- 4 Temmuz 2016
- 2.344
- 4.291
- 133
kesinlikle.biz öyle düşünen yurttaşlarımızın da arap kültürünü, ortadoğu kültürünü benimsediklerini düşünüp kendilerini eleştiriyoruz zaten.
onların da böyle düşünmesinden rahatsızız.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kesinlikle.biz öyle düşünen yurttaşlarımızın da arap kültürünü, ortadoğu kültürünü benimsediklerini düşünüp kendilerini eleştiriyoruz zaten.
onların da böyle düşünmesinden rahatsızız.
Uygur Türklerinin maruz kaldığı şeyler hiçbiri ile kıyaslanamaz çünkü.Niye?
Lafa gelince Uygur türkleri gelsin onlar zulüm görüyor denir G. Azerbaycan türkü biri gelmek isteyince neden sanki arapmış gibi tepki görüyor?
G.Azerbaycan hakkında bilgim var teşekkür ederim.
Geçen gün ayaklandılar eylem yaptılar hatta İran tarafından baskı görüyorlar.
Yurtdisina yerleşsem mi konularında hemen git diyoruz ama bu konuya bu yorumları çelişkili buldum. Bu konuya yazan kişi belli ki zengin gelirim var demiş gelip de kaçak çalışmayacak veya suç islemeyecek sosyoekonomik olarak üst sınıf bu çok belli üstelik Türkçe de biliyor ama yorumlar entegrasyon üzerine. Benim bir sürü iranli is arkadaşım var (hukumetlerarasi bir kurulustayim) hepsi konuyu açan kişi ile aynı profil hiçbir entegrasyon sorunları yok. Hayır ülkemize disardan kişi isteyip istememek bizim görüşümüz ama konu sahibi ile alakasız yorumlar bunlar bence. Zengin üst sınıf Türkçe bilen 30 senedir turkiyeye gelen rejimden baskı gören iranliya gelmeyin toplum kurallarimiza uymuyorsunuz diyip yurtdisina yerlesecegim diyen üyeye hiç durma çık kendini kurtar demek bence biraz çelişkili....
Nasıl nasıl oluyor da biz ediyoruz ne yapalım yani sınıra mi yatalım halk olarak.... Bu iş Suriyelileri aştı, öteki Orta Doğuluya ne oluyor ???? Yer almalar falan?diğer ülkeler kabul etmiyor da ondan.
Mesela Filistinliler nasıl onurlular nasıl nasıl...adamlar biz gidersek ne olacak diyor?Uygur Türklerinin maruz kaldığı şeyler hiçbiri ile kıyaslanamaz çünkü.Onların canına, dinine hatta namusuna kasıt var. Güney Azerbaycan güllük gülistanlık diyemem ama kesinlikle onlarla aynı durumda değiller.
buradan gidilen ülkelerde bizimki gibi nüfus problemi, işsizlik problemi vs yok ama.
keza onlar ülkelerine çalışmak için yurtdışından biri gelecekse neden önce o ülke halkından biri seçilmedi diye uzun uzun yazılı kanıt alıyorlar. yani buradan kimse de kolay kolay gitmiyor.
ben işsizlik olan ülkemde nitelikli yabancı istemiyorum mesela. çünkü gençler işsiz.
gelip iş kuramayacak, sadece ev alacak insan da gelmesin bence. zira sorgulamadan rahat rahat ödedikleri fahiş fiyatlar nedeniyle şu an türkler ev satın alamıyor.
senelerdir her emlakçıdan bunu duyuyorum.
gözlerini kırpmadan yüksek paralara evleri alıyorlar, onlara satmak varken türk'e daha ucuza satmıyor kimse diyorlar.
yani bizim avrupaya gidişimizle göçmenlerin buraya gelişi bu nedenlerle çok çok farklı.
kimse mülteci kabul etmek zorunda değil. türkiye için de bir ülkenin kendi halkı yokluk içindeyken mülteci kabul etmesi hata.. diğer ülkelerin insanları sınırlarda öldürmesi insanlık suçu ama türkiyenin mülteci kabul etme sebebi tamamen siyasi.Nasıl nasıl oluyor da biz ediyoruz ne yapalım yani sınıra mi yatalım halk olarak.... Bu iş Suriyelileri aştı, öteki Orta Doğuluya ne oluyor ???? Yer almalar falan?
