Üçüzü ikize indirme

Ben de 8 haftalık üçüz hamileyim.Doktorum ilk baştan beri 3 tane olamaz diyor,kesinlikle erken doğum olur ve bu durum hem bebeklerin hepsi hem de benim için tehlikeli olabilir.Karından iğneyle girildiğini ve çok basit bir işlem olduğunu söyledi,tabiki işin uzmanı bir doktor tarafından 12.haftada yapılacak.Benimkiler tüp bebekte değil,hala şaşkınım.ınşallah hepimizin hakkında hayırlısı olur.

Ben de 10. haftamdayım. 6. haftada 3. kese çıktı ve hepsinde kalp atışı var. 7. haftada doktor vajinal yolla denedi redüksiyonu, kesenin suyunu çekecekti ama minik kese en üste yerleşmiş olmadı. şimdi 12. haftayı bekliyorus karından redüksiyon için. çok zor verilen bir karar ama bu kararı vermezsek hepsini kaybetme ihtimalimiz %50 civarı. benim kanamam filan da yok ama 3. tirmestırda çok riskli oluyormuş üçüz. erken doğma ihtimali %90 civarı. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah. bende korkuyorum

Kesinlikle bu işlemi işin uzmanı bir doktor yapmalı. Benim tüp bebek tedavimi yapan doktorum kendisi yapmadı, aynı merkezde bir başka uzman doktora yönlendirdi o yaptı. Beni bu işleme yönlendiren başlıca sebeplerden biri bebeklerin hepsini kaybetmekten öte, çok erken doğum olursa bebeklerden birinin veya birkaçının özürlü olma ihtimali idi. ışlemi yapan doktor bu özür genellikle fiziksel değil zihinsel özür olur deyince, bile bile bu riski göze almak istemedim. Zaten ense kalınlığı ölçümü de fazla çıkmıştı. Yani risk yüksekti. Sonuçta çok sağlıklı iki güzel bebeğim var. Zaman zaman 3. de dursaydı ne olurdu, kız mı olur du erkek mi, sağlıklı olur muydu acaba diye düşünmüyor değilim ama napalım en azından iki sağlıklı bebeğe sahip oldum diye Allah'a şükrediyorum şimdi.

merhaba canım bana iki embriyo teransfer edilmişti ikiside tuttu kalp atışlarını dinledikten sonraki randevumda bi baktıkki embiriyounun teki bölünmüş bebekler 3 olmuş şok geçirdik yani biri tek yumurta ikizi olmuş dok 3 çü çok zor riskli dedi teke veya ikiye düşürücez kararı siz vereceksiniz dedi nası yani dedim ya ben 8 yıldır bekliyorum nasıl kara veriyim dedim bazen kendiliğinden düşüyomuş 12 haftaya kadr bekleriz dedi bekledik 3 de duruyodu öla zorduki eşime dedimki 3 de dursun ömürleri varsa doğarlar dedim dok en iyisi tek gebelike dedi diğer ikisi kalırsa aynı eşden beslendikleri için birine bişi olursa ötekide gider dedi uztmayım ağlaya ağlaya eşimin kararıyla ikizler karından ineyle sonlandırıldı tek kaldı doğdu şimdi 8 aylık ALLAHIM onların ömürleriide buna versin işallah benim doktorum timur ürgandı hacettepenin doktoru aman nolur deneyimli bi ekip yapsın araştır kendine dikkat et ALLAH yardımcın olsun

arkadaşlar yorumların hepsini okudum aynı şeyi bende yaşadım ve tüp bebek üçüzlerime o redüksiyonu yaptırdım malesef 1 hafta sonra hepsini kaybettim şu anki aklım olsa o dr ların hiçbirini dinlemez devam ederdim ölene kadar bu acıyla yaşayacağım keşke bıraksaydım kendi haline diyorum belkide bugün kucağımda olurdular bu işlemin yüzde 10 zararı varmış bundan sonra yaptırmayı düşünen arkadaşlar sakın düşünmeyin bile diyorum allah onlara bir karında can verdiyse bir sebebi vardır..zaten embriyo sayısı artık iki yada bire düşüyor bence çok iyi olmuş dr lar tıp kazansın diye hastaların umutlarını hayallerini bir anda yıkıyorlar neler yaşadığımız umurlarında değil herkese sağlıklı anne olmayı diliyorum...

