• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ufak bir kriz

anlatamadım ki derdimi,oğlum tek çocuk.herşey onların zaten.yani biz ölünce,kardeşleriyle paylaşma durumu olmayacak ki mal mülk davası yapsınlar.

allah korusun,bir ayrılık,bir boşanma durumunda,ben zaten gelimi mağdur etmem.kadın haklarını savunan biriyim.öyle oğlum yan gelsin yatsın,gelin hizmet etsin modunda da değilim.hatta oğluma akıl verirrim.yap et,yardım et,hayat müşterektir diye.niye yaranamadım anlamadım ki.

Sizi anlayan anlıyor, iyi niyetinize de inanıyor.
Yormayın hiç kendinizi.
Ben sizin gibi bir kayınvalidem olsun isterdim, Tüyapa giden, feminist kayınvalide. :) Siz dürüst olmak gerkeirse Türk kayınvalide standartlarının çok üstündesiniz

ama öyle yorumlar yapıldı ki,sanki onların üstüne yapmak zorundaymışız gibi.ben de böyle mal mülk işlerinden hiç anlamam.rahatsız olurum bu konulardan hatta.ısrarla benim olsun,onun olmasın diye bir derdim hiç olmadı.eşim alacağım der,alır,satacağım der satar..çoğunda bana sormaz bile.

bana kalsaydı,bu evi hiç aldırmaz.yer içer gezerdim.birçok şeyden fedakarlık yapacağım halde,yine de memnun olunmaması beni üzen.ben sıkıntı çekeceğim,o krediyi öderken,harcamalarım kısıtlanacak ama kimse memnun olmayacak.
Bu ev de alınmamalıydı bence. Ben de eleştirdim ama beni rahatsız eden, madem otursunlar diye ev aldınız, oturmak istemedikleri yerden alıp oturmak istemedikleri yerde oturmak zorunda bırakmanızdı. Onun dışında kiralarını ödemenizi de arabanızı vermenizi de yanlış buluyorum. Kendi rahatınızdan feragat ediyorsunuz hem de mecburi bir durum olmamasına ikisinin de işinin gücünün olmasına rağmen borç altına giriyorsunuz. Bu kadarını yapıp da oturacakları yani ona vereceğiniz evi eşinizin seçmesi problemdi benim için.
Hunter abla lütfen iki sene sonra oturduğun evi senin üstüne alsınlar.
Ne yazık ki bazen aile etkisinde kalan gelinler bu tip durumlarda kayınvalideleri mağdur ediyor.

Kendinizi sağlama alın yine de ne olur ne olmaz.
Bence de kredi bitince oturduğu evi üzerine alıp, arabasını da oğlundan alıp, herhangi bir maddi yardım yapmadan sadece son alınan evi oğluna yapıp hesap kitabı kapatması lazım.

merhaba diger konularinizi okumadan yorum yapiyorum,eger esiniz evi alip cocuklariniz herhangi bir odeme yapmadan sahip oldularsa,istedigi semt olsun olmasin konusmaya trip atmaya haklari yok,cocuklar odeme yapip bir de siz o semtte diretseydiniz cevabim farkli olurdu ki burda o ornekte bir uye de vardi.daveti gelinin yapmasi lazimdi.mesela ben kendimden ornek vereyim esim birine davet yaparsa ve ben sesimi cikarmazsam istemiyorum demektir,agzimin ucuyla bile buyrun demem.gerci millet yuzsuz de konu bu degil.sizin onem verdiginiz bir etkinligi tercih etmeniz ortada net bir davet yokken,oraya gitmeyi planlamaniz da gayet normal,kisacasi gelininiz sacmaliyor.hayatinizi ona gore onun keyfine gore yasamayacaksiniz,kendinizi kotu hissetmenize gerek yok

hiç bir kuruş almadık,almayacağız da.ben al desem eşim almaz.o benden de katı bu konularda.

hiç bir kuruş almadık,almayacağız da.ben al desem eşim almaz.o benden de katı bu konularda.
oyleyse gelininize bu siteyi ve sitenin buyuk bir kismini olusturan, manyak kayinvalidelerinden ceken gelin orneklerini gosterin,gostermesi gereken saygiyi gostersin.sizin gibi ornekler azinlik malum.

