Ucretsiz izin elimizde para kalma durumu

Bi erkeğin koltuk avize perde demeside garipmiş helede banyo takimi 😂😂 tabiki siz mantiklisini dusunuyorsunuz esinizi ikna edin.. bide madem bebek bakmaya gelinecek tek annesi gelsin babasinin ne isi var..
Ya aynen.😄 Bir de daha bu sabah diğer odalara store perde yaptrislim dedi ben de bi taşınalım vs dedim tartıştık erkeğin bu türü hic çekilmiyor. Daha dekoratif çiçek vs alacakmış. . Bi tane sepet bulmuş içine kozalak vs koyacakmis güzel dururmus salonda 😬 Dekorasyon sevdası bitmiyor.

Bi erkeğin koltuk avize perde demeside garipmiş helede banyo takimi 😂😂 tabiki siz mantiklisini dusunuyorsunuz esinizi ikna edin.. bide madem bebek bakmaya gelinecek tek annesi gelsin babasinin ne isi var..
Bize uzak oturuyorlar farklı şehirde. Kp köyde tel kalamaz yemek vs yapamıyor. Gelirlerse ikisi birlikte gelecekler. Ben de kalabalık istemiyorum evde

Bize uzak oturuyorlar farklı şehirde. Kp köyde tel kalamaz yemek vs yapamıyor. Gelirlerse ikisi birlikte gelecekler. Ben de kalabalık istemiyorum evde
O zaman kendiniz bakmalısınız. 1 hafta 10 gün değil uzun süreli bir durum çünkü. Karı kocanın ayrılmak istememsi normal, zaten düzenleri bozulacak birlikte gelmeleri çok doğal.

İkinizin ortası olsun. Doğru eve birşey almayın. Parayı kenara olabildiğince atın. Bebek doğunca en az 6 aylık olana kadar bakın. Baktınız para daha var 7-8-9 ay ay arttırırsınız. En sonunda artık eşinizin ailesi gelecek el mecbur.

Eve hali perde avize alinsin diye dogumdan sonra 3. Ayda calismaya basla diyen bir erkek ilk defa goruyorum. Pes. Onun demesi lazim ki, mumkun oldugunca harcama yapmayalim ki sen cocugumuza daha uzun sure bak. Tabii anne babasi gelecek ne de olsa, onun icin hava hos. Valla mumkun oldugunca uzun sure kendiniz bakin bebeginize,3 ay cok erken. Cok sıkısırsaniz o zaman mecbur baslarsiniz.

Paranizi harcamayin,bebeginizin size ihtiyaci var 6 aylik olmadan ise donmeyi dusunmediginizi,hali ve perdenin oncelik olmadigini soyleyin ,

Kenardaki 6 7 bin lira sizi 1 sene ucretsiz izinde nasil idare edecek ki? Bebegin cok fazla masrafi oluyor.
6 7 bin değil bu 4 ay da ben maaş alacağım için kenara biraz daha koyabiliriz aylık 2 civarı gibi esimin maaşından da aylık bin civarı kalacak.hepsi gitmeyecek krediye

Merhabalar. Yeni ev aldık taşınacağız inşallah. Bir maaşla onun ödemesi yapılacak kalan maaşla da geçineceğiz. Yalniz ben hamileyim. 3 4 ay daha maaş alacağım. Sonra ücretsiz izin kullanmak istiyorum. Bebek 1 yaşına gelene kadar. Ben uvretsiz izindeyken tek maaşla hem kredi hem aylık masraflar zor olacak eşim de sen bebek 3 aylıkken başla ise diyor. Onun anne babası bize gelip bebek baksın diyor. Anne babasından yana benim bir sorunum yok sakin insanlar bana karışmazlar annesi evde yemek yapar benden iş beklemez.. Ama ben yine de birlikte yaşamak istemiyorum. Evde bi kalabalık olacak fln yalnız olmaya alışmışım hep.
Bu durumda benim önerim. Bu 3 4 ay daha maaş alacağım için ondan kenara koyalım bir de benim başka hesabımda 6 7 bin var izindeyken bu parayla idare edelim.
Ama eşim girişe hali alalım küçük odaya koltuk bakalim avize bakalım banyo seti bakalım diyor bana. Salona perde yaptırdık diğer odalara perdem var onları kullanacağım eşim diyor oralara da mi perde yaotrisak. Bunların aciliyeti yok şu an için E bu durumda da ben izne ayrılana kadar elimde para kalmayacak genelde bu durumdan tartışıyoruz. Bilmiyorum başka bebek masrafı da çıkabilir kenarda paramız olsun diyorum. Eşim de almışken alalım diyor. Ben de ileride sıkıntı yaşamayalım diyorum.
Yanı benim düşüncem daha mantıklı değil mi

3 aylık bebeği bırak işe başla demek kolay ama yaşarken ciddi anlamda yıpratıcı, tabi ki siz haklısınız.

