• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ufak bir kriz

Tamam ama abla bu çok buyurgan bir tavır değil mi, ha kız da tuhaf madem öyle kabul etmeyecekti, benim kp o semti sevmiyorum torunlarım vs diye girse ortamı terk eder eşime de ev mevzusunu kapatmasını isterdim

İşte en korktuğum şey, parayı biz verdik bizim dediğimiz olacak,o yüzden minnet altına girmeyi sevmiyorum

adam eski kafalı ne yapayım.60 yaşında. değişmiyor.oğluna çok düşkün.canını verir.keza gelinimiz de çok seviyor.kızım kızım,diyor devamlı.ama katı kuralları var.
gelinimiz istiyor diye,onalrın istediği yerde düğününü yaptı,oğlumu karıştırmadı bile.kızın önemli günü dedi.evini eşyalarını hangi marka,hangi model istiyorsa alsın dedi.sonuçta o kullanacak.ama ev konusunda,kendince mantıklı olanı yaptı.
avcılarda ki evi istemedikleri zaman bile anlayışla karşıladı.kıza uzak diye.ama sanırım,bu konuda,bir iki kişi kafasına girdi.
ayrıca minnet duygusu beklemiyoruz bunları yaparken,evlatlarımızdır,yapabiliyorsak,yapmalıyız modundayız.ama kıymey bilinmesi de gerekir bence.

Ablaya yakin olunca ne oluyor ya ben mi anlamiyorum boyle durumlari
Sonucta evi Agri dan almamissiniz ..
Keske biri bana da ev alsa ..
Simarmanin anlami yok ..
O zaman sIkacaklar bi taraflarini gelin hanim ve ailesi bi tane de ablanin yakinindan alsinlar sizin elinizden gelen bu ..
Begenmeyen kabul etmesin ..
Herkesin istedigi her zaman olmuyor yani ..
Balik konusunda da siz haklisiniz
Kafaniza gore biz geldik ce eeeee diyip gidemezdiniz yani arasaydi bi zahmet ..
Tuyap fuarina giden kayinvalide :super:
Harikasiniz :KK19:

Ederdim valla, asla giremem öyle bir minnet altına şükür çalışıyorum alınır elbet derdim

Minnetlik bir durum yok ortada.
Bu insanlar biz ev aldık
Ama siz oturmak istemiyorsanız şuan oturduğunuz yerde
oturmaya devam edebilirsiniz.
Ama bu ev sizin size alındı bilginiz olsun demişler.
Benim istediğim yerden almadıysanız
gerek yok kalsın demek
bilemiyorumm :ıslık:

Önceki konudan o ablasını hiç sevmemiştim zaten.Kendilerine yakın yerden alınmasını bekliyorlardır.Alınan ev sizin o taraftan olunca bozuldular.Kafaca uyumsuzsunuz o aile ile.

Halbuki sizin gibi kayınvalidem olsa ben neler yapmazdım.Hatta bana yakın olmanız hoşuma giderdi çünkü siz kayınvalidelik değil annelik yapıyorsunuz.

Boşverin istediğini düşünsünler .Yarın torunlarınızı daha rahat görürsünüz oğlunuza ihtiyacınız olduğunda sizinle daha kolay ilgilenir.

Çok istiyorlarsa kendisi çalışıp kendisi alsın ablasına ailesine yakın yerden.

şu son cümleni,eşim de söyledi.oradan çok istiyorlarsa,kendileri çalışıp alabilirler.hatta orada da oturabilirler dedi.

Ederdim valla, asla giremem öyle bir minnet altına şükür çalışıyorum alınır elbet derdim

herkes sen benmi hanfendi hazır eve burun kıvırıyor sanki annesinin evinde he
gelin de oğlum da aslında oturdukları semti beğendiklerinden değil de ablalarına yakın diye orayı istiyorlardı.pazriçi denilen semt.birkaç ev göstermişlerdi eşim,sağdan solda kötü diye duymuş,almadı oradan.ben de fatihteyim.ama aramız var.yürüyerek 15 dakika gibi.yani bir sokak veya 2 sokak gibi yakın değil.
beğenmeyen gider kendi alır

adam eski kafalı ne yapayım.60 yaşında. değişmiyor.oğluna çok düşkün.canını verir.keza gelinimiz de çok seviyor.kızım kızım,diyor devamlı.ama katı kuralları var.
gelinimiz istiyor diye,onalrın istediği yerde düğününü yaptı,oğlumu karıştırmadı bile.kızın önemli günü dedi.evini eşyalarını hangi marka,hangi model istiyorsa alsın dedi.sonuçta o kullanacak.ama ev konusunda,kendince mantıklı olanı yaptı.
avcılarda ki evi istemedikleri zaman bile anlayışla karşıladı.kıza uzak diye.ama sanırım,bu konuda,bir iki kişi kafasına girdi.
ayrıca minnet duygusu beklemiyoruz bunları yaparken,evlatlarımızdır,yapabiliyorsak,yapmalıyız modundayız.ama kıymey bilinmesi de gerekir bence.

