• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ufak bir kriz

Bi devirde birinin baska birine ev almasi buyuk lütuf ama ev onlara alinmis onlar oturacak ve istedikleri yerde olmaliydi diye dusunuyorum. belki butceniz yetmemistir bilemiyorum, iki semt arasinda 70 80 bin fark varsa karsilayamamis olabilirsiniz ama 20 bin civari bir fark icin alinmamissa bozulmus olabilir. kim ne kadar katki yapti bilmiyorum o yuzden net bisey de diyemiyorum.
Yemek mevzusuna gelince. bizim ailelerimiz arasinda davet olmaz hic.
Mesela babam konusurken bana der kpine soyle de hafta sonu bir mangal yakalim der. esim ya da ben hangimiz denk gelirsek o soyle kp veya kv ye. yani bizim icin aile arasinda davet olmaz beklenmez. sizin damimiyetinizi bilmiyorum tabiki.
Ama net bir tarih soylenmemis ve siz de yil da bir kez duzenlenen bir fuar icin plan yapmissiniz bunda alinacak bisey yok.

gelin de oğlum da aslında oturdukları semti beğendiklerinden değil de ablalarına yakın diye orayı istiyorlardı.pazriçi denilen semt.birkaç ev göstermişlerdi eşim,sağdan solda kötü diye duymuş,almadı oradan.ben de fatihteyim.ama aramız var.yürüyerek 15 dakika gibi.yani bir sokak veya 2 sokak gibi yakın değil.
pazarıcını bılıyorum gop cok ters bı yer bana gore ulasım olarak.

Parayı veriyorsa karışma hakki var. Adam kötü bir semte parasini neden bağlasın?Zaten kiralari da odeniyor daha ne? Kapris yapması gereksiz.

Davet olayi da açıkça olmamis plan yapmışsınız. Bence hunter7 hunter7 abla sen gelininle konuş. Biz öylesine konuştuk bunun bu h.sonu icin bir davet olduğunu bilmiyorduk diye. Bir nabzını yokla derim.

Ama şimdi.sen işin rengini değiştirdin canım. Ne yani anne baba kendini garantiye almak için mi alır yani? O zaman iyilik olmaz ki, S shot 'n dediği gibi yine yatırıma vardı olay.
Hayır garantiye almak değil bu.Bir ev kolaylıkla alınmıyor.Madem kp aldı evi kullanmasa da memnun olabilir.Adam gelmiş 60 yaşına ,tabii ki oğlu için aldı evi,muhiti beğenmese de memnun olmalıydı.Çıkarını düşünse kp oğlunun kirasını ödemez.

Anlamadığım bir kısım var:
Eşiniz bu evi oğluna ve gelinine aldı ya hani
Eğer oğlunuz ve gelininiz, "anne, baba biz bu evi satmak ve yerine şu an oturduğumuz semtten ev almak istiyoruz" deseler ne olacak.

Tapu oğlunuzun adına değil???
olmayacak,kısa ve net.şu an oturduğunuz semtten almak istiyorsanız,çalışın alın denilecek.ama oturdukları semtte,oturmaya devam etmek isterlerse,devam edebilirler.kirada,ya da kendileri alacaklar.eşim o semten ev almak istemiyor kesinlikle.
satmaya kalkarlarsa,şu an benim oturduğum ev,oğlumun üzerine alınmıştı.onu satabilirler.tapu oğlumun.

Bi devirde birinin baska birine ev almasi buyuk lütuf ama ev onlara alinmis onlar oturacak ve istedikleri yerde olmaliydi diye dusunuyorum. belki butceniz yetmemistir bilemiyorum, iki semt arasinda 70 80 bin fark varsa karsilayamamis olabilirsiniz ama 20 bin civari bir fark icin alinmamissa bozulmus olabilir. kim ne kadar katki yapti bilmiyorum o yuzden net bisey de diyemiyorum.
Yemek mevzusuna gelince. bizim ailelerimiz arasinda davet olmaz hic.
Mesela babam konusurken bana der kpine soyle de hafta sonu bir mangal yakalim der. esim ya da ben hangimiz denk gelirsek o soyle kp veya kv ye. yani bizim icin aile arasinda davet olmaz beklenmez. sizin damimiyetinizi bilmiyorum tabiki.
Ama net bir tarih soylenmemis ve siz de yil da bir kez duzenlenen bir fuar icin plan yapmissiniz bunda alinacak bisey yok.
hayır aldığımız ev,daha pahalı.

