ultrason çok girmek zararlımı

berrenisan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
201
6
118
7 hafta 6 günlük hamileyim,rabbim herkese nasip etsin.
4 haftalıkken kan testinde çıktı, sabah ilk kadın doğuma gittim 1.ultrasona girdim daha çok küçük gözükmüyor dedi,şu an bebeğim çok iyi ama ben kasık ve karın ağrısından her gittiğimde ultrasona koydu doktor,
bu gün 7 hafta 6 günlük olmuş benim 4. ultrasona girişim üzülüyorum bebeğime zarar olur mu, benim kadar çok giren var mı acaba

ultrason bildiğimiz radyo dalgasıdır. hiçbir zararı olamaz bebeğinize. aslında evimizde bulunan bütün beyaz eşyalar biraz radyasyon yarar ancak bunlar kimseye zarar vermeyecek düzeydedir. içiniz rahat olsun. hiçbirşeycik olmaz bebeğinize.

7 hafta 6 günlük hamileyim,rabbim herkese nasip etsin.
4 haftalıkken kan testinde çıktı, sabah ilk kadın doğuma gittim 1.ultrasona girdim daha çok küçük gözükmüyor dedi,şu an bebeğim çok iyi ama ben kasık ve karın ağrısından her gittiğimde ultrasona koydu doktor,
bu gün 7 hafta 6 günlük olmuş benim 4. ultrasona girişim üzülüyorum bebeğime zarar olur mu, benim kadar çok giren var mı acaba
merhaba nasılsınız umarım rahatsız etmiyorum. Biraz önce eski bir mesajınızı gördüm çok fazla ultrasona girmek hakkında endişelerinizi yazmışsınız. Ben de şu an hamileyim ilk 4 ayda aşırı ağrım vardı ve ne olduğunu bulamadıkları için sürekli ultrasona girdim ve bazı okuduğum şeylerden çok endişeleniyorum. Siz toplam kaç kez girmiştiniz ve bebeğiniz şimdi nasıl. İnşallah çok sağlıklıdır. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Sevgilerimle..

ultrason aslında ultra sound yani yüksek ses dalgalrını kullanarak uygulanan bir görüntüleme sistemi ve bebeğe bir zararı olmasa da her seansın 4 dkdan uzun olmaması şartıyla uygulanması gerektiği söyleniyor. eğer ultrasonda saatlerce kalmadıysan sorun olmaz dahası 2. trimesterde ayda bire düşüyor..

Back
X