ulkenize yerleşecez, yardim lutfen

Ben size yazmadım ki, size yapılan yorumlar hakkında konuştum yani entegre olamazlar filan demişler ya onlara cevap verdim. Yani sizin konunuzun entegre olamama, ekonomik sorun vs gibi sorunlardan çok çok ayrı olduğunu söyledim burada o tarz yorumlar vardı onlara cevaben
evet ama kimse o bakiş tan bakmamişti . fark nerede diye duşundum .

Bu arada mesela bence Fransızlar da ülkelerinde nitelikli yabancı istemiyor ki. Ben bir kere Avrupa Konseyi davetlisi olarak bir çalıştaya gittim Starzburga. Trende gümrük görevlisi polis, Fransızca bilmeme rağmen sadece sorusunu duymadım diye bana "neden buradasınız bir boktan anlamıyorsunuz" filan dedi. Yani onlar da aynı şeyleri diyor. Bizden sayica çok çok daha az mülteci ve göçmen kabul etmelerine rağmen onlar da kimseyi istemiyor. Ama yine de gidiyoruz.

fransa en ırkçı ülkelerden biri değil mi ama ? iyi bilseler dahi fransızcadan başka dil konuşmak istemiyorlar mesela.
benim ingiltere ve almanyaya giden çok arkadaşım var. hepsi bahsettiğim şekilde kanıtlanarak gittiler. ama hepsinin vergisi vs si düzenli alınıyor. öyle bol keseden evler alıp emlak piyasasının altını üstüne getiremiyorlar.
buraya gelenlerden vergi yok, genelde istedikleri gibi at koşturuyorlar, yalan mı ?
burada en büyük hata yönetimin zaten. siyasi konu diye detaylı yazmıyorum. buna izin veriliyor olması bizlere haksızlık.
ama tabi gelmek isteyene cennet.
gelen kalıp sunulan nimeti yemek istiyor.
ama ülkenin kendi halkı büyük sıkıntıda.
haliyle istemiyor insanlar.

Ben size yazmadım ki, size yapılan yorumlar hakkında konuştum yani entegre olamazlar filan demişler ya onlara cevap verdim. Yani sizin konunuzun entegre olamama, ekonomik sorun vs gibi sorunlardan çok çok ayrı olduğunu söyledim burada o tarz yorumlar vardı onlara cevaben
evet ama kimse o bakiş tan bakmamişti . fark nerede diye duşundum .

kimse mülteci kabul etmek zorunda değil. türkiye için de bir ülkenin kendi halkı yokluk içindeyken mülteci kabul etmesi hata.. diğer ülkelerin insanları sınırlarda öldürmesi insanlık suçu ama türkiyenin mülteci kabul etme sebebi tamamen siyasi.
O siyasi hamle maalesef patladı mızrak çuvala sığmıyor herkesin ekonomik darlığı var ve kimseye Vicdan demagojisi bir kar sağlamaz. Birileri bayramlaşmaya ülkesine gidebiliyorsa gayet orada kalabilirde artik. Eğer siyasetten kastınız oysa kayıp daha büyük olacak geçmişler olsun.

Hepsine katılıyorum bu yaz daire alalım dedik ist en uygun semtlerinden biri 4 sene önce 270ti aynı daire aynı site şuan 650 bin olmuş lüks degil bu arada 120 m2 2 artı standart bir sitede herhangi bir havuz spor vs yok emlakçıyla kısa bir sohbet sonrası meğer araplar yatırım amaçlı sitelere çökmüş dolar kuruyla bizm kur uçurum olduğundan dolayı biz kiraya devam şahsen yaşadığım büyük hüsrana uğradığım bir olaydı

aynını erkek arkadaşımla yaşadık geçenlerde.
adam açık açık bu kadar gelen göçmen varken siz alamazsınız ev buralardan dedi emlakçı.
parası olanlar da hayatımıza bu şekilde mani oluyor işte.
ha suç devlette, sattırmayın o paralara.
bir ülkede önce ülke halkı ev sahibi olmalı.

