ufak bir kriz

gelininizin daveti bir emrivaki. Plan program once aranılarak musaitliginiz sorgulanarak yapılmalıydı. Yani bu tavır ben pazar balık yapıcam, geliyorsan gel tavrı. Hoş degil. Nezaketsizce. Önceden aranılıp pazar günü musaitim aksam size geliyoruz deyip sonradan fuar isi ortaya çıkınca karar değiştirseydiniz haksızdınız ama ortada boyle bir durum yok. Bu durum kasıtlı mıdır konusu ise göreceli. Belki gelin hanım samimiyetinizin bu durumu kaldırabileceğini düşünüyor, belki akıl edemedi, belki de tavır yapıyor.

Ev konusu da gelinin şımarıklığı. Yani bana bir ayakkabı hediye edilse ama ben kırmızı istiyordum diye surat asamam. İlla bunu giyeceksin diye diretilmedigi surece tabiki. Sizde illa o evde oturacaksınız diye tutturmamışsınız. Gelinin biriktirdiği parayla da istediginiz semtten ev almamışsınız. Sizin paranız, semt konusunda söz hakkı da sizin dolayısıyla.

Tek evladınız ve elinizden geldiği kadar memnun etmeye çalışıyorsunuz. Yapabildiğinizi yapın, kıymet bilirlerse ne ala. Tek hatanız sürekli kötü kaynana olmayayım, benim hakkımda kotu düşünmesin, oğlum üzülmesin diye coook verici olmanız. Sizi fazla iyi niyetli buldum cok da takdir ettim ama bu kadar düşünceli olmayın. Beğenirse beğensin beğenmiyorsa da umrumda degil ben yapacağımı yaptım diye düşünün kafanız rahat olsun

valla shot, o gelinde dirhem yüz olsa babasına ev alacak diye kendi evini k.validesine ödetmez.. yani hiç ikinci ev konusu olmasa ve konu şu şekilde açılsa idi ben geline yine yüzsüz derdim.. yani evet, gelin her pozisyonda yüzsüz şu aşamada.. yaptığı extra terbiyesizlik kendisine ev alan k.validesine surat yapmak olmuş.. yok ya parçalamam inşallah şöyle Güney Koreden falan bulursam hele hiç sorun yok :KK53:
Aman Asyalıyı napacan ya, ben batı semalarına bakıyorum :D

Şimdi şöyle bence ofisim... Evlenmeden önce kadının, babasının ev kredisini ödediği biliniyormuş. Evlenmeden önce girilen bir taahhüt evlilik boyunca da devam edecekse, bunu sonradan gündeme getirmek gereksiz.

Evlenirken kiralarını ödemeye paralarının kalmayacağı belliyse, ya kredi bitene kadar bekleyin denir, ya konu sahibinin yaptığı gibi, zorunda olmadığı halde içinden geldiği için kiranızı ben ödeyeceğim denir. Ki bu çok büyük bir kıyaktır. Ama sonradan ortaya konup durmaz. Çünkü baştan zaten belli.

Yani şu durumda kız evet fazla rahat çünkü ben kazık kadar evli barklı halimle kaynanamın kiramı ödemesine izin vermezdim, ama yüzsüz mü? Sonuçta hunter'ın ona teklif ettiği şeye evet demiş.

Evlendikten sonra "kiramı ödeyemiyorum öder misin" dediyse kesinlikle haklısın, ama evlenmeden önce hunter teklif ettiyse kız çok suçlu değil.

