Ukala Gelin mi olmak lazım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi drsiest@
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
D

drsiest@

Ziyaretçi
bu kadar mütevazi davrandığım için kendime çok kızıyorum..doktorum diye hiç kibirlenmedim bugüne kadar, yapımda yok keşke yapabilsem.. olayı anlatayım hemen, lise mezunu ve benden yaşça küçük evli bi görümcem var ve bana doğumdan sonra ilaç kullanman gerek dedi!!! (hangi ilacı önerdiğini soramadım) bebeğime verdiğim damlayı soruyor, alez kullan diyorum, arkadaşım anlattı kanserojenmiş diyor.. kızıma badi alırken inceliyo, alerji ihtimalini değerlendiriyo.. sanki benle yarışıyo.. ve her söylediği de batıyo artık.. ukala olup ben biliyorum desem bu kadar rahatsız edemezdi.. bozmak ta istemiyorum, susuyorum.. geçen gün de ben aramıyorum sormuyorum diye sana kızdım dedi.. özür mü dileseydim acaba -tatlicadiarzu- zaten farklı şehirdeyim diye çok kalbini kırmak istemiyorum ama bi yerde dur demem gerekiyor.. benim sinirim bozuluyor bu şekilde..

cnm kompleks yapmış o
he de geç
baktın coştu iyice.tıbbi bikaç terimle allerjinin detayları üzerine bi konferans ver bak bi daha yarışıyo mu senle-tatlicadiarzu-

boşver arkadaşım bence pekte kaale alma oun yaptığını yaparsan iş sidik yarışına dönerki senin gibi kariyerli birine bu yakışmaz

canım sen ona bi nutuk at alır o cevabını boşver hiç takma kendi çapında eğleniyo....

Haddini bilmeyene ukala olmak lazım.Ukala olunca ya da ukala rolü yapınca zaten çoğu yanaşamaz,mesafeyi böylece korumuş olursunuz.Yoksa insanlar arsız tepenize çıkar.

Ukala olmanın insanın kendi elinde olan bir durum olduğunu sanmıyorum..
İnsanın karakteri ile alakalıdır ancak..sengözlerimebaksanab
Ama görümceniz sizi üzüyorsa daha az görüşün bence..
Mesafeli olmaktan zarar gelmez,fayda gelir..

Canım ukalalık yapmakata serbestsın...Seni tutan yok..
sizde yapın ozaman...
gerçi güzel bir eğitim almışınız
kompleksli insanlar malesef heryerde var...
tek olayı görümcenız diye düşünmeyın...

Canım kusurabakma ta burda ben bır kompleks falanda görmedim...
aynı soruları bende Sorarım...
acaba siz o lise mezunu diye oyle yorumluyor olabilirmisiniz...
SONUÇTA ODA DUYDUĞUNU BİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞ..
VE SİZİ SEVİYOR DEMEKKİ ARAMANIZI İLGİNİZİ İSTIYOR..

ayrıca bir insanın ılaçlar hakkında bilgisi olması ve bunu sizinle paylaşması yarışmakmıdır yada ukalalıkmıdır.
Aynı şeyı unıversıte mezunu bır arkadaşınız yada lise mezunu bir arkadaşınız söyleseydı yıne aynı tepkiyi verirmiydiniz...

Ben şu anda 2. üniversıteyı okuyorum çok şükür kendi işim var..
ve bana danışmaya gelenler bıle danışmaya geldikleri konu hakkında bana cümleler kurarlar ben bile alınıpta boyle düşünmem...

Son düzenleme:
bana tavsiyelerde bulunmana gerke yok ben ne yapacağımı gayet iyi biliyorum demen yeterli bence cnm..hihoyyyt