Aslinda oldukca mantikli.

Istanbul'da ev almaktan bahsediyoruz. Kredi var isin icinde. Yani kira krediyi karsilasa gercekten cocuklar icin yatirim oluyor, oturmayacaklarsa.

Nasil mi? Simdi siz ev aldiniz. Kiraya vereceksiniz, kira da krediyi karsilayacak. O evi kredi bitene kadar satmamaniz mantikli olan, yani uzun vadeli yatirim.

Tek cocuklu ailenin 60 yasinda yatirimlik aldigi ev aslinda cocuklarinadir. Cocugun kendisinin almasiyla da hicbir farki yok mantiken. Cunku hicbir kari olmayacak aileye, ama ileride sefasini cocuk surecek.

Yani hangi semt oldugu onemli degil, oturmazlar olur biter. Hatta oturacak olsalar bile bu kadar comert bir teklife semt kaprisi yapmak terbiyesizliktir.
Sondan gideyim.
Kapris konusunda haklısınız. Sonuçta bir ev alınıyorsa nihai karar alan kişinindir. İstemiyorsa oturmaz ve lafını etmez. Alınan şey koca bir ev ve iyi niyetle alınıyor. Bu konuda "niye oradan değil de buradan aldın" demek ayıptır. Hemfikiriz bu konuda.

Nihai olarak çocuklara kalacağı konusunda da aynı noktadayız. Sonuçta Allah gecinden versin, ailelerimizin olan her şey bize kalacak.

Ama benim düşündüğüm, ki kendi ailemde de aynısını söylerdim, bunu "kızımla damadıma ev aldım" olarak lanse edilmemesi gerektiği. Şimdi babam benim hiç gitmeyeceğim bir yerde ev alsa, üstelik bunu kendisi de yatırım olarak gördüğünü söylese, bunu "ben kızımla damadıma ev aldım" olarak söylemesini istemezdim, çünkü aslında bana değil o ev. Dediğinizde haklısınız nihayetinde benim olacak ama işte bana hissettirdiği aradaki farkı tam ifade edemiyorum sanırım.

Sen aynı şeyi daha öncede yapmıştın
Alıntılıyorsun beni
Bir şey söylemek istiyorsun, söylüyorsun da hepsine ok.
Ama sonrası karışıyor sende. Kopuyor ve başka başka yerlere
getiriyorsun mevzuyu.
Bu konuda ciddi sıkıntın var, üzerinde durman da fayda var.

Şimdi konu sahibi evi almış
Ama siz oturdugunuz yerde oturmaya devam edebilirsiniz
Bu ev sizin demiş.
Oturmayacaksanız kiraya vereyim kira alayım gibi bir şey hiç söylemedi.
Onu ben söyledim. Ben olsam anne biz gelmicez
bu sürede kiraya verin madem işinize yarasın derdim.
Benim yaklaşımım yani bu. Anlıyor musun.

Teşekkür eder geçerim ev aldıkları için.
Yok benim fikrimi almadan almışsınız
İstediğim yerden de değil zaten o zaman kalsın gerek yok
Tavrı üzerinde duruyorum ben sadece.
Bu yanlış diyorum.
Tekrar anlıyor musun dememe gerek var mı?
Hala anlamadıysan yapacak bir şey yok.

:) Çıkarcılık dedim diye sanırım bu bozulma. Alındıysanız pardon.

İlk mesajımda da konu sahibi için konuşmadığımı zaten söylemiştim.
"Konu sahibinden bağımsız konuşuyorum çünkü mevcut evin kirasını konu sahibi ödüyor, o ayrı bir olay" diyerek.

Ama sanıyorum hata bende ki normal bir şekilde fikir tartışırken şu üslupla yazabilen biriyle hala konuşmaya çalışıyorum. Bu nedenle özür dilerim sizinle muhatap olduğum için, söz bir daha olmaz :)

Ama ileriyi de düşünebilir kp.Şimdi direk oğlunun üzerine alsa evi satabilir,ama bu şekilde bir şey yapamaz .Çevreden de görüyoruz evi evlatlarının üzerine yapıp,mağdur duruma düşen anne babaları.
Yatırımı oğluna yaptıysa oğlu satmak isteyemez mi?

