uzmanlık alanın nedir ?? çocuk doktoru musun yada eksiklerin olamaz mı veya karşındaki kişi senin hangi konu hakkında ne kadar bilgili olduğunu bilemeyebilir. ona açıkça evet biliyorum diyebilirsin bazen de belki hiç bilmediğin birşey öğrenirsin belli mi olur.
canim kibir yapmiyorum diyorsun ama bal gibi de yapiyorsun. ben neden avatarimi yuksek muhendis ustelik ABD de master yapmis diye yazmiyorum ya da ima etmiyorum. Malesef siz doktorlar cogunuz en iyi biz biliriz seklindesiniz. Oysa, bir doktorun bildigini digeri cok rahat yalanlayabiliyor. yani doktorlar bile kendi uzmanlik alanlarinda yanilabilirler.
Ikincisi hayat tecrubesi denen bir sey vardir. cok okuyan mi cok gezen mi bilir demisler. cok gezen denmis. bransin cocuk doktoru mu bilmiyorum ama lise mezunu olmasi ya da yasinin senden kucuk olmasi senin her zaman en dogruyu bildigin anlamina gelmez.
babam senelerin muhendisi, yoneticisi oldugu halde- ustelik de gayet zekidir- bazen der ki, isci karsima oyle bir cozumle geliyor ki agzim acik kaliyor diyor. demiyor ki ben 35 yillik muhendisim, uzmanlik alanim, bu isin kitabini okudum, hatta yazdim. olgunlukla akil akildan ustundur diyor.
Doktorlar hep der ki 6 aya kadar sadece anne sutu. Ama tecrubeliler diyor ki bebegi yavas yavas 4. ayda kati gidalara alistirmazsan daha sonra yemiyorlar diyor. ve ilk 6 ay sadece anne sutu verenlerin cogu psiman.2. bebeklerinde asla yapmiyorlar bunu. tecrube diyelim istersen.
eski insanlar, babannelerimiz vs hani boyle icten gelerek bilerek soyledikleri sozler vardir, mesela tatli yedikten sonra su icme derdi babannem. e sebebini yeni ogrendim. kan sekeri yukselirmis. Simdi babannem ilkokula bile gitmemis. ben cahil diyee nitelendirebilir miyim onu.
gorumcen yorum yapsa bile ben daha dogru bilirim havalarindan vazgec. dediklerini de dinle. sebebini sor, neden kanserojenmis, ben oyle bir sey duymadim, bosver canim boyle bir sey olsa hic onerir miyim, sen boyle seylere takma falan diyebilirsin. guzellikle gecistirebilirsin. Yaptigi baska yorumlara da mesela alerji yapip yapmadigina bakiyorsa yok bu benim bebegime yapmiyor, seninkine yapti mi yoksa, ben guvenle kullaniyorum diyebilirsin.
neden batiyor anlamiyorum. doktorsun diye senin lafinin ustune laf soylenmeyecek mi?