• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ufak bir kriz

Ev konusunda bir şey diyemem. Hediye sonuçta.. Hediye yoruma kapalı bir konudur.. Ve parasal manada büyük bir hediyedir.. İster gider oturur ister oturmaz onların işi. Ama, bu ev için ayırdığınız parayı verip, artık para mı eklersiniz para mı çıkarırsınız istediğiz yerden alın demek de bir alternatif olabilir.. Gelinin ev alındıktan sonra haberi olmuş, eşinin üzerine olmadı mı ev nasıl haberi alındıktan sonra oldu anlamadım.
Ama ince düşünceli bir kayınvalide olduğunuz belli. Sizi kutlarım. :)
Davet konusunda da kadın işidir ya. Kadın söylemeliydi size. Gelin ya da annesi. Ama oğlunuz değil. Ne o öyle çocuktan haber salmak gibi.. İşiniz varsa da vardır onlar ayarlamış etmiş size soran olmadı.. Anne bu hafta düşünüyoruz müsait misiniz diye aransaydın, yok kızım bu hafta şu şu işimiz var haftaya olsun derdin ve tatlılıkla davet olurdu.. Bunlar kendilerine göre program yapmışlar siz uymak zorunda değilsiniz...

fındıkzade den alıyoruz canım.aaa görebiliriz birbirimiz ama ,tanıyamayız ama bütün,6 yaşında erkek çocuğu olan annelere sen misin diye bakacağım.
Gelın nereden ıstıyordu ve tasınacaklarmı eve ? Alırken onların fıkrını aldınız mı mesela hanı oturmak zorunda kalacaklarsa belkı ıs degısebılır.
Fındıkzadede cok guzel bence sızde o taraflardaydınız yanlıs hatırlamıyorsam.
tuyaba gelınce evet butun cocuklu annelere ben dıye bak :)

buarada benım kayımvalıdem olsaydınız hersey cok farklı olurdu mesela.
Benım kayınvalıdemın bıze aldıgı coraptan dolayı bıle mutluluk rolu yapmıyorum mutlu oluyorum, demek kı kasık ucuyla verınce boyle kıymetlı oluyor :KK45:

Ondan değilde kişinin vicdanından kaynaklı bence.Sanki kv kp onları beslemek zorunda.Sen iyi bir insansın birde ev alsa neler yapmazsın

senin bugüne kadar oğlun ve gelininle ilgili hep ılımlı yorumların dikkatimi çekti. bu konuyu görünce şaşırdım açıkçası.
evde oturcaK olan onlar olduğuna göre, onların istediği semtte olmalıydı. davet konusunda, bizde sorun olmaz arayıp aranmaması. eşim yada ben söyleriz ailelerimize. o yüzden bana gereksiz alınganlık gibi geldi. kitap fuarının saatlerini bilmiyorum ama gündüz gidilmiyomu, yemek vaktine kadar gidemezmisiniz. bence çok basit bi bahane olmus

Benim kv dem ve kayınpederim size ev alıcaz çocuklar
Şu semtten alıcaz ama şuan oturdugunuz yerde oturmaya devam edebilirsiniz deseydi
-Hıııı benim istediğim yerden almayacaksanız gerek yok demezdim ben.
Tamam baba alın siz
Şimdilik burada oturmaya devam edelim ileride
otururuz, oturmaz isek kiraya verir kirasını alırsınız biz gelene kadar
derdim.

Doğru olan da bence bu.
Şimdi şöyle, eğer hiç oturmayacağım bir yerden ev alıyorlarsa bana almış olmazlar. Kendilerine yatırım için almış olurlar, onun adı "kızımla damadıma/oğlumla gelinime ev aldım" olmaz. Kirasını da kendileri alıyorlarsa benimle bir ilgisi olmaz bu evin.

(Konu sahibinden bağımsız konuşuyorum çünkü mevcut evin kirasını konu sahibi ödüyor, o ayrı bir olay)

Eğer ileride o semte taşınma ihtimali varsa dediğinizde haklısınız, ev alınır, daha sonra taşınılır.
Ama hiç taşınılmayacak, kirasını da aile alacaksa o ev çocuklara alınmış olmaz ki. Aile kendi yatırım yapmış olur.

