• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ufacık şeyler

Siz de bu durumdan muzdaripmisiniz ?

• Tabiki

• Beni etkilemiyor

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Ama bu kadarıda fazla.
Tamam ev islerinde yardım etsin, cocukla ilgilensin vs ama bu kadarıda beklemek, yada beklemekten ziyade bu kadarıda kafaya takmak çok yanlış.
Sözlündür en nihayetinde yani sırf onun için severek yapın ne var bunda...
Kafaya takmayı inanın ben de istemiyorum bilhassa aşık olduğum evlenmek istediğim adam benim ondan yana hiç bir sıkıntım yok sıkıntı bunu normal gören insanlar ve bu tarzdaki erkekler hani şu kadının ön koltuğa dahi oturmasına müsade etmeyen cinsten sanırım bunlara takılıp biraz sözlümden çıkarıyorum, gamsız olmayı öğrenmem ama kendimden de taviz vermemem gerekiyor

haklısın kesinlikle yardımcı olmak kelimesi bile itici, neye yardımcı oluyorki onun yemek yiyeceği masayı hazırlamak toplamak yemeği yapmak benim görevim mi ? Benim ki de tam öyle değil çocuk deli gibi çırpınıyor bişeyler yapmak için annesi müsade etmiyor bu senin görevin değil diye, ha bana da bişey yaptırmaz orası ayrı ama yaparsan da öyle mutlu olurki
Kıskanç kadın
Resmen kıskanıyor.
Keşke gurur duysa, ne güzel evlat yetiştirdim, evlilik sorumluluğunu biliyor diye

Ama bu kadarıda fazla.
Tamam ev islerinde yardım etsin, cocukla ilgilensin, ilerde evlenince evinizde misafir agirladiginizda iş yapsin vs ama bu kadarıda beklemek, yada beklemekten ziyade bu kadarıda kafaya takmak çok yanlış.
Sözlündür en nihayetinde yani sırf onun için severek yapın ne var bunda...

pardon da fazla olan ne ? mutfaktan salatayı getirmek mi? uzaya mekik yollamayacak yani? erkek kadının sözlüsü ve sırf onn için severek yapması bekleniyorsa aynısı erkek tarafı için de geöerli diil mi ? beyfendi sırf sözlüsünü sevdiği için masayı toplayamaz mı?

Kafaya takmayı inanın ben de istemiyorum bilhassa aşık olduğum evlenmek istediğim adam benim ondan yana hiç bir sıkıntım yok sıkıntı bunu normal gören insanlar ve bu tarzdaki erkekler hani şu kadının ön koltuğa dahi oturmasına müsade etmeyen cinsten sanırım bunlara takılıp biraz sözlümden çıkarıyorum, gamsız olmayı öğrenmem ama kendimden de taviz vermemem gerekiyor
Hani derlerya eşinden sevgilinden vs beklentini küçük tut daha mutlu olursun ben buna hiçbir zaman katılmadım. Nedir yani insan hayat arkadaşındanda yuksek beklenti icinde olmayacaksa bunlarin ne anlami kalır?? Elbette makul sınırlar icinde beklenti halinde olacaksiniz.
Fakat iş başka insanlara gelince beklentiyi minimum tutmak şart. Zira sizin bu konuda yapabilecek biseyiniz yok, maalesef yok. Dunyada her zaman sapkın bir görüş oldu ve olmayada devam edecek, ayni kadini ön koltuğa oturtmayanlar gibi, veyahut bunun gibi milyon tane sacmalik...
Fakat siz bunlara bizzat kendi huzurunuz için takilmamaniz lazim. Zira takilsaniz dahi yapabileceginiz bisey yok, evladinizi dogru yetistirin yapabileceginiz bu, saglam bir nesil yektistirmek.
İnanin simdi bosu bosuna sozlunuze yukleniyorsunuz, o adam zaten kendi hayatinda size saygili ve evindede her ise el atabilecek, cocuguyla ilgilenecek, mesela evlilikten sonra evinizde konuk agirladiginizda gerektigi gibi hizmetini yapacak bir insan ise zaten bir suçu yokki yani bosuna adamin gunahini almayada gerek yok.
Herneyse dedigim gibi bunlari severek yapin, bunlar kafaya takacak seyler degil.

