ulkenize yerleşecez, yardim lutfen

Bakin amacim asla sizi kirmak degil ama nezih olan ortamlara uyum saglayamadiginizi ben cok kez gordum. inanin durum cok baska yerlere dogru gidiyor. Bahsettiginiz nezih ortamlar bile cekilmez bir hal aldi.
bu kadar on yargili olmaniz dehşet verici. ama nedenini anliyorum bende sizin durumda alsam ayni duşunurdu. . çok şukur aklim başimda ve empati yapa biliyorum .

Ben sizi suriyeli afgan mültecilerle bir tutmuyorum. Ben çocukken azeri türkü arkadaşlarımız da vardı, lisans üstü eğitimimi alırken irandan gelmiş bir sürü öğrenci de vardı. Hepsi de gayet aklı başında, modern, kültürlü insanlardı. Ama biz Türkiye olarak son yıllarda çok şey yaşadık maalesef. Bu göç ve sığınma meselesi yüzünden çok çektik hala çekiyoruz. Kimsenin nereli olursa olsun bir yabancıya daha tahammülü kalmadı. Bir yorumunuzda demişsiniz ya kendi ülkemizde ikinci sınıf vatandaş olmaktan bıktık, hah aynen öyle işte biz de bıktık. Ya parası olan yabancılar gelip ülkenin sefasını sürüyor emlak piyasasını coşturuyor, oteller bizi değil onları istiyor ya da beş kuruşu olmayan sığınmacılar gelip bizim yararlanmak için bir ton vergi verdiğimiz sosyal haklardan ücretsiz faydalanıyor. Yıldık artık, bezdik. Hayrat gibi oldu ülkemiz. Biz çalışıyoruz başkaları yiyor. Zaten işsizlik almış başını gidiyor. Kimse gelenin etnik kökenine bakmaz artık o yüzden. Onlarla aynı kefeye konmanız da bundan. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Çalıştığım kurumda İranli bir klinik psikolog vardı ama kendi psikolojisi bozuk Türklere demedgi laf kalmıyordu. Herkesin peşinden iş çeviriyordu. patronumzda kökeni yabancı olunca o öyle demek istememstr diyerek sustryrdu sonunda ben işimden ayrıldım o derece ... Şimdi ağzımdan kötü laf çıkacak da neyse.
Ama gerçekten öyleler. Mesela ülkemizde yerleşiyorlar, bize dışlayıcı muamele yapıyorlar. Trajikomik.

Sizi suçlamıyorum yazdıklarımla ben genel yazdım açıkçası
Genel olarak çok uluslu ve kültürlü yapıdan bıktığımı yazdım

ayrıca gerçekten yabancı birisini bulsam hepsi de söyleyebileceğim şeyler dedim
Ondan gerilmiyorum kendimi
İfade ediyorum dedim
yok bir konu da arkadaşlahem fikir oldunuz , benim le ilgili . yani yazdiklarim la,onu anlamak istedim .

Eki Görüntüle 2892407 ayrica irkcilik yapmak budur!
Bunu yaptığımızı sanmıyorum.
İçgüdüsel olarak vatanımızı korumak istiyoruz
Ama ne yazık ki basaramiyoruz.
ne yazik ki...
Ama türkiyedeki insanların belli süre sonra bu duruma getirecekler yani
Başka bir şey değil şuan herkes normal olarak durumun iyi olmadığını haber veriyor

ben hiç bir insanın dışlanmasınu istemem özellikle çocukların
Ama biz de kendi çocuklarımızı korumak istiyoruz

ben arkadaşin jevabini verdim . hiç eğlenceli değil ve sizi germek istemiyorum . anlayişla karşiliyorum diyorumher yerde . neden benihasta ruhlu ve geri zekali saniyorsunuz ?