Bu ev de alınmamalıydı bence. Ben de eleştirdim ama beni rahatsız eden, madem otursunlar diye ev aldınız, oturmak istemedikleri yerden alıp oturmak istemedikleri yerde oturmak zorunda bırakmanızdı. Onun dışında kiralarını ödemenizi de arabanızı vermenizi de yanlış buluyorum. Kendi rahatınızdan feragat ediyorsunuz hem de mecburi bir durum olmamasına ikisinin de işinin gücünün olmasına rağmen borç altına giriyorsunuz. Bu kadarını yapıp da oturacakları yani ona vereceğiniz evi eşinizin seçmesi problemdi benim için.

Bence de kredi bitince oturduğu evi üzerine alıp, arabasını da oğlundan alıp, herhangi bir maddi yardım yapmadan sadece son alınan evi oğluna yapıp hesap kitabı kapatması lazım.
araba da mı onlarda :KK57: şu an ben iptal. bunu yeni öğrendim. şoklardayım şuanda. kendime geleyim bidaha yorum yapayım. vay arkadaş hem ev al, hem kira öde, bide arabasını da vermiş. hunter abla gerçekten de sen türk standartlarının çok çok üstündesin

Hanımlar konuyu geyiğe çevirmeyin.

hunter7,
bizi sizi tanıyoruz, iyi niyetinizi de biliyoruz, bende söz konusu evlat olunca kıyamam ama size almayın dediğimiz halde şu son evi almakla hata ettiniz, biliyorum siz kimse size minnet duysun, etrafınızda pervane olsun diye yapmadınız ama çok özür dilerim böyle kolayca edinilen malın kıymeti bilinmeyeceği gibi, en ufak bir sözünüz dahi laf olur, kapris sebebi olur.

Evlat evlendi mi? Tırnaklarınla kazısınlar kendi evlerini, arabalarını kendileri alsınlar, ana babalar senelerce çocukları için çalışıp çabalıyor, evlenince bir zahmet herşeylerini kendileri yapmayı öğrensinler, insan ömrü dediğin 60-70 sene, unu eleyip eleğimi astığım, eşimle el ele tutuşup turlara katılıp hayatımı yaşayacağım zaman birde kredi çekip ev alacağım, pehhh büyük konuşmayayım ama cıks, ben ev yapmışım zaten, ölünce ona kalacak, başka ev istiyorsa ter dökecek.

Ilerde fazladan malim olursa sagligim vaktim varsa yiyip icip gezecegim. Yok oglumdu vay gelinimdi... Ne zorum var ya. Yaranmayi birak ustune haksiz cikiliyor. Bu konu bana guzel ders oldu.
en doğrusunu yaparsınız.benden size bir abla tavsiyesi.
Hanımlar konuyu geyiğe çevirmeyin.

hunter7,
bizi sizi tanıyoruz, iyi niyetinizi de biliyoruz, bende söz konusu evlat olunca kıyamam ama size almayın dediğimiz halde şu son evi almakla hata ettiniz, biliyorum siz kimse size minnet duysun, etrafınızda pervane olsun diye yapmadınız ama çok özür dilerim böyle kolayca edinilen malın kıymeti bilinmeyeceği gibi, en ufak bir sözünüz dahi laf olur, kapris sebebi olur.

Evlat evlendi mi? Tırnaklarınla kazısınlar kendi evlerini, arabalarını kendileri alsınlar, ana babalar senelerce çocukları için çalışıp çabalıyor, evlenince bir zahmet herşeylerini kendileri yapmayı öğrensinler, insan ömrü dediğin 60-70 sene, unu eleyip eleğimi astığım, eşimle el ele tutuşup turlara katılıp hayatımı yaşayacağım zaman birde kredi çekip ev alacağım, pehhh büyük konuşmayayım ama cıks, ben ev yapmışım zaten, ölünce ona kalacak, başka ev istiyorsa ter dökecek.

bunu eşime anlatamadım ben.artık kredi ödemek istemiyorum dedim.çalışmanı istemiyorum,yiyip içip gezelim dedim.ııh.kabul etmiyor adam.sen git arkadaşlarınla gez,ben 70 yaşına kadar çalışacağım diyor.bazen de diyorki,bırakıp gideceğim herşeyi.
ben de tırnaklarıyla kazınarak alınan,her bir lokmanın daha tatlı olacağına inanalardanım ama.evlat işte.yapalım birşeyler diyorsunuz,olmuyor.yine yaranamıyorsunuz.