Cehenneme giden yollar iyiniyet taşları ile örülüdür derler abla genel olarak söylüyorum

Bu kadar herseylerine el atıp amaçsız bırakmayın onları, sağlıklı bulmadım ben ama siz bilirsiniz tabi tecrübeniz benden fazla

Yatırımı kime yapmış oluyorlar peki.
Tek çocuk bu.
50-60 yaşından sonra hala kredi ödeme peşindeler
Neden çocuklarımız rahat etsin.
2 ev zaten var 3. de kalmayı versin
diyerek alınmayabilirdi bile bu ev.

Size alıyoruz adı altında kendilerine
alma ve bunu maskelemeye ihtiyaçları yok ki.
Bu insanlar bize ev almış olmuyorlar
kendilerine yatırım yapmış oluyorlar
tamamen art niyetli bir yaklaşım kusura bakma ^_^
Ben de tek çocuğum. Babam ev alsa, kiraya verse ve kirayı kendi kullansa (ki en doğal hakkıdır), öncelikle kendine yapmış olur. Sonuçta Allah gecinden versin bana kalana kadar babam faydalanacak.

Ama "kızım sana ev aldım ama kendi istediğim yerden, kirasını da ben alacağım ama sana aldım" dese bu doğrudan benim (ve damadı) için yaptığı bir şey olmaz ki.

Art niyetli olduğunu düşünmüyorum, o sizin kendi fikrinizdir. Bana da oturmasam da dursun bir köşede diye "tamam alın" demek çıkarcılık gibi geliyor ona bakarsanız.
Kendi aldığı evi, tarlayı, bağı bahçeyi istediği gibi alabilir, değerlendirebilir. Karışma hakkım olmaz, niye buradan değil de oradan aldın deme hakkım olmaz. Ama bana aldığını söylüyorsa en azından söz hakkım olmalı diye düşünüyorum, haberim bile yokken kullanmayacağım, faydalanmayacağım bir şeyi alıp "senin için aldım" demek çok mantıklı gelmiyor bana.

şu son cümleni,eşim de söyledi.oradan çok istiyorlarsa,kendileri çalışıp alabilirler.hatta orada da oturabilirler dedi.

İyilikten anlamayan insanları tepenize çıkarmaya gerek yok.Gerçekten sizin kalitenize layık insanlar değiller.Özellikle ablası.

Eşin söz vermese belki evide almazdı ama sözünü tuttu rahatlamıştır.Daha kimsenin bir şey söylemesine gerek yok.Beğenen gelir kalır oturur ,beğenmeyende çalışır istediği yerden alır.

Şimdiye kadar zorluk görmemişler alın terletmemişler ,her dedikleri olmuş,gelininiz ve aileside sizi istediklerini yapmaya zorunluymuşsunuz gibi görüyorlar.İyisiniz ama afedersiniz enayide değilsiniz.Eşiniz herşeyin gayet farkında.

Ben de tek çocuğum. Babam ev alsa, kiraya verse ve kirayı kendi kullansa (ki en doğal hakkıdır), öncelikle kendine yapmış olur. Sonuçta Allah gecinden versin bana kalana kadar babam faydalanacak.

Ama "kızım sana ev aldım ama kendi istediğim yerden, kirasını da ben alacağım ama sana aldım" dese bu doğrudan benim (ve damadı) için yaptığı bir şey olmaz ki.

Art niyetli olduğunu düşünmüyorum, o sizin kendi fikrinizdir. Bana da oturmasam da dursun bir köşede diye "tamam alın" demek çıkarcılık gibi geliyor ona bakarsanız.
Kendi aldığı evi, tarlayı, bağı bahçeyi istediği gibi alabilir, değerlendirebilir. Karışma hakkım olmaz, niye buradan değil de oradan aldın deme hakkım olmaz. Ama bana aldığını söylüyorsa en azından söz hakkım olmalı diye düşünüyorum, haberim bile yokken kullanmayacağım, faydalanmayacağım bir şeyi alıp "senin için aldım" demek çok mantıklı gelmiyor bana.
Ama ileriyi de düşünebilir kp.Şimdi direk oğlunun üzerine alsa evi satabilir,ama bu şekilde bir şey yapamaz .Çevreden de görüyoruz evi evlatlarının üzerine yapıp,mağdur duruma düşen anne babaları.

Bir akşam yemeği icin bu kadar trip atmak veya kirilmak gereksiz.
Siz bu hafta müsait değilseniz onlar bir başka güne davet etsinler.
Termin defterleri dolu değildir herhalde.
Bende fuara giderdim ,öncede aylardir onu bekliyorsam birde benim sevdiğim bir yazar oraya geliyorsa bu firsat kaçirilmaz,hergün olabilecek birsey değil.

Vallaha sizi takfir ettim !!oğlunuza ve gelinize o kadar yardim ve fedakârlik yapiyorsunuz ki minet duymalari gerekkir.
Benim iki oğlum var ama ben ileride onlara ev almayi düşünmüyorum.
ben bu yaşima kadar çalişmişsim yorulmuşsum ve ondan sonra kendim rahat etmek istiyorum.Yarin ellim kollum tutmaz olursa kimse ,ahh kv bize ev aldiydi bizde böyle yardim edelim demez .