Kenardaki 5-6 bin para kac ay yetecek ki? Gene gecinemeyeceksiniz. Bence cok fark eden bir sey olmayacak. Gecinememe korkunuz varsa ucretsiz izne cikmamaniz gerekiyor maalesef. Keske anneler icin daha fazlasi yapilabilse.

Peki eşinizin anne babası gelmese 1 yaş sonrası, siz bırakıp alsanız olmaz mı? Bir evde yaşanmasına karşıyım olmadık sıkıntılar çıkar. Hiç birşey olmazsa rahat olmazsınız, mesela evde şortla gezmek istersin kpnin yanında olmaz, duştan çıkar bornozla odaya geçersin olmaz, eşinle sarılıp tv izlemek istersin olmaz her detayı düşünmek lazım.

6 7 bin değil bu 4 ay da ben maaş alacağım için kenara biraz daha koyabiliriz aylık 2 civarı gibi esimin maaşından da aylık bin civarı kalacak.hepsi gitmeyecek krediye
Yine yetmez. Imkansiz gibi hatta. Bebegin masrafini hic azimsamayin. O kadar surpriz seyler çıkıyor ki. Bize daha bebek 4 5 gunlukken sutum yetmediği icin devam sutu masrafi cikti ki 1 kutusu sadece 4 gunde bitiyordu. Suan baktim da 1 kutusu 120 lira.

Arkadaşlara katılıyorum 4 ayda her ay kenara 2 bin koysanızda yetmez 1 yıl boyunca.

Bebeğiniz dogunca mama kullanmak zorunda kalabilirsiniz, yada farklı durumlar olur ekstra para harcamak zorunda kalabilirsiniz hazıra dağ dayanmaz derler.

Merhabalar. Yeni ev aldık taşınacağız inşallah. Bir maaşla onun ödemesi yapılacak kalan maaşla da geçineceğiz. Yalniz ben hamileyim. 3 4 ay daha maaş alacağım. Sonra ücretsiz izin kullanmak istiyorum. Bebek 1 yaşına gelene kadar. Ben uvretsiz izindeyken tek maaşla hem kredi hem aylık masraflar zor olacak eşim de sen bebek 3 aylıkken başla ise diyor. Onun anne babası bize gelip bebek baksın diyor. Anne babasından yana benim bir sorunum yok sakin insanlar bana karışmazlar annesi evde yemek yapar benden iş beklemez.. Ama ben yine de birlikte yaşamak istemiyorum. Evde bi kalabalık olacak fln yalnız olmaya alışmışım hep.
Bu durumda benim önerim. Bu 3 4 ay daha maaş alacağım için ondan kenara koyalım bir de benim başka hesabımda 6 7 bin var izindeyken bu parayla idare edelim.
Ama eşim girişe hali alalım küçük odaya koltuk bakalim avize bakalım banyo seti bakalım diyor bana. Salona perde yaptırdık diğer odalara perdem var onları kullanacağım eşim diyor oralara da mi perde yaotrisak. Bunların aciliyeti yok şu an için E bu durumda da ben izne ayrılana kadar elimde para kalmayacak genelde bu durumdan tartışıyoruz. Bilmiyorum başka bebek masrafı da çıkabilir kenarda paramız olsun diyorum. Eşim de almışken alalım diyor. Ben de ileride sıkıntı yaşamayalım diyorum.
Yanı benim düşüncem daha mantıklı değil mi
İlk nisanlım ile nişan atma sebeplerimden birisiydi , çocuğumuz olursa ( hemen istiyordu) 40 ın cıkınca ise dön annem bakacak demisti... emparyalizmin düzenine hosgeldiniz esiniz de aman esim evde dursun biraz daha bebeği büyütsün dememis de, uykusuz ise gitsin demis.. hala anlayamadık kadın erkek esit değil, kadın anne gece 6 kez emzirmeye kalkan ile kalkmayan nasıl esit olabilir söyler misiniz? Dinimizde bile kadın ın para getirme zorunluluğu yok, bu arada calısan kadınım ama ben böylesi dikteyim kabul edemezdim, bebeğinin en güzel zamanları ve bir daha geri gelmeyecek

Back
X