Ufacık şeyler

Siz de bu durumdan muzdaripmisiniz ?

• Tabiki

• Beni etkilemiyor

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

kucukseyler

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2018
15
10
3
29
Nasıl anlatacağımı bilmiyorum belki de biraz uzun olacak; bu siteye bir çok kez başkalarının ne derdi olduğunu okumak için girmişimdir Allah herkesin yardımcısı olsun İnşallah. Kadının kadına olan tavsiyesine herkesinkinden daha çok güvendiğim için ve objektif bir bakış açısına sahip insanlardan birkaç öneri almak istiyorum. Ben galiba komplekslerine çok yenik bir insanım ufacık şeyleri dahi hep kafama takıyorum bu birçok insan için böyle olmasa da söz konusu sözlüm olduğu zaman hep böyle oluyor. Mesela onlara gidiyoruz hep yanıma gelsin iyimisin desin benimle ilgilensin yaptığım işin bir ucundan tutsun istiyorum, ben bilmiyorum siz de rahatsız olmuyormusunuz kadınların kendini mutfakta önce beylerin yemeklerini hazırlaması sofrayı kurması sonra buyrun beyler sofraya yiyin için hadi yine biz kaldıralım, ben de aynı statüdeyim ama onlar içeride oturup sohbet ederken neden biz onların hayatını kolaylaştırmak için kendimizi harcıyoruz bu bana hiç insancıl gelmiyor. Dindar insanlar ve gelenekçiler benim ailem böyle değildir ben böyle görmedim, haklarını asla yiyemem benden hiç bir zaman ağızlarıyla birşey olsun istemediler ama kız kardeşi annesi mutfakta öyle çalışırken ben gidip erkeklerle salonda oturamam ya değil mi? Bilmiyorum yanıma gelsin bi işin ucundan tutsun yardım etsin istiyorum. Çünkü gerçekten ne maddi ne manevi hiç bir artılarıda yok bu bana öğretilmiş çaresizlik gibi geliyor bu tarz şeyleri yediremiyorum kendime ve sonra ona çatıyorum, aslında sadece gel desem gelicek ama neden bu kadar düşüncesizler..

Bence o ailenin yapısı.
Benim ailemde çok dindar ama erkekler otursun gibi birşey yok. Babamla kahvaltı hazırlarız . Babamla evi toplarız ... uzar gider bu.
Banada çok tuhaf geliyor yavrum sen otur biz yaparız muhabbeti

Maalesef çoğunluk bu sekilde, toplumu degisteremeyiz
Eşlerimizin degismesini isteyebilir
Cocuklarimizi kiz/erkek ayirt etmeden yetistirebilirsrk ancak gelecek nesiller simdikilerden cok cok iyi durumda olabilir. Sizfe sözlunuzle bu konular hakkinda konusun.
Fikirlerinizi soyleyin. Onun dusuncelerini ogrenin,mutlaka konusmalisiniz ev isi yemek vs. Tek tarafli cok zor ozellikle calisiyorsaniz.

Gelin dünyasına hoşgeldin canım. Kolay kolay hiçbir erkek ailesinin yanında yardım etmez.
Peki bunu kabullenmek zorundamıyız, bende para kazanıyorum belki daha fazla neden böyle bi hürmet, babası olsun tabiki yapıyım sonuna kadar büyüğümdür ama böylesi bana çok acımasızca geliyor

Dindar olması da üzüyor beni böyle olunca zaten biz kadınlar size Allahın emanetidir diyen bir peygamberin ümmetiyken özellikle de.

Peki bunu kabullenmek zorundamıyız, bende para kazanıyorum belki daha fazla neden böyle bi hürmet, babası olsun tabiki yapıyım sonuna kadar büyüğümdür ama böylesi bana çok acımasızca geliyor
Kabul etmeyip dile getirebilirsin ailesinin yanında. Kabul etmek zorunda değilsin. Genellikle hatta çoğunluk kabul etmiş durumda

Haklısınız toplumu değiştiremeyiz malesef şuanki kadınlar bir önceki nesildeki kadınların hatalarının bedelini ödüyoruz ama ben buna mecbur olduğumu düşünmüyorum sözlüm de konuştuğun zaman dinleyen anlayabilen bir insandır onunla da konuşucam bu konuyu, Allah bir gün bir erkek evlat nasip ederse de onu böyle yetiştirmicem kadını bir emanet olarak görsün kendine.