Son düzenleme:
Haklısınız toplumu değiştiremeyiz malesef şuanki kadınlar bir önceki nesildeki kadınların hatalarının bedelini ödüyoruz ama ben buna mecbur olduğumu düşünmüyorum sözlüm de konuştuğun zaman dinleyen anlayabilen bir insandır onunla da konuşucam bu konuyu, Allah bir gün bir erkek evlat nasip ederse de onu böyle yetiştirmicem kadını bir emanet olarak görsün kendine.
Haklısınız toplumu değiştiremeyiz malesef şuanki kadınlar bir önceki nesildeki kadınların hatalarının bedelini ödüyoruz ama ben buna mecbur olduğumu düşünmüyorum sözlüm de konuştuğun zaman dinleyen anlayabilen bir insandır onunla da konuşucam bu konuyu, Allah bir gün bir erkek evlat nasip ederse de onu böyle yetiştirmicem kadını bir emanet olarak görsün kendine.
Haklısınız her seyi kadının görevi gibi görmeleri büyük haksızlık fakat surda size hak veremedim."...kadını bir emanet olarak görsün kendine"
Aslında biz kadınlara ne yapılıyorsa bu kafa yapısı yüzünden yapılıyor.

Biz KADINLAR kimseye emanet değiliz bunu bilelim bunu çocuklarımıza öğretelim.

pardon da fazla olan ne ? mutfaktan salatayı getirmek mi? uzaya mekik yollamayacak yani? erkek kadının sözlüsü ve sırf onn için severek yapması bekleniyorsa aynısı erkek tarafı için de geöerli diil mi ? beyfendi sırf sözlüsünü sevdiği için masayı toplayamaz mı?
Woww sakin ol şampiyon :)
Dikkat edersen kendi evinizde elbette yardim edecek, hatta yardim etmek tanimi dahi yanlis, kendi uzerine duseni yapacak benim savundugumda bu. Eside ayni kendisi gibi calisiyor ise ev iside yapacak ymekde yapacak yeri geldiginde konukta ağırlayacak.
Fakat sozlusunun evinde normal bir yemekte bunlara takılmak gereksiz. Yani bu bir ego savası degil anlatabiliyormuyum?

Haklısınız her seyi kadının görevi gibi görmeleri büyük haksızlık fakat surda size hak veremedim."...kadını bir emanet olarak görsün kendine"
Aslında biz kadınlara ne yapılıyorsa bu kafa yapısı yüzünden yapılıyor.

Biz KADINLAR kimseye emanet değiliz bunu bilelim bunu çocuklarımıza öğretelim.
Aynı şey kadınlar içinde geçerlidir eşler birbirine Allahın emanetidir bence, hayatı müşterek tutmak benim kasteddiğim :)

Woww sakin ol şampiyon :)
Dikkat edersen kendi evinizde elbette yardim edecek, hatta yardim etmek tanimi dahi yanlis, kendi uzerine duseni yapacak benim savundugumda bu. Eside ayni kendisi gibi calisiyor ise ev iside yapacak ymekde yapacak yeri geldiginde konukta ağırlayacak.
Fakat sozlusunun evinde normal bir yemekte bunlara takılmak gereksiz. Yani bu bir ego savası degil anlatabiliyormuyum?

Ama maalesef o evde ne yapıyorsa ve ne görüyorsa evlendikten sonra kendi evinde de aynı şeyi yapmaya devam edecek. Böylece nişanlısı ileride ben buyum ve beni böyle kabul ettin deme lüksüne sahip olacak.

Yanlış anlamadıysam konu sahibi bunu bir ego meselesi olarak görmenin ötesinde, nişanlısının ailesindeki kadin erkek ilişkilerini rencide edici buluyor ve sorguluyor ki çok haklı bence de. Hele ki kendi ailende böyle bişey görmediysen durum daha da acıklı.

En başından tavrınızı net olarak koyarsanız kendinizi çok daha iyi hissedeceğinizi, hatta ve hatta aile içi ataerkil duzenin değişmesine bir miktar da olsa katkı sağlayacağınızı düşünüyorum. En azından o ailedeki kadınlar ve genç kızlar söz konusu düzene bir alternatif olduğunu görecekler. Kadınların bu durumu sorgulaması bile çok kıymetli.

Aynı şey kadınlar içinde geçerlidir eşler birbirine Allahın emanetidir bence, hayatı müşterek tutmak benim kasteddiğim :)
Evet kesinlikle Hayat müşterek..Fakat yinede bu emanet işine katılmıyorum.
Eşler birbirine ne katıyorsa sevgisi, aşkı için yapmalı..