Bu arada konu çok dağıldı konu sahibi çok özür dilerim.

pazariçi o kadar bozuldu mu yahu ?
benim çocukluğum dörtyolda geçti severim oraları :)

hunter hep ucundan kıyısından aynı yerlerden geçmişiz.. fatihte de oturdum uzun bir süre:)

Sondan gideyim.
Kapris konusunda haklısınız. Sonuçta bir ev alınıyorsa nihai karar alan kişinindir. İstemiyorsa oturmaz ve lafını etmez. Alınan şey koca bir ev ve iyi niyetle alınıyor. Bu konuda "niye oradan değil de buradan aldın" demek ayıptır. Hemfikiriz bu konuda.

Nihai olarak çocuklara kalacağı konusunda da aynı noktadayız. Sonuçta Allah gecinden versin, ailelerimizin olan her şey bize kalacak.

Ama benim düşündüğüm, ki kendi ailemde de aynısını söylerdim, bunu "kızımla damadıma ev aldım" olarak lanse edilmemesi gerektiği. Şimdi babam benim hiç gitmeyeceğim bir yerde ev alsa, üstelik bunu kendisi de yatırım olarak gördüğünü söylese, bunu "ben kızımla damadıma ev aldım" olarak söylemesini istemezdim, çünkü aslında bana değil o ev. Dediğinizde haklısınız nihayetinde benim olacak ama işte bana hissettirdiği aradaki farkı tam ifade edemiyorum sanırım.

"Konu sahibinden bağımsız konuşuyorum çünkü mevcut evin kirasını konu sahibi ödüyor, o ayrı bir olay" diyerek.

Ama sanıyorum hata bende ki normal bir şekilde fikir tartışırken şu üslupla yazabilen biriyle hala konuşmaya çalışıyorum. Bu nedenle özür dilerim sizinle muhatap olduğum için, söz bir daha olmaz :)

yok önemli değil,ben de takip edemiyorum artık konuyu:))

ama şu var

Bende bır arsa aldım oglum adına, Noterde soyle bır yazı ekletecektık 18 yasıan gelınce tum haklarıyla ... ısımlı kısıye devredılecek dıye.
Ancak dusundum nıye tapuyu uzerıne yapıp yarın obur gun ne yasacagım bellı olmaz o sebeble ben ona degılde, her zaman cocugun aıleye muhtac kalması daha dogru olur dıye dusunuyorum.
En azından analık hakları olarak bıle.

O sebeble tapuyu uzeırne yapmamak la ıyı etmıssınız , ancak pazarıcı degılde, ramı'den fılan enden dusunmedı esınız cunku oraları sevenlerde asırı begenıyor benım arkadasımda ramıden ev aldı bayılıyor oraya. Ben ıse gop 'dan komple korkuyorum cok olaylar oldugu ıcın. Ancak ramı bıraz da dısında kalıyor

Katılıyorum evet
Konu sahibi yanlış yönlendiriyor.
O ev oğluna veya gelinine alınmış bir ev değil

Kendilerine alınmış bir ev. Yatırımlık bir ev.
O semtte oturmak istemediklerini bile bile o semtte alınmış, "buyrun burada yaşayın, siz kullanabilirsiniz" denilmiş, ama bir yandan da orada yaşamayacakları zaten belli olan bir ev. Ben burada iyi niyet göremedim.

Maksat eşe dosta "oğluma ev aldım" demek gibi geldi bana.

Sondan gideyim.

Kp kira ödemesin ev sahibi olsunlar demiş almış.Onların beğendiğini uygun bulmadığını almamış.Oğluna düşkünmüş,belki yakınında olursa ,daha çok beraber oluruz diye de düşünmüştür ama dayatma yapmamış.Belki gelininin ablalarının bulunduğu yerden almayı,ablalarının sözlerinden , hareketlerinden etkilenir diye de almamış olabilir.

Hatırladıgım kadarıyla suanda sızın oturdugunuz ev onlarında, onların oturdugu evde sızındı oyle degılmıydı?
hatta ablası evlerı degıs tokus yapın demıstı o bahsı gecen hangı evdı?

Back
X