Yetistirilmeden kaynakli birsey

Cok fazla degismez
Eşimin değişeceğini umuyorum çünkü böyle birşeye boyun eğmicem bu benim hayatım en az onun kadar erkekler kadar rahat etmeyi hakediyoruz. Zaten ailesinin yanında da sık sık bunu dile getiriyorum bişey olduğunda oğlunuz yapar İnşallah gibisinden

Insallah.

Hepsi de öyle değil ki
Sen öylesini bulmuşsun.
Ayrıca şu ana yazılanlara da katılmıyorum, ailesinin yanında da yardımcı olan
Daha doğrusu sorumluluğu olan yerine getiriyor.
Yardımcı olmak zaten zırvalık, başkasının görevine karşılıksız destek olmak gibi. Hayat müşterek.

ufacık mı? bence evlilik hayatının en önemli konularından birisi bu. kadın erkeğin kölesi muamelesi. aile yapısını değiştiremezsin ama sen de kendini çok fazla değiştirme derim. tamam ortama uymak zorunda kalıyorsun ama biraz da ortamı kendne uydur. en baştan seni olduğun gibi tanısınlar ve kabul etsinler. biz kadınlar hep taviz vermeye kendimizi değiştirmeye calısıyoruz.bir yere kadr gidyor ama sonra bi bakıyorsun bambaşka bir insan olmuşsun bu da bize daha derin kırgınlıklar olarak kalıyor. senin ailen varken mesela sen de otur biz böyleyiz mesajı . bi çaylara yardm et yeter. sözlün de bişey derse aileme ayıp olur yanlarında oturmazsam dersin.

haklısın kesinlikle yardımcı olmak kelimesi bile itici, neye yardımcı oluyorki onun yemek yiyeceği masayı hazırlamak toplamak yemeği yapmak benim görevim mi ? Benim ki de tam öyle değil çocuk deli gibi çırpınıyor bişeyler yapmak için annesi müsade etmiyor bu senin görevin değil diye, ha bana da bişey yaptırmaz orası ayrı ama yaparsan da öyle mutlu olurki

Dindarlıkla alakası olmayan insanlarız. Dün eşimle erkek kuzeni mutfakta kahvaltı hazırladı, ben eşimin halaları ile salonda oturdum. Dinle falan ilgisi yok bu işlerin. Göçmenler biraz daha eşitlikçi.

Bu da bir bakış açısı tabi, haklısında kardeşim ben hep kendi işimi kendim halletmeye öyle alışmışımki başkası olurda bişeyimi yapar diye ödüm kopuyor bundan sonra böyle değil, bu benim görevimde değil. Ben sizin oğlunuzdan her açıdan daha iyi bir noktadayım ve benim de babam beni başkalarına bizmet ediyim diye büyütüp bu okullara yollamadı. Kendi kaderimizi kendimiz çiziyoruz aslında. Tutum önemli kime sevdiricem kendimi ben buyum.

Dindarlıkla alakası olmayan insanlarız. Dün eşimle erkek kuzeni mutfakta kahvaltı hazırladı, ben eşimin halaları ile salonda oturdum. Dinle falan ilgisi yok bu işlerin. Göçmenler biraz daha eşitlikçi.
Ne kadar güzel böyle olsa keşke hep o an yorgun olmayan yapmak isteyen kalksa yapsa kimsenin üstüne bir yük olmasa bu durum. Özellikle o erkekler masanın başında gerine gerine oturuyor biz hizmet ediyoruz ya nasıl sinir oluyorum anlatamam bazen ben evlilik insanımı değilim acaba tüm türk kadınları mı böyle diyorum, sizleri de böyle görmek beni mutlu ediyor

Ama bu kadarıda fazla.
Tamam ev islerinde yardım etsin, cocukla ilgilensin, ilerde evlenince evinizde misafir agirladiginizda iş yapsin vs ama bu kadarıda beklemek, yada beklemekten ziyade bu kadarıda kafaya takmak çok yanlış.
Sözlündür en nihayetinde yani sırf onun için severek yapın ne var bunda...

Evli değilsin henüz, baştan anlaş ve net bir şekilde işlere ortak olması gerektiğini söyle. Anlaşamazsanız da kaldıramayacağınızı düşünüyorsanız ayrılın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…