• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ufak bir kriz

kız tarafına ev alacağım diye söz veren insanları sorgulamaktan daha çok ki zaten almışlar, kızlarına ev aldırmak isteyen anneleri babaları sorgulamanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

hepimiz başlık parasına karşıyız değil mi? peki modern başlık paralarına gelince neden kimse bir şey demiyor?

o da ayrı.. ya da bu konuda çocuk annesine ev almak için kredi ödüyor olsaydı wohoooo, gelecek yorumları düşünemiyorum..

Davet için,

Anne biz bu haftasonu gidiyoruz siz de gelecek misiniz diye aranmaz ,

Anne biz bu haftasonu gidelim diyoruz siz ne dersiniz diye aranır.

Ben sizi hakli buldum,hem kitap fuarına gitmenizi bahane olarak gormesi cok ayıp, bunun alt metninde ,sizin planınız olamaz,biz neyi ne zaman yaparsak tamam demek zorundasınız var,hoş olmamış böyle dusunmesi.
+1
İkisindede gelin bişey demiyor.işim olmasada gitmezdim ben.

Evet ben de böyle hatırladığım için çok yazdım bu konuya :KK45:
Kendimi gelinin ve ailesinin yerine koydum. Ev alacağız deniyor ama ne oturmayı seçtiğim semtte ne de tapusu üstüme. Ne alaka o zaman?

Konu sahibi ve eşinin dünürlerini kıskandığını düşünüyorum artık.
Hem bir mangal organizasyonu için iletişim kurama.
Hem gelin ve oğlu ablasının semtinde oturuyor diye konu et.
Hem gelin babasının kredisini ödüyor diye rahatsız ol.

İtiraf etmese de bir çekememezlik olduğunu düşünüyorum.
biz de geline söz verdik ev için ama kendi istediğimizi aldık. ev için söz verdik istediği ev için değil.
ayrıca tapu da babamın adınaydı. çünkü yarının ne getireceği belli olmaz. mantıklı davranmak lazım.
he beğenmiyorsa da kendi bilir.

Ya bu gelinlerdeki hava beni öldürüyor ev al , alinir; olmaz istedigim semt olmadi diye surat asar.
Abla zaten oglunun evi vardi degil mi? Onun da semtini begenmeyip kirada oturuyorlardi. Simdi siz yeni bir ev aldiniz dogru mu hatirliyorum?
Ev almak zorunda degilken ev aliyorsunuz eger buna surat asiyorsa hicbir seyi haketmiyordur. Siz cok fazla deger veriyorsunuz. Karşınızdaki o kadar degerli mi ? Mechul..

Bana şu ilginç geldi. Oğlunuz otursun diye ev alıyorsunuz ama onların oturmak istemediği bir yerden alıyorsunuz? Yoksa sadece oğlunuza yatırım olsun diye mi aldınız?
Söz vermişsiniz, almanız gerekirdi ama genel olarak size güveniliyor gibi duruyor.
Bir de yeni ev kimin adına oldu? Yaşlandığınızda olur da eşiniz sizden önce vefat ederse ev konusunda oğlunuzun insafına kalıyordunuz. Umarım ikinci evi de oğlunuza yapmadınız.

Su soz vermissiniz kismi sacma geliyor bana. Soz vermisler de ne isteseniz alacagiz dememislerdir herhalde.

Mesela gelin babasinin ev kredisini oduyor, bunun da sozunu vermis mi onceden?

Bu kadar adaletsiz yorumlamak adeta imkansiz. Dusunun babanizin evinin kredisini oduyorsunuz, ev kiranizi kayinvalide oduyor, onun arabasina biniyorsunuz. Ve istediginiz yerden ev alinmadi diye trip atiyorsunuz.

Adeta ibretlik hikaye.

benim büyük oğlan 10 yaşında daha onun üstüne ev almam tabi kendi üstüme alırım delimiyim ben :KK70:

şaka bir yana konu sahibi ben değilim :KK66:
Sen olmadigi biliyorum canim sen dneissin ya yok degil dimi diye ben de onun ustune söyledim ama konu sahibini de etiketleseymisim iyiymis :)

çünkü gelini değil oğlu için.maddi desteklerinin temeli önce oğullarının rahatı.
gelin üzerine alınmamalı. babasının kredisini ödüyor ya kocası şöyle diyebilir: o evi sen ödediğine göre babanın değil bizim. çıksınlar satalım. istediğimiz yerden ev alalım karıcım.
aynen de budur.

ev alacağız diye söz vermişler, kızın istediği yerden istediği evi alacağız diye değil.. çok mu iyisiniz, çok mu safsınız anlamadım ki.. bir insan elin kızına neden bütün birikimini yatırsın yahu.. kendi istediği yerden alır ama ev alınmış mıdır? evet..

