• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ukala Gelin mi olmak lazım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi drsiest@
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
etrafımda böyle insanlardan var tabi.. sağlık konusunda bu kadar bilmiş olanların hiçbiri sağlıkçı da değil, doktoru geç, ebe hemşire de değil:)bikaç yerden duyup süsleyerek bildiğini satan kompleksli insanları sevmiyorum.. kimseyi terslemek, kalbini kırmak istemiyorum, sussam ben pişman olup üzülüyorum.. ama bu fikri sevdim.. terminolojinin dibine vurabilirim:)

Son düzenleyen: Moderatör:
boşver canım..sen görevini yapmışsın,söylemişsin...kendi bilir..doktorsun sen..sen bilmeyecen de o mu bilecek..sana başka der ama kendisi senin dediğini yapar bence...biraz da seni kıskanıyor olabilir...bunu da bu şekilde örtmeye çalışıyor sanırım..
canım sen ne doktorusun..

çok mütevazi olunca da insanın tepesine biniyorlar..arada ağızların payını vermek gerekiyor bence tatlı birdille...:))

fazla tevazu gösterme gercek sanarlar demişler :) cok hoşuma gider bu söz..bazen belli etmek gerekiyor ne oldugunu..cünkü bilmiş insan dolu ortalik..

arkadaşım bazı insanlar yukarı bakmayı seviyor.mütevazilik onlara zayıflık gibi geliyor.konuş karıştır kafasını.birde hep söylerim mesafe mesafe.

uzmanlık alanın nedir ?? çocuk doktoru musun yada eksiklerin olamaz mı veya karşındaki kişi senin hangi konu hakkında ne kadar bilgili olduğunu bilemeyebilir. ona açıkça evet biliyorum diyebilirsin bazen de belki hiç bilmediğin birşey öğrenirsin belli mi olur.

canim kibir yapmiyorum diyorsun ama bal gibi de yapiyorsun. ben neden avatarimi yuksek muhendis ustelik ABD de master yapmis diye yazmiyorum ya da ima etmiyorum. Malesef siz doktorlar cogunuz en iyi biz biliriz seklindesiniz. Oysa, bir doktorun bildigini digeri cok rahat yalanlayabiliyor. yani doktorlar bile kendi uzmanlik alanlarinda yanilabilirler.

Ikincisi hayat tecrubesi denen bir sey vardir. cok okuyan mi cok gezen mi bilir demisler. cok gezen denmis. bransin cocuk doktoru mu bilmiyorum ama lise mezunu olmasi ya da yasinin senden kucuk olmasi senin her zaman en dogruyu bildigin anlamina gelmez.

babam senelerin muhendisi, yoneticisi oldugu halde- ustelik de gayet zekidir- bazen der ki, isci karsima oyle bir cozumle geliyor ki agzim acik kaliyor diyor. demiyor ki ben 35 yillik muhendisim, uzmanlik alanim, bu isin kitabini okudum, hatta yazdim. olgunlukla akil akildan ustundur diyor.

Doktorlar hep der ki 6 aya kadar sadece anne sutu. Ama tecrubeliler diyor ki bebegi yavas yavas 4. ayda kati gidalara alistirmazsan daha sonra yemiyorlar diyor. ve ilk 6 ay sadece anne sutu verenlerin cogu psiman.2. bebeklerinde asla yapmiyorlar bunu. tecrube diyelim istersen.

eski insanlar, babannelerimiz vs hani boyle icten gelerek bilerek soyledikleri sozler vardir, mesela tatli yedikten sonra su icme derdi babannem. e sebebini yeni ogrendim. kan sekeri yukselirmis. Simdi babannem ilkokula bile gitmemis. ben cahil diyee nitelendirebilir miyim onu.

gorumcen yorum yapsa bile ben daha dogru bilirim havalarindan vazgec. dediklerini de dinle. sebebini sor, neden kanserojenmis, ben oyle bir sey duymadim, bosver canim boyle bir sey olsa hic onerir miyim, sen boyle seylere takma falan diyebilirsin. guzellikle gecistirebilirsin. Yaptigi baska yorumlara da mesela alerji yapip yapmadigina bakiyorsa yok bu benim bebegime yapmiyor, seninkine yapti mi yoksa, ben guvenle kullaniyorum diyebilirsin.

