Gebeliğe Hazırlık Ultrasonda Yumurta Görülmemesi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

berguzar34

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
169
222
23
Merhaba hanımlar bugün adetimin 13.günü..Yumurta takibi için doktora gittim ve yumurta olmadığını söyledi.Rahim duvarında da kalınlaşma varmış.

Bu aya özel bir durum olabilir dedi.4 ay üst üste kullandığım famera ve çatlatma iğnesine bağlı olabilirmiş.

Hormonlarım düzgün, adetlerim düzenli, AMH çok iyi.

Daha önce benzer durum yaşayan var mı? Bilgilendirirseniz memnun olurum.

Son düzenleme:
Belki erken çatlamıştır? O zaman yumurta görünmez. Bu aya özeldir. Yumurta takibi için adetin 3. günü istiyorlar muayeneyi. 13. gün de çatlamış olabilir çünkü.

Adetin üçüncü günü gittim.Bugün tekrar görmek istedi.Durum bu.Ayrıca rahim duvarında da kalınlaşma varmış.Şaşırdım ve üzüldüm açıkcası.

Adetin üçüncü günü gittim.Bugün tekrar görmek istedi.Durum bu.Ayrıca rahim duvarında da kalınlaşma varmış.Şaşırdım ve üzüldüm açıkcası.

Kalınlaşma varsa yumurta vardır :) östrojen etkisinden oluyor kalınlaşma. Östrojeni de yumurta salgılıyor. Sonra çatlıyor, tüpe geçiyor. Korkmayın, bazen erken çatlama olur. Adetiniz bundan 13 gün sonraya kadar gelirse erken çatlamıştır. 14 günü geçerse kontrole gidersiniz. Sanırım gebe kalmaya çalışıyorsunuz. İnşallah gebelik olur da adetiniz gelmez :)

Eğer birkaç gün önce ilişki olduysa bence gayet şansınız var :)

Kalınlaşma varsa yumurta vardır :) östrojen etkisinden oluyor kalınlaşma. Östrojeni de yumurta salgılıyor. Sonra çatlıyor, tüpe geçiyor. Korkmayın, bazen erken çatlama olur. Adetiniz bundan 13 gün sonraya kadar gelirse erken çatlamıştır. 14 günü geçerse kontrole gidersiniz. Sanırım gebe kalmaya çalışıyorsunuz. İnşallah gebelik olur da adetiniz gelmez :)

Eğer birkaç gün önce ilişki olduysa bence gayet şansınız var :)
Gebe kalmaya çalışıyorum evet.Ben bu ay boşa gitti derken ilerisi için de umudumu kaybediyorken umut verdin canım çok sağol :) Çünkü bunu ilk kez bu ay duydum.

Anormal hiçbir şey yok.Smear ve Hsg bile yaptırdım normal.Umarım erken çatlamıştır.Doktor öyle bir şey söylemedi ama senin söylediklerin bana oldukça mantıklı geldi.

Progesteron baktı mı canım? Oradan anlaşılıyor birde yumurtalıkta sıvı gördüyse çatlamış demek. Öncesinde çatlamış olabilir belki. Ondan duvar kalınlaşabilir. Hayırlısı olsun 💙

Merhaba hanımlar bugün adetimin 13.günü..Yumurta takibi için doktora gittim ve yumurta olmadığını söyledi.Rahim duvarında da kalınlaşma varmış.

Bu aya özel bir durum olabilir dedi.4 ay üst üste kullandığım famera ve çatlatma iğnesine bağlı olabilirmiş.

Hormonlarım düzgün, adetlerim düzenli, AMH çok iyi.

Daha önce benzer durum yaşayan var mı? Bilgilendirirseniz memnun olurum.
Canım bende yumurta takibi yaptım adetin üçüncü günü gittim ganol f 900 lük kullandım 10 nuncu gün gittiğimde hiç yumurta görülmedi yoktu yani bazı aylar yumurta olmaya biliyor yani benimde rahim duvarı kalınlığı güzeldi umut ettim ama maalesef regl oldum

Back
X