ÜÇÜNCÜ ÇOCUK!

Fikir almak için yazdığını varsayıp fikrimi söylüyorum. İşin dini boyutuna hiç girmiycem ama yerinde olsam herşeye rağmen doğurmazdım. 2 çocuğunda ufak eğer anaç bir anneysen üstesinden gelirim diyorsan ne ala. Ama bu devirde okuluydu sınavıydı arkadaşıydı psikolojisiydi uğraşmak bu kadar yorucuyken x3 düşünemiyorum kendimi. Kimsenin dediğine değil iç sesine kulak ver sen bakıcaksın sonuçta.

benimde biri 4 biri 15 aylik planli oki cocugum vardi ve ucuncum 2 haftaya dogacak ins plansizdi aynen cok dusundum aldirmayi ama yapamadim. ins halledicez Allah buyuk

Fikir almak için yazdığını varsayıp fikrimi söylüyorum. İşin dini boyutuna hiç girmiycem ama yerinde olsam herşeye rağmen doğurmazdım. 2 çocuğunda ufak eğer anaç bir anneysen üstesinden gelirim diyorsan ne ala. Ama bu devirde okuluydu sınavıydı arkadaşıydı psikolojisiydi uğraşmak bu kadar yorucuyken x3 düşünemiyorum kendimi. Kimsenin dediğine değil iç sesine kulak ver sen bakıcaksın sonuçta.
İlk öğrendiğimde gerçekten büyük bir şaşkınlık yaşadım. Şimdi o güne nazaran kendimi daha iyi hissediyorum. Çocuk büyütmek maddi ve manevi açıdan çok büyük sorumluluk gerektiriyor ve bunun ziyadesiyle farkındayım. Maddi açıdan bir problemimiz olmaz ama manevi yönü çok önemli. Eşimle konuştuk ve hem ben evde yabancı birisi ile yaşayamayacağım hem de çocuklara yeterli ilgiyi verebilmek için bakıcı tutmayı düşünmüyoruz. Onun yerine haftada 3-4 gün ev ve yemek için yardıma gelecek biri olmasının daha iyi olacağını düşündük -ki çocuklu insanları en çok yoran şey hem çocuğun hem evin yükünü üstlenmek. En azından ev yükünü hafifletmeyi düşünüyoruz. Ev de çok önemli değil, sadece üçüne de yetecek zaman ve alanım olsun yeter. Hakkımızda hayırlısı olsun diyorum. Kendimi son birkaç gündür olumlu yönde düşünmeye itiyorum. Umarım altından kalkabilirim. Umarım her şey çok güzel olur.

İlk öğrendiğimde gerçekten büyük bir şaşkınlık yaşadım. Şimdi o güne nazaran kendimi daha iyi hissediyorum. Çocuk büyütmek maddi ve manevi açıdan çok büyük sorumluluk gerektiriyor ve bunun ziyadesiyle farkındayım. Maddi açıdan bir problemimiz olmaz ama manevi yönü çok önemli. Eşimle konuştuk ve hem ben evde yabancı birisi ile yaşayamayacağım hem de çocuklara yeterli ilgiyi verebilmek için bakıcı tutmayı düşünmüyoruz. Onun yerine haftada 3-4 gün ev ve yemek için yardıma gelecek biri olmasının daha iyi olacağını düşündük -ki çocuklu insanları en çok yoran şey hem çocuğun hem evin yükünü üstlenmek. En azından ev yükünü hafifletmeyi düşünüyoruz. Ev de çok önemli değil, sadece üçüne de yetecek zaman ve alanım olsun yeter. Hakkımızda hayırlısı olsun diyorum. Kendimi son birkaç gündür olumlu yönde düşünmeye itiyorum. Umarım altından kalkabilirim. Umarım her şey çok güzel olur.
Merhaba doğum yaptinizmi bebeğinizin durumu nedir bende önce kana baktirdim negatifti sonra röntgen çekildim çok korkuyorum bı sorun olur diye

Bende 3e hamileyim tabi benim cocuklar buyuk 4.cocugum aslinda ama en sonuncusu dogumda öldü 4.dude erkek😊 sana sunu soyleyecegim 2.ye hamileyken mecburi olarak kayinvalidemi kemoterapiye ben goturdum kimse yoktu ilgilenecek benim hamile oldugumu farkedince hastaneden disari attmislardi hatta yinede gittim ama artik guvenlik tanidigi icin iceri almiyodu neyseki uzun surmedi ve kayinvalidem iyilesti doktorum cok maruz kalmissin radyasyona cocukta sikinti olacak dedi Allahtan dedik gectik ve sukur sapasaglam dogdu korkma hic bisey olmaz birde aldirma lutfen ben son dogumumda ölecegini biliyodum 5.ayda alalim sanada zarari olur dediler ama yapamadim hatta cok tutucudur sulalem onlar bile hergun aradi aldir öleceksin diye ama canliydi bana doktorlarin alalim dedigi hergun cocugum cirpiniyodu karnimda gucsuz bedeniyle ,iyikide almamisim bana bisey olmadi oda takdiri kadar yasadi Allah buyuktur gunahina girme

İlk kizima hamileyken bilmiyordum parmagima lif takildi ufak bi ameliyat gecirdim bi suru ilaç kullandim.Bende hep korkmuştu m ögrenince ama şukur saglikli dogdu kizim.
Biz öğrenene kadar Allah koruyor onlari merak etmeyin

lafım konu sahibine değil ama ben bu doktorları anlamıyorum emzirirken doğum kontrool yasak diyolar çevremde antidepresan bile kullanan var bu doktorların hangisi doğru hangisi yanlış
konu sahibi prezervatif tek başına koruma yöntemi olmaz zaten hayırlısı olsun hakkınızda
Antidepresanla doğum kontrol hapları aynı değil. Doğum kontrol hapları hormon içeriyor sütten geçen hormonlar hem bebeği etkiler hem de sütün azalmasına kesilmesine neden olabilir. Bu yüzden verilmiyor.

Konuya cevap nitteliğinde değil ama emzirirken korunmayla ilgili bir şeyler söyleceğim. Öncelikle bence tek başına hiç bir yönteme güvenmemeli. Kondomlar delik olabiliyor. Emzirirken Rahim içi araç takılabilir (spiral). genelde doğumdan sonra 40 gün geçince takıyorlar. bence yeni doğum yapan emziren anneler için en iyi korunma yöntemi rahim içi ara. ve kondomun birlikte kullanımı.

Back
X