Hayır tabi ki yok.
Birbirimizi tanımayız, gelinini de tanımam :ıslık:

Ben sadece benim bakış açımı yazıyorum.
Zaten bu forum da bunun için değil mi
Bakış açısı başka bişey ya.Hem diyorsunuz ki söz vermişler kızın babasına istedikleri yerden ev almak zorundalar.Ev almışlar yine de e istedikleri yerde oturuyor onun kirasını veriyor diyoruz eee vermesin zorla mı diyosunuz.Kadın kirayı vermedim diye konu açsa diyeceksiniz ki e söz vermiştiniz kızı mağdur ettiniz rahatı bozuldu.
Kız ev kirasını ödesinler diye kayınpederine kendi hesap numarasını vermiş bu zorla kira ödetmenin bir tık altı zaten.Allah korusun işler kötü gitse de kira gecikse kira parası nerde diye bile sorabilir.
Kayinvalide gelinin babasının ödediği krediye karışamaz oğlunun rahatını dusunemez ama kızın babası kızının istediği yerde ev isteme buna karışma tasarrufuna sahip öyle mi?
Sizin ki farklı bakış açısı değil nerden baksam konu sahibi haksız çıkar açısı gibi geldi bana.

Kişisel görüşüm şu yönde: annem babam yada eşimin anne babası bana hiç bir sey almak zorunda değil. tersine tercih etmiyorum.
Çünkü hayatta herkes kendi başarısı ve becerisi kadarını hak eder diye düşünüyorum .
Konu sahibinin konusunda evi alan anne baba. istedikleri yerde alabilirler . gelin istemiyorsa ben kirada ve şu semtte oturmayı tercih ediyorum diyebilir.
Kaldı ki gelinin ablasının yaptıgı siz bu evden çıkın olayını çok kalitesiz buldum . ben eşimin ailesinin mal varlığını bilmem sormam araştırmam. kaldı ki ablam sorsun.
Ek olarak kimseden birşey beklememenin hayatta hep avantajını gördüm.

sanırım var ama ben de çıkaramadım.oysa ki kimseyi incitici şeyler yazmamaya dikkat ederim.

Hayır yok, sizi özellikle incitmek istemiyorum.
Sadece "kişisel sınırlara" önem veren biriyim.
Oğlunuzu bu kadar koruyup kollamanız bana normal gelmiyor. Sorumluluk almasını bilmeli. Türk aile yapısında ne yazık ki bu iç içe girme olayı çok var. Aileler evlatlarının sınırını ihlal ediyor, evlatlar sorumluluk alamıyor.
Siz de ona maddi yardım etme bahanesi ile onların sınırını ihlal ediyorsunuz. Nerede oturacaklarına karar vermek onların kararı olmalı. Beğenmediler, oturmadılar demek onların kararına saygı duymamak demek. Beğenmemiş olabilirler normal demeniz lazım.

Eşiniz biraz katı sanırım, siz de etkisinde kalıyorsunuz.

Sizi üzmek istemem.
Saygılarımla.

Ama abla böyle düşünürsen konu açmanın anlamı kalmaz herkes hemfikir olamaz ki,bu durumda sen konuyu haklısın denmesi için açmış oluyosun

Davet konusunda haklısın da zaten
Yok haklisin diye actigini sanmiyorum. Hunter ablanin gelini ve ailesini kiskandigini ve kotu niyetli oldugunu soylediler. E o da alindi haliyle

Aman Asyalıyı napacan ya, ben batı semalarına bakıyorum :KK70:

Şimdi şöyle bence ofisim... Evlenmeden önce kadının, babasının ev kredisini ödediği biliniyormuş. Evlenmeden önce girilen bir taahhüt evlilik boyunca da devam edecekse, bunu sonradan gündeme getirmek gereksiz.

Evlenirken kiralarını ödemeye paralarının kalmayacağı belliyse, ya kredi bitene kadar bekleyin denir, ya konu sahibinin yaptığı gibi, zorunda olmadığı halde içinden geldiği için kiranızı ben ödeyeceğim denir. Ki bu çok büyük bir kıyaktır. Ama sonradan ortaya konup durmaz. Çünkü baştan zaten belli.

Yani şu durumda kız evet fazla rahat çünkü ben kazık kadar evli barklı halimle kaynanamın kiramı ödemesine izin vermezdim, ama yüzsüz mü? Sonuçta hunter'ın ona teklif ettiği şeye evet demiş.