neden batiyor anlamiyorum. doktorsun diye senin lafinin ustune laf soylenmeyecek mi?

bu kadar mütevazi davrandığım için kendime çok kızıyorum..doktorum diye hiç kibirlenmedim bugüne kadar, yapımda yok keşke yapabilsem.. olayı anlatayım hemen, lise mezunu ve benden yaşça küçük evli bi görümcem var ve bana doğumdan sonra ilaç kullanman gerek dedi!!! (hangi ilacı önerdiğini soramadım) bebeğime verdiğim damlayı soruyor, alez kullan diyorum, arkadaşım anlattı kanserojenmiş diyor.. kızıma badi alırken inceliyo, alerji ihtimalini değerlendiriyo.. sanki benle yarışıyo.. ve her söylediği de batıyo artık.. ukala olup ben biliyorum desem bu kadar rahatsız edemezdi.. bozmak ta istemiyorum, susuyorum.. geçen gün de ben aramıyorum sormuyorum diye sana kızdım dedi.. özür mü dileseydim acaba -tatlicadiarzu- zaten farklı şehirdeyim diye çok kalbini kırmak istemiyorum ama bi yerde dur demem gerekiyor.. benim sinirim bozuluyor bu şekilde..

her insanın hayatında böyle densizler vardır...
bunlar için üzülmeye değmez...yerimseniben

ben olsam tepkimi koyardım
evet bazen ukalalık çok işe yarıyor
kim ne derse desinn..
ayyy ben söylemeden duramam
valla çatlarım ortadan bie sus iki sus nereye kadar...

canim kibir yapmiyorum diyorsun ama bal gibi de yapiyorsun. ben neden avatarimi yuksek muhendis ustelik ABD de master yapmis diye yazmiyorum ya da ima etmiyorum. Malesef siz doktorlar cogunuz en iyi biz biliriz seklindesiniz. Oysa, bir doktorun bildigini digeri cok rahat yalanlayabiliyor. yani doktorlar bile kendi uzmanlik alanlarinda yanilabilirler.

Ikincisi hayat tecrubesi denen bir sey vardir. cok okuyan mi cok gezen mi bilir demisler. cok gezen denmis. bransin cocuk doktoru mu bilmiyorum ama lise mezunu olmasi ya da yasinin senden kucuk olmasi senin her zaman en dogruyu bildigin anlamina gelmez.

babam senelerin muhendisi, yoneticisi oldugu halde- ustelik de gayet zekidir- bazen der ki, isci karsima oyle bir cozumle geliyor ki agzim acik kaliyor diyor. demiyor ki ben 35 yillik muhendisim, uzmanlik alanim, bu isin kitabini okudum, hatta yazdim. olgunlukla akil akildan ustundur diyor.

Doktorlar hep der ki 6 aya kadar sadece anne sutu. Ama tecrubeliler diyor ki bebegi yavas yavas 4. ayda kati gidalara alistirmazsan daha sonra yemiyorlar diyor. ve ilk 6 ay sadece anne sutu verenlerin cogu psiman.2. bebeklerinde asla yapmiyorlar bunu. tecrube diyelim istersen.

eski insanlar, babannelerimiz vs hani boyle icten gelerek bilerek soyledikleri sozler vardir, mesela tatli yedikten sonra su icme derdi babannem. e sebebini yeni ogrendim. kan sekeri yukselirmis. Simdi babannem ilkokula bile gitmemis. ben cahil diyee nitelendirebilir miyim onu.

gorumcen yorum yapsa bile ben daha dogru bilirim havalarindan vazgec. dediklerini de dinle. sebebini sor, neden kanserojenmis, ben oyle bir sey duymadim, bosver canim boyle bir sey olsa hic onerir miyim, sen boyle seylere takma falan diyebilirsin. guzellikle gecistirebilirsin. Yaptigi baska yorumlara da mesela alerji yapip yapmadigina bakiyorsa yok bu benim bebegime yapmiyor, seninkine yapti mi yoksa, ben guvenle kullaniyorum diyebilirsin.

