım mesela toplam 13 bin miydi neydi tam hatırlamıyorum. 2 senedir ödüyorum. Ve daha 2021 e kadar ödemeye devam edeceğim. Ki ödediğim para da 307 lira. Sıkıldım ödemekten. Aklımda bulunmasından sıkıldım, bitmiyor gibi geliyor şu an bana.

Ücretli öğretmenliği de yazdığın için bir yandan o arkadaşımı anlattım.
Bence ücretli öğretmenlik yap, olabiliyorsan da sabahçı ol. Hem ders çalışmak için vaktin kalır, hem dershaneye gideceksen onun için de vaktin kalır. Hem bir gelirin olur. Öbür türlü borçlanırsın. Ücretli öğretmenlik yaparken bir yandan deneyimin de olur, öğrencilerinden uzak kalmazsın. Öğrencilerin seni motive eder içten içe. Hem olur da atanamazsan en azından deneyimin olmuş olur cv inde

Hayırlısı olur inşallah senin için.. Sanırım baya da bir uzun yazdım kusura bakma. Ama genelde kpss ye hazırlananlarda bir yandan umutsuzluk oluyor, o yüzden arkadaşımı da anlatmak istedim belki moral olur diye.
Bir de internette youtube olsun, Instagram olsun ordan baya iyi hocaları bulup oralardan da destek alabilirsin

Youtube dan çalışın. Bu kadar borcun altından atansaniz da zor kalkarsınız. Youtube da çok iyi hocalar var. Evde dershane resmen. En iyisi.

Kesinlikle deli gibi calisip en yuksek puani almaya calismalisiniz. Bu benim kacinci girisim ve 0.1 ile atamayi kacirdim inanilmaz uzuldum. Ve baska bi bolum daha okudum kursa da gittm sinava girdim yine atama bekliyorum. Inanin ki hic kolay degil. Ama benim matematigim sifirdi sifir. Ben bile matematikten 30 da 13-16 net arasi yaptiysam herkes yapar. Deli gibi calistim. Bolumunuz ne?

Kesinlikle deli gibi calisip en yuksek puani almaya calismalisiniz. Bu benim kacinci girisim ve 0.1 ile atamayi kacirdim inanilmaz uzuldum. Ve baska bi bolum daha okudum kursa da gittm sinava girdim yine atama bekliyorum. Inanin ki hic kolay degil. Ama benim matematigim sifirdi sifir. Ben bile matematikten 30 da 13-16 net arasi yaptiysam herkes yapar. Deli gibi calistim. Bolumunuz ne?
Sunu da yazmayi unutmusum. Ben yalnizca matematik ve sozel mantik konulari icin dersaneye gttm. Onun disinda gidip de masraf etmeye gerek yok bence. Evde de planli programli sekilde calisip yapanlar cok. Bol kaynak ve videolarla.

Su an bana da bir aydinlanma geldi :)

Ucretli ogretmenligi sadece alacaginiz ucretten ibaret olarak dusunmeyin. Meb hocasi olacaksiniz. Buna istinaden halk egitimde bransiniza uygun ogretmenlik yapabilirsiniz. Hem mensubu olmayi dusundugunuz bakanligi tanirsiniz hem de meb personeli olmanin avantajlarini ( halk egitimde de calisma, sair ogretmen indirimleri gibi) kullanirsiniz. Bu yazdiklarimi tecrube ettim. Kararim 25 sene bu surecte bulunmak istemedigim yonundeydi. Kendi alanima dondum. Maalesef en iyi ailelerde bile daha calisma hayatina atilmamis cocuga biraz farkli davranilir. Uzerinde durmayin.

Back
X