ulkenize yerleşecez, yardim lutfen

Nasıl size ne? Kendinizle çelişiyorsunuz.

Eğitim için gelmek istemiyor musunuz? Sizin çocuğunuzun olduğu sınıfa kimse çocuk göndermek istemeyecek, mecburen gönderenlerde çocuğunuzla çocuğunun arkadaş olmasını istemeyecek.

Ee size ne olan kısmı anlatabilmişimdir umarım.

Ben sunu anlamadim ulkemize o kadar yil gelip gitmissiniz, ikamet alacak kadar tanidiklariniz var. Bu konunun amaci ne yani o zaman polemik mi? Ben carsaflilari gormek icin hangi mahalleye gidilir hic bilmiyorum mesela siz onu bile biliyorsunuz.
Evet bana da konu tartışma ve huzursuzluk yaratmak için açılmış gibi geldi . Biz gerildikçe eğleniyor sanırım .

Nasıl size ne? Kendinizle çelişiyorsunuz.

Eğitim için gelmek istemiyor musunuz? Sizin çocuğunuzun olduğu sınıfa kimse çocuk göndermek istemeyecek, mecburen gönderenlerde çocuğunuzla çocuğunun arkadaş olmasını istemeyecek.

Ee size ne olan kısmı anlatabilmişimdir umarım.
siz afgan ve arap dan yadafars dan bahs etmektesiniz . onun için bana ne diyorum . hiç biri degilim çunku

o zamanlar benim ulkem bu kadar insanlara hayvan gibi davranmiyordu. kimse başka bir ulkenin 2. derece vatandaşi olmak istemez . sadece çocuğumun daha nezih ortamda buyumesini istedim . iran, devleti yuzunden biraz insanlarin zivaradan çikmasina doğru gidiyorbiz turkler zaten kendi dilimize okumaya bile hakkimiz yok . . biz oyle insanlar değiliz kendi dilimizle konuşan ve nezih olan ortamda olmak istedik . ama olmayacak galiba
Sevgili konu sahibi,bakin ,bizim insanlarimiz gercekten cok sıkıntı yasadi ,yasiyor ortadogu göcmenlerinden.Bursanin bir zamanlar elit denen semtleri, bu göcmenlerin istilasi altinda.Buralardan biz yerliler olarak gecmek bile mümkün degilken (sürekli hır gür,arapca iş yerleri,pislik,asiri sayida terbiyesi olmayan ,ailesi tarafindan saldim cayira usúlü yetistirilen ,etrafa zarar veren cocuklar ,kadinlara yiyecek gibi bakan erkekler vs vs ) size buyrun gelin ,iyi yaparsınız diyemiyoruz maalesef.Belki gercekten cok iyi insanlarsinizdir ,sizi tanimiyoruz ,sizin nezdinizde söylemiyoruz bunlari ama burda hepimizin önyargisi olustu yillar icinde ister istemez.Dolayisiyla üzerinize alinmayiniz ama size karsi olumsuz yorum yazanlara da kızmayınız. Cünkü zarar gören ,rahatsiz olan bizleriz.Bu sartlarda ben yine de önemsemem derseniz ,siz bilirsiniz. Yarin bir gün cocugunuzu okula verdiginizde bile istenmeyen olacaksiniz,mobing göreceksiniz.Sahsen ben ülkemde kalmayi tercih ederdim.Karar sizin tabii.Hayirlisi olsun hakkinizda.

Evet bana da konu tartışma ve huzursuzluk yaratmak için açılmış gibi geldi . Biz gerildikçe eğleniyor sanırım .
Biz gerilmiyoruz aslında zaten olan oluyor bu konuda içimizi döküp aslında yüzlerine söylemek istediklerimizi söylüyoruz
Terapi gibi de oluyor gerilmiyorum ben açıkçası

ha bana da öyle geldi
Ayrıc türkiye nin artık ırkçılık yapmaya kadar yol aldığını ve canımızdan bezdirdiklerini de konu gerçek olmasa bile haykırmak istedim