Evlendikten sonra "kiramı ödeyemiyorum öder misin" dediyse kesinlikle haklısın, ama evlenmeden önce hunter teklif ettiyse kız çok suçlu değil.

işte evlenmeden önce belli miydi, sonradan mı anlaştılar bilmiyorum.. ama kira ödeyen k.valide bir de üzerine ev alıp da gelinin surat yapması, hemde surat yapa yapa o eve yerleşmesi yüzsüzlük shot yaw.. yaşasın o zaman 1+1 evinde.. yani bir açıdan bakarsan hunter resmen dünürüne ev alıyor, taktir edilecek bir durum..

neyse konuyu kapattıracağım ama yazan arkadaşlara ayıp olmasın diye kapattırmıyorum.hepinize,(olumsuz yorum yapanlara da)teşekkür ederim.ben alacağım fikirleri aldım.ev almam başından beri hata olarak görülüyor du ki,(bana göre de öyle)eşime söz geçiremedim.üstelik sıkıntısını ben çekecekken,niye gelinin istediği yerden olmadı diye,beni taşladılar.sağlık olsun.
dediğim gibi,olur ki eşim benden önce vefat ederse,bana düşüne evleri,bir hayır kurumuna bağışlamayı düşünüyorum.ölene kadar bakılmak karşılığında,kalanlar onlara yeter.
davet konusunda gelince,ailesi tarafından aranana kadar gitmeyeceğim ve bu hafta kesin fuara gideceğim
En iyisini yaparsınız hayır kurumuna bağışlamakla.En azından arkanızdan Allah razı olsun denilir,yad edilirsiniz.Öncelerden imiş çocuğum büyüsün bana bakar düşüncesi.Yaşlılıkta parayı ne yapacaklar deniliyor ya,yaşlılıkta daha da lazım bakılmak için para,kimseye minnet olmamak adına.Evini mi temizleyemiyorsun ,hasta mısın ,tutarsın bakıcı baktırırsın kendine.Ama evler oğlunun üzerine olsa,Onların gözünü gözlersin :KK66:,konuyu da dağıttım biraz ama:bicak:

Hunter ablacığım eşiniz sözünü tuttu artık rahatlamıştır.Bundan sonra daha fazlasını yapmayın hayatınızı yaşayın.Öteki türlü değmez gerçekten.

Hayır tabi ki yok.
Birbirimizi tanımayız, gelinini de tanımam :ıslık:

Ben sadece benim bakış açımı yazıyorum.
Zaten bu forum da bunun için değil mi
yooo siz bakış açısını atlayıp,benim ailesini
Hayır yok, sizi özellikle incitmek istemiyorum.
Sadece "kişisel sınırlara" önem veren biriyim.
Oğlunuzu bu kadar koruyup kollamanız bana normal gelmiyor. Sorumluluk almasını bilmeli. Türk aile yapısında ne yazık ki bu iç içe girme olayı çok var. Aileler evlatlarının sınırını ihlal ediyor, evlatlar sorumluluk alamıyor.
Siz de ona maddi yardım etme bahanesi ile onların sınırını ihlal ediyorsunuz. Nerede oturacaklarına karar vermek onların kararı olmalı. Beğenmediler, oturmadılar demek onların kararına saygı duymamak demek. Beğenmemiş olabilirler normal demeniz lazım.

Eşiniz biraz katı sanırım, siz de etkisinde kalıyorsunuz.

Sizi üzmek istemem.
Saygılarımla.

incittiniz ama.eleştirirken,onları kıskanıyor,çekemiyor demek başka,konulara objektif bakmak başka şey.benimle aynı fikirde olacaksınız diye açmadım bu konuyu.karşı fikirlere her zaman açığım.ama fikirlerinizi açıklarken ki uslubunuz kırıcı.
çocuklar konusunda yanlış yapıyorsunuz diyen insanlara saygı duyuyorum.çünkü buraya bu konuyu açmışsam,eleştiriye de açığım demektir.benim göremediğim hatalarımı bana göstersinler diyedir.ama siz direkt ,dünürlerimi kıskandığımı,çekemediğimi yazarak hangi ,gerekçelere dayandınız anlamadım.
sevgiler.

Back
X