neden batiyor anlamiyorum. doktorsun diye senin lafinin ustune laf soylenmeyecek mi?

bence de...
bu kadar abartma bence..
demek ki görümceden pek haz etmiyorsun... her dediği batıyor... mütevazıyım diyorsun ama belki görümcen senden tam tersi bir hava sezdi ve o ndan böyle yapıyor....
mesleki jargon kullanıcaksın da nolucak.....
insanları hafife almaktan vazgeçelim lütfen...

ya aslında sizlerde dediğinizde haklısınız...doktor bilmeyecekte kim bilecek diye düşünüyoruz,kendimizi emanet ediyoruz..belki yukarıda yazdıklarımla çelişeceğim ama bazen gerçekten de doktorlardan daha fazla şey biliyoruz diye de düşünüyorum...sonuçta çok çok bilsek doktora tabii ki gerek kalmaz ,kendi kendimizi tedavi ederiz ama bazen bir hastalıkta uygulanması gereken şeyleri nedense uygulamıyorlar..ben rahatsızlığım için jinekoloğa gidiyorum,1 yıldır tedavi olmaya çalışıyorum,kaç doktor değiştirdim sağolsunlar biri bile smaer testi yapıp ne bu demedi..boyuna ilaç yazdı...halbuki yapılması gereken bir test...ona göre hareket edilmeli...doktordur bildiği bişi vardır diyoruz ama baştan savıveriyor bazıları..
neyse....sonuçta doktordur en iyisini bilir diyip yine emanet edeceğiz kendimizi..çaremiz mi var

[

doktor oldugum için hiç kibirlenmedim derken bile onun lise mezunu olmasını yerer gibi bi durum hissettim.görümceniz belki yasadıgı hayat tecrübesinden ya da etrafında duydugu şeylerden size fikir vermiştir ..belkide görümceniz sizinle bir ortak noktası oldugu ortaya çıkarıp yakınlaşmaya çalışıyordur ..ayrıca aramanızı istemesinde de özür dilenecek bi durum yok sevmedigi biri olsaydınız emin olun asla sesini duymak istemezdi ..insanlar sevdigi insanlara sitem eder..fisfisfis

Süreklilik arz eden bir rahatsızlık durumu varsa mesafeli olmak en iyisi a.s

insanlar bulundukları makamdan dolayı kibirli olmamalı bence....
ve bunun için keşke olabilsem dememeli...
siz size düşeni zaten yapıyorsunuz...
aradaki mesafeyi bozmadan,resmi bir şekilde...
ayrı şehirlerde olmanız sizin için avantaj...
arada olan telefon konuşmalarına da katlanacaksınız biraz...
eminim ki,görümceniz art niyetle söylemiyor bunları...
size yardım amaçlı olduğunu düşünüyorum ben...
eğer gerçekten amacı sinir etmekse,tavrınızı kırmadan,
tatlısert gösterebilirsiniz...
sevgiler...

Son düzenleme:
bu kadar mütevazi davrandığım için kendime çok kızıyorum..doktorum diye hiç kibirlenmedim bugüne kadar, yapımda yok keşke yapabilsem.. olayı anlatayım hemen, lise mezunu ve benden yaşça küçük evli bi görümcem var ve bana doğumdan sonra ilaç kullanman gerek dedi!!! (hangi ilacı önerdiğini soramadım) bebeğime verdiğim damlayı soruyor, alez kullan diyorum, arkadaşım anlattı kanserojenmiş diyor.. kızıma badi alırken inceliyo, alerji ihtimalini değerlendiriyo.. sanki benle yarışıyo.. ve her söylediği de batıyo artık.. ukala olup ben biliyorum desem bu kadar rahatsız edemezdi.. bozmak ta istemiyorum, susuyorum.. geçen gün de ben aramıyorum sormuyorum diye sana kızdım dedi.. özür mü dileseydim acaba -tatlicadiarzu- zaten farklı şehirdeyim diye çok kalbini kırmak istemiyorum ama bi yerde dur demem gerekiyor.. benim sinirim bozuluyor bu şekilde..