Nasıl anlatacağımı bilmiyorum belki de biraz uzun olacak; bu siteye bir çok kez başkalarının ne derdi olduğunu okumak için girmişimdir Allah herkesin yardımcısı olsun İnşallah. Kadının kadına olan tavsiyesine herkesinkinden daha çok güvendiğim için ve objektif bir bakış açısına sahip insanlardan birkaç öneri almak istiyorum. Ben galiba komplekslerine çok yenik bir insanım ufacık şeyleri dahi hep kafama takıyorum bu birçok insan için böyle olmasa da söz konusu sözlüm olduğu zaman hep böyle oluyor. Mesela onlara gidiyoruz hep yanıma gelsin iyimisin desin benimle ilgilensin yaptığım işin bir ucundan tutsun istiyorum, ben bilmiyorum siz de rahatsız olmuyormusunuz kadınların kendini mutfakta önce beylerin yemeklerini hazırlaması sofrayı kurması sonra buyrun beyler sofraya yiyin için hadi yine biz kaldıralım, ben de aynı statüdeyim ama onlar içeride oturup sohbet ederken neden biz onların hayatını kolaylaştırmak için kendimizi harcıyoruz bu bana hiç insancıl gelmiyor. Dindar insanlar ve gelenekçiler benim ailem böyle değildir ben böyle görmedim, haklarını asla yiyemem benden hiç bir zaman ağızlarıyla birşey olsun istemediler ama kız kardeşi annesi mutfakta öyle çalışırken ben gidip erkeklerle salonda oturamam ya değil mi? Bilmiyorum yanıma gelsin bi işin ucundan tutsun yardım etsin istiyorum. Çünkü gerçekten ne maddi ne manevi hiç bir artılarıda yok bu bana öğretilmiş çaresizlik gibi geliyor bu tarz şeyleri yediremiyorum kendime ve sonra ona çatıyorum, aslında sadece gel desem gelicek ama neden bu kadar düşüncesizler..
Anneler erkek çocuklarını düzgün yetiştirse bu sorunlar yaşanmaz. Şımarık, her istediği önüne gelen, ütüsü yapılan, yatağı toplanan hatta sifonu çekilen erkekler bütün dişilerden aynı hizmetkarlığı bekliyor. :KK43: Anneler değişirse dünya değişir. Benim annem böyle yetiştirmedi erkek kardeşlerimi. Bizde öyle şeyler yok. Herkes kendi işini yapar. mesela kimin içinden geldiyse çayı o demler. Birinin canı çay demlemek istemese kimse bir çay olsaydı da içseydik demez. Canı çekiyorsa çay demlemesi gerektiğini bilir. ve demlediği çaydan herkese ikram eder. Bulaşık olan çay bardaklarını kimin yıkayacağı da üreme hücrelerine göre karar verilmez. O sırada kim en çok lavabodaki bulaşıklardan rahatsız olduysa kolları sıvar. Bizde böyle. Annem geleneksel annelerin yöntemlerini uygulamadığı için medeni erkek kardeşlerim var ve bu harika bir şey. Temizlik ve yemek pişirmek konusunda kız kardeşlerinden çok daha iyiler. Geçen pazar kahvaltıya gitmiştim. Erkek kardeşim gözleme pişirdi. Nefis olmuştu. Tavada gözleme pişirirken bir yandan elinde mutfak bezi hemen kirleniyorlar diye şikayet ederek dolap kapaklarını siliyordu. Biz kız kardeşler de masada oturup sohbet ettik. Babam da bize iş buyurmazdı. Birimiz mutfağa gidecek mi diye bekler o zaman gelirken bana su getirirmisin derdi.. Ben lisedeyken bir gün utana sıkıla dedi ki siz neden hiç benden su istemiyorsunuz? Babamızdan su istemeye utandık ama o bize mutfaktan su getirmeye nedense çok heves etmişti. Anneme bile şikayet etmişti bizi. Çocuklarım neden benden su istemeye çekiniyor diye. Hasta falan olduğumuzda babamın bize hizmet etmesi için iyi bahane oluyordu. :KK70:ilgiden bunaltırdı bizi. Bazan da bilerek bizi kızdırır tartışma çıkarırdı. Konu siyaset ya da başka bir şey olabilirdi. Damarımıza basardı ve sesimizi yükseltirdik. Annem de çok rahatsız olurdu. Çocukları neden kızdırıyorsun bak sana karşı geliyorlar derdi. Babam da fikirlerini savunmalarını seviyorum, hoşuma gidiyor derdi. Gerçi babam başka konularda çok zor insandır, ama evimizde gerçek demokrasi vardı. Evlendiğim de en garibime giden şey eşimin ataerkil aile yapısı oldu. Ben alışık değildim ve ilk başlarda bayağı asi göründüm onlara :KK70:

Evinde normalde annesine kız kardeşine yardım etmiyorsa siz gelince neden yardıma koşsun ki? Üç kişi olduğunuzdan ve normalde bu işleri annesi ve kız kardeşi yaptığından siz zaten ekstra yardım ettiğiniz için de aklına gelmez böyle bir talebinizin olabileceği.