şaka mı yapıyorsun, babasının kirasını ödüyorsa pekala kendi kirasını da öder derdim.. cidden çok ama çok hatta fazlasıyla çok iyisin hunter7 hunter7

Cidden bende kiralarını ödemezdim.Benim sırtımdan babasını ev sahibi yapıyor.Banamı güvenmişler derdim.Öyle olmasada ödemezdim gerçi hayatı öğrensinler azıcık.2 insan pekala çalışıp kendini geçindirebilir.Anası babası beslemek zorunda değil.Ha çok sıkışık olur yardıma ihtiyacı olur başka her zaman destek olurum.

Kendimi gelinin ve ailesinin yerine koydum. Ev alacağız deniyor ama ne oturmayı seçtiğim semtte ne de tapusu üstüme. Ne alaka o zaman?

E almışlar zaten ev.Gelin hanım kendi kirasını ödemekten aciz ama babasının kredisini ödeyebiliyor.Rahatsız olmak da haksız degiller mi?
İletişim kuramayan karşı taraf.İnsanlar bizi davet etsinler diye onlarla iletişime geçmeyiz genelde.
Ben sizin kötü niyetli olduğunuzu düşünüyorum artık ya.Konu sahibinin canını acıtmak için konuşuyosunuz sanki.Söyledikleriniz size söylense ne hissedersiniz merak ediyorum belki bi gün söylenir

Su soz vermissiniz kismi sacma geliyor bana. Soz vermisler de ne isteseniz alacagiz dememislerdir herhalde.

Mesela gelin babasinin ev kredisini oduyor, bunun da sozunu vermis mi onceden?

Bu kadar adaletsiz yorumlamak adeta imkansiz. Dusunun babanizin evinin kredisini oduyorsunuz, ev kiranizi kayinvalide oduyor, onun arabasina biniyorsunuz. Ve istediginiz yerden ev alinmadi diye trip atiyorsunuz.

Adeta ibretlik hikaye.

stv ye koy reyting rekoru kırar ciddiyim :27:

neyini kıskanacağım ya?niye rahatsız olayım,.hatta eşim söyledi,babasını yarı yolda bırakmamalı,adam emekli,kızına güvenmiş almış diye.

Ev konusunda sonuna kadar haklısınız bence.. Hem onlara ev almışsınız fakat illa oturun diye bir diretme olmadığı gibi şuan oturdukları evinde kirasını ödüyorsunuz. Keşke herkes böyle şanslı olsa, oğlunuz da gelininizde kıymetinizi bilsin.

Dünürlerinize gitmeme konusunda da çok haklısınız bence, dünürlerinizden davet gelmediği gibi bırakın gelininiz bile sizi davet etmemiş. Her şeyin bir usulü vardır. Bence bir arkadaşında dediği gibi gelininizin bozulduğunu hiç anlamamış bir şekilde davranın.

Sevgilerimle, keşke herkesin sizin gibi bir k.valdesi olsa.

İşte bütün olay o verilen sözde bence. Bir insan verdiği sözü tutmalı, tutmayacaksa vermemeli.

Yoksa konu sahibi gerçekten fedakar biri hatta oğluyla gelinini keşke bu kadar rahata alıştırmasaydı diyeceğimiz kadar fedakar. Ama buradaki ev meselesi bir lütuf değil çünkü ortada verilmiş bir söz var. Bir kız gelip burada konu açsa, evlenmeden önce vaatlerde bulundular sonra yapmadılar dese çoğumuz haklı buluruz.

Cidden bende kiralarını ödemezdim.Benim sırtımdan babasını ev sahibi yapıyor.Banamı güvenmişler derdim.Öyle olmasada ödemezdim gerçi hayatı öğrensinler azıcık.2 insan pekala çalışıp kendini geçindirebilir.Anası babası beslemek zorunda değil.Ha çok sıkışık olur yardıma ihtiyacı olur başka her zaman destek olurum.

kesinlikle.. çocuklara yapılacak tek yatırım eğitimdir bence.. sonra varyemez amca gibi altın içinde yüzsem geline hiçbir konuda ne vaat veririm, ne de kuruş veririm.. ve inan bana en değerli k.valide ben olacağım bu gidişler :70:

Back
X