O ülkelerde Türklere sadece iş veriliyor yer yurt hakları yok ama maşallah burada hepsinin yazlık kışlık![]()
biz öyle düşünen yurttaşlarımızın da arap kültürünü, ortadoğu kültürünü benimsediklerini düşünüp kendilerini eleştiriyoruz zaten.
onların da
vallahi bizim orda işkurmaya bile ihtiyacimizyok . bankadaki para tl yleYurtdisina yerleşsem mi konularında hemen git diyoruz ama bu konuya bu yorumları çelişkili buldum. Bu konuya yazan kişi belli ki zengin gelirim var demiş gelip de kaçak çalışmayacak veya suç islemeyecek sosyoekonomik olarak üst sınıf bu çok belli üstelik Türkçe de biliyor ama yorumlar entegrasyon üzerine. Benim bir sürü iranli is arkadaşım var (hukumetlerarasi bir kurulustayim) hepsi konuyu açan kişi ile aynı profil hiçbir entegrasyon sorunları yok. Hayır ülkemize disardan kişi isteyip istememek bizim görüşümüz ama konu sahibi ile alakasız yorumlar bunlar bence. Zengin üst sınıf Türkçe bilen 30 senedir turkiyeye gelen rejimden baskı gören iranliya gelmeyin toplum kurallarimiza uymuyorsunuz diyip yurtdisina yerlesecegim diyen üyeye hiç durma çık kendini kurtar demek bence biraz çelişkili....
biz iş bile kurmayacaktik çunku gerek yok . sadece çocuk uluslar arasi mi diyorsunuz oule bir okulda okusun . nezih yerde buyusun diye... ne kaçak çaliçmasi ...Yurtdisina yerleşsem mi konularında hemen git diyoruz ama bu konuya bu yorumları çelişkili buldum. Bu konuya yazan kişi belli ki zengin gelirim var demiş gelip de kaçak çalışmayacak veya suç islemeyecek sosyoekonomik olarak üst sınıf bu çok belli üstelik Türkçe de biliyor ama yorumlar entegrasyon üzerine. Benim bir sürü iranli is arkadaşım var (hukumetlerarasi bir kurulustayim) hepsi konuyu açan kişi ile aynı profil hiçbir entegrasyon sorunları yok. Hayır ülkemize disardan kişi isteyip istememek bizim görüşümüz ama konu sahibi ile alakasız yorumlar bunlar bence. Zengin üst sınıf Türkçe bilen 30 senedir turkiyeye gelen rejimden baskı gören iranliya gelmeyin toplum kurallarimiza uymuyorsunuz diyip yurtdisina yerlesecegim diyen üyeye hiç durma çık kendini kurtar demek bence biraz çelişkili....
Yanlış anlamasın kimse ama her baskı gören tr ye gelmek istiyorYurtdisina yerleşsem mi konularında hemen git diyoruz ama bu konuya bu yorumları çelişkili buldum. Bu konuya yazan kişi belli ki zengin gelirim var demiş gelip de kaçak çalışmayacak veya suç islemeyecek sosyoekonomik olarak üst sınıf bu çok belli üstelik Türkçe de biliyor ama yorumlar entegrasyon üzerine. Benim bir sürü iranli is arkadaşım var (hukumetlerarasi bir kurulustayim) hepsi konuyu açan kişi ile aynı profil hiçbir entegrasyon sorunları yok. Hayır ülkemize disardan kişi isteyip istememek bizim görüşümüz ama konu sahibi ile alakasız yorumlar bunlar bence. Zengin üst sınıf Türkçe bilen 30 senedir turkiyeye gelen rejimden baskı gören iranliya gelmeyin toplum kurallarimiza uymuyorsunuz diyip yurtdisina yerlesecegim diyen üyeye hiç durma çık kendini kurtar demek bence biraz çelişkili....
Sizin dediğiniz argümanlara bir yorumum yok ben entegre olamıyorsunuz toplum kurallarını bilmiyorsunuz diyen üyelere yazdım alakasız buldum o yorumları sadece.
efendim? duzgun iş sermayesi ve becerin olursa niye kabul etmesinler? ama neden turkye ni seçmiştik , kaç kere yazdim yukari da.diğer ülkeler kabul etmiyor da ondan.
buradan gidilen ülkelerde bizimki gibi nüfus problemi, işsizlik problemi vs yok ama.
keza onlar ülkelerine çalışmak için yurtdışından biri gelecekse neden önce o ülke halkından biri seçilmedi diye uzun uzun yazılı kanıt alıyorlar. yani buradan kimse de kolay kolay gitmiyor.
ben işsizlik olan ülkemde nitelikli yabancı istemiyorum mesela. çünkü gençler işsiz.
gelip iş kuramayacak, sadece ev alacak insan da gelmesin bence. zira sorgulamadan rahat rahat ödedikleri fahiş fiyatlar nedeniyle şu an türkler ev satın alamıyor.
gözlerini kırpmadan yüksek paralara evleri alıyorlar, onlara satmak varken türk'e daha ucuza satmıyor kimse diyorlar.
yani bizim avrupaya gidişimizle göçmenlerin buraya gelişi bu nedenlerle çok çok farklı.
Niye?
Lafa gelince Uygur türkleri gelsin onlar zulüm görüyor denir G. Azerbaycan türkü biri gelmek isteyince neden sanki arapmış gibi tepki görüyor?
G.Azerbaycan hakkında bilgim var teşekkür ederim.
Geçen gün ayaklandılar eylem yaptılar hatta İran tarafından baskı görüyorlar.