Tamam biz de anlayışla karşılıyoruz ve ülkenizde kalın diyoruz fakat maalesef bize sormuyorlar ve dolduruyorlar ülkeyi yabancılarla . Yani ne desek de geleceksiniz . Cevabınızı da aldınız sanırım ,sürekli aynıyız biz sizinle demeyin çünkü kesinlikle aynı değiliz .

Bizim de ülkemiz malum sebeplerden artık yaşanacak gibi değil ama başka yerlere gitmeye çalışmıyoruz .

bu kadar on yargili olmaniz dehşet verici. ama nedenini anliyorum bende sizin durumda alsam ayni duşunurdu. . çok şukur aklim başimda ve empati yapa biliyorum .

Bakin ben on yargili bir insan degilim. Yillarca Avrupa'da her milletten insanla bir arada yasayip buyumus biriyim. Insanlarin goc etmesine de karsi degilim. Ictigi suyun sisesini yere atan, sahilde cekirdek citleyip kabuklarini yere atan cok vatandasinizi gordum ve dunyanin hic bir yerinde gormedim ben bunu.

Başka bir şey değil şuan herkes normal olarak durumun iyi olmadığını haber veriyor

ben hiç bir insanın dışlanmasınu istemem ama mevcut koşullarda özellikle çocukların
Ayrica herkesin gidecek bir yeri vardir.
Ama Allah korusun, Türk milleti olarak bizim gidecek hiçbir yerimiz yok. Ne aci...

Açıkçası artik ulkemiz yasanilacak yer gibi değil . Hem maddi zor durumdayiz , hem manevi olarak cok gerginiz. Siz kendinize daha yasanilasi yer bakin en iyisi .
Siz veya baska yabanci kim olursa olsun , ulkemize gelecek herkese patlayacak durumdayiz.
Zorla insani irkci hale getirdiler resmen.
Çünkü kendi adima soyliyim , her insani sadece insan olarak görürdüm. Ama suan ayni dusunceler icinde degilim malesef.

Ben sizi suriyeli afgan mültecilerle bir tutmuyorum. Ben çocukken azeri türkü arkadaşlarımız da vardı, lisans üstü eğitimimi alırken irandan gelmiş bir sürü öğrenci de vardı. Hepsi de gayet aklı başında, modern, kültürlü insanlardı. Ama biz Türkiye olarak son yıllarda çok şey yaşadık maalesef. Bu göç ve sığınma meselesi yüzünden çok çektik hala çekiyoruz. Kimsenin nereli olursa olsun bir yabancıya daha tahammülü kalmadı. Bir yorumunuzda demişsiniz ya kendi ülkemizde ikinci sınıf vatandaş olmaktan bıktık, hah aynen öyle işte biz de bıktık. Ya parası olan yabancılar gelip ülkenin sefasını sürüyor emlak piyasasını coşturuyor, oteller bizi değil onları istiyor ya da beş kuruşu olmayan sığınmacılar gelip bizim yararlanmak için bir ton vergi verdiğimiz sosyal haklardan ücretsiz faydalanıyor. Yıldık artık, bezdik. Hayrat gibi oldu ülkemiz. Biz çalışıyoruz başkaları yiyor. Zaten işsizlik almış başını gidiyor. Kimse gelenin etnik kökenine bakmaz artık o yüzden. Onlarla aynı kefeye konmanız da bundan. Hakkınızda hayırlısı olsun.
sagolun . anliyorum . even a,eri insanlar toplumda çok nezih ve saygin kar .ama sizde çok haklisiniz .

ben hiç bir insanın dışlanmasınu istemem ama mevcut koşullarda özellikle çocukların
Kesinlikle öyle. Çocuklara çok üzülüyorum mesela.
İlk gelmeye başladıklarında çocukları için kışın arabada çorap bulundururduk. Işıklarda görünce verirdik. Baktım ki ertesi gün yine çorapsız.

Bir kere bez istediler, aldım. Geri dönüşte yine orada bez istiyorlar başkasından.