Canım kanaman mı oldu, ne oldu? ne kadar zor bir karar bu yaa. keşke bu kararla sınanmasaydık hiç

cnm bende yaptırdm 12 veya 13 haftalıktım yanılmıyorsam çok zor ve keyifsiz bir durum,bende 3 ebryo transfer edildi 3 tanede tuttu,dr üçüz risklerini ve erken doğm riskini bana çok detaylı açıkladı bende dr çok güvendiğim için kabul ettim şimdi 29 haftadaym allahın izniyle 2 bebeğimde çok iyi durumda,allah ilk önce yardımcın olsun çok zor ama yapılması gerekiyorsada yapılmalı bence dr iyi araştır derim çok önemli sonuçta 3 tane riskli ama redüksüyonda riskli cnm,,,,

kızlar hepinize çok teşekkürler. ben de bebeklerime kıyamıyorum redüksiyon yaptırmak tehlikeli bebeklerini kaybedenlerde var çok pişmanlar ama bence redüksiyon yaptırmasalarda düşük olma ihtimali daha fazlaydı diye düşünüyorum. yani ikiside riskli ama redüksiyon bir umut vadediyor bence. ben hacettepe prf sinan beksaç tan randevu aldım yarın ankaraya uçuyorum. benim sorunlarım çok kanda pıhtılaşma, kanama ve daha önceki düşükler...... karar doktorun artık. ankaradan gelince yazıcam sizlere ve lütfen dua edin bana

allah yardımcın olsun bende üçüz gebeliğimi dün redüksiyonla ikiye indirttim zor bir karar ama doğru olan benim için buydu 11+5 günlükken işlem yapıldı bende izmirde prof namık demir e yaptırdım şimdilik sorun yok allah onlara yiyecek ekmek nasip ettiyse yaşarlar sen gönlünü ferah tut korkma allaha güven hayırlısı olsun bebeklerini kaybeden arkadaşların başı sağolsun allah bizlere kucağımıza almayı onlarada tekrarını nasip etsin olumlu düşün olumlu olsun

çok sağ ol burcuturkcapan.çok heycanlıyım ankarada nekadar kalırız ne zamn yapılır. hiçbieşey bilmiyorum doktorla konuşmadık ilk randevum. inşallah her şeyin hayırlısı olur.birazdan havaalanına gidiyoruz dua edin lütfen. allah hepimizin yardımcısı olsun

hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşlar... benim redüksüyon 11. haftada yapıldı. çok şükür bir komplikasyonla karşılaşmadım.. 35. haftada doğum yaptım..
çok zor bir karar gerçekten.Allah yardımcınız olsun..yapılan işlem psikolojik oralak ağır ve yıpratıcı...
bir salla nehirden karşıya geçeceksiniz fakat bu sal 3 kişi alıyor. 4. kişide binerse batacak..
fakat siz kalanların hayatları için birini fedaediyorsunuz...

Son düzenleme:
selam kızlar hala ankaradayım 20 gün hastanede yattım ama kanama durmadığı için çok riskli görüldü ve redüksiyon yapılamadı. ama bebeklerim iyi şuan 15. haftanın içindeyim.kanamam çok az haraket etmezsem sadece akıntım pembe beyaz karışık geliyor ama ayağa kalkarsam yürürsem kanamam yoğunlaşıyor çok karışık bir durum. hacettepe üniversitsinde yattım ama çok zor günlerdi çarşamba son kontrol olacak ve memlekete dönüyorum ama hep hastanede yatmam gerekiyormuş

canımm çok geçmiş olsun. doktorlarda aynısını söylemiştir ama bu kadar riskli bir gebeliğe bir de redüksiyon riski ekleme bana göre. üçüzlerle yola devam et.

hayırlısı olsun hiç üzülme çok merak ettik seni yatman gerekiyorsa yat belkide üçüz senin kaderin kanamanda bahane gelişmelerden haberdar et çok geçmiş olsun dualarımız seninle a.s.

rastgele okurken senin yazını gördüm,allah yardımcın olsun canım,dualarım seninle ve bebeklerinle.inşallah kurtulucaksınız,hakkınızda hayırlısı olsun.

Merhabalar inşallah sağlıcakla kavuşursun bebeklerine.
Seni korkutmak istemem ama benimde başımdan böyle bir hamilelik geçmişti. Ama ben tek bebeğe hamileydim ve seninki gibi en başından beri yoğun kanamalarım oluyordu. ama bebeğim çok sağlıklıydı kanama dışında herşey normaldi. 25. haftada hiçbirşey yokken suyum patladı. yoğun kanamalar enfeksiyona neden olmuştu Kızımı kaybettim ne yazıkki
Lütfen sende eğer böyle yoğun kanamalrın devam ederse her ay hatta 15 günde bir idrar yollarında enfeksiyon varmı diye baktır. Doktorumun ve benim ihmalliğim oldu malesef Kanamalar enfeksiyona neden olabiliyor. Önlemini mutlaka almalısın.
Sağlıcakla kal...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…