Ücretli öğretmenlik

Helen_bm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2013
2.171
1.488
178
Kızlar ücretli öğretmenlik için nerden ve ne zaman başvuru yapılıyor,mebten mi yoksa direk okuldan mı yapılıyor..bir de maaşları nasıldır? bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..

Son düzenleme:
arkadaşım mebden yapmıştı canım onlar secıyorlar okulu zatennn

İlçe milli eğitim müdürlüğünden yapılıyor. Onların web sayfalarını takip et, duyuru açtıkları zaman başvur.

Kadrolu yerleşmeden sonra mı oluyor,maaşı ne kadar peki biliyomusunuz?

Kızlar ücretli öğretmenlik için nerden ve ne zaman başvuru yapılıyor,mebten mi yoksa direk okuldan mı yapılıyor..bir de maaşları nasıldır? bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..

Milli eğitim müdürlüğünden aşvuru yapıyosun.Şimdi kayıt alıyolardır diye düşünüyorum ilan açmayabiliyolar sitede sen yinede git bi sor. Ben geçen sene yaptım ücretli öğretmenlik.Maaşın maksimum 900 olur.Ek ders ücreti üzerinden alıyosun bu sene saat başı 7-8 tl arası tam net bilmiyorum.Ama sigortan 15 gün üzerinden ödenir ve tatil günleri resmi günler bayramlarda maaşın yatmaz.Çok süper imkanları yok ama insan mecbur kalınca yapıyor buna da şükür.

ek ders fiyatı 8-8.16 gibi ama belki artar bu sene haftalık 30 saate girersen 900 civarı alırsın belki daha fazla,bu hafta başvuru yapabilirsin ilk atamada belli olduktan sonra ücretliler başlar eğer açık varsa inş olur eğer ailenin yanından gelip gidiceksen kendi ihtiyaçlarını karşılar ,branşınız neydi?

Kızlar cevaplarınız için teşekkür ederim bişey daha sorcam,ücretli öğretmenliğe başvurup da yerleşince,kadrolu öğretmenlik tercihi yapılabiliyor mu,yani 2.kadrolu öğretmen atama tercihine başvuru yapılabiliyo mu..bir de aynı anda ücretli öğretmenlik başvurusu yapılabilir mi?

Son düzenleme:
Ücretli öğretmenlikle kadrolu öğretmenliğin ilgisi yok. Kadroluya istediğin gibi başvurabilir kazandığında gidebilirisn hiç etkilemez. Ücretli öğretmenlikte ilçe meblere gidip bilgilerini bırakıyorsun bir form var onu dolduruyorsun. Okullar ihtiyaclarını bildirirler ve ilçe de sizin numaralarınızı verir. O şekilde çalışacağınız okul belli oluyor.

zaten kadrolular atandıktan sonra siz yerleşiyorsunuz ama şubatta atama olursa ve senin okulunu açık gösterirlerse atama olur ve kadrolu öğretmen gelir.şubatta tekrar başvuru alınmaz şimdiki başvurunuz geçerli oluyor diye biliyorum arıyorlar sizi mem den ihtiyaç varsa ama branşınız ne tekrar kpssye hazırlanmıcakmısınız.

Kadrolu yerleşmeden sonra mı oluyor,maaşı ne kadar peki biliyomusunuz?

Sadece ek ders ücreti alıyorlar. Girdiğin ders sayısına göre değişir ancak asgari ücretin üzerine çıkar genelde. Branş neydi?

Bir çok il ücretli öğretmenlik başvurularını açtı, milli eğitimde dilekçe örneği oluyor onu doldurup veriyorsun. Okullar açılmadan kapanır muhtemelen başvurular.
Ücreti ise ek ders üzerinden alınıyor. Sınıf öğretmenliği için, her gün 6 saat ek ders yazılıyor.Aylık 120 saat, ek ders de 9 liraya yakın eğer artmadıysa. 1000 lira gibi bir şey yapıyor.
4 yılı bitmiş sınıfçı olarak da 1850 lira maaş, tatil sayısına göre değişmekle birlikte ortalama 450-500 ek ders alıyorum

Son düzenleme:

Kızlar benim için değil erkek arkadaşım için soruyorum,kendisi müzik öğretmeni 60 baraj puanı yüzünden, 59.8 puanı olduğu için tercih yapamıyor,halbuki alan sıralaması iyi,geçen yıllarda 50 ye kadar düşünüyordu puanları..kadroları hep boş kalacak bu yıl..başka çözümler bakıyoruz atanana kadar..

Şu an bir kaç yere başvurduk ama internet üzerinden olması yeterli mi kızlar,belgeler çağırılınca mı götürülecek?

İl milli eğitime diploma kimlik fotokopisiyle gideceksin, forum doldurucaksın, hangi alanda öğretmenlik yapmak istediğin nerede yapabileceğin fln. Daha sonra olursa okulda arıyorlar, ücret ders saatine göre 30 saat dersin olursa yaklaşık 1,100Tl falan alıyosn. Tatil günleri derlerin sayılmıyo falan filan
Şu anda başvurular başladı. iyi şanslar

Şu an bir kaç yere başvurduk ama internet üzerinden olması yeterli mi kızlar,belgeler çağırılınca mı götürülecek?

Netten başvurup, formun çıktısını diploma ve kimlik fotokopini il milli eğitime götürmen lazım canım.

Netten başvurup, formun çıktısını diploma ve kimlik fotokopini il milli eğitime götürmen lazım canım.

Saol canım,bu bilgi iyi oldu..İl milli eğitimi aradık elden teslim edilecek bir şey var mı diye,ilçe milli eğitime yönlendirmişlerdi çok saçma gelmişti..

Umursamıyolar canım, ne yaptın başvurabildin mi?

İnternet üzerinden başvurduk canım,adamları aradık elden teslim edilecek belge var mı diye onlarda ilçe milli eğitim dediler,pazartesi gidip onlara başvurcaktık ama senin dediğin doğrudur zaten internetten başvurduk orda ekler yazıyordu kimlik fotokopisi filan onu merak etmiştim nasıl ulaştıracağız diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…