Çocuklarını eğitmiyorlar, bu da geleceğin potansiyel suç makineleri demek. Çocuklar masumdur evet ama kendi evlatlarımızı düşünmek zorundayız

Bakin ben on yargili bir insan degilim. Yillarca Avrupa'da her milletten insanla bir arada yasayip buyumus biriyim. Insanlarin goc etmesine de karsi degilim. Ictigi suyun sisesini yere atan, sahilde cekirdek citleyip kabuklarini yere atan cok vatandasinizi gordum ve dunyanin hic bir yerinde gormedim ben bunu.
Bence de insanlar gocebilir uygun sartlarla. Mesela ben Almanya veya abd ye gitmek istesem , buyur gel demiyorlar. Bizimkisi de oyle olmali.

Açıkçası artik ulkemiz yasanilacak yer gibi değil . Hem maddi zor durumdayiz , hem manevi olarak cok gerginiz. Siz kendinize daha yasanilasi yer bakin en iyisi .
Siz veya baska yabanci kim olursa olsun , ulkemize gelecek herkese patlayacak durumdayiz.
Zorla insani irkci hale getirdiler resmen.
Çünkü kendi adima soyliyim , her insani sadece insan olarak görürdüm. Ama suan ayni dusunceler icinde degilim malesef.
tamamen anliyorum bir kişiye ile rahatsizlek vermedim vermem . belki ki saygin olsak bile saygi gormiyecez . bu konu kapanmiş durumda .

Ama gerçekten öyleler. Mesela ülkemizde yerleşiyorlar, bize dışlayıcı muamele yapıyorlar. Trajikomik.
Iranlilarin Türk düşmanlığı meşhurdur tarihte çok örneği var malsef. Biz İran Türkuyuz diye diye alttan alttan yapılanları yaşayanlar bilir sadece.

Iranlilarin Türk düşmanlığı meşhurdur tarihte çok örneği var malsef. Biz İran Türkuyuz diye diye alttan alttan yapılanları yaşayanlar bilir sadece.
Ya. Kendi ülkesini terlemenin gittiği ülkeye bir faydası olacağını hiç sanmıyorum bende. Kaldı ki geçmişi bir kenara koyuyorum

Türkiye cumhuriyetinin ve türk halkının şansı Atatürk ve halkımızın da mücadeleci bir halk olmasıdır....
Malesef kimse eşit şartlar da gelmiyor dünyaya türkiyedeki çoğu insan da avrupadaki yönetime yaşam biçime özeniyor ve haklılar da...

ama bakın avrupaya gidemiyoruz para yok ayrıca paran olsa bile sadece ırkçılığa uğrayacağız o da kesin

iran yaşanmaz bir yerse ve 250 bin doları şakırt diye verebiliyorsanız hadi avrupaya gidin bakalım
Nezih yer yok buralarda
Sizin çocuğunuz için söylüyorum zenginseniz başka yerlere bakın.

he ama avrupa hemen öyle almaz malesef

o zamanlar benim ulkem bu kadar insanlara hayvan gibi davranmiyordu. kimse başka bir ulkenin 2. derece vatandaşi olmak istemez . sadece çocuğumun daha nezih ortamda buyumesini istedim . iran, devleti yuzunden biraz insanlarin zivaradan çikmasina doğru gidiyorbiz turkler zaten kendi dilimize okumaya bile hakkimiz yok . . biz oyle insanlar değiliz kendi dilimizle konuşan ve nezih olan ortamda olmak istedik . ama olmayacak galiba
Türkiye artık nezih bir ülke değil. Gelen göçmenler yüzünden. Başka nezih bir ülke arayın kendinize. Geçen gece bi dışarı çıkalım dedik. Motorsiklete binmiş iki suriyeli trafiği birbirine kattı. Ülkenin her tarafı işgal edilmiş durumda.Ülkede huzur kalmadı.

Back
X