Babam bulaşık falan yıkar,süper yemek yapar canı isterse.. Sofrayı eşimle beraber toplarız,basen ben çay koyarım bazen o falan filan..

Ama maalesef o evde ne yapıyorsa ve ne görüyorsa evlendikten sonra kendi evinde de aynı şeyi yapmaya devam edecek. Böylece nişanlısı ileride ben buyum ve beni böyle kabul ettin deme lüksüne sahip olacak.

Yanlış anlamadıysam konu sahibi bunu bir ego meselesi olarak görmenin ötesinde, nişanlısının ailesindeki kadin erkek ilişkilerini rencide edici buluyor ve sorguluyor ki çok haklı bence de. Hele ki kendi ailende böyle bişey görmediysen durum daha da acıklı.

En başından tavrınızı net olarak koyarsanız kendinizi çok daha iyi hissedeceğinizi, hatta ve hatta aile içi ataerkil duzenin değişmesine bir miktar da olsa katkı sağlayacağınızı düşünüyorum. En azından o ailedeki kadınlar ve genç kızlar söz konusu düzene bir alternatif olduğunu görecekler. Kadınların bu durumu sorgulaması bile çok kıymetli.
Konu sahibinin sözlüsü hakkinda emin olduğu, ve aslinda rahatsiz oldugunun sozlusu degil bu düzen oldugunu anladigim icn boyle yorumladim. Sozlusude o camiadan ise haklisiniz tabi, ama sanmiyorum oyle olsa konu o sekilde açılırdı.
Ailedeki duzeni degistirmek ise maalesef bas kaldirmak ile olmaz, bunlar hayal bakin hic bosuna gaz vermeye gerek yok. Bunun yolu "örnek" olmaktir. Konu sahibi ile mustakbel esi arasindaki iliski gorumcesine kuzenine vs ornek olacak ve o gorumcede kuzende kendi ailesinde boyle bir duzen isteyecek, sonrada kendi cocuklarini boyle yetistirecekler. Bu is ancak boyle olur.
Yoksa gidip dogrudan bunu suratlarina soylerse sen kimsinde bizi elestiyorsun derler ki haklilarda yani, sonucta ailede yeni birisi geliyor sizi begenmiyor bu nu kimse kabul etmez. Ve sozlusde bunu kabul etmez, sonucta benim anne babama saygi duymalisin dusuncesinde olurki haklidirda.
Yani bunun yolu yordami örnek olmaktir.

Anneler erkek çocuklarını düzgün yetiştirse bu sorunlar yaşanmaz. Şımarık, her istediği önüne gelen, ütüsü yapılan, yatağı toplanan hatta sifonu çekilen erkekler bütün dişilerden aynı hizmetkarlığı bekliyor. :KK43: Anneler değişirse dünya değişir. Benim annem böyle yetiştirmedi erkek kardeşlerimi. Bizde öyle şeyler yok. Herkes kendi işini yapar. mesela kimin içinden geldiyse çayı o demler. Birinin canı çay demlemek istemese kimse bir çay olsaydı da içseydik demez. Canı çekiyorsa çay demlemesi gerektiğini bilir. ve demlediği çaydan herkese ikram eder. Bulaşık olan çay bardaklarını kimin yıkayacağı da üreme hücrelerine göre karar verilmez. O sırada kim en çok lavabodaki bulaşıklardan rahatsız olduysa kolları sıvar. Bizde böyle. Annem geleneksel annelerin yöntemlerini uygulamadığı için medeni erkek kardeşlerim var ve bu harika bir şey. Temizlik ve yemek pişirmek konusunda kız kardeşlerinden çok daha iyiler. Geçen pazar kahvaltıya gitmiştim. Erkek kardeşim gözleme pişirdi. Nefis olmuştu. Tavada gözleme pişirirken bir yandan elinde mutfak bezi hemen kirleniyorlar diye şikayet ederek dolap kapaklarını siliyordu. Biz kız kardeşler de masada oturup sohbet ettik. Babam da bize iş buyurmazdı. Birimiz mutfağa gidecek mi diye bekler o zaman gelirken bana su getirirmisin derdi.. Ben lisedeyken bir gün utana sıkıla dedi ki siz neden hiç benden su istemiyorsunuz? Babamızdan su istemeye utandık ama o bize mutfaktan su getirmeye nedense çok heves etmişti. Anneme bile şikayet etmişti bizi. Çocuklarım neden benden su istemeye çekiniyor diye. Hasta falan olduğumuzda babamın bize hizmet etmesi için iyi bahane oluyordu. :KK70:ilgiden bunaltırdı bizi. Bazan da bilerek bizi kızdırır tartışma çıkarırdı. Konu siyaset ya da başka bir şey olabilirdi. Damarımıza basardı ve sesimizi yükseltirdik. Annem de çok rahatsız olurdu. Çocukları neden kızdırıyorsun bak sana karşı geliyorlar derdi. Babam da fikirlerini savunmalarını seviyorum, hoşuma gidiyor derdi. Gerçi babam başka konularda çok zor insandır, ama evimizde gerçek demokrasi vardı. Evlendiğim de en garibime giden şey eşimin ataerkil aile yapısı oldu. Ben alışık değildim ve ilk başlarda bayağı asi göründüm onlara :KK70:
Ne kadar güzel bi aile yapın var benim erkek kardeşim yok fakat olsaydı da annem de bu hataları yapmazdı babamda bizi her zaman özgür ve kimse için kendimizi kısmamızı istemeden yetiştirdi. Nasıl baş ettin o aileyle ?

