• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ufak bir kriz

biz de geline söz verdik ev için ama kendi istediğimizi aldık. ev için söz verdik istediği ev için değil.
ayrıca tapu da babamın adınaydı. çünkü yarının ne getireceği belli olmaz. mantıklı davranmak lazım.
he beğenmiyorsa da kendi bilir.
hay sağolun ya.işte durum aynen bu.

O zaman nasil bir sebep sundunuz gelininize ve oglunuza yani neden osemtten almiyorsubuz dediklerinde cevabiniz neydi?
Ya ne sebebi allah aşkına şaka mı bu?Size insanlar hediye alırken bunu aldım çünkü şundan diye sebep mi sunuyorlar ne alınırsa o ışte.Kaç yaşında insanlar ev kirasını ödemiyolar alınan eve laf söyleme hakları olduğunu nerden çıkardınız?

kesinlikle.. çocuklara yapılacak tek yatırım eğitimdir bence.. sonra varyemez amca gibi altın içinde yüzsem geline hiçbir konuda ne vaat veririm, ne de kuruş veririm.. ve inan bana en değerli k.valide ben olacağım bu gidişler :KK70:
Bende oglum ıcın calısıyorum , ancak evlendıgınde ıkı meslek sahıbı ınsanlar olurlarsa , kıralarını odemem . En fazla kıra kadar parayı her ay kenara ayırırım bunu ben ve esım bılır yarın obur gun saglık olur, tatıl olur yatırım olur tek baslarına altından kalamazlarsa bu parayı hedıye ederım onlara.

Ben böyle düşünmüyorum
Benim giymediğimi bildiği halde bana patik hediye eden birinin iyi niyetli olduğunu düşünmem ben.
Ya da 10 senedir aynı parfümü kullandığımı bilip gidip bana başka bir parfüm alan kişinin niyetini sorgularım.
Bu sadece şımarıklık baska bir sey değil

biz de geline söz verdik ev için ama kendi istediğimizi aldık. ev için söz verdik istediği ev için değil.
ayrıca tapu da babamın adınaydı. çünkü yarının ne getireceği belli olmaz. mantıklı davranmak lazım.

Bu arada boşanmış bir kadın olarak şu bilgilendirmeyi yapmaktan sevinç duyarım :KK24:

Eğer ki bir adam oğluna ev alırsa (oğlu evlendikten sonra dahi olsa) boşanma durumunda karısı o evden hak iddia edemez.
Çünkü boşanmada paylaşılan şey ortak kazanılandır.

Evlendikten sonra maaşından biriktirip, kredi çekip ev alırsa paylaşılır, bu para evlilik birliği içinde edinilmiş kabul edilir.
Ama hediye gelen bir para ile alınan ev veya mirastan kalan para ile alınan ev paylaşılmaz.

O yüzden babanız abinizin (ya da erkek kardeşinizin) üzerine de almış olsaydı gelininiz hiç bir hak iddia edemezdi (boşanma durumunda)

Ha vefat durumunda o zaman karısına (çocukları yoksa 1/2 oranında, varsa 1/4 oranında kalır o ayrı.
Ya da satıp batırır diye korku varsa o da ayrı

ev için söz verdik istediği ev için değil.
Baştan itibaren istediğimiz yerden alacağız ve tapusu bizde kalacak dediyseniz böyle anlaşmıştık ve de böyle yaptık der geçersiniz, ki bence de böyle büyük bir şey hibe ediyorsanız gönüllerde şüphe kalmaması için ayrıntılar da konuşulmalı..

Ama size ev alacağız deyip de "biz eve söz verdik istediğiniz eve değil ki" iyi niyetli bir tavır değil.

Bu arada boşanmış bir kadın olarak şu bilgilendirmeyi yapmaktan sevinç duyarım :KK24:

Eğer ki bir adam oğluna ev alırsa (oğlu evlendikten sonra dahi olsa) boşanma durumunda karısı o evden hak iddia edemez.
Çünkü boşanmada paylaşılan şey ortak kazanılandır.

Evlendikten sonra maaşından biriktirip, kredi çekip ev alırsa paylaşılır, bu para evlilik birliği içinde edinilmiş kabul edilir.
Ama hediye gelen bir para ile alınan ev veya mirastan kalan para ile alınan ev paylaşılmaz.

O yüzden babanız abinizin (ya da erkek kardeşinizin) üzerine de almış olsaydı gelininiz hiç bir hak iddia edemezdi (boşanma durumunda)

Ha vefat durumunda o zaman karısına (çocukları yoksa 1/2 oranında, varsa 1/4 oranında kalır o ayrı.
Ya da satıp batırır diye korku varsa o da ayrı
dogrudur.
mahkeme ile uğraşmak yerine bence makul ve net çözüm bu.

Amma abartmış ve saçmalamışsınız yahu...
Kadın ev alacak, kredi ödeyecek, üstüne gelin oturmak istemiyor diye kirasını da ödeyecek ama kötü niyetli olacak. Allah akıl fikir versin.

Babamın evinde oturuyorum, evi sevmiyorum, semti sevmiyorum. Oturacağım diye içine tadilat yaptırıp eşek yüküyle para harcadım üstelik. Sevmediğim halde bunu satalım başka yerden alalım ya da ben çıkayım kiraya verin bi de benim kiramı ödeyin diyemem. Kendi babama diyemem bunu. Yarın öbür gün kira ödemeyi göze alır ya da ev alacak birikime ulaşırsam çıkacağım. Evet allah gecinden versin onlar gittiğinde bu ev benim ama şimdi değil. Kira vermeden misler gibi oturuyorum, minnet duyuyorum. Daha fazlasını istemek yüzsüzlük artık.

Back
X