Üçüzü ikize indirme

nexsxemi istiyorum

ben artık anneyim
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2008
154
1
96
43
Diğer
arkadaşlar tüp bebekle üçüz gebe kaldım.1 aydır yoğun kanamalarım oldu.bugün doktora gittim bebeklerimin kalpleri atıyor gelişimleri güzel ama kanamam az da olsa var. doktor 3 bebekle devam aademessin birini aldırmalısın dedi. ama ben batmandayım kendisinin bunu yapamayacagını söyledi.bunun riskleri nedir ve diyarbakırda yaptırabilirmiyim acaba. diyer seçeneğimde hacettepe üniversitesi ama uçak yolculuğundan çekiniyorum. kafam allak bullak. yardımcı olun lütfen fikirlere ihtiyacım var

canım allah yardımcın olsun bence uçak yolculuğu yapabilirsin ankarada güvenilir bir hastane bul ve hemen irtibata geç derim senin ve diğer bebeklerin sağlığı için..
allaha emanet ol canım..

Arkadaşım moralini bozmak istemem ama bu yeni yönetmelik redüksiyon için de yasak getiriyor. Üniversite hastanesinden bunun kesin olarak gerekli olduğu yönünde rapor ile yaptırılabiliyor. Bence gitmeden önce telefonla bilgi almaya çalışsan iyi olur, en azından eğer bir rapor filan alınacaksa ve o da uzun sürecekse hazırlıklı olursun.

slm canım bana da sorarsan üçüyle birlik devam et redüksüyonla ilgili hiç te hoş olmayan yazılar okudum yaptırmak istiyorsan da mutlaka çok araştır allah yardımcın olsun inşallah senin ve bebeklerin için doğru kararı veririsin

canım riskli diye biliyorum.riskinde dolayı bi arkadaşım aldırmadı ve şuanda üçüzleri yaklaşık iki aylık.risklerinin detaylı araştır sonra karar ver bence.Allah yardımcın olsun.

yorumlarınız için çok teşekkürler. ben 4 yıldır bekledim bu günleri elbette hepsini isterim hatta 10 bebeğe bile hayır demem ama üçüde benim olsun derken ellerimin bomboş kalma ihtimalide var. ben 6. haftamdan beri yoğun kanama yaşıyorum lekelenme değil yani.1 aydır ve hala devam eden bir kanama bişeylerin yolunda olmadığını göstermezmi. en önemlisi bende kan pıhtılaşma problemi var kan iğnesi olmam gerekiyor 9 ay boyunca ve ben daha öncede düşük yaptım.

korkmam için okadar çok sebebim varki. bebeklerimi yaşatmak için
elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım. doktor usta ellerde yapılırsa bir sorun olmayacağını söyledi.

haymatlos kafamı karıştırdın.ama zaten aldırmaya gerek yoksa ben doğurmak istiyorum. doktor üçüz devam edemezsin diyor. kanamalar, kan problemi ooofffff.

canım, yeni yönetmelik madde 18'de şöyle demişler:
(10) ÜYTE teknikleri kullanılarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakültesi hastaneleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyonu belgelemeden redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni başvuru kabulü durdurulur. Tekrarı halinde merkezin ruhsatı/izin belgesi iptal edilir.

Canım ben seni kanamanın başladığı günlerden beri takip ediyordum. Doktorunun dediği gibi gerçekten de riskli bir gebelik seyrin olursa zaten bu madde seni engellemiyor. Ama dediği gibi kendi uygun bulduğun bir yerde ya da rapor olmaksızın yaptırma şansın olmuyor. Batman'daki devlet hastanesinden sevk alarak dediğin gibi diyarbakır ya da Hacettepe'ye giderek yaptırabilirsin diye tahmin ediyorum.

teşekkürler canım araştırmalara başlıyorum

Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun sizi takip ediyorum hatta dr. kontrolünüz olduğu içinde bebeklerin durumunu merak etmeye başlamıştım.

Ben geçen yıl bu zamanlar redükte işlemi yaptırmak zorunda kaldım ( bebeklerimiz bir çok dr.a göre sağlıklıydı ama son anda bir tanesinin ense kalınlığı ve burun gelişiminin diğerlerine göre daha farklı olduğu söyledi ve 12. haftada tüp bebek yaptırdığımız İstanbulun tüp bebek konusunda çook önde gelen özel hastaneleririnin birine bağlı olan klinikte bu işlemi yaptırdık ( bebeğimiz sağlığının yerinde olmadığını söyleyen dr.da bu işlemi yapan dr.du ) ve 13. haftada çoook şidetli bir şekilde kanamam başladı ve hastaneye yattım takiii 23. haftada diğer beebklerimi de erken doğumla kaybedene kadar hastane odasından bir adım dahi dışarıya çıkamadım, kanamam da bu sürece kadar devam ettti ( bebeklerimi kaybettikten sonrada 2 ay kadar kanamam devam etti ve ünitelerce kan almak zorunda kaldım (

Bu işlem yapılırken diğer bebeklerimden birininde amniyosıvının ve bebeğimin içinde bulunduğu zara da zarar vermişti (( bu işlem kötü bir işlem bu işlemi yaptırdığım için ben asla kenedimi affetmedim ve etmiyeceğimde (

Allah hepimizin yardımcısı olsun lütfen çook iyi düşünün ve araştırın çok da zamanınız yok (

cnsn yaşadıklarını okuyunca çok üzüldüm.ama bizlerde en iyisi olsun diye uğraşıyoruz doktorlara güveniyoruz başkada çaremiz yok ki.
ben 17 mart hacettepede sinan beyden randevu aldım. uçak biletimide aldım artılk gidicez bakalım. ama son kararımı vermedim önce bir muayene olup yorumlarını dinlicem. batmanda görüşünü dinleyeceğim bir doktor yok. hayırlısı artık

Bana da geçen yıl 4 embriyo transfer edildi. 3ü tuttu ama hem tedavimi yapan doktor hem de gebelik takibinde olduğum doktor kesinlikle redüksiyon şart dediler. Riskleri sıraladılar, bebeklerin hepsini de kaybedebilirdim ya da çok erken doğabilirlerdi bu da birçok sorun demekti, size de anlatmışlardır. Çok düşündüm ve bu işlemi yaptırdım. Şimdi 6 aylık ikizlerim var. 36 haftalık doğdular. 30. haftada erken doğum tehlikesi atlattım. Ama tedavi ve dinlenme ile 36.haftaya kadar dayandı yavrularım. Hiç küvezde kalmadılar. Kiloları da, sağlık durumları da ikizlere göre iyiydi. Redüksiyon işlemini 12. haftada yaptırdım, sonrasında hiç sorun yaşamadım. Herkesin durumu, yaşadıkları, sorunları farklı oluyor. Bu nedenle size redüksiyon yaptırın da diyemem yaptırmayın da. Ama işlem sonrası herşeyin yolunda gittiği, olumlu bir örnek duymak belki size iyi gelir diye yazıyorum. Herşey dilediğiniz gibi güzel olur ve sağlıkla yavrularınıza kavuşursunuz inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…