Ev konusunda bir şey diyemem. Hediye sonuçta.. Hediye yoruma kapalı bir konudur.. Ve parasal manada büyük bir hediyedir.. İster gider oturur ister oturmaz onların işi. Ama, bu ev için ayırdığınız parayı verip, artık para mı eklersiniz para mı çıkarırsınız istediğiz yerden alın demek de bir alternatif olabilir.. Gelinin ev alındıktan sonra haberi olmuş, eşinin üzerine olmadı mı ev nasıl haberi alındıktan sonra oldu anlamadım.
Ama ince düşünceli bir kayınvalide olduğunuz belli. Sizi kutlarım. :)
Davet konusunda da kadın işidir ya. Kadın söylemeliydi size. Gelin ya da annesi. Ama oğlunuz değil. Ne o öyle çocuktan haber salmak gibi.. İşiniz varsa da vardır onlar ayarlamış etmiş size soran olmadı.. Anne bu hafta düşünüyoruz müsait misiniz diye aransaydın, yok kızım bu hafta şu şu işimiz var haftaya olsun derdin ve tatlılıkla davet olurdu.. Bunlar kendilerine göre program yapmışlar siz uymak zorunda değilsiniz...

hayır oğlumun üstüne olmadı.benim şu anda oturduğum ev,oğlumun üstüne alındı.üniversitede okuyordu daha,eşim oğlumza aldı.tapu işleriyle uğraşmamak için.bir evimiz daha var avcılarda,yıllar önce,eşim kendi üstüne almıştı.

ama işin püf noktası;benim oğlum tek çocuk,yani biz ölünce hepsi onların olacak.yani senin benim olayı yok aramızda.

hayır oğlumun üstüne olmadı.benim şu anda oturduğum ev,oğlumun üstüne alındı.üniversitede okuyordu daha,eşim oğlumza aldı.tapu işleriyle uğraşmamak için.bir evimiz daha var avcılarda,yıllar önce,eşim kendi üstüne almıştı.

ama işin püf noktası;benim oğlum tek çocuk,yani biz ölünce hepsi onların olacak.yani senin benim olayı yok aramızda.

Aman ablacım Allah gecinden versin o manada demedim.. Hani kocasına bile o an trip olabilir. Hani gittin aldın ailenle ben şimdi duyuyorum gibisinden demiştim. :)

Gelın nereden ıstıyordu ve tasınacaklarmı eve ? Alırken onların fıkrını aldınız mı mesela hanı oturmak zorunda kalacaklarsa belkı ıs degısebılır.

Fındıkzadede cok guzel bence sızde o taraflardaydınız yanlıs hatırlamıyorsam.
tuyaba gelınce evet butun cocuklu annelere ben dıye bak :)

gelin de oğlum da aslında oturdukları semti beğendiklerinden değil de ablalarına yakın diye orayı istiyorlardı.pazriçi denilen semt.birkaç ev göstermişlerdi eşim,sağdan solda kötü diye duymuş,almadı oradan.ben de fatihteyim.ama aramız var.yürüyerek 15 dakika gibi.yani bir sokak veya 2 sokak gibi yakın değil.

işte eşim,oğlumuzun oarada oturmasını,ileride torunlarımız olursa,orada büyümesini istemiyor.katı kuralları olan bir insan.birkaç tane ev göstermişlerdi oaradan,bedava verseler almam dedi.@triskadan nağmelerin de dediği gibi,satırlılarıyla ünlü bir semt.

Tamam ama abla bu çok buyurgan bir tavır değil mi, ha kız da tuhaf madem öyle kabul etmeyecekti, benim kp o semti sevmiyorum torunlarım vs diye girse ortamı terk eder eşime de ev mevzusunu kapatmasını isterdim

İşte en korktuğum şey, parayı biz verdik bizim dediğimiz olacak,o yüzden minnet altına girmeyi sevmiyorum

Aldığınız ev size yakınsa ,Onlara yakın olun diye ,yakınınızdan ev aldığınızı sanmıştır,büyük ihtimal mesafeli durmak istiyor.O yüzden bozulmuş ta olabilir.Eğer mesafeli durmak istiyorsa,Onun istediği yerden de ev alsanız ,yine bir bahane bulurdu.Çok istiyorlarsa kendileri istedikleri yerden alsın madem.Siz evlendirmişsiniz zaten ,kirayı neden ödüyorsunuz?

Dünürünüz ,oğlunuzla haber göndermiş olabilir ama Onlarda kesin şu gün gelsinler dememiş ki.Siz de kesin tarih vermemişsiniz,size darılmaya hakları yok.

