Ülseratif Kolitte İmuran ilacını Kullanmak Gebe Kalmaya Engel Olur mu

Yok olmuyor dediğim gibi hiç sıkıntım yok çok şükür hiç ilaçlarimi da aksatmadım
Merhaba bende ülseratif kolit hastasıyım imuran kullanmayı bıraktığım halde hamile kalamıyordum en son aşılama yaptık ve hamile kaldım fakat hamilelikte 3. Trimester döneminde sorunlar yaşadık ve bebeğim vefat etti artık hastalığımdan mı kaynaklı bilmiyorum suçluluk duygusu içerisindeyim

Merhaba ne mutlu çocugunuz olmuş hem gözünüz aydın olsun Hemde çok üzüldüm başınız sagolsun Sorunlar yaşadık derken ne gibi sorunlar yaşadınız aciklarmisiniz Benimde çocuğum olmuyor malesef bende annelik duygusunu tatmak istiyorum ama olmuyor işte Şimdide tuplere bakıldı onun sonucunu bekliyorum sizin tuplere bakildimi acikmiymis bu arada Kendinizi suçlu hissetmeyin demekki kısmet değilmiş inşallah ikinciye bidaha olur hiç üzülmeyin Biliyorum elimizde olmuyor ama ister istemez

Sağolun evet açıktı rahim filmi de çekilmiştik hiç bişey çıkmadı zaten tüpler tıkalı olsa bile rahim filmi ile açılıyor diye biliyorum bebeğim erken doğdu anne karnında beslenemiyordu plesanta sebebiyle ama bu acıyı yaşamaktansa bu acıyı bilmemeyi tercih ederdim 2 ay yaşadı küvezde ama prematüre olduğu için sağlık sorunları çıktı maalesef kaybettik

Başınız sagolsun evet büyük acı yaşamışsın

Bide sen ulseratifkolitte ne ilaçlarını kullaniyon kortizon falan

Bide sen ulseratifkolitte ne ilaçlarını kullaniyon kortizon falan
Daha önce asacol ve imuran kullanmıştım ama hamilelik düşündüğümüz zaman hiç bir ilacımı içmedim hamilelik süresince de kullanmadım bir sorun yaşamadım aksine hamilelik sanki bağırsaklarıma daha iyi geldi gibi hamilelik çok kutsal bişey fakat doğumdan sonra yaşadığımız sıkıntılar sebebiyle stresten hastalık geri atağa geçti şuan da onunla uğraşıyorum ilaçlarımı içiyorum ama faydasız gibi

Biliyorum Stres bagirsagi tetikliyor malesef hemde hemen atak dönemine geçiriyor Allahalla sen hamile kalınca bütün ilaçlarını bıraktığında atak dönemine gecmedimi Bide doktormu biraktirdi hamile kalınca ilaçları

Stres ve üşütmek bagirsagi aşırı atağa geçiriyor Bende hastanede yattım bagirsagim hem atak dönemine geçmiş hemde enfeksiyon kapmış 10 15 günden belli yattım ishalim durmadı malesef

Aslında gastroentroloji gebeliğin sırası değil dedi bana ama benim hastalığım atakta değildi o zamanlar ve hamilelikte hiç atak olmadı aksine lavaboya çıkmam azaldı uykularım düzene girdi çok memnundum ilaçları da kendim kullanmayı bıraktım bebeği zararlı olacağını düşündüm riske atmak istemedim

Stres ve üşütmek bagirsagi aşırı atağa geçiriyor Bende hastanede yattım bagirsagim hem atak dönemine geçmiş hemde enfeksiyon kapmış 10 15 günden belli yattım ishalim durmadı malesef
Benim gastroentroloji doktorum atak durumunda prednol kullandırıyor acilde bir doktorla konuştum oda kullanmamam gerektiği erken yaşta kemik erimesine sebep olabileceğini söyledi kafam karıştı şuan atakta ama kullanma taraftarı değilim bunu duyunca biraz korktum

Anladm aynen banada atak döneminde şimdi olmaz dediydi doktor bebek Başta bagirsaginin düzelmesi gerekiyor dediydi

Simdi kaç kere lavaboya cikiyon buyukabdeste

Çok fazla maalesef ama eğer şuanda atakta değilseniz aşılamayı önerebilirim
Simdi hsg sonucunu bekliyorum doktor ona göre karar verecek bakalım hayırlısı
Sende doktora git bagirsagin düzelmesi için belki ilacı degistirirler

Merhaba bende 24 yıldır ülseratif kolit hastasıyım benim hamileliklerimde cocuklarda hep kendiliginden oldu ben sadece ara ara vücudum dinlensin diye ilaçları kesiyordum hamileliklerim belkide o vakitlerde oldu onu pek hatırlayamıyorum humira lavman ve pentasa kullanmıyorum humirayi bıraktım dr kendim dedim ben bu ilacı istemiyorum diye aynı zamanda hasimato ve ankilozan spondilit, uveyit, egzama var hamilelik ve emzirmede sorun yaşamadım ama dişlerim döküldü öyle hamile kalayım düşüncesi bende yoktu açıkçası kprunmuyordum da çünkü zaten bir ton ilaç alıyoruz diye kendiliğinden oluyor du hatta 15,17 haftada farkediyordum bence insanın hiç aklında yokken oluyor böyle şeyler

Valla bende imuran ve humira ignesini ilacini bıraktım Sadece pentasa kullandığım halde olmuyor çocuk Esimdede bendede hicbir sorun olmadigi halde Aslında doktor pentasa ilacı engel değil dedi hamilelige Ama işte genede olmuyor Maşallah senin kendiliğinden olmuş Özel bisey falan yaptinmi yoksa Valla ben artık çıldıracam çok üzülüyorum olmuyor ne yaptiysam yok
Doktor sebep bulamadığı için sebepsiz infertilite diyor ve aşılama diyor

Yok hiçbir şey yapmadım folik asit demir,devit b12zaten sizde kullaniyorsunuzdur ben bunları hiç ihmal etmiyorum birde diyete çok sadigim somon balığını çok yiyorum benim hamilelikler hep aniden hiç aklımda yokken oluyor du

Ben sadece folik asit kullanıyorum Başkada bisey kullanmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…