Ahhh ahhh şurayı eşiniz okusun isterdim hunter, keşke eşiniz böyle alıştırmasaydı, keşke kredi borcuna girmek yerine gel karıcığım şöyle bir tura çıkalım, hayatımızı yaşayalım, gezelim tozalım paramızı artık ikimize harcayalım diyebilseydi.

Ev ve arabandan sonra sırada ne var? Gelecekteki toruna ev mi?

niyetinizin doğruluğundan eminseniz, üslubunuzda sıkıntı yoksa, bırakın kim nasıl istiyorsa öyle düşünsün.
gelininz de, ailesi de genel görgü kurallarını bilmiyorlar. davet etme işi, gençlere bırakılsa bile ki bunu çok yanlış buluyorum, eşim benim olduğum bir ortamda neden k.validemleri annemin evine davet etsin ki? yakışır mı bu? o evin kızı benim, o görevi bana verseler bile ki verilmez, verilse bile ben almam. hadi verildi diyelim, evin kızı olarak daveti ben yaparım. kimsenin üstüne bu kadar düşmeyin, buldumcuk muamelesi yapmayın derim. zira bir çok insanda bunu kullanma, gereksiz kaprislerle yorma eğilimi var. size söylenmiş, siz de bana göre gayet geçerli bir sebeple kabul etmemişsiniz. kocanızla huzursuz olmadan dilediğiniz gibi fuarı gezin. olayı da büyütmeyin, açıklama vs yaparsanız büyür çünkü. gelininizde o potansiyel var.

Ahhh ahhh şurayı eşiniz okusun isterdim hunter, keşke eşiniz böyle alıştırmasaydı, keşke kredi borcuna girmek yerine gel karıcığım şöyle bir tura çıkalım, hayatımızı yaşayalım, gezelim tozalım paramızı artık ikimize harcayalım diyebilseydi.

Ev ve arabandan sonra sırada ne var? Gelecekteki toruna ev mi?
:KK64:

Şöyle bir durup kaldınız değil mi? Sizinkine benzer şeyleri çok gördüğüm için bir sonraki adımın toruna ev almak olduğunu düşünüyorum, ciddiyim.

Allah size de torun nasip etsin inşallah, lakin tahmin ediyorum ki siz torunu için deli divane olacak türden babaanne ve dedelerden olacaksınız, ona olan zafiyetinizden istifade edilebilir, biri anne biri baba tarafından 2 akrabam torun sevgileri yüzünden evlatlarına yetmiyormuş gibi birde torunlarına ev aldılar da.

Biricik oğullar, eeee tek evlat benim soyadınızı taşıyacak tek torunda benimkiler dedi.

Biliyorum siz artık rahat etmek istiyorsunuz, eşinizin çalışmasını istemiyorsunuz, evladınız ve gelininizin de biraz ter akıtmasını istiyorsunuz ama şimdiden gelecekte olabileceklerde belli, tabii ki benim ki akrabalarımdan gördüğümden yola çıkarak bir varsayım ama eşinizi artık frenlemek için birşeyler yapın, ben sizin namınıza üzülüyorum inanın.

Çocuklar için fedakarlıkta bir yere kadar çünkü.

Bulmuş evi de semtini mi beğenmiyor? Peh peh peh... Böyle bir şey için surat asacaksa yazık.