adam açık açık bu kadar gelen göçmen varken siz alamazsınız ev buralardan dedi emlakçı.
Tabi tabiii işte Orta Doğu da bu var , mal mülk sahibi olmak imkansız

Arkadaşlar konu sahibi göçmen olarak gelicek mülteci olarak değil.
Yazdıklarınızı gördükçe göçmen ile mülteci arasındaki farkı bilmediğinizi anladım.
Her ülke kendi şartlarını sağlayan göçmeni ister.
Bizim ülkemizde mülteci diye kavram olmadığı herkese göçmen hakkı verildiği için ülke dışından temelli kalmaya gelen yabancı sineği bile istemiyorsunuz anlıyorum ama Kesinlikle kimse gelmesin demek çok saçma.
İran-Irak-Suriye den gelicem diyen herkese Arap muamelesi yapmanız ayrı saçma.

Dipnot: Herkes bu kadar şikayetçiyse tüm bunların sorumluluları bu kadar oyu kimden alıyor?

bir sorum daha var . farze mahal biz oraya geldik vatandaş olduk . bize hakaret eden lera ceza var mi?
topici nasil kapatirim onu da soylerseniz memnun olurum .

Yazdıklarınızı gördükçe göçmen ile mülteci arasındaki farkı bilmediğinizi anladım.
Bizim ülkemizde mülteci diye kavram olmadığı herkese göçmen hakkı verildiği için ülke dışından temelli kalmaya gelen yabancı sineği bile istemiyorsunuz anlıyorum ama Kesinlikle kimse gelmesin demek çok saçma.

Dipnot: Herkes bu kadar şikayetçiyse tüm bunların sorumluluları bu kadar oyu kimden alıyor?
Kız gayet iyi anladık amaaaaa doluyuz doluuuuuu 😔biz bu kadar geniş yelpazede bir ülke olmak istemiyoruz 🤭
Dipnota cevap: Yooo gayette iyi cevaplar almaya başladı halktan.

İçler acısı halimiz gerçekten. Yavas yavas kendi milletimiz kayboluyor türklüğü ellerimizle teslim ediyoruz farkında değilz.. farkındayız ama azınlığz birileri ölmeden artık umudum kalmadı....

evet konu budur . ama dediklerine gore hiç birini istemiyorlar

bir sorum daha var . farze mahal biz oraya geldik vatandaş olduk . bize hakaret eden lera ceza var mi?
Kimse size hakaret etmedi yorumlarımı bizzat avukata danışarak yazdım
İnsanlar sevmedikleri durumları dile getirebilir

ben ayşeyi sevmiyorum ve istemiyorum cümlesinde hakaret yoktur gibi gibi

ama sizin dediğiniz kafanızın girişleri kapalı söz grubu nedir onu da sorar öğrenirz hep birlikte

ben karşıyım ve bunun ırkçılıkla asla bir ilgisi yok. kendi ülkemde son yıllarda mülteci gibi yaşayan asıl benim. 23 yaşındayım ve geleceğim belirsiz, karanlık... tıpkı diğer birçok akranımın düşündüğü gibi.
Suriyeliler sardı zaten her tarafı. burada birkaç üye özellikle demiş, yollarda yürüyemiyoruz vs diye çok haklılar. zaten her gün kötülük yaşanıyor..
ve tekrar diyorum asla ırkçı değilim fakat kendi hayatımı, geleceğimi düşünmek zorundayım. Türkiye mülteci olayını baya bir abarttı. kendi vatandaşı zaten umurunda değil. eskiden Beyoğlu'na gitmeye bayılırdım oradan bile soğudum.
Türkiye daima çok uluslu bir milletti. fakat bunun mültecilikle de alakası yok.
konu sahibi 42 yaşından sonra kendine heyecan aramamalısın
gerçekten de cennet gibi başka ülkeler var, Türkiye de her gün onlarca kadınlar öldürülüyor, neden Türkiye?

Size kimse hakaret etmez ki sizlerle sosyal ortam kurulmaz o kadar.

Back
X