Yabancı uyruklu güzel yetişmiş öğrencilerim var. Ama azınlıktalar. (Uyrukları Özbek, Afgan)
ama Suriyelilerle ilgili bir tane düzgün örnek görmedim . Şimdi yeni gelen Afganların da Suriyelilerden beter olduğunu düşünüyorum.
Sorun çıkaran herhangi bir kavgaya karışanları sınır dışı etsinler, düzgün yaşamayı öğrensinler.
Bunlar yüzünden dışarı çıkamıyoruz

ben arkadaşin jevabini verdim . hiç eğlenceli değil ve sizi germek istemiyorum . anlayişla karşiliyorum diyorumher yerde . neden benihasta ruhlu ve geri zekali saniyorsunuz ?

o zamanlar benim ulkem bu kadar insanlara hayvan gibi davranmiyordu. kimse başka bir ulkenin 2. derece vatandaşi olmak istemez . sadece çocuğumun daha nezih ortamda buyumesini istedim . iran, devleti yuzunden biraz insanlarin zivaradan çikmasina doğru gidiyorbiz turkler zaten kendi dilimize okumaya bile hakkimiz yok . . biz oyle insanlar değiliz kendi dilimizle konuşan ve nezih olan ortamda olmak istedik . ama olmayacak galiba

Bakin amacim asla sizi kirmak degil ama nezih olan ortamlara uyum saglayamadiginizi ben cok kez gordum. inanin durum cok baska yerlere dogru gidiyor. Bahsettiginiz nezih ortamlar bile cekilmez bir hal aldi.

Biz gerilmiyoruz aslında zaten olan oluyor bu konuda içimizi döküp aslında yüzlerine söylemek istediklerimizi söylüyoruz
Terapi gibi de oluyor gerilmiyorum ben açıkçası

ha bana da öyle geldi
Ayrıc türkiye nin artık ırkçılık yapmaya kadar yol aldığını ve canımızdan bezdirdiklerini de konu gerçek olmasa bile haykırmak istedim
pardon biraz açiklarmisiniz? ben şimdi neyle suçlaniyorum?

Ben 3 senedir vandayim yazin dışarıya çıkmak imkansız iranlilar yuzunden. Halk bıkmış artik. Bir cay icmek icin yer olmuyor resmen. Alışveriş yapmak zaten mucize olur, mağazalarda urun bulmak imkansiz hale geliyor. Afganlarda yeni yeni turemeye başladı esim haftada 3 kere sınır gorevine gidiyor gocmen bürosunun önü insan dolu. Toplayıp sinir dışı ediyorlar ama yine geliyorlar cunku turkiyede 💩 var

Ben gittiğimde İran halkına yasak vardı ama umrede resmen o yörenin insanları o kadar kaba ki.... Allah Resulünun huzurunda bile kavga itiş kakış ve hepsi malum bölgenin insanları. Bize demişlerdiki dua edin İranlı yok yoksa olurdunuz. Çok yabani davranıyorlar, kibari varsa tenzih ederim ama sanmam
Çalıştığım kurumda İranli bir klinik psikolog vardı ama kendi psikolojisi bozuk Türklere demedgi laf kalmıyordu. Herkesin peşinden iş çeviriyordu. patronumzda kökeni yabancı olunca o öyle demek istememstr diyerek sustryrdu sonunda ben işimden ayrıldım o derece ... Şimdi ağzımdan kötü laf çıkacak da neyse.

pardon biraz açiklarmisiniz? ben şimdi neyle suçlaniyorum?
Sizi suçlamıyorum yazdıklarımla ben genel yazdım açıkçası
Genel olarak çok uluslu ve kültürlü yapıdan bıktığımı yazdım

ayrıca gerçekten yabancı birisini bulsam hepsi de söyleyebileceğim şeyler dedim
Ondan gerilmiyorum kendimi
İfade ediyorum dedim

Screenshot_20210725-133141_Chrome.webp
ayrica irkcilik yapmak budur!
Bunu yaptığımızı sanmıyorum.
İçgüdüsel olarak vatanımızı korumak istiyoruz
Ama ne yazık ki basaramiyoruz.
ne yazik ki...

Back