Ucretsiz izin elimizde para kalma durumu

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.627
2.547
133
Merhabalar. Yeni ev aldık taşınacağız inşallah. Bir maaşla onun ödemesi yapılacak kalan maaşla da geçineceğiz. Yalniz ben hamileyim. 3 4 ay daha maaş alacağım. Sonra ücretsiz izin kullanmak istiyorum. Bebek 1 yaşına gelene kadar. Ben uvretsiz izindeyken tek maaşla hem kredi hem aylık masraflar zor olacak eşim de sen bebek 3 aylıkken başla ise diyor. Onun anne babası bize gelip bebek baksın diyor. Anne babasından yana benim bir sorunum yok sakin insanlar bana karışmazlar annesi evde yemek yapar benden iş beklemez.. Ama ben yine de birlikte yaşamak istemiyorum. Evde bi kalabalık olacak fln yalnız olmaya alışmışım hep.
Bu durumda benim önerim. Bu 3 4 ay daha maaş alacağım için ondan kenara koyalım bir de benim başka hesabımda 6 7 bin var izindeyken bu parayla idare edelim.
Ama eşim girişe hali alalım küçük odaya koltuk bakalim avize bakalım banyo seti bakalım diyor bana. Salona perde yaptırdık diğer odalara perdem var onları kullanacağım eşim diyor oralara da mi perde yaotrisak. Bunların aciliyeti yok şu an için E bu durumda da ben izne ayrılana kadar elimde para kalmayacak genelde bu durumdan tartışıyoruz. Bilmiyorum başka bebek masrafı da çıkabilir kenarda paramız olsun diyorum. Eşim de almışken alalım diyor. Ben de ileride sıkıntı yaşamayalım diyorum.
Yanı benim düşüncem daha mantıklı değil mi

parayi nasıl harcarsınız ne yaparsınız bilemem ama çocuk doğduktan snra hiç olmadık yerden olmadık masraflar çıkabiliyor sürekli büyüyorlar zaten kıyafet sürekli almak lazım bezi maması kremi yağı deterjanı bilmem nesi. derken baya Bi masraf ediyosunuz. alacağınız ürünleri şimdiden araştırıp fiyatlarını göz önünde bulundurup kendinizi öyle hazırlayın bence. bebek ürünleri göründüğü gibi hiç değilmiş benim hiç bisey planladığım gibi gitmedi o konuda inşallah sağlıkla kucağınıza alırsiniz 🥰🥰

Elinizdeki para sizi idare edecekse hiç çağırmayın anne babasını. İnanın aynı eve girince işler değişiyor.
Eve koltuk avize bsyler alinca elimizde para kalmayacak. Ben de elimize para kalsın izindeyken idare edelim diye düşünüyorum

Aciliyeti olmayan şeyleri boşverin bebek doğana kadar para biriktirin en olmadı 6 aylıkken başlarsınız ben 3 aylıkken başladm bu arada 6 aya kadar yarım gündü bir yaşına kadar 3 iki yaşına kadar 1.5 saat süt izni var günde çok sıkıntı olmadı işiniz yorucu değilse gidersiniz bebek gerçekten masraflı bir olay. Mesela emmezse aylk bin lirayı sırf mama geçiyor e min 200 lirada bez. Bunun doktor kontrolü ve kıyafeti vs bilmem ne bi sürü gideri oluyor. Devlette doğurmayacaksanız özelde doğum ücreti zaten olmuş 7 8 bin