Gençliğinizi kayınvalidenizin evinde kayın ailenize onların çoluğuna çocuğuna hizmet ederek geçirdiğinizi hatırlıyorum yazdıklarınızdan. Aah inşallah eşiniz torun sevdasına düşüp bundan sonrası için bişeyler yapmaya kalkmaz. Hatrınızı kullanarak ona artık arabaya atlayıp gezmek istediğinizi söyleyin abla. Böyle mi bitecek bizim ömrümüz deyin. 70 yaşına kadar çalışmayı niye bu kadar istiyor? Hiiç anlamadım ben.

[
Şöyle bir durup kaldınız değil mi? Sizinkine benzer şeyleri çok gördüğüm için bir sonraki adımın toruna ev almak olduğunu düşünüyorum, ciddiyim.

Allah size de torun nasip etsin inşallah, lakin tahmin ediyorum ki siz torunu için deli divane olacak türden babaanne ve dedelerden olacaksınız, ona olan zafiyetinizden istifade edilebilir, biri anne biri baba tarafından 2 akrabam torun sevgileri yüzünden evlatlarına yetmiyormuş gibi birde torunlarına ev aldılar da.

Biricik oğullar, eeee tek evlat benim soyadınızı taşıyacak tek torunda benimkiler dedi.

Biliyorum siz artık rahat etmek istiyorsunuz, eşinizin çalışmasını istemiyorsunuz, evladınız ve gelininizin de biraz ter akıtmasını istiyorsunuz ama şimdiden gelecekte olabileceklerde belli, tabii ki benim ki akrabalarımdan gördüğümden yola çıkarak bir varsayım ama eşinizi artık frenlemek için birşeyler yapın, ben sizin namınıza üzülüyorum inanın.

Çocuklar için fedakarlıkta bir yere kadar çünkü.

frenlemek adına ne yapılır bilmiyorum ki.ancak,allah korusun hasta falan olursa çalışmaz,kayınpederimde böyleydi.adam son anına kadar çalıştı.
bana kalsa,çoktan bıraktırmıştım işi.bir kaç kez,byük hastalıklar atlattığımda kendi kendine söz vermişti.gezeri,z yaparız diye ama herşey geçince,dur şunuda yapalım,şunu da alalım.bitmiyor yani.

bir de eşimin köyüne yerleşme hayali var,birkaç koyun keçi,ve bağ bahçe işleri,istiyor.belki bunu hızlandırabilirim ama ben köyde yaşayabilir miyim,köyümüz de öyle,sahil kasabası falan değil.kışın kimselerin kalmadığı,doğuda,dağların arasında bir köy.

Benim babam da 60 yaşında kardeşimle yalvarıyoruz artık işi gücü bırakın diye annemle babama. Bize ne ev aldılar ne araba. ÇÜNKÜ ALMAK ZORUNDA DEĞİLLER. Benim annem de babaannemin yanında küçücük bi evde yokluk içinde harcadı gençliğini. Şimdi istiyoruz ki rahat etsinler biraz dünyayı görsünler. Hacca umreye ya da nereye gitmek isterlerse oraya gitsinler.
Bikaç seneye bırakıcaz diyorlar. İnanın böyle daha mutlu olucaz ben annemin gençken yaşadığı travmaları unutmasını istiyorum. Babamın hasta haliyle daha fazla çalışmasını istemiyorum.

Gençliğinizi kayınvalidenizin evinde kayın ailenize onların çoluğuna çocuğuna hizmet ederek geçirdiğinizi hatırlıyorum yazdıklarınızdan. Aah inşallah eşiniz torun sevdasına düşüp bundan sonrası için bişeyler yapmaya kalkmaz. Hatrınızı kullanarak ona artık arabaya atlayıp gezmek istediğinizi söyleyin abla. Böyle mi bitecek bizim ömrümüz deyin. 70 yaşına kadar çalışmayı niye bu kadar istiyor? Hiiç anlamadım ben.
çok doğru hatırlamışsınız.ben kayınvalidemlerle yaşadım yıllarca,buna rağmen,gelinim benimle yaşasın istemem.iki taraf içinde zorluklarını biliyorum yani.
daha ortada torun yok.bakalım,olunca,ne yapacak eşim?ama eğer bir yer daha almaya kalkarsa,sanırım ben yanında olmayacağım bu kez.

Back
X