- 18 Eylül 2014
- 8.451
- 29.973
- 798
selam kızlar.yine ben.
kısaca özet geçeyim,oğlum 1 yıllık evli.mutlular çok şükür ,bizim de kimseyle bir sorunumuz yok.hatta bir ev alma meselimiz vardı,bilenler bilir.evlerini de alıyoruz.(onların istediği semtte olmadı ama,eşimin istediği semtte oldu)
buraya kadar herşey normal.geçen hafta gelinim ve oğlum bana kahvaltıya gelmişlerdi.oğlum,kayınpederinin"bir hafta sonu"bizi balık yemek için beklediğini söyledi.(kayınpederi amatör balıkçı)ama gelinim den bir teklif duymadım,hatta ne annesi ne de babası bizi arayıp davet etmedi.
ben de tamam bakarız dedim.
gelinim,bu hafta sonu için diye düşünmüş,dün akşam,oğlum anne biz hafta sonu gideceğiz,geliyormusunuz dedi.ama biz gidemeyeceğiz.çünkü hafta sonu,tüyap kitap fuarının son günü ve eşimle oraya gitmek için,plan yaptık.her sene gideriz.ve kitap alırız.(eşim için önemli)
ben de mazeretimizi söyledim.gelinim bana kırılmış.kitap fuarını,mazeret olarak sunmama bozulmuş.
şimdi,sizce yanlış birşey mi yaptım?ailesinden ya da kendisinden bir teklif almadım,kendi kendimize gelin güvey olduk ama "bir hafta sonu"gideriz dedik diye,illa ki bu hafta sonumu olması gerekir.
ben ev,onun istediği semtte olmadığı için,bozulduğunu ve bunu bahane ettiğini düşünüyorum.yanlış mı düşünüyorum?
gelin gözüyle bakıp,bana yardımcı olur musunuz?
Bence büyütmüşsünüz olayı.
Oğlunuz kafasına göre sizi kayınailesinin evine davet edemez ki zaten.
Demek ki evde eşiyle konulmuş, oğlunuz da dile getirmiş. Bir daveti hem oğlunuz, hem geliniz, hem gelinin ailesi arayıp söylemez.
Benim de teyzem balık yemeğe gelin, kayınvalideni de getirin dediğinde bunu eşim söylerdi annesine. "Anne, gelenkutusunun teyzesi çağırdı balık yemeğe, şu saatte hazırlan alalım" diye.
Artı, siz kendiniz dünürünüzü arayıp, "canım zahmete giriyorsunuz, teşekkürler, tatlı yapmayın, biz de tatlı alıp gelelim" diye iletişim kurabilirdiniz.
Kitap fuarı ise bahane gibi geldi, ben eşimle bütün gün kitap fuarı gezsem, ayaklarıma kara sular inse, en son isteyeceğim şey eve gidip yemek hazırlamak olurdu. Hazır yemek gibisi var mı yahu. Fuardan sonra da ne güzel hazır sofraya gideceksiniz.
Bana göre pire deve olmuş. Büyütmeyin.
Evi nerde aldığınızla ilgisi olabilir veya olmayabilir, evi alan, ödeyen sizsiniz, hediye bu sonuçta. Hediye evin nerde oldu konusunda yorum yapılmaz.