Aynen öyle bu bir ego savaşının çok daha ötesinde kadını aşağılayıp toplumun dışına iten ve direk olarak siz bize hizmet etmek zorundasınız algısı yaratan bir olay, ben bunu böyle hissediyorum kendi yaşımda hatta benden daha küçük oğlan çocukları dahi oturup kaç yaşında kadınlardan hizmet bekliyorlar daha da garip gelen kadınların da bunu kabullenmiş olması. Beraber olursak aynı tutumu sergilersek değiştirebiliriz birşeyleri

Ne kadar güzel bi aile yapın var benim erkek kardeşim yok fakat olsaydı da annem de bu hataları yapmazdı babamda bizi her zaman özgür ve kimse için kendimizi kısmamızı istemeden yetiştirdi. Nasıl baş ettin o aileyle ?
Eşimin ailesi benim sayemde çağ atladı. Tabularını yıktım. Demokrasi kazandı.

Konu sahibinin sözlüsü hakkinda emin olduğu, ve aslinda rahatsiz oldugunun sozlusu degil bu düzen oldugunu anladigim icn boyle yorumladim. Sozlusude o camiadan ise haklisiniz tabi, ama sanmiyorum oyle olsa konu o sekilde açılırdı.
Ailedeki duzeni degistirmek ise maalesef bas kaldirmak ile olmaz, bunlar hayal bakin hic bosuna gaz vermeye gerek yok. Bunun yolu "örnek" olmaktir. Konu sahibi ile mustakbel esi arasindaki iliski gorumcesine kuzenine vs ornek olacak ve o gorumcede kuzende kendi ailesinde boyle bir duzen isteyecek, sonrada kendi cocuklarini boyle yetistirecekler. Bu is ancak boyle olur.
Yoksa gidip dogrudan bunu suratlarina soylerse sen kimsinde bizi elestiyorsun derler ki haklilarda yani, sonucta ailede yeni birisi geliyor sizi begenmiyor bu nu kimse kabul etmez. Ve sozlusde bunu kabul etmez, sonucta benim anne babama saygi duymalisin dusuncesinde olurki haklidirda.
Yani bunun yolu yordami örnek olmaktir.
Siz de haklısınız ve hepimiz aynı şeyi söylüyoruz esasında benim nişanlımdan yana hiç bir sıkıntım yok zaten olsa adı üzerinde nişanlım çözüm yoluna gider çözemezsem de ayrılırdım mecbur değilim, fakat örnek bir insandır ve seviyorum sorun aile ve aile yapısında bence. Sizin tavsiyeniz nedir eşimi yanıma alıp hayatım bana yardımcı olurmusun demem onun yardımını her zaman talep etmem ve bunu onun ailesinin yanında evinde dahi yaparak bunu görmelerini anlamalarını hatta özenmelerini sağlamak mı

Evinde normalde annesine kız kardeşine yardım etmiyorsa siz gelince neden yardıma koşsun ki? Üç kişi olduğunuzdan ve normalde bu işleri annesi ve kız kardeşi yaptığından siz zaten ekstra yardım ettiğiniz için de aklına gelmez böyle bir talebinizin olabileceği.
Nişanlım direk koşar elini atar bırak hayatım ben yapıyım der sorun annesinin ve ailesinin tavrı bunu kılıbıklık olarak gören babası enişteleri dayıları annesi vs vs bu durum beni geriyor aslında. Hiç bir fırsat vermiyorlar

Back
X