merhaba arkadaşlar buakşam kendimi okadar çaresiz hissediyorumki anlatamam.ben 32 haftalık hamileyim.çok uzun uğraşlar sonucu hamile kaldım.hamileliğimin ilk ayları çok kötü geçti hem benim hem bebeğim için.çok dualar ettim allaha onu bana vermesi için şükürler olsunki bu haftaya kadar zorluklada olsa geldik.bebeğimin sağlık durumu çok iyiydi.ama bu akşam doktorumuz bazı ölçümler yaptı ve bizi biraz üzdü.bebeğimin kol ve bacak kemiklerindeki uzunluklar yani bpd/fl ortalaması gebeliğimle orantılı gitmiyormuş yani bebeğimin kol ve bacak uzunlukları 30 haftalık gibi gözüküyo.bazı endişelerim var söylemek istemiyorum hatta umarım yanılırım dedi ama bu böle giderse bebeğin boy problemi olacak dedi.neye uğradığımı şaşırdım.4 boyutlu ultrasonla kemik ölçümleri yapılsın öle konuşalım dedi.şimdi sizden istediğim arkadaşlar bu konuda benimle aynı sorunu yaşayan var mı? lüfen bana iyi haberler verin korkuyorum..ayrıca lütfen sizlerden dualar bekliyorum..
arkadaşlar çok teşekkür ederim cvplarınız için içimi rahat tutmaya ve bol bol dua etmeye çalışıyorum.Allah büyük umarım bişey yoktur olduğunada inanmıyorum.ama bilirsiniz ki ilk bebeğim her türlü şeyden korkar oldum.bugün daha geniş kapsamlı bi görüntüleme merkezine gidicez.doktorumuz 4 boyutlu ultrason istedi.bugün nasıl geçecek bilmiyorum ama hayırlı sonuçlar vermesi için dua ediyorum ve sizlerin dualarını da bekliyorum.allah hepimizin evladını korusun sağ salim sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı bizlere nasip etsin.
endişeye kapılma,sen kötü duygular içinde olursan bebeğin bunu hisseder o da üzülür bunu unutma,umarım korktuğun kadar kötü birşey yoktur.Dualarım seninle.allah yardımcınız olsun.iyi haberlerle dönersin inşallah
Canım öncelikle çok çok geçmiş olsun ama lütfen moralini yüksek tutmaya çalış. analagığım kadarıyla bebeği besleyen damarlarda bir yavaşlama söz konusu bu senin kendi elinde olan bişey değil ağır işlerden kaçın bol bol dinlen ve bebeğinle sürekli konuş. Doktorun zaten gerekli hassasiyeti göstermiş eğer bir problem olursa erken doğurtabileceğini söylemiş. Bazen bebeğin gelisimi anne karnında yeterli seviyede gitmiyorsa dışarda müdahale edebiliyorlar ama şimdi sen bunları düşünme en az 35. haftaya kadar bebeğin seninle kalır umarım. Ben dışardan görüntüleme merkezlerine çok fazla güvenemiyorum. Bu ölçümleri perinatolog olan bir kadındoğumcu yapmalı bence. Eğer bulunduğun yerde iyi bir perinatalog varsa bir doktordan daha görüş almak en iyisi olabilir. Sanırım bursadasın orda yüksek riskli gebelik uzmanı kim var bilmiyorum ama istanbula gelme şansın varsa sana kendi doktorumu yada başka birkaç profösör ismi verebilirim. Telaş yapma ama ikinci bir görüşe danış derim. Allahım hayırlısıyla kucağına almayı nasip edsin
doktorumm benden 1 günlük idrar toplamamı istedi pazartesi günü her türlü tahlilimi yaptırdım hepsi temiz değerler çok normal çıktı.kan pıhtılaşması durumunada baktırdım o da gayet iyi dedi doktorum.ecopirine devam et dedi.sonra bana celestone diye bi iğne alıp 2 şer doz halinde iki gün bu iğneleri vurun dedi.pazartesi ve salı bu iğneleri yaptırdım.ama korkuyorum neden bana bu iğneleri verdi ki ??buarada 34+1 günlük hamileyim ve 36. haftaya kadar dayanmam gerekmiş.kızlar lütfen bana dua edin.bebişime sağ salim kavuşayım.ben ilk bebeğimi 6 haftalıkken kaybettim.oğlumu kucağıma almak istiyorum.lütfen bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olun.
Bu güne kadar hiç msj yazmamıştım ama yazdıklarınızı okuyunca bişeyler yazmak istedim,şuan hamileliğin verdiği duygusal bi dönemdesiniz inanın hiçbir sağlık sorunu yaşamadan çok rahat bir hamilelik geçirmeme rağmen ben bile çocuğumu kucağıma alana kadar hep korkular içindeydim,siz bu dönemde daha hassassınız ama doktorunuza güvenin ve iyi şeyler düşünün çocuğunuzu kucağınıza aldığınızda bunların hiçbirini hatırlamayacaksınız bile.allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...
Bitanem sakın üzme kendini ben inanıyorum ve tüm dualarım seninle. Bebişin sağ salim zamanında gelecek annesi kucağına. Kendinde anlatmıştın nekadar ilgili bir doktorun olduğunu o iğneler önlem amaçlı bebeğin ciğerlerini gelişsin diye zamanından önce doğan bebekler için akciğer sorunu yaşamasınlar diye. Yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin biliyorsun 35. haftadan sonra doğumu erken olarak nitelendirmiyorlar şurda 6 günün kaldı o iğnelerde çok iyi bir önlem muhtemelen 36. haftanda aspirinide kestirecektir zaten doğumdan birkaç gün önce kesmen yeterli o konuyuda takma kafana bol bol dinlenmene bak bebişle konuş sen üzülürsen oda üzülür 2 hafta sonra canın nezaman isterse gel oğlum ama 2 hafta sık dişini de belki 2 belki 3-4 hafta sonra minik mucizen kollarında olucak annesi sen o mutlu günleri düşünmeye çalış.
slm kızlar iki hafta sonra sezeryan yapacağım dedi doktor.herşeye razıyımda 36.haftada bebeğim daha 42 cm daha yeni 2000 gram bebek sağlıklı diyo her seferinde doktrorum ama nedense ben mutlu olamıyorum.bebeğim hayata başlayınca uzar mı? kilo alır mı?
çok teşekkür ederim gülaysenaz yani herşey okadar kötü gidiyodukisonucun kötü olmasından korkuyodum ama dedik leri içimi rahatlattı inşallah benim bebeğimde hayata başladığında çabucak büyür ve kilo alır sanırım korkularımın kurbanı oluyorum amabebeğim doğunca zamanla bunlardan kurtulacağım sanırım gülaysenaz sana durumlarımızı iletmek isterim fikirlerini bilmek isterim tekrardan teşekürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?