bir dahaki benzer sohbetinizde yok şu ilacı kullan dediğinde ilaçların içeriğinden ,içindeki maddelerden anlamayacağı şekilde konuş,sencede öle değilmi sevgili ..... (görümcenin adı) dersin..tabii senin yaptığın konuşmadan bişi anlamayacağı için sap gibi oturup kalacaktır..siz de aaa pardon bi an doktor arkadaşımla konuşuyormuşum gibi konuşmuşum,alışkanlık işte ,senin anlamayacağını düşünemedim dersin:lepi:

çok kötüyüm çokkksırnaşık şey:tomato:

Milat a katılmakla beraber
eklemek istiyorum...
Sadece bu konuda degil her konuda her ilişkide ukala olmazsan azıcık altan alırsan tepene çıkıveriyorlar ( mış)
Sen konuşmazsan hakkını aramazsan kimse

-şu senin hakkın
-sen ne diyosun demeeeezzzzzz
sen kendine deger vermezsen kimse sana o değeri vermez
Zaten az görüşüyomuşunuz kalbini kırmadan ona kim oldugunu göster (( diyene bak))

Bakınız ben....
hep ezik durdum mütevazi durdum kendi halimde takıldım
Benden küçükler bile tepeme çıktı da indiremiyorum şimdi...
ipe sapa hiç bişeye yaramayan insanlar karşıma geçip bide bacak bacak üstüne atıp bana akıl verir oldu
Laale ye katılıyorum mesafe koy kendini ulaşılmaz yap
Sen kötü olmaya bak canım yoksa sonra çokkk üzülürsün...

( bu dediklerimi bide ben yapabilsem daha çok mutlu olucam ))

oh be rahatladım içimi döküppp
Teşekkürler Drsiest@

takma canım ya..ilk zaman böyle kompleks yapıyorlar. normaldir. kabullenene kadar....
lafı vercen bacımmmm. kendini sen mi zannediyor hatun.
pardon ama ben bunun okulunu okudum, dirsek çürüttüm, kafa patlattım diyeceksiniz...
kendim için neyin iyi olup neyin iyi olmadığına karar veririm çok şükür, veremezsemde meslektaşlarıma danışırım diceksiniz...

Son düzenleme:
[Doktorlar hep der ki 6 aya kadar sadece anne sutu. Ama tecrubeliler diyor ki bebegi yavas yavas 4. ayda kati gidalara alistirmazsan daha sonra yemiyorlar diyor. ve ilk 6 ay sadece anne sutu verenlerin cogu psiman.2. bebeklerinde asla yapmiyorlar bunu. tecrube diyelim istersen.
neden batiyor anlamiyorum. doktorsun diye senin lafinin ustune laf soylenmeyecek mi?[/QUOTE]

hayatım olur mu hiç:).. tabi ki duymak isterim, sohbet edeceğim insanla bilgi alışverişim olmalı..
ben bilmiş insanlardan rahatsız oluyorum, başağın hikayesini bilir misin? içi boşken dimdiktir, fakat doldukça başı öne eğilir.. bilen insan zaten her konuya girip kendini kanıtlama çabasında olmaz..

Pek görümceden hazzetmiyoruz galiba. Ben pek ters bir durum göremedim. Ayrıca doktor olmak kibirlenmeyide gerektirmez. Neyse ki ayrı şehirlerdesiniz hiç olmazsa birbirinizi fazla görmüyorsunuz böylece daha az sinir olursunuz.
Ayrıca ilk 6 ay anne sütü diyenlerdenim. (Konuyla alakası yok ama) İki çocuğumuda böyle besledim ve katı gıdalara geçişte hiiiççç zorluk çekmedim. Çektim diyenler başka bir yerde hata yapıyorlardır.

Canım benim eşim de ,babam da ,ablam da doktor..

Her birinin farklı branşları var..

Ve birinin bildiğini diğeri de bilmiyor olabiliyor bazan...

Yani doktor olmak tüm tıbbi durumlara vakıf olmak anlamına gelmiyor.....:delphin:

"Ben doktorsam tıbbi konularda herşeyi bilirim denilmemelidir,böyle bir düşünce olmamalıdır..." a.s

X

Son düzenleme:
Back
X