Abla valla sen haklisin
Evlerine kadar aldin,daha da sanslarini zorlamasinlar bence. Kitap fuari elbette gecerli bir mazeret,onceden yapilmis bir plan var cunku. Ayrica bir haftasonu demek onumuzdeki ilk haftasonu demek degildir. Gelin hanim sizi onceden aramaliydi,veya oglunuz. Kimin aradiginin bir onemi yok ama aranmaliydin.
Ev konusunda gelininizi hakli bulanlara da sastim kaldim. Bu devirde kim kime istedigi yerden ev aliyormus acaba? Valla ben de bogazda yali istiyom,var mi bana alabilecek bir babayigit? :)

İyilikten anlamayan insanları tepenize çıkarmaya gerek yok.Gerçekten sizin kalitenize layık insanlar değiller.Özellikle ablası.

Eşin söz vermese belki evide almazdı ama sözünü tuttu rahatlamıştır.Daha kimsenin bir şey söylemesine gerek yok.Beğenen gelir kalır oturur ,beğenmeyende çalışır istediği yerden alır.

"sırtımdan koca bir, yük kalktı dedi",eşim.

darkmore darkmore la sana akşam yemeğine gelicem :KK53:
bana yemek hazırlayıp sofra kurana kadar kalkmıycam.. çocuklarıda salacam orta yere delirticem sizi :halay:
Ay bayilazaaaam. ;) benim oglan buyusun komple aticam geline al dicem senin olsun,ama beni bekleme caya corbaya ben sevmem oyle seyleri diye ;) ama bir ihtimal guzel yemek yapan bir hemserimin kizini alirsam da evinden cikmam tabii o ayri dermisim ;) N nscckts

Aslinda oldukca mantikli.

Istanbul'da ev almaktan bahsediyoruz. Kredi var isin icinde. Yani kira krediyi karsilasa gercekten cocuklar icin yatirim oluyor, oturmayacaklarsa.

Nasil mi? Simdi siz ev aldiniz. Kiraya vereceksiniz, kira da krediyi karsilayacak. O evi kredi bitene kadar satmamaniz mantikli olan, yani uzun vadeli yatirim.

Tek cocuklu ailenin 60 yasinda yatirimlik aldigi ev aslinda cocuklarinadir. Cocugun kendisinin almasiyla da hicbir farki yok mantiken. Cunku hicbir kari olmayacak aileye, ama ileride sefasini cocuk surecek.(Tabi cocuk alsa idi pasa pasa cefasini da cekecek idi.)

Yani hangi semt oldugu onemli degil, oturmazlar olur biter. Hatta oturacak olsalar bile bu kadar comert bir teklife semt kaprisi yapmak terbiyesizliktir.

"sırtımdan koca bir, yük kalktı dedi",eşim.
Ay kiyamam adama :( tasi tasi kac yasina kadar yahu,yerden goge kadar hakli adam
Abla sen hic tinlama,kirilsin cani isteyen. Begenmeyen de evinde oturmasin. Ama sen hiiiic yuzgoz olma valla inan kimse degmez
Bulamadik boyle kaynana,anca delilere denk gelirim zaten pffff

Ama ileriyi de düşünebilir kp.Şimdi direk oğlunun üzerine alsa evi satabilir,ama bu şekilde bir şey yapamaz .Çevreden de görüyoruz evi evlatlarının üzerine yapıp,mağdur duruma düşen anne babaları.

Ama şimdi.sen işin rengini değiştirdin canım. Ne yani anne baba kendini garantiye almak için mi alır yani? O zaman iyilik olmaz ki, S shot 'n dediği gibi yine yatırıma vardı olay.

Sen aynı şeyi daha öncede yapmıştın
Alıntılıyorsun beni
Bir şey söylemek istiyorsun, söylüyorsun da hepsine ok.
Ama sonrası karışıyor sende. Kopuyor ve başka başka yerlere
getiriyorsun mevzuyu.
Bu konuda ciddi sıkıntın var, üzerinde durman da fayda var.

Şimdi konu sahibi evi almış
Ama siz oturdugunuz yerde oturmaya devam edebilirsiniz
Bu ev sizin demiş.
Oturmayacaksanız kiraya vereyim kira alayım gibi bir şey hiç söylemedi.
Onu ben söyledim. Ben olsam anne biz gelmicez
bu sürede kiraya verin madem işinize yarasın derdim.
Benim yaklaşımım yani bu. Anlıyor musun.

Teşekkür eder geçerim ev aldıkları için.
Yok benim fikrimi almadan almışsınız
İstediğim yerden de değil zaten o zaman kalsın gerek yok
Tavrı üzerinde duruyorum ben sadece.
Bu yanlış diyorum.
Tekrar anlıyor musun dememe gerek var mı?
Hala anlamadıysan yapacak bir şey yok.

Back
X