Merhabalar. Yeni ev aldık taşınacağız inşallah. Bir maaşla onun ödemesi yapılacak kalan maaşla da geçineceğiz. Yalniz ben hamileyim. 3 4 ay daha maaş alacağım. Sonra ücretsiz izin kullanmak istiyorum. Bebek 1 yaşına gelene kadar. Ben uvretsiz izindeyken tek maaşla hem kredi hem aylık masraflar zor olacak eşim de sen bebek 3 aylıkken başla ise diyor. Onun anne babası bize gelip bebek baksın diyor. Anne babasından yana benim bir sorunum yok sakin insanlar bana karışmazlar annesi evde yemek yapar benden iş beklemez.. Ama ben yine de birlikte yaşamak istemiyorum. Evde bi kalabalık olacak fln yalnız olmaya alışmışım hep.
Bu durumda benim önerim. Bu 3 4 ay daha maaş alacağım için ondan kenara koyalım bir de benim başka hesabımda 6 7 bin var izindeyken bu parayla idare edelim.
Ama eşim girişe hali alalım küçük odaya koltuk bakalim avize bakalım banyo seti bakalım diyor bana. Salona perde yaptırdık diğer odalara perdem var onları kullanacağım eşim diyor oralara da mi perde yaotrisak. Bunların aciliyeti yok şu an için E bu durumda da ben izne ayrılana kadar elimde para kalmayacak genelde bu durumdan tartışıyoruz. Bilmiyorum başka bebek masrafı da çıkabilir kenarda paramız olsun diyorum. Eşim de almışken alalım diyor. Ben de ileride sıkıntı yaşamayalım diyorum.
Koltuk avize bekleyiversin. 3 aylık bebeğinizin yanında olabilme lüksü bunların hepsinden daha kıymetli. Bu ayları geri gelmeyecek ama koltuk avize kaçmıyor, ne zaman olsa alınır. Bence eşiniz rahat harcamak istiyor, annesi babası da gelecek ohh... Birikiminiz yetiyorsa işe olabildiğince geç başlayın.

cocuk dogunca oyle masraflar cikiyor ki insanin aklina bile gelmeyen.kenardaki para yetmez muhtemelen.
bizim cocuk doktorumuz 2 yasina kadar imkan varsa anne baksin diye oneriyor.ama cogu zaman mumkun olmuyor

Koltuk avize banyo takımı uğruna doğumdan 3 ay sonra işe başla mı diyor gerçekten eşiniz? Bebeğinizle geçireceğiniz her gün o kadar kıymetliyken keyfi değişecek olan herşey bir köşede bekleyebilir bence. 4 aylık bebeğim var 1 saat ayrı kalsam dayanamıyorum bana ihtiyacı olduğunu hissediyorum beni görünce sesimi duyunca bile herkesten ayrı heyecanlanıyor kokumu arıyor. Bugünler bir daha geri gelmez, bence sizi çok zorlamadığı sürece özellikle ilk 1 sene çalışmayın bebeğinizin yanında olun

Koltuk avize banyo takımı uğruna doğumdan 3 ay sonra işe başla mı diyor gerçekten eşiniz? Bebeğinizle geçireceğiniz her gün o kadar kıymetliyken keyfi değişecek olan herşey bir köşede bekleyebilir bence. 4 aylık bebeğim var 1 saat ayrı kalsam dayanamıyorum bana ihtiyacı olduğunu hissediyorum beni görünce sesimi duyunca bile herkesten ayrı heyecanlanıyor kokumu arıyor. Bugünler bir daha geri gelmez, bence sizi çok zorlamadığı sürece özellikle ilk 1 sene çalışmayın bebeğinizin yanında olun
Çok haklısınız. 3 aylıkken ise başlayınca süt izni vs de olacak ama yine de zor olacak. Aciliyeti olmayan seyler bekleyebilir bence de

Çok haklısınız. 3 aylıkken ise başlayınca süt izni vs de olacak ama yine de zor olacak. Aciliyeti olmayan seyler bekleyebilir bence de
Kesinlikle beklemeli emin olun. Ayrı kalmak yalnızca bebeğinizi değil sizi de yıpratır. Hep bir vicdan yükü ve özlem hissedersiniz. Yenidoğan bir süt bebeğiyle iş koşturmacasına girmeyi saymıyorum bile. Maddi olarak rahatlasanız da manevi olarak yıpranırsınız, eşler işin bu boyutunu düşünemiyor

E siz kendiniz, ne düşündünüz ev alırken en başta.

