ufacık, tatlı bir dert:)

ravza20

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2012
423
0
0
İstanbul
merhaba kızlar .hızlı cevap almak için buraya konu açtım. umarım konum taşınmaz:23: sabahtan beri revani tarifi arıyorum. içime sinen bir şey bulamadım. bana denenmiş ve güzel not almış bir revani tarifi verir misiniz?

en güzel revani tarifi, bir ölçü diye tarif edilen revanidir bence :)
bütün malzemeler bir ölçüyle yapıldığı için bu adı almış zaten...
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 vanilya
1 kabartma tozu
aldığı kadar un

hepsini çırp, kek kıvamına gelinceye kadar...tepsiye dök pişir....
3 su bardağı şeker ile 3 su bardağı suyu kaynat, çeyrek limon sık...hem keki hem şerbeti ılıkken şerbeti dök..
afiyet olsun :)

en güzel revani tarifi, bir ölçü diye tarif edilen revanidir bence :)
bütün malzemeler bir ölçüyle yapıldığı için bu adı almış zaten...
1 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 vanilya
1 kabartma tozu
aldığı kadar un

hepsini çırp, kek kıvamına gelinceye kadar...tepsiye dök pişir....
3 su bardağı şeker ile 3 su bardağı suyu kaynat, çeyrek limon sık...hem keki hem şerbeti ılıkken şerbeti dök..
afiyet olsun :)
çok teşekkür ederim. sadece 1 yumurta mı konuluyor. nette hep 3-4 yazıyor da. merak ettiğim için sordum. tekrar teşekkürler:42:

1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
2 bardak irmik
1 bardaktan 1 parmak eksik un
kabartma tozu
vanilya hepsini ayrı kapta karıştırıp yumurta karışımıyla karıştır üstüne limon rendesi
şerbeti için :şekerli seviyorsanız 2,5 su bardağı 2 bardak su, normal seviyorsanız 2 su bardağı şeker 2 bardak su içinede limon:))

çok teşekkür ederim. sadece 1 yumurta mı konuluyor. nette hep 3-4 yazıyor da. merak ettiğim için sordum. tekrar teşekkürler:42:

valla ben hep bir yumurtayla yapıyorum canım...
yumurta çok olursa yumurta kokuyor yerken...ben yumurtadan nefret ettiğim için sanırım en uygun tarif bana bu uydu...eşimde çok sever belki bende yapabilrim biraz sonra :)

1 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
2 bardak irmik
1 bardaktan 1 parmak eksik un
kabartma tozu
vanilya hepsini ayrı kapta karıştırıp yumurta karışımıyla karıştır üstüne limon rendesi
şerbeti için :şekerli seviyorsanız 2,5 su bardağı 2 bardak su, normal seviyorsanız 2 su bardağı şeker 2 bardak su içinede limon:))
çok çok teşekkür ederim.
attım fırına hadi hayırlısı:1:

gazeldustubaglara evet yumurta kokusu kötü oluyor gerçekten.:kkk: eşin seviyosa yap adama jest olsun:1:

Son düzenleme:
Back
X