ultrasonda bu yapılırmı??

arminn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
32
3
36
Ankara
mrblar.13 haftalık hamileyim. bundan bi kaç gün önce karnımın yanına futbol topu çarptı kendi doktoruma randevuma daha var randevu almakta ölüm gibi bişey. o yüzden en azından bebeğimin sağlık durumunu öğrenmek için başka bi doktora gitmek istedim. eskişehir acıbadem hastanesi her konuda lüxtür diye düşündük tabi. randevuyu aynı gün aldık hiç yoğunluk yoktu.kadın bi doktor önce kaç hafta olduğunu sordu 13 dedim. baktım kendisine bağlamak için fazla kurcalıyo gebeliğimi. top çarptı desem yatırcak hastaneye.. dedik başka bi şehire gidicez gitmeden bebeğimizi bi görelim iyi dedi yat bakalım ultrasona aldı beni. bebeği gördüm ve içim rahatladı son derece sağlıklıydı. kalp atışları düzenli. bu sefer ikili tarama testine taktı ben onu yaptırmıştım herşey normal olduğu gibi benim doktorum bana açıklaya açıklaya bu testin sonucunu söylemişti yani eminim herşeyin düzgün gittiğine. bu başladı çocuğun ensesi kalın demeye. kendi yetmedi başka bi doktor getirdi fakat beni bunlar deil elindeki ultrason cihazıyla bi başladı karnıma küt küt vurmaya.. derdi çocuğu döndürmekmiş tam göremiyomuş enseyi. erkek doktor normal diyo kadın inatla hayıırr kalın diyo. ikiside başladı karnımı silkeleyip vurmaya. eşim müdahale edicek edemiyo diyorum hani bi öksüreyim belki döner benim doktorum öyle yaptırır çünkü. ne mümkün sen kendini kasma dedikçe hem silkeliyo hem vuruyo bide utanmadan bak çocuğunu dövüyorum diyo.. bende bide miyom var bebek kadar büyük idrar kesemin üzerinde. benim doktorum hep sorar ağrın varmı diye hayır derdim rahmime baskı yapıyo çünkü..bu doktora diyorum miyomum var ilgilenmiyorum ben onla diyo. ama ben o masadan kalkarken rahmim korkunç bi şekilde ağrıyarak kalktım 3 gündür ağrıdan ölüyorum benim rahmimimi miyomumu bilmiyorum yerinden oynattılar heralde. çok ağrım varr..bide kensiside ikili tarama istedi yaptırmadım elimde kağıtla eve geldim bide baktımki not yazmış ikili tarama yapılmış yüksek çıkmış demiş yalaaannn biz inatla herşey normal dedik benim durumumu vahimleştirdi bebeğe küt küt dönsün diye vurdu silkeledi.. bunun yapılması normalmi? bebek dönmüyorsa eğer bu yapıldımı hiç brinize...

dogumumu fransada ozel bi klinikte yaptim ve unlu bi cerrahta
oglum dogum aninda surekli uyuyordu
uyanik olup kendini itmesi gerekiyormus doguma yardim etmesi gerekiyormus bebegimin
kalp atisindan uyudugunu anliyorlardi o anlarda silkeliyorardi karnimi hemde baya bi silkeliyorlardi
o silkelemede hic bi agri sizi filan hissetmedim .. bebis uyanip kipirdamaya basliyordu
allaha sukur saglikla dogdu

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Benim de doktorum son kontrolde ölçümleri yapmak için bebeklerden birini hareket ettirmek zorunda kaldı ve ultrason aletiyle hafif darbeler yaparak bebeği yerinden oynattı.
Ben herhangi bir acı ya da sıkıntı yaşamadım, anormal de gelmedi yaptığı açıkçası.
Ama doktor hakkında anlattıkların biraz düşündürücü geldi bana.

dogumumu fransada ozel bi klinikte yaptim ve unlu bi cerrahta
oglum dogum aninda surekli uyuyordu
uyanik olup kendini itmesi gerekiyormus doguma yardim etmesi gerekiyormus bebegimin
kalp atisindan uyudugunu anliyorlardi o anlarda silkeliyorardi karnimi hemde baya bi silkeliyorlardi
o silkelemede hic bi agri sizi filan hissetmedim .. bebis uyanip kipirdamaya basliyordu
allaha sukur saglikla dogdu

doğum anında anlıyorum doktor haklı olarak uyandırmış ama benimki daha el kadar bişey.. o kadar darbeye kanamam olucak diye korktum hatta şikayet etmeyi bile düşündüm dün. o kadar çok var ağrım..

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Benim de doktorum son kontrolde ölçümleri yapmak için bebeklerden birini hareket ettirmek zorunda kaldı ve ultrason aletiyle hafif darbeler yaparak bebeği yerinden oynattı.
Ben herhangi bir acı ya da sıkıntı yaşamadım, anormal de gelmedi yaptığı açıkçası.
Ama doktor hakkında anlattıkların biraz düşündürücü geldi bana...

çok teşekkür ederim... işte benim sorunum darbelerin hafif olmaması ve fazla silkelemeleri.. aralıksız ağrılarım var yürümeye korkuyorum ben top çarptı diye korkarken bunun çeyreği ağrı duymamıştım hastanede resmen yerinden oynattılar bebeği..

benim ilk ultrasonda 12 haftalıkken donsun diye masanın üzerinde deli gibi kalcamı sallattırmıştı.

İkili Taramalara Karnım Aç Gitmiştim..
Bebek Hareket Etmeyince Kafasına 2 Tane Patlatmıştı Doktor..:1:
Ama Acı Falan Olmadı..
Sadece Ultrason Aleti İle Bastırmıştı..

cnm benımkıde yapıyo uyandırmak yada heryerını doğru görmek amaclı kızımdada yapardı hatta ufak fdarbeler

benim ilk ultrasonda 12 haftalıkken donsun diye masanın üzerinde deli gibi kalcamı sallattırmıştı.

:)))) bu doktorlar bazen amacını aşıyo kordonunu kopartcaklar. benim kendi doktorum hiç öyle şeyler yapmıyo çocuk anlıyo gibi başlıyo dönmeye zaten..bunda baskıyı gördükçe diredi kendini öldüde dönmedi.. o dönmedikçe anasına küt küt vurdularr ahhh ahhh :)

geçmiş olsun ben hiç öyle bişey duymadım bebek dönsün diye karnına vurulur mu hiç bence başka doktora git sen inşallah bebeğin sağlıklıdır ve sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın

benım oglumada bazaen ufaktan akrnıma ultrason altıyle dokunurdu dr ama yavas ve kısa hareketlerle hatta genelde bız gttıgımızde ultrasonda benım oglna sırtını dönerdı dr vurtmak yerıne gıdın salonda oturun bır cay ıcın döner belkı derdı bırsüre sonra tekrar alırdı ultrasona senınkı fazla abartmıs aman dıyım şu kadın dralrdan uzak durun ya baksana kadına takmıs ılla dedıgı dogruymus dıye kıse alnmasın tabı ıyı kadın drda coktur ama ben hep erkek drdan yanayım bence sende kendı druna gıtr agrıların varsa bırsekılde yada tlf et kontrole randevu alamıyosan tlfda konus belkı bırsey varsa gel bakayım der alır arada almazsada baska bır drda ultrasona gır gerekıyosa ama dedıgım gıbı önce kendı druna bır danıs tlflada olsa ne yapman gerektıgını

Ense kalinligi olcerken doktorda bana kendini kasma dedikce silkeleyip bastiriyordu .bisey olmaz korkma yag dokusu var diyordu

Back
X