belki de iyi niyetinden kaynaklanıyodur onun

Acaba farkında olmadan zamanında onu ezecek bişeyler söylemiş olabilirmisiniz. Belki ondan böyle davranıyordur.
Sizinle alakalı değil ama bir konuya değinmek istiyorum. Doktorların öyle tıbbi anlamda herşeyi bildiklerinede inanmıyorum. Hatta ve hatta kendi branşıyla ilgili bazı ilaçların içeriklerini bile bilemiyebiliyorlar. Sonuçta hepimiz doktorlara gidiyoruz ve bu gerçekle karşılaşabiliyoruz.
Okumuş olan bazı insanların hoşlanmadıkları ve eğitim seviyesi kendilerinden düşük bazı insanlara karşı "ne cüretle benimle böyle konuşur" şeklinde yaklaşımları oluyor. Belki pek sevmiyorsunuzdur görümcenizi, bundan dolayı iyice gözünüze batıyor olabilir.
Yine bazı görümceler de abilerinn yada kardeşlerinin eşlerini kıskanıp "bak ben en az senin kadar bu konuda bilgiliyim kendini bişey sanma" şeklinde yaklaşımlarıda olabiliyor.
Her iki durumdada sanırım fazla görüşmemeniz daha iyi olur.

Bu arada "geçen gün de ben aramıyorum sormuyorum diye sana kızdım dedi.. özür mü dileseydim acaba " özür dilemek yada dilememek kesinlikle eğitimle alakalı birşey değil..

nedir bu çok bilmiş görümcelerden çektiklerimiz bendede var bitane ama on görümceye bedel her konuya balıklama atlar her şeyi bilir ukalalık yapmayacağız diye tepemize çıktılar yap yapabildiğin kadar ukalalığını onlar bu dilden anlar ancak

öncelikle çevreden duydukları benim bildiğimden daha doğru olamaz.. paylaşım değil zaten onun ki açılan her konuda mutlaka bi fikri oluyo.. ve daha da önemlisi yaşı benden küçük olmasına rağmen, ben gelin olduğum için bana abla gibi davranması.. teşekkür ediyorum yorumlarınıza..

ay baş ağrısı bazı insanlar ağır gelir banada buda o tiplerden.kibarlık yapmayın.laf isteyene cevaplarınızı hiç düşünmeden verin.bide en bozulduğum şey.aranmadıkları için kapris yapanlardır.ben aramıyorsam siz arayın dimi ama yok ille.sokacaklar iğneyi ozamanda arayasım varsada vazgeçiyorum

canim benimde basimda seninki gibi asagilik komplexi olan bir görümcem var...
care nerde biliyor musun??
onunla konusurken daha soguk bi sekilde tamamen tibbi terimlerle konus...
ve sonunada ekle,sen giderken ben geliyordum sekerim diye
bir daha seni görünce yolunu degistirir sanirim

Canım bence görümcenizin aşağılık kompleksi var,
onun seviyesine inmemek en iyisi ama böyle yüzsüzlerle başetmekte zor
Allahtan aynı şehirde değilsiniz

ben de iyi bir meslek sahibiyim, kariyer meslek yani,
eltim İnşaat mühendisi olmasına rağmen doğru dürüst işi yok,
diplomasını kiraya vermiş, oradan para kazanıyor ama ne kazandığını eşi bile bilmiyor,
çünkü 3 yıl sonra benimle yarışırken diplomasını kiraya verdiği ortaya çıktı,
kompleksten yanına yaklaşılmıyor, Allahtan içinin çifkefliğini yüzüne vurmuş,
onunla muhatap olmak istemediğimi yüzüne söyleyince,,
krize girdi ve onu kıskandığımdan bahsetti,

yani böyle kişiliksiz , kompleksli insanlardan uzak olmak lazım
aman sürtüşmeye girme,
iftiraya bile başvurabilir

Allah kolaylık versin ikimize de

Son düzenleme:
Senin yaninda kendini ezik hissediyor muhtemelen, o yüzden herseyi senden daha iyi biliyormus gibi yapiyor !!! Buda cahilikten kaynaklaniyor kanimca....ancak cahil bir insan bilginin yaninda bilginlik taslar.....:1closedeyes:

Cahil ile sohbet etmek güçtür bilene, Çünkü cahil ne gelirse söyler diline. (La Edri)

En güzeli uzak durmak ve takmamak canim...

zaman kaybi bence sen bir insanisin zamanin kiymetini en iyi sen anlarsin laf yetistirsen zaten karsidaki kisi anlayacak mantalitede degil anlasa boyle davranmaz bosver ama cok israr ederse bon bosuna okumusum lise bitirende dr olabiliyor elin degmisken bana bir recete yaz de sanirim bu onun kablolarini acar beyne kan pompalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…