He bir de şurada da fikrimi belirttim Güney Azerbaycan‘la ilgili.Biz böyle bir millet değildik. Bezdirdiler. Tercih bize kalsa İran’daki baskıcı rejimden, Sincan Uygur’da Çin zulmünden kaçabilen Türklere kucak açmak isterdik lakin bize Suriyelileri dayattılar, ardından zengin Kuveytli, Katarlı Araplar ülkede emlak piyasasını alt üst etti. Ne maddi ne manevi anlamda kaldırabilecek gücümüz yok. Tahammül kotamız doldu. Ülke geneli olarak Ortadoğu kültüründen nefret ediyoruz. Eskiden olsa “Onlar bize Nuri Paşa’nın emaneti.” falan diye romantik cümleler kurabilirdim ama kültür çatışması dediğimiz şey maalesef sizinle bizim aramızda da var.
tmm guzel teklif .Yanlış anlamasın kimse ama her baskı gören tr ye gelmek istiyor
Onlar geliyor her şeyin fiyatı uçuyor
Onlar geliyor her yerde arapça yazılar oluyor çünkü biz azınlık kaldık
Ülkemizdeki gençler aç aç aç herkes aç yaşamak demek karnını doyurmak demek değildir
Paralar olduğu için her şeyden daha fazla yararlanıyorlar
Ben tr vatandaşı olarak atalarım savaşa katıldı aynı değeri göremiyorum
her gelen tr de çalışırsa işsiz gencimiz ne yapacak?
en büyük kk sen hiç ülkesinde azınlık olarak kalan bir halk gördün mü?
Kaynaklarımız bu kadar sınırlı iken paylaşamam
çok mu parası var gelsin tatillerde harcasın sonra gitsinler
malum parti mültecilerden oy alacak diye yaşanıyor bütün bunlar işin bir de o boyutu var.Yanlış anlamasın kimse ama her baskı gören tr ye gelmek istiyor
Onlar geliyor her şeyin fiyatı uçuyor
Onlar geliyor her yerde arapça yazılar oluyor çünkü biz azınlık kaldık
Ülkemizdeki gençler aç aç aç herkes aç yaşamak demek karnını doyurmak demek değildir
Paralar olduğu için her şeyden daha fazla yararlanıyorlar
Ben tr vatandaşı olarak atalarım savaşa katıldı aynı değeri göremiyorum
her gelen tr de çalışırsa işsiz gencimiz ne yapacak?
en büyük kk sen hiç ülkesinde azınlık olarak kalan bir halk gördün mü?
Kaynaklarımız bu kadar sınırlı iken paylaşamam
çok mu parası var gelsin tatillerde harcasın sonra gitsinler
Hepsine katılıyorum bu yaz daire alalım dedik ist en uygun semtlerinden biri 4 sene önce 270ti aynı daire aynı site şuan 650 bin olmuş lüks degil bu arada 120 m2 2 artı standart bir sitede herhangi bir havuz spor vs yok emlakçıyla kısa bir sohbet sonrası meğer araplar yatırım amaçlı sitelere çökmüş dolar kuruyla bizm kur uçurum olduğundan dolayı biz kiraya devam şahsen yaşadığım büyük hüsrana uğradığım bir olaydıburadan gidilen ülkelerde bizimki gibi nüfus problemi, işsizlik problemi vs yok ama.
Onların oturmuş bir kültürü var en büyük kk bizim hala yok hala yokBu arada mesela bence Fransızlar da ülkelerinde nitelikli yabancı istemiyor ki. Ben bir kere Avrupa Konseyi davetlisi olarak bir çalıştaya gittim Starzburga. Trende gümrük görevlisi polis, Fransızca bilmeme rağmen sadece sorusunu duymadım diye bana "neden buradasınız bir boktan anlamıyorsunuz" filan dedi. Yani onlar da aynı şeyleri diyor. Bizden sayica çok çok daha az mülteci ve göçmen kabul etmelerine rağmen onlar da kimseyi istemiyor. Ama yine de gidiyoruz.
biz iş bile kurmayacaktik çunku gerek yok . sadece çocuk uluslar arasi mi diyorsunuz oule bir okulda okusun . nezih yerde buyusun diye... ne kaçak çaliçmasi ...
siz şimdi hangi kulturden siniz ki bu kadat insanln dan bu kadar fatkli siniz? sizi de mi isyemiyorlar?
ablacım benim yorumlarıma cevap yazma.. sınırlarda öldürülen mültecileri bilmiyor muyuz. kıyıya vurmuş bebeğin fotoğrafı gözümün önünde. düzgün işi olursa alır bilmem ne deme. parası varsa iyi ama yoksa ölüme terk edilir. yok sayamaz kimse bu insanlık suçunuefendim? duzgun iş sermayesi ve becerin olursa niye kabul etmesinler? ama neden turkye ni seçmiştik , kaç kere yazdim yukari da.