Aman ablacım Allah gecinden versin o manada demedim.. Hani kocasına bile o an trip olabilir. Hani gittin aldın ailenle ben şimdi duyuyorum gibisinden demiştim. :)
oğlumun da haberi yoktu ki,eşim beğenmiş,beni götürdü.burayı alıyorum dedi.kahvaltıya geldikleri gün söyledi,onlara da

Yuruyerek 15 dakika rahatsiz olunabilecek bir mesafe degil. Kaldi ki daha kotu bir semtte oturmak istemesi ablalari yuzunden ise bencillikten baska bir sey degil.

Ayrica onlar oturacak onlar karar vermeli diyene sasiyorum. Dugun de onlarin olacak, o halde tum dugunler 5 yildizli otellerde olsun gelinlerin kaprisleriyle.

Eskidenmis o, ciftciler cocuklarini evlendirirken ev sahibi yapiyormus ya da ev yaptiriyormus.

Simdi cocuklar bosuna mi okuyor? Hem kayinvalide kirayi odesin, hem gelin babasina para versin, hem de evin yerini begenmesin.

Tam bir avamlik, tam bir rezillik.

Madem evi begenmediler, bir daha ev onlarinmis gibi konusmayin.

Davet konusu ise cok acik. Surekli gidilen bir yer degil, elbette ev sahibi arayacak. Ama gelininizin herhangi bir gorgu kuralini haiz oldugunu sanmiyorum.

Şimdi şöyle, eğer hiç oturmayacağım bir yerden ev alıyorlarsa bana almış olmazlar. Kendilerine yatırım için almış olurlar, onun adı "kızımla damadıma/oğlumla gelinime ev aldım" olmaz. Kirasını da kendileri alıyorlarsa benimle bir ilgisi olmaz bu evin.

(Konu sahibinden bağımsız konuşuyorum çünkü mevcut evin kirasını konu sahibi ödüyor, o ayrı bir olay)

Eğer ileride o semte taşınma ihtimali varsa dediğinizde haklısınız, ev alınır, daha sonra taşınılır.
Ama hiç taşınılmayacak, kirasını da aile alacaksa o ev çocuklara alınmış olmaz ki. Aile kendi yatırım yapmış olur.

Yatırımı kime yapmış oluyorlar peki.
Tek çocuk bu.
50-60 yaşından sonra hala kredi ödeme peşindeler
Neden çocuklarımız rahat etsin.
2 ev zaten var 3. de kalmayı versin
diyerek alınmayabilirdi bile bu ev.

Size alıyoruz adı altında kendilerine
alma ve bunu maskelemeye ihtiyaçları yok ki.
Bu insanlar bize ev almış olmuyorlar
kendilerine yatırım yapmış oluyorlar
tamamen art niyetli bir yaklaşım kusura bakma ^_^

ailesine uzak bana yakın.şimdi oturdukları yer,ablalarına çok yakın.ama eşim o semti istemedi.ama ablalarının orada olmasıyla alakası yok.semt konusunda,iyi şeyler duymadığı için.

Önceki konudan o ablasını hiç sevmemiştim zaten.Kendilerine yakın yerden alınmasını bekliyorlardır.Alınan ev sizin o taraftan olunca bozuldular.Kafaca uyumsuzsunuz o aile ile.

Halbuki sizin gibi kayınvalidem olsa ben neler yapmazdım.Hatta bana yakın olmanız hoşuma giderdi çünkü siz kayınvalidelik değil annelik yapıyorsunuz.

Boşverin istediğini düşünsünler .Yarın torunlarınızı daha rahat görürsünüz oğlunuza ihtiyacınız olduğunda sizinle daha kolay ilgilenir.

Çok istiyorlarsa kendisi çalışıp kendisi alsın ablasına ailesine yakın yerden.

oğlumun da haberi yoktu ki,eşim beğenmiş,beni götürdü.burayı alıyorum dedi.kahvaltıya geldikleri gün söyledi,onlara da

Aynen acaba mı demiştim ama değilmiş. :) Aman bırak boşver ya. Evlerinin kirasını falan da ödüyormuşsun daha napcan sırtına mı alıcan. Daveti de salla. Adam akıllı gün koyupta çağırmayan insan gelinmedi diye kırılmasın bi zahmet.
Çok ince düşünüyorsun bak olan sana olacak. :)

Back
X