Yani ne planladınız da plânınız bozuldu .

Eşinizin parası ev borcuna gidecek, sizinki ile de geçim sağlamayı planlayıp almadınız mi evi?

Ne düşündünüz

E siz kendiniz, ne düşündünüz ev alırken en başta.

Yani ne planladınız da plânınız bozuldu .

Eşinizin parası ev borcuna gidecek, sizinki ile de geçim sağlamayı planlayıp almadınız mi evi?

Ne düşündünüz
3 4 ay benim maaştan artırıp kenardaki 6 7 bine dokunmayıp 1 yıl uvretsiz izin kulllanmayi düşündüm yazmıştım bunu. Yalniz eve bsyker alalım hevesinde olduğu için eşim bu artırmayı yaoamayacagiz yanı benimgibi dusunmezse

Klasik erkek işte, birikmişiniz olduğunu öğrenmiş ya illa harcanacak o para!!

akıllara zarar gerçekten, çok mu acil yani halıyla avize? Zaten pandemide ne misafir geliyor ne başka bir şey. Siz fikrinizde ısrarcı olun derim, el kadar bebeyi bırakıp işe gitmek en çok anneyi yaralıyor 🥺 evinizi almışsınız zaten hayırlı olsun, avizesi halısı sonra da alınır. Ayrıca geniş aileyle bir arada yaşamak hiç kolay değil, olan size olacak

3 4 ay benim maaştan artırıp kenardaki 6 7 bine dokunmayıp 1 yıl uvretsiz izin kulllanmayi düşündüm yazmıştım bunu. Yalniz eve bsyker alalım hevesinde olduğu için eşim bu artırmayı yaoamayacagiz yanı benimgibi dusunmezse
Ama yine de geçinemezsiniz ki ...

Bakın en basit örnek şu; yeğenim 4 yaşında ve egzama hastalığı ile geldi dünyaya. Özel 1 kremi var dünya para...

Yani 6 bin 7 bin 10 bin gibi paralarla 2 aydan uzun geçinemezsiniz.

Eşinizle siz olsaniz rahat rahat geçinirdiniz ama

Mesela bebek emmedi de mama almak durumunda kaldınız...

Yani ekstra şeyleri hiç hesap etmemişsiniz gibime geldi.

Belki kv gelmesi fena bir fikir değildir. Hani biyerde fedakarlik yapmak zorundasınız çünkü.
Işe başlarsaniz gözünüz arkada kalmaz. Çalışma saatleriniz de kısa olur..

Ha avize filan almayın zaten su anda da. Farkli ve mecburi masraflar icin de bir b plânınız olmalı bence.

Allah sizinle olsun.

ilk defa boyle alalim alalim diyelim erkek gordum genelde idare et almayalim bebek geliyor vs derler. sizin fikrinizi daha mantikli buldum ama nereye kadar. illaki ise baslayacaksiniz illaki gelip bakacaklar gibi duruyor. 3 aylikken olmaz da 6 aylikken olur. evdeki kalabaliktan kacis yok gibi. kv, kp gelirse maddi olarak da faydalari olabilir size.

Çocuğunuz doğsun sonra düşünün bunları belki siz vicdan yapıp bırakamayacaksınız bebeğinizi.

Bi erkeğin koltuk avize perde demeside garipmiş helede banyo takimi 😂😂 tabiki siz mantiklisini dusunuyorsunuz esinizi ikna edin.. bide madem bebek bakmaya gelinecek tek annesi gelsin babasinin ne isi var..

Koltuk avize vs perde bunların hepsi ana babası grldiğinde hazır olsun diye bence. Eminim eşin annesiyle vs konuşup plan yapmıştır.

3 ay aşırı erken ama çalışan ve kısıtlı imkanı olan bir çok anne bebeği 6 aylık olduğunda